Sezatoarea canadiana (132)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia certificatul ala mare nu e asa de mare. Sunt sigura ca il ai pe ala mare ca-ti trebuia la pret si bursa de tipul asta. Diferenta intre cel mare si cel mic e ca scrie numele parintilor pe el.Pe ala mare adica.
Acum intrebare de baraj de ce iti trebuie NAS/SIn pentru bebe? Nici nu m-am gandit ca as avea nevoie pentru un copil minor. ?

Dar Bristena nu va place? Asa o chema pe fiica dirigului meu, prof de istorie....

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Diana, nu stiu cum e la HEC, dar pe linga varianta data de Mikiion (adica sa le abandonezi, pierzi banii, dar nu vei avea esec trecut un buletinul de note - numai ca ai grija, exista o data limita pina cind poti sa o faci), ar mai fi o varianta, ca sa nu pierzi cursurile si banii si nici sa nu le iei cu nota mica: sa ceri mai mult timp pentru ele. Incearca, s-ar putea sa nu mearga, dar nu ai de unde sa stii pina nu incerci. Tu esti intr-o situatie speciala si s-ar putea sa se gaseasca o solutie salvatoare. Du-te la profesor cu hirtia de la medic si fii sincera cu el sau ea. Spune-i tot ce ti s-a intimplat, spune-i ca nu vrei sa pierzi cursurile si banii, dar nici nu esti genul care ia numai nota de trecere si daca ti-ar putea da un pic de timp in plus sa studiezi. Daca nu reusesti sa inchei cursul la timp, iti trece incomplet si mai ai inca o luna dupa ce se termina sesiunea de a-l incheia (predat teme si examene) sau chiar mai mult daca profesorul e de acord. Daca examenele au fost cu cartile deschise atunci le poti da de acasa, cind esti tu pregatit - take home sau examen à la maison se numeste. Daca nu ati avut dreptul la carti si notele de curs, atunci il dai intr-o zi, cind spui tu si cadeti de acord cu un supraveghetor daca profesorul nu are timp. Incearca, nu lasa asa, eu m-am dus si am vorbit, am rezolvat foarte multe cu sinceritatea, cel putin patru cursuri le-as fi incheiat prost dau deloc daca nu imi luam inima in dinti sa-i spun profesorului ce se intimpla. Bineinteles ca depinde mult de profesor, de regulamentul facultatii, de momentul ales sa vorbesti cu el... dar eu zic ca se poate rezolva cumva. Daca nu te simti deloc in stare sa inveti, atunci le abandonezi si gata, iti va aparea abandon, iar in buletinul de note oficial nu vei avea nici o nota la ele, adica cred ca nici nu apar (asta in cazul in care ai nevoie pe undeva de asa ceva). E un stres fantastic, il cunosc pentru ca am trecut prin el si inca mai trec, ca se mai intimpla sa-mi fie dat peste cap timpul alocat studiului, si asa foarte putin, din cauza problemelor din familie... dar inainte de a renunta gindeste-te ca sint citeva sute bune de dolari aruncati pe fereastra si merita sa incerci sa-i salvezi. Ai putea sa salvezi macar unul, pe cel cu profesorul care arata mai multa intelegere si il abandonezi pe celelalt. Nu stiu de alta inteleger pe motiv de sanatate, dar asta cu I (incomplet) care trebuie sa fie transformat in nota de trecere in prima luna de dupa incheierea sesiunii cred ca exista la toate facultatile. Totul este sa vorbesti cit mai repede cu profesorul, chiar daca ai foaia de la doctor sau nu... ei nu cer scutire, dar ai mei cel putin au fost mai mult decit intelegatori... bine ca si eu am facut eforturi, daca tot mi-au dat o sansa sa fac bine la examenele aminate. Mai putin in toamna, cind am luat atit de putin la unul dintre cursuri, mi-e si jena sa ma intilnesc cu profesoara si mi-e ciuda acum ca nu m-am dus sa vorbesc cu ea, sa-i spun ca am doi dintre copii bolnavi, poate obtineam un pic de timp in plus pentru studiu... Mas mai gindesc acum ca as putea sa vorbesc cu ea si sa cer modificare de nota, dar trebuie sa ma apuc de curs din nou... si nu vad cind, ca eu abia fac fata la astea din sesiunea prezenta. Ah, deci si asta e o solutie, sa dai examenele cum poti si unde nu esti multumita de nota, sa te duci sa-i explici si sa ceri modificarea ei, dai alt examen si ai sanse sa iei mai mare... sai mai mica. Ca mie de asta mi-e frica sa ma duc sa cer, ca poate nu-l mai trec deloc.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

De scris , scria ABN daca treci limita cand puteai sa abandonezi fara sa platesti.
Dar relevul nu-ti trebuie decat daca faci un master. La job niciodata. Dar si atunci poti sa explici. Eu am fost adminsa la master chiar si cu un abandon, dar le-am explicat ca eram insarcinata si mi-au spus ca nu e nimic.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, cind mai intru la acte, ma uit si ce certificat am, ca nu stiu... Stiu ca e la fel ca al Tudorei, deci se poate sa fie cel mare. Nu stiu de ce-mi trebuie NAS, la fete le-am scos, ca mi-a cerut cineva, dar nu mai stiu de ce si cind... Poate pentru cartea de cetatean a Agatei sa-i fi trebuit!?! Si i-am scos si Tudorei... nu mai tin minte, ca-s prea multe. Cert este ca le am si atunci trebuie sa o am si pe a lui Lisandru, ca cine stie cind imi trebuie, e actul lui...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Am citit ce-ati scris de acte si am verificat si eu. Pe numele de fata am numai cartea de assurance maladie. Pe numele de fumeie mariata am SIN- ul, permisul de conducere, pasaportul, cartea de cetatenie, permisul de la ordin (OHDQ)il am pe ambele nume de familie, ca cica sa evite fraudele(ma intreb pe cite HD in tara asta le cheama ca pe mine?), dar ma rog, legea-i lege! Sa nu va spun ca am si doua prenume. Deci Simona-Isabella X-escu Y-ag. Tag-ul ala pe care-l port in piept la servici cintareste vreo doua kile, mi-a rupt toate uniformele

Mikiion, SIN-ul pentru copil iti trebuie daca ai facut REEE pentru el si vrei sa primesti cei 20% de la Canada. Stii tu, s-a mai discutat aici, guvernul federal pune in bursa copilului in fiecare an 20% din banii pe care-i depui tu, cu un maxim de ... nu mai stiu cite sute (vreo cinci dar nu sint sigura si nu vreau sa dau informatii gresite). Deci de aceea iti trebuie SIN (sau NAS, tot aia).

Sanatate multa la toata lumea!

Simonna, multumesc mult de urari si miine poimiine il vedem si pe Atomix major!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Salutare mai pe seara.

Voiam de mult sa mai spun cate ceva si tot uit. ( cred ca mi-am pierdut 75% din brain capacity, apoi voi intra in lactation lobotomy)

Mikiion, si Tony are ganglioni care se maresc in zona gatului aproape de cap cand are un virus. Ultima data erau foarte mari. Si tot asa i-am facut analize, si nu are nimic. Deci nu te ingrijora. Fara SIN nu poti deschide RESP, planul de savings pt educatie. E bine sa aplici cand aplici pt certificatul de nastere ca asa impusti 2 pasari. Certificatul forma lunga trebui cand faci pasaportul copilului.

Diana multa putere. Lasa scoala si concentreaza-te acum pe copilas si sarcina. Nu esti super femei desi toate ne dorim sa fim.

Eu ma simt in continuare ca naiba. Ieri am avut iar tensiune 145 cu 85 care ma streseaza de mor. Sper din suflet sa nu creasca si sa nu ajung la cezariana. Maine merg ultima zi. Sunt si putin nostalgica,. Sunt un om super activ si cred ca in primele zile o sa umblu ca o curca beata fara sa stiu ce sa fac. Nu mai stiu cum e sa ai timp pt tine, sa te relaxezi de foarte multa vreme.

Apropo mai stie cineva ceva de parpalak? Mi-e un dor nebun de glumele ei. Sper sa fie bine.

Denisa

Mona sper ca realizezi cat esti de norocoasa.

mqqm

Mai si va las ca mai am o groaza de lucru pe ziua de azi. Hai ca de poimaine aici imi fac veacul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Multumesc fetelor de raspunsuri. Ideea e ca nu accepta cardul de cetatenie (sau certificatul cum ii zic ei). Le-am zis si eu sa-l ia in considerare si nu au vrut sa auda, au zis ca pe site-ul lor scrie clar ca certificatul de cetatenie nu e act de identitate. E pur si simplu ca un certificat de nastere. Iar SIN-ul nu are semnatura. Asa ca singurul valabil a ramas RAMQ-ul care are nmele de fata.
In fine, va mai tin la curent cu ce se va mai intampla.

Nelia poate inainte se dadeau carduri de cetatenie, nu stiu, acum noua ne-au dat o simpla foicica plastificata, e ca un fel de permis de biblioteca (din aia de cartier) De aceea cred ca nici nu-l accepta ca act de identitate, nu are suficiente elemente de securitate pe el.

Rocs daca aveam permis de conducere pe numele de maritata nu mai aveam probleme. Insa nu am permis de conducere si nici alt act eliberat de SAAQ.

"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Simi, sa-ti traiasca baiatul major si vaccinat , ehe, 18 ani, ce virsta minunata Si nu uita sa ne chemi si pe noi la nunta . De exemplu, sotul are un prieten f.bun (din gradinita chiar) care isi insoara baiatul la vara...

Diana, sanatate multa la toata familia si fie ca restul anului sa fie plin numai de bucuri si realizari

La noi Antonia este in vacanta, pentru 2 saptamini Tati isi ia mai multe zile de concediu si va incerca sa o tina ocupata. Azi am fost la ski (ca in fiecare saptamina) si a fost f.frumos.

Pentru cine este interesat, incepe festivalul filmului pentru copii (detalii aici: http://cinemabeaubien.com ,

http://cinemabeaubien.com/cgi-bin/online/storepro.php)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

neata
am deschis 2 pagini, ca sa pot sa fiu si eu odata macar eficienta:
Daiopri, sa iti traiasca flacaul, ma rog, martisorul!
Doloress, imi pare rau sa aud de frecusurile cu autoritatile. Am verificat si eu actele, si le am pe numele de nevasta, deci pe Ontario suntem safe

simi, la multi ani pentru major! sa iti traiasca, sa fie sanatos si iubit, norocos si optimist!

sanatate, pitilache!

MonaB, sarcina usoara in continuare!

Diana, imi pare tare rau sa aud de mormanul de scutiri medicale

Olga, vrei idei de pierdut timpul? iti stau la dispozitie: de la supradozare cu televizor, pana la atac frontal al frigiderului, toata gama!
Oanagabriela, hm, vacanta, suna apetisant!

noi raportam brotac inca cu febra, gat rosu si tuse, asa ca dimineata am sunat la doctor si se duc la 12 azi sa il vada, ca eu incep sa ma ingrijorez! (unde mai pui ca reincepe sa ii placa sa doarma cu mine)

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Simi, la multi ani majorului!
Diana, ma tot miram unde ai disparut... Las' ca trec toate.
Olga, ma bucur mult de tot ca te-au pus aia in arest la domiciliu, ca din proprie initiativa era clar ca nicio sansa. Hold on, mai e un pic!
Nu-i bai c-am uitat ceva important, nu plecati niciunde, asa-i?

Restul, dom'le ce probleme aveti cu numele!!! Mai bine nu vi l-ati fi schimbat la maritis, atunci era simplu ca 'mna ziua.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.20]

Mergi la inceput