Sezatoarea canadiana (132)
Raspunsuri - Pagina 8
Diana2007 spune:
Fetelor, multumesc pentru incurajari, sfaturi si sugestii privind scoala. Azi m-am trezit cu mintea mai limpede, nici nu se mai invarte totul cu mine (naspa rau otita asta, cred ca am avut si ceva tulburari de echilibru ca ma deplasam doar de la punctul A la B prin casa, nu puteam sa stau in picioare intr-un loc), asa ca am intrat pe net pentru mai multe informatii.
Si ce sa vezi, pe cererea pe care am completat-o ca sa imi motivez absenta la examene scrie ca daca este acceptata, in cazul examenelor intra sesiune (cazul meu) procentul acordat acestora se transfera la examenul final. Acu sa nu dati cu nimic dupa mine daca va zic ca mi-as mai da o sansa, DACA se aproba cererea asta, chiar si doar pt unul din cursuri. Pana la urma e totul sau nimic, nu ?
Mai am o saptamana libera inainte de examenele finale, daca nu mai bag vreun virus ceva ca e deja traditie, asa ca m-as baga. Oricum mai am timp ca cica raspunsul la cererea asta mi-l dau intre 2 si 3 saptamani timp in care ma duc si la tanti doctora gine poate ma milostiveste si ea cu vreo scutire.
V-am zis cand e unul din examenele finale ? Pe 19 Aprilie, de Pastele Ortodox intre 9 si 12 de dimineata, ma duc cu pasca si oul pe banca !
O exista definitie si pentru schooloholic ?
Mikiion, limita de abandon fara penalizare la bani (care e cea mai atractiva pt mine bineinteles) era pana pe 26 ianuarie, iar atunci nici macar nu avem greturi 
Try, asta urmaream si eu, sa las totul asa si cand voi fi pregatita sa reincep sa o iau de unde am ramas. Dar cu toate regulamentele astea alea lor nu mai stii cum sa o dai, trebuie sa stii multe smecherii din astea procedurale iar eu de astea n-am nici chef nici timp, dar acum la nevoie ... Bafta cu job-ul, cunoastem situatia cu ofertele care sunt din ce in ce mai putine, sotul e cam in aceeasi situatie, doar ca nici macar nu e somer ca lucra pe cont propriu dar sub contract. Acum e on call si spera de la saptamana la saptamana sa mai aiba de lucru, asa cum e.
Si iarasi, el e foarte descumpanit cand vede ca si acolo unde trimite nu il suna nimeni, isi zice ca e ceva in neregula, eu zic ca nu, ca e acelasi CV pe care l-a folosit de fiecare data cand si-a gasit altceva de munca. Eu cred ca ei acum primesc foarte, foarte multe CV-uri, poate de multe ori posteaza vreun job doar asa ca sa-si faca baza de date cu candidati.
Si altceva, pe la cine mai suna cu care a avut contract, toti ii spun, acum nu avem nimic, dar din martie, sigur, sigur o sa fie de munca ! Pai nu mai e nici o saptamana pana in martie, cand o sa apara asa deodata de munca ? De pe Marte ? ![]()
Revin
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata
cu
Diana2007 spune:
Bun, continui.
Nelia, la HEC am vazut ca mai sunt colegi care merg sa vorbeasca cu profii pe teme din astea si de fiecare data astia sar ca arsi cand li se cere ceva de genul asta si spun ca ei sunt doar pe partea de continut de curs ca ne pot ajuta, explica, etc, dar tot ce e organizatoric trebuie discutat cu registrariatul sau cu responsabilul de curs. Multumesc oricum pentru sugestie poate le dau idei la aia de la asociatia studenteasca sa ne apere un pic drepturile noua ca (viitoare) mame de familie 
Ange ce a facut micuta patinatoare la competitie ? Si-a infrant emotiile ? M-am gandit la ea in weekend cand zaceam.
Si poate explici tu cum faci gogosile alea la masina de paine, ca ai pus linkul ala la nu stiu ce site, dar e mai bine sa scrii cum faci tu exact. Ma pregatesc pentru cand o sa-mi treaca greturile si o sa-mi fie pofta. Gogosile au fost una din poftele nesatisfacute la sarcina cu Victor, bulina neagra sotului pentru asta pentru ca venea numai cu sleituri din alea glazurate de la Tim Mortons sau Dunkin nu stiu cum si a descoperit gogosile de la polonezi abia dupa ce am nascut si trebuia sa ma pun la cura !
Dar de data asta, mi-o fac cu mana mea, gogoasa, si daca imi ies ma aventurez si fac si niste langosi cu branza de-aia cum fac ungurii ! (e aceeasi compozitie ca la gogosi ?)
Maru, I'll be back pe 5 Martie si emitem atunci biletele daca vrei sa scapi de stres. Oricum sunt restanta deja la capitolul asta fata de Denisam si Magdone 
Am uitat sa multumesc fetelor care au admirat pozele cu V, stau cam prost la capitolul asta cu multumirile, dar sa stiti ca chiar daca nu scriu le subscriu ! Iar eu cu vizionatul pozelor stau cam prost, adica le scanez mai mult, nu le analizez asa sa ajung la niste concluzii cum faceti voi, pentru mine toti oamenii (mai ales copiii in cazul nostru) au ceva special, n-as putea spune insa ce. Cred ca stau mai bine cu simtul critic decat cu cel analitic, dar nu este cazul sa-l folosesc pe forum.
Cge, observasem din pozele tale de mai demult ca avem aceeasi biblioteca, la noi camera asta ar trebui sa fie al treilea dormitor dar primii proprietari eru doi frati si nu au vrut sa plateasca un perete in plus si au lasat-o deschisa. Noua ne-a placut foarte mult asa si ne-am instalat aici un fel de colt de lectura cu biblioteca, o canapea, o lampa si un modul cu imprimanta si alte minuni din astea legate de calc. Dar acum, daca vine inca un bebe suntem cam pusi la inghesuiala. Eu nu vreau sa-l culc pe bebe cu noi in camera iar cu V iar nu e bine de la inceput, asa ca il vom culca pe bebelus langa biblioteca ... il vom auzi ca nu are usa la camera ia pe a noastra o vom lasa deschisa. Cand va mai creste cred ca o sa-l mutam cu frati-su in camera iar mai tarziu, daca V va dori intimitatea lui o sa punem si peretele la al treilea dormitor si noi ne vom muta cu lectura in basement, desi eu urasc locul ala (ma deprima lipsa luminii naturale, ma simt ca intr-o cazarma).
Iar m-am intins, opriti-ma !
Daca mai imi aduc aminte de ceva revin, ca acum sunt activa pe forum. Pai altceva ce sa fac, la tv nu-mi place sa ma uit, de mancare, stau cat mai departe de bucatarie iar casa ... cand s-o topi zapada si-o da coltul ierbii o scot si pe ea la lumina.
Sanatate !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata
cu
nasuc spune:
Fetelor,
ma scuzati ca dau buzna asa!
vin la voi ca e prima amenda pe care o iau si nu stiu pe cine sa intreb, poate v-ati confruntat voi (sau cineva cunoscut) cu asa ceva: am primit azi o scrisoare de la politie cum ca am trecut pe rosu la sfarsitul lui decembrie. M-au fotografiat cu red-light camera de la intersectie.
Prima reactie a fost de soc, de incredulitate, nu se poate asa ceva, eu nu trec pe rosu!
Dar ce pot sa zic, cand e numarul meu pe masina din poza!?
Dupa ce am analizat toate datele din poze (ca sunt 2) am vazut ca prima poza era chiar in zecimea de secunda 4 si ieseam din intersectie o secunda dupa, care va sa zica cand am intrat in intersectie tocmai se schimba din galben in rosu. Aveam 33km/h. Era zapada si alunecus, si cred ca asta a fost si rationamentul meu sa nu opresc la galben, ca sa nu alunec in intersectie. Oricum, ce vreau eu sa va intreb, oare am vreo sansa sa-mi sustin teoria ca am considerat ca nu as putea sa opresc in conditii de siguranta pe galben (se vede zapada de pe drum in poza) si ca de-aia am continuat, si ca exact atunci s-a schimbat culoarea la semafor (chestie care e simplu de vazut dupa timpii care sunt pe poze).
Sau n-are rost sa-mi pierd nervii si vremea, ca oricum ei au dreptate si tot trebuie sa platesc amenda?
Multumesc mult de tot,
nasuc amendat
... si suparat!
Denisam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nasuc Fetelor, ma scuzati ca dau buzna asa! vin la voi ca e prima amenda pe care o iau si nu stiu pe cine sa intreb, poate v-ati confruntat voi (sau cineva cunoscut) cu asa ceva: am primit azi o scrisoare de la politie cum ca am trecut pe rosu la sfarsitul lui decembrie. M-au fotografiat cu red-light camera de la intersectie. Prima reactie a fost de soc, de incredulitate, nu se poate asa ceva, eu nu trec pe rosu! Dar ce pot sa zic, cand e numarul meu pe masina din poza!? Dupa ce am analizat toate datele din poze (ca sunt 2) am vazut ca prima poza era chiar in zecimea de secunda 4 si ieseam din intersectie o secunda dupa, care va sa zica cand am intrat in intersectie tocmai se schimba din galben in rosu. Aveam 33km/h. Era zapada si alunecus, si cred ca asta a fost si rationamentul meu sa nu opresc la galben, ca sa nu alunec in intersectie. Oricum, ce vreau eu sa va intreb, oare am vreo sansa sa-mi sustin teoria ca am considerat ca nu as putea sa opresc in conditii de siguranta pe galben (se vede zapada de pe drum in poza) si ca de-aia am continuat, si ca exact atunci s-a schimbat culoarea la semafor (chestie care e simplu de vazut dupa timpii care sunt pe poze). Sau n-are rost sa-mi pierd nervii si vremea, ca oricum ei au dreptate si tot trebuie sa platesc amenda? Multumesc mult de tot, nasuc amendat ... si suparat! |
Dc te duci cu ei in court normal ca iti poti sustine teoria si in general(daca nu ai mai mult de 2 puncte)-scapi si de ele si amenda se reduce substantial-dar atentie, pledezi vinovata cu o explicatie
Diana-sanatate multa si astept raspunsul tau pe 5 martie.

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nasuc spune:
Tot eu!
Am sunat la politie, la numarul care era inscris pe tichet si am vorbit cu sergentul care
mi-a "dat" amenda, i-am explicat punctul meu de vedere, ca era gheata si ca era mai safe sa nu franez, i-am mai zis ca nu sunt genul care sa treaca pe rosu, la care el zice: I can see! (cred ca-mi verifica in acelasi timp istoria de trafic) si ... mi-a spus ca de data asta imi anuleaza tichetul! Hurraaa! Si ca data viitoare sa merg cu viteza si mai mica, ca sa pot sa opresc in siguranta!
Ce ma bucur!!!
Editez ca sa multumesc Denisei! Sper sa nu mai o data viitoare, dar daca va fi .. e bine de stiut ce si cum. Multumesc mult!
try spune:
Bravo pt convingerea lui nenea politist, nasuc. Asa parca mai iti vine sa traiesti, asa-i? Cand vezi ca oamenii nu se pun contra doar de amorul artei si stau si ei un pci si analizeaza circumstantele.
Ica 1975 spune:
Diana, multa sanatate si mult succes ! Eu cu un copil de 3.5 ani si cu serv la 4 zile abia pot cu 2 cursuri, din care unul deja l-am scrantit si va trebui sa renunt (Th comptable II, ptr fetele care au fost la HEC sau care merg acum
) si sincer nu sunt obosita sunt terminata de-a dreptul
Stiu ca dupa ce intri in 20 sapt de sarcina, si probabil si cand sarcina este dif chiar mai devreme, poti sa intrerupi ptr 8 luni si se prelungeste per pana la care tre sa termini cu per intrerupta; nu stiu daca sunt clara. Succes, iti doresc sa reusesti 
Oana, si daca parintii nu pot sa-si ia concediu cand copilul are vacanta, camp de jour este? Sau te costa tot cat scoala si cauti alte solutii? Eu pana acum partea asta cu vacantele din timpul anului n-o luasem in calcul.
Dana, ce-ati mai facut cu proiectul Aus?Daca nu sunt indiscreta ...
Cu numele de casat pe cardul maladie, eu am insistat cand am schimbat cardul, desi tipa mi-a zis ca-i pe raspunderea mea ca minsterul n-o sa accepte, si o sa se tergiverseze emiterea celui nou si cel vechi poate expira, ca ma pot suna acasa
si eu am tinut-o pea mea, si totul a fost ok. Permisul este numai pe numele de fata si chiar ma intrebam daca atunci cand il schimb nu pot adauga si numele de casatorie, SIN-ul este pe numele de fata ca asa am fost
cand le-am facut 
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
nelia spune:
Diana, dimineata ti-as fi spus sa incerci, dar acum sint atit de obosita si stresata incit as renunta si la ale mele si la ale tale.
De fapt, eu abandonez cursurile de cind am inceput facultatea, in fiecare sesiune, intotdeauna imi spun ca nu voi fi in stare, noroc cu Octav ca nu-mi da voie si ma incurajeaza...
Am aruncat un ochi pe ce ati scris si am intrat doar sa-ti spun ca e ca amenda lui Nasuc, adica nu ai de unde sa stii pina nu vorbesti cu profesorul si vezi ce-ti spune. Ca doar nu toti colegii care cereau asa ceva erau cu bebe in burtica si otita in ureche!
Dar, daca sinteti mai multe gravide e nasol, ca asa am fost eu la un curs cind eram gravida, erau 4 in grupa... nu am avut curaj sa ma duc sa spun ceva... si m-am rupt in doua de efortul trecut sa le trec onorabil. Nici la UQAM nu sint ei chiar flexibili, dar pot sa spun ca au fost fff deschisi si saritori cind e vorba de gravidute!![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Nasuc, ma bucur ca ai scapat de data asta!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
oanagabriela spune:
Ica1975, pentru toate vacantele (parca in afara de cea de Craciun) se ofera posibilitatea sa-ti inscri copilul la camp de jour. In general pentru o saptamina este ceva in jur de 150$ (dar nu sint sigura) si in fiecare zii fac cite o acivitate diferita. Antonia a stat totdeauna acasa (ca nu a vrut ea sa mearga), deci nu prea am amanunte.
Apropo, am vazut in La Presse de simbata trecuta un fascicol despre "camp de jour" , deci informatia pentru la vara este deja disponibila.
Dana, si un sint cam artagoasa in ultima vreme si copilul este victima principala
Mereu imi propun sa fiu mai relaxata, dar pina la urma tot ma mai ratoiesc putin la ea...