Sezatoarea canadiana (132)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelianoi am fost in octombrie noimbrie investigati cu tot felul de analize, eco, din cauza ganglionului excesiv de umflat. si au iesit corecte. De aia nu ma panichez prea tare. Insa nu cred ca i-au facut analize de genul cat fier, cat calciu. Asta as vrea sa-i faca si sper ca in saptamana de vacanta sa prin loc la pediatru intr-o dimineata. si sa-i cer de toate.

Despre restul mai vorbim, sunt multe de spus si nu e locul aici....Conteaza enorm de mult retelele se contacte profesionale. Eu am cautat ca arhivist si fara succes am renuntat la idee si m-am apucat de master. Acum nici nu vreau sa aud de arhivistica, chiar daca se spune ca exista multe joburi. Exista dar nu au chef sa plateasca 30 pe ora si nu i-au pe unul cu master cand pot sa aiba pe unul cu certificat doar cu 15 Incerc sa-ti trimit cand am timp si arhiva. Am vazut acum ca e cam mare, 20 mega. Sa vad cum fac, o divizez in 5 mesaje. Dar sa am timp de asta, ca acum sunt cam prinsa cu o lucrare care nu-mi iese. cred ca ma duc sa ma culc, si mai am vreo 4000 de cuvinte de scris pana luni. Si cu Marc acasa nu prea merge. De fapt nici fara Marc acasa nu merge pt. ca sunt prea obosita si fara chef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mikiion, multumesc, nu e graba, cind poti tu. Bafta multa cu temele si sanatate lui Mark. Asa ne spune si prietenul nostru, ca atunci cind gaseste ceva si gaseste, ii prefera pe cei cu DEC in arhivistica, nu cu master, mai ales in spitale, cele mai multe posturi acolo sint si cum exista DEC in arhivistica medicala acesta are mai multa trecere decit un master si cu experienta de munca putina in domeniu. Sa speram ca totusi va gasi pina la urma ceva potrivit, ca are mare nevoie.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nelia pai nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca poate sunt eu nenorocoasa si m-au puricat astia exagerat de mult. Cert e ca am fost si in Fairview si in centru si la fel mi-au zis toti. Acuma ne gandeam ca daca am fi trimis prin posta poate nu era aceeasi bataie de cap, insa nu putem risca, prin posta dureaza mult mai mult si daca ne intorceau actele si noi trebuia sa plecam? Asa ca am mers in persoana. Cert este ca scrie clar in legea lor ca trebuie sa te identifici cu acte care contin semnatura, provenite de la Guvernul canadian/quebecos . Singurul act cu semnatura la ora actuala e cardul maladie. Ei si pe acel card am numele de domnisoara, deci ala il iau in considerare ei. Deci eu ii inteleg, ce ma deranjeaza e de ce nu mi-au spus din prima si m-au tot amagit, ba cu Sin-ul ba cu atestatul ala temporar. In fine, sper sa rezolvam cu noul card si sa apuc sa-mi fac repede pasaportul caci biletele sunt luate, suntem pe picior de plecare.

"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)

Mergi la inceput

Doloress, dar tu nu ai cardul de cetatean? S-ar putea ca din acest motiv sa fi mers totul altfel la mine, ca eu mi-am facut pasapoartele la ceva timp dupa ce am devenit cetatean, deci aveam cardul de cetatean, care e pe nume de sot, cu poza si semnatura si pe acesta l-am dat la acte. Cred, ca uite iar doarme Lisandru si iar nu pot sa umblu la seif sa ma uit exact pe ce nume le am. Nici eu nu le-am trimis prin posta din acelasi motiv, le-am dus personal. Imi pare rau ca a trebuit sa alergi atit, dar pina la urma se rezolva?

Da, verificat. Deci eu aveam cardul de cetatean cind am facut pasapoartele, pentru ca am devenit cetatean in toamna 2005, iar pasaportul canadian l-am facut in vara 2006, cind am plecat in Romania, si ambele sint pe numele sotului, ca de altfel si cardul de studenta si tot ce mai am legat de scoala, si NAS-ul (si e semnat! - deci e din ala vechi), numai cel de maladie il am pe nume de fata. Acum am si eu o intrebare: dupa ce scap de examene, sper sa ajung la examenul teoretic pentru permisul auto - acolo e la alegere? Adica e mai bine sa-l am pe nume de fata, nume de sot sau amindoua? Multumesc ca mi-ai atras atentia sa ma uit si eu pe acte, ca acum stiu si eu cum stau. Sper sa se rezolve si la tine!

Edit: nu ma pot abtine sa nu ma tot minunez cit de sint! Avea dreptate mama mea: ciinii imi maninca din traista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Prezent ! scuze pentru absenta, dar pot sa aduc un vraf de scutiri medicale

Ana, si eu ca tine, n-am mai scris ca sa nu mai ma plang. In ultimele 2-3 saptamani mi s-au intamplat atatea necazuri ca sper ca am atins cota alocata pentru 2009.
Si cele mai rele sunt legate de sanatate. Acum sunt pe antibiotic, am facut infectie la ureche si la sinusuri dupa ce am luat un virus de la Victor. El inca se lupta cu el de miercurea trecuta, face febra sporadic am fost deja o data la doctor si nu i-a gasit infectie si cred ca ma duc iar maine. Se pare ca la el corpul lupta mai bine decat la mine ...

Am ratat examenele de weekendul asta, 2 la nr, si aveam o intrebare pentru fetele care au mers/merg la HEC. Se pot anula cursurile pe motiv medical si daca da in ce conditii ?
Eu mi-am dat seama ca toate problemele astea de sanatatea in scurt timp sunt pe fond de epuizare. Trebuie sa recunosc ca in conditiile date nu pot face fata la servici timp plin, doua cursuri solicitante, un bebelus de 19 luni si o sarcina (care nu e mai rea decat altele dar cere odihna si liniste si o incetinire a ritmului deviata),
O sa trimit biletul de la medic ca sa-mi justific absenta la examene dar as vrea sa le si intrerup. Credeti ca ginecologul ar putea sa-mi dea o hartie in sensul asta ? Nu am o sarcina cu risc, nici nu vreau sa mint, dar pur si simplu nu fac fata.Adica nu fac fata in ritmul si la nivelul pe care mi l-am impus, ca sa ma duc asa doar ca sa trec, mai bine nu, nu e genul meu si m-as simti si mai nefericita dupa.

Am citit retetele puse de fete, le-am salvat si sper sa ajung sa lefac atunci cand voi trece de faza "greata-la-tot". Cel mai tentant suna gogosile lui Ange la masina de paine, mai ales dupa succesul cozonacului, merg pe mana ta !
Da o prajitura cu muuuuuuulta lamaie aveti ? Pentru gretosate asa ca mine

Am reusit sa scad pe cantar la greutatea dinainte de sarbatori, dar burtica se rotunjeste pe zi ce trece, eram asa la Victor pe la patru-cinci luni, dar sunt ok, am cu ce sa ma mandresc

L-am vazut pe bb la ecograf la 8 saptamani, e un samburas acolo in ditamai "punga neagra", nu-i de mirare ca am asa mare burta !
Pe 1 Martie mergem la testul ala pentru Sindromul Down, mie nu-mi e prea clar daca e acelasi lucru cu triplul test, Simonna iti scriu mail. M-ati distrat cu pozele pepitului ! Pai daca spune dl doctor ca e baietel, trebuie sa gasim si dovada, nu ?
La mine sa nu va chinuiti cu cautarea semnelor, ca nu vrem sa stim ce e pana la sfarsit.
Ni se pare foarte amuzant sa cautam nume si de fete si de baieti si chiar suntem multumiti de lista de pana acum.
Nu si socrii, care ne-au zis ca "mai aveti de lucrat la lista de nume de fete" lasa ca le zic numele gasit de Simonna, Sarmisegetuza, sa vedem ce mai comenteaza, ca ma stiu ca nu sunt in toate doagele.

Daiopri, felicitari pentru Tudor si pentru forma (cel putin psihica) de care dai dovada ! Asa-i ca-i mai usor la al doilea decat la primul ? No baby blues ?

Doloress, nu am citit inca raspunsurile fetelor la mesajul tau, dar din experienta mea cand iti faci permisul de conducere ai aceiasi problema. Eu am insistat la fel de mult ca tine si tot ce am obtinut a fost sa-mi adauge numele dupa casatorie ca prenume. Nu vrei sa-ti spun ce a iesit ca am deja un nume de fata din ala cu -escu +trei prenume plus asta a lu barbate-miu surghiunit la sfarsit.
Asa ca ma astept la acelasi circ cand o fi vorba de pasaport kknadian dar m-am impacat deja cu ideea sa apar cu numele de fata.
Apoi, cand am fost sa ne facem testamentele (am avut un deal bun cu notarul si chiar le-am facut inainte de problemele astea de ma gandeam ca poate am tras rau) l-am intrebat pe nenea notaru cum e mai bine sa fac si mi-a zis ca daca intentionez sa raman in QC sa merg pe numele de fata ca toata lumea, ceea ce am sa si fac.

Acum am citit ca Nelia are pasaportul cu numele de casatorie, si cred ca si Simonna a scris mai demult ca are la fel. Eu cred ca e ceva la mijloc sau poate angajati diferiti, aplicarea diferita a regulamentelor ? (zic si eu ca lucrez tot pe baza de regulamente si daca gasesti doi oameni care sa-ti zica acelasi lucru pe aceeasi problema, asta daca ala dinainte n-a lasat niste note pe dosar care sa-i indice urmatorului ce i-a spus clientului).
Doloress, ai vazut aceeasi persoana la pasapoarte de fiecare data ?
Aha, deci Nelia, tu esti canadianca "model vechi" . Am inteles ! Mai intai fac cartea de cetatenie si apoi pasaportul, poate am sanse sa ma cheme Dna P. spre bucuria soacra-mii ! (nu v-am povestit faza de la cununia civila ? antologica !!!)

Gata, va las, am scris cat pentru toata luna si in speranta ca mi s-or sparge si mie ghinioanele astea care ma urmaresc. Vorba ceea: Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune !
Sanatate la toata lumea

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Daiopri, vezi ca gasesti Cocyntal la Superstore,la raionul de organice, pe langa vitamine. Vezi ca sunt mai multe tipuri in afara de Cocyntal.Eu am folosit din asta la Luca, uneori ajuta uneori nu. Dar poti incerca.
Am vazut pozele cu bebe Tudor! O minunatie de bebe, dar nici fratiorul nu se lasa mai prejos, pare tare mandru in noul lui rol.

Nelia, am vazut filmuletele cu piticii tai.Lisandru e mortal, Tudora s-a dezvoltat f. bine de cand n-am mai vazut-o. Iar Agata...n-am cuvinte!! E o adevarata domnisoara !

Simonna, eu am facut testul la Procreea! Dar acum 6 ani! Ce anume te intereseaza?

Doloress, imi pare rau de problema ta cu pasaportul. Dar din pacate, asa sunt instructiunile : pe langa cardul de cetatenie iti trebuie un alt document cu poza si semnatura pe numele pe care faci aplicatia. Cel mai indicat in sensul asta , ptr QC, este permisul de conducere sau un alt de identitate eliberat tot de SAAQ. Ce ai facut tu, cred ca este actul de care vorbesc eu, nu stiu exact cum se numeste in QC. Spune-mi, este eliberat de SAAQ, contine numele pe care ai facut aplicatia de pasaport si are semnatura ta ? Daca la toate raspunsul e da, atunci trebuie sa fie acceptat.Du-te cu el din nou si daca persoana de la ghiseu nu ti-l accepta, cere sa vorbesti cu superviser-ul. Regulile sunt aceleasi peste tot si iti spun cu siguranta ca in BC acele documente provizorii sunt acceptate.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Rocs, intrebam mai mult de triplul test la Procrea ca sa ma asigur ca m-au trimis astia unde trebuie. Ca ginecologul meu anglofon si medicul meu de familie francofon zici ca traiesc in doua tari diferite. Afara de faptul ca mi-au dat amindoi trimitere sa fac analize singe / urina in sapt. 20 (sau asa ceva) fiecare imi spune altceva despre sistem... Citeodata chiar ma enerveaza sa fiu in Qc.!!!

Diana, vai de capul tau! N-ai pe cineva care poate veni din tara pentru doua-trei luni? Sa se ocupe un pic de Victor si de bucatareala? Vezi ca ne-am mutat cu discutiile despre bebei si sarcini si alte detalii pe Maple Syrup babies, see you there.
Eu antologica de la cununia civila vreau s-o aud in direct, la prima intrunire, care-o fi ea!

Doloress, cum zice Diana, da, am pasaportul pe numele sotului, dar eu numele ala il am peste tot, pe sin, pe carte soleil, la banci, pe carnetul de conducere. Ca nu m-am lasat cind am venit si atita le-am zis sa-l adauge pe acte ca n-au avut incotro.
Culmea ironiei, chiar mi-am dat seama, eu taxele pt. Quebec mi le fac pe numele sotului. Numele de fata nu apare nicaieri pe hirtoage! Parca-i vad 20 de ani de aici ca vin si-mi spun ca nu mi-am platit veci si pururi taxele!

Nelia, nu poti sa ai NUMAI numele de fameie maritata pe permis, ca e document quebecois. Da' poti sa-l adaugi la coada, dupa numele de jeunne fille. Eu asa il am, ca si assurance maladie.

Simi, uf! alors nu mai are nevoie de baby-sitter... Ca ma ofeream :)) Sa va traiasca! Si sa fie tot asa grozav ca si pina acum!

Rox, eu basically pot sa vin in Cote St. Luc sapt. viitoare, dar poate vorbim mai spre joi. Dar simbata, nu duminica.

Pupici,. o dupa-amiaza faina!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Diana2007 tu vrei sa recuperezi banii?Asta nu se poate. Ca daca nu( ceea ce si banuiesc), te duci frumos cat mai repede si faci abandon la secretariat. Si gata. Se face pana intr-o anumita saptamana, dar nu mai stiu care si trebuie sa fie diferente de la institutie la institutie.
Cu ce te afecteaza asta? Pai nu mare lucru. Pe releve o sa apara abandon. Nu prea stiu insa in plus, cum va afeca inscrierea viitoare in program, pentru ca eu am abandonat, cand eram insarcinata, un singur curs, nu toate. Pentru asta intreaba la secretariat.
E mai bine sa faci abandon decat sa ai o medie mica sau sa pici. Multa multa lume face chestia asta. Nu e chiar asa o tragedie. Sanatatea ta e mult mai importanta.
Pe motive medicale te complici inutil.Parerea mea.

Doloress dar tu nu ai cardul de cetatenie?Mie mi l-au dat in momentul cand am jurat.
Nu cred ca s-a gresit, dar din 2005-2006 s-au mai schimbat regulile.

Simmona iti mai spun ca in functie de doctor francofon sau anglofon eu am nascut la termen? 36 la spitalele francofone e la termen si 37 la cele anglofone.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Verificat si pasaport: e pe numele sotului! Ca inca mai aveam dubii, abia asteptam sa se trezeasca Lisandru si sa caut prin acte. Deci, eu am numai maladie pe numele de fata, cind mi-l voi schimba voi cere sa-mi puna si numele de sot, sa fie acolo. In rest, toate actele sint cu numele sotului si voi face inscrierea pentru permis cu ambele nume din start, ca sa nu am surprize neplacute. Acum ma intreb care a fost al doilea act prezentat pentru pasaport, ca eu altul in afara de maladie nu am, pe cel de student nu cred ca mi-l primea... altceva nu-mi aduc aminte sa fi avut. Dar imi aduc aminte de o alta incurcatura cu actele, pe care inca nu am rezolvat-o, m-am lasat pagubasa. Problema este ca nu mai tin minte exact cu ce ocazie a trebuit sa legitimizam actul de casatorie. Daca a fost atunci cind am facut pasapoartele, poate si asta e o conditie, sa ai act de casatorie parafat si in Canada - Quebec... desi cred ca ni l-au cerut mai degraba cind s-a nascut Tudora si am cerut certificatul de nastere. Deci, -am tradus, l-am parafat si l-am trimis, am primit pe cel canadian, pe care era o greseala de tipar, o litera in plus la numele de fata. Il trimit inapoi corectat, il primim inapoi... In loc de Aurica (da, asa ma mai cheama, sa nu rideti, ca va bat!), scria Aurice. Corectam, trimitem, primim... la fel! Am renuntat, pentru ca nu am mai fost in stare sa mai corespondez cu ei, dar ar trebui corectat.

Si eu mai am de facut acte si tare mi-e greu sa ma apuc. Eu ma ocup de ele si mi se pare si mi se pare cumplit de plictisitor sa umbli sa le faci, sper sa nu le pierd niciodata! Trebuie sa cer NAS-ul pentru Lisandru, am si uitat unde... apoi trebuie sa-i fac pasaport si lui - pentru care am inteles tot de pe la voi ca avem nevoie de varianta mare a certificatului canadian... sau cam asa ceva... poate ma lamuriti una dintre cele care au nascut de curind in Montreal, adica in Quebec. Si mai am si certificatul romanesc al lui Lisandru de scos si nu am luat nici certificatul de botez de la biserica. In rest le avem pe toate, avem si pasapoarte romanesti valabile si buletinele romanesti, ca nu ni le-a cerut nimeni nicaieri... numai pe Lisandru trebuie sa-l bagam in rind cu lumea, am tot aminat si nu e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Multumesc de raspunsuri. Am luat deja cateva idei pentru petrecere.

Da, Diana implineste 6 ani, insa abia peste 3 saptamani. Eu imi fac de pe acum listele cu ce am de facut, ca altfel sigur nu o scot la capat.
Ba eu chiar sper sa stea si parintii, ca altfel cum o scot la capat cu atatia nazdravani? Pana acum, la ce zile de nastere am fost la colegii ei de clasa, adultii au cam stat- poate nu toti, dar destul de multi. Am in plus si o surpriza pentru invitati (mari si mici), ca sa-i tin pe loc: am invitat un magician care va tine un scurt spectacol iar la sfarsit o sa le impletesca la prichindei figurine din baloane... Sper sa iasa ok ca e prima data cand organiam ceva asa de complicat

Va pup,

Laura

Mergi la inceput