Sindrom aderential pelvin

Sindrom aderential pelvin | Autor: alice_alice

Link direct la acest mesaj

Ce stiti despre asa ceva? Mie mi s-a descoperit si indepartat in acelasi timp la laparoscopie.

TRYING TO MAKE A BABY !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ai avut anexite, operatii clasice gen apendicita?
Difera de aderentele clasice, ce ti-a zis medicul?

Eu am aderente ramase de la o operatie facuta dupa ce mi s-a rasucit ovarul. Nu stiam de ele, am aflat la cezariana si mi-a zis ca nu mi le-a putut curata pe toate. Dar banuiesc ca se poate ramane insarcinata, cel putin in unele cazuri.

Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice_alice spune:

Operati nu am facut,anexite da si un chiuretaj acum foarte multi ani in urma 15 ani mai exact,dupa care nu am mai ramas gravita deloc.Recunosc ca a fost o perioada cand nu am vrut copii si nu am dat atentie,deci mici pe la dr. nu am trecut.In fine casa no mai lungesc in dec 2008 am facut un hsg si dr a zis ca am trompele infundate si uite asa m-am pregatit de laparo pe cere l-am facut pe 12 luna asta operatia a durat 2 ora,dr. care ma operat mia zis ca aveam aderente multe pe trompe si ca trompele erau lipite,in ne cumostinta de cauza am crezut ca aderentele erau trompele infundate deci nici nu am pus intrebari suplimentare,Si uite asa am ramas eu fara sa stiu o iota de aceste aderente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

alice,ce iti scrie pe foaia de iesire din spital si ce vrei sa stii mai exact?
aderentele sunt ca niste "ate de paianjen"-fire sau in cazuri mai complicate cum am fost eu fibre..ce pot lipi intre ele uterul,trompele,ovarele,ficatul..si nu numai!cum mi-a explicat mie dr-ul -in loc ca toate organele de prin mine sa fie mobile si la locul lor,ele erau lipite toate intre ele prin aderente-toate erau ca intr-o punga-asa cum s-a exprimat dr-ul pe intelesul meu!eu de exemplu nu stiu de la ce le-am facut-ca nu am facut chiuretaje,nu am avut raceli-din ce stiu eu,nu am avut nici operatii!dar asta e!eu a trebuit sa fac si operatie clasica ca sa scap de ele!deci,la tine aceste aderente pot fi de la chiuretaj!
insa..daca dr le-a curatat si daca a desfundat trompele,ar trebui sa incerci acum sa ramai isarcinata!ptr ca aderentele se pot forma din nou si stranguleaza trompele!uita-te bine ce iti scrie pe foaia de iesire referitor la trompe!!!

Mergi la inceput

Pe biletul de externare scrie asa;diagnostic:fimoza pavilionara bilaterala,sindrom aderential pelvin.

rezumat:pacienta cu sterilitate se interneaza pt laporo.Se vizualizeaza uter de aspect normal,numeroase aderente pelvine si fimoza pavilionara bilaterala.Se procedeaza la adezoliza si codonoliza bilaterala.T.T.permeabile si nu mai inteleg ce bilateral.Ambele ovare de aspect normal
Iar dr.a zic ca aveam trompele lipite si rasucite dar ca sau rezolvat.Acum te rog pe tine sa ma lamuresti pt ca am vazut ca sti mai multe,ca tratament mia dat pregnison si ovule mixte.

Mergi la inceput

Tu ai facut si laparo si operatie clasica ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Acelasi diagnostic, l-am avut si eu dupa laparoscopie, desi aderentele au fost indepartate, ele au afectat iremediabil trompele, care desi erau permeabile, nu mai aveau, din cauza aderentelor (care se formasera de la o operatie clasica anterioara
), pozitia corecta pentru a mai putea capta ovulul; asa ca mie mi s-a spus clar dupa laparo ca sansele de a ramane insarcinata natural sunt aproape 0 si de aceea singura solutie pentru mine a fost FIV.

Ana

Mergi la inceput

Mie doctora care ma operat a spus ca sau rezolvat toate si sa vin sa fac o serie de instilati,iar doctorita mea a zis sa fac mai bine un hsg oricum eu sambata am programare la Moisa sa vb mai pe larg cu ia de operatie si restu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna! si eu am avut aceeasi problema - am facut laparo de 2 ori - prima data pt un chist si mi-au indepartat aderentele si a doua oara anul trecut pt suspiciune de hidrosalpinx si mi-au curatat din nou aderente. Ideea este ca si la mine trompele sunt permeabile dar nu functionale - mi-a explicat dr din Gremania pt ca de aici nu s-a obosit nimeni- si am facut un FIV nereusit iar acum trec printr-o minunata experienta cu o posibila extrauterinaeu ma gandesc serios sa le clipsez - dc tot nu mai sunt bune si sa nu mai am surprize de genul asta.Dar este f adevarat ca depinde de cate de multe si de extinse au fost aderentele si cat de mare este zona afectata- poate se pot permeabiliza cu instilatii.
Mult succes,
L

Mergi la inceput

LAVINUTZA tu de la ce ai facut aderente si ce explicati tia dat dr.cand tei operat a 2 a uara ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna,
Initial mi-au spus ca de la operatia de apendicita si a doua oara ca s-au refacutnu sunt f multe informatii legate de cauze, recidive , etc
Si eu tot la Giulesti m-am operat
Multa bafta!
Lavinia

Mergi la inceput