Sezatoarea canadiana (132)
Raspunsuri - Pagina 13
maru spune:
nelia, par eu flutura vant, fara multa treaba, da asta e din cauza ca sunt tare eficienta
mei, eu va zisei ca astea e sanatoriu meu, terapia mea, fara sa bag nasul in pic in sezatoare o iau razna si ii scot din minti si pe ceilalti!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
nelia spune:
Marule, adica voiam sa-ti spun ca si mie in place blogul tau! Si io, si io... drog curat, macar un ochi sa arunc... Octav imi deschide calculatorul si intra direct pe DC cind ma vede ca ma duc... A invatat ca in fata forumului nu prea are nici o sansa sa ma relaxeze! E clar, amindoua sintem un pic luate... vorba cintecului unui mare clasic care nu mai e in viata!
Mai voiam sa zic... ah, Mamitzica, bine ai venit!
Gata, va -iu, si ma duc la .
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
nelia, da eu te iubesc mama, nu m-am ofuscat, ci n-am vrut sa scap prilejul sa ma laud!
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
pitilache spune:
Intalnire cu copii
Data: sambata, 28 februarie 2009
Ora: 14:30
Locatie: Montreal, corabia de la www.yelp.ca/biz/cavendish-mall-le-mail-cote-saint-luc" target="_blank">Cavendish Mall
Participante:
Simonna
Ana_Stroe
cge
Diana2007
Ange
Nelia
pitilache
si lista ramane deschisa...
Nelia corabia este un loc de joaca liber pentru toata lumea, nu se plateste nimic, este in interiorul mall-ului. Este ca un colt de corabie naufragiata, unde pot sa alerge copii, este si un mic topogan...
Am schimbat ora pentru 14:30 este ok? Ideea este ca la 5 se inchid magazinele din mall sambata, nu mai stiu daca restul ramane deschis. S-ar putea, pentru cinema si IGA.
columbiana spune:
Mey, ce zi frumoasa afara J)
Am veni si noi la intilnire, o ora mai tirzie ne coafeaza. In plus trebuie sa ma achit de o anume datorie (deh, uituca ce-am fost la V.G)
Nelia, eu am media B (simplu, fara plus) si un AB scris acolo, si m-au acceptat la Revenu Quebec, iar la federali nu aveam atunci relevéul de note, d’aia n-am reusit sa ma inscriu in ex.pt baza de candidaturi;
Eu stiu sigur ca la fedrali se cere test de limba engleza (serios-in scris, nivel cel putin intermediar) ca sa ocupi un post, nu stiu daca se aplica pentru joburile de vara.
Legat de ce-ai scris tu despre studenti, am vazut si la HEC, numai ca eu nu mai sunt atit de entuziasmata dupa ce am vazut la job, pentru ca qcosii duc la extreme « cinstea » asta si se pirasc in draci, pentru orice kkt din care fac armasari; Sa te fereasca DD sa scoti orice din gura, totul (si chestii nevinovate) devin bumerang impotriva ta- asa trebuie sa stai tot timpul cu garda sus, si cind te intreaba ‘ ti s-a paraut si tie ca sefa azi….’ Sa te prefaci ca n-ai auzit sau inteles, altfel toate gindurile colegei devin vorbele tale transmise mai departe; eu consider asta o lipsa crasa de caracter mai degraba;
Marule, sa mai zic ca si eu sunt abonata la blogul tau J))
Mihaela, daca nu e prea tirziu sa-ti spun vacanta faina sa aveti (eu oricum iti spun:)))
nelia spune:
Hai, ca acum mi s-a facut foame! Ca nu puteam sa maninc cind am baut cafeaua... pauze dese, fericirea omului!
Pitilache, aha, sar'mina ca m-ai lamurit. Tot nu stiu daca sa vin doar eu cu Agata sau sa-i iau si pe pitici... Ma mai gindesc, trebuie doar sa aflu daca nu mergem in vizita, poate lasam totusi pe saptamina viitoare, ca sa ma intilnesc si eu cu voi, ca ma simt ca o dezertoare. Mai ales ca am autobuz direct de la Dawson (104 parca), deci nu ar fi chiar atit de greu sa ajung.
Ana, pai cam B cred ca voi avea si eu dupa sesiunea asta, nu ma astept la mai mult, plus ca urmeaza cea de vara, care e intensiva si imi va fi tare greu sa fac fata doua luni la patru zile de curs... plus restul. Da, iti dau dreptate, ca mai stiu si de la sotul meu, desi el s-a invirtit mai mult printre anglofoni. La singura firma 100% quebecoasa unde a fost, a luat-o in bot tare frumusel cam din aceleasi motive, chiar daca nu a luat-o si in dos, ca a plecat singur, a plecat cu un gust foarte amar. De aceea am si vrut sa plecam in Burlington atunci, pacat ca nu a mers, de aceea si vreau sa ne luam casa cind o fi sa gie in orasel predominant anglofon. Dar pina una-alta, pentru ca pe astia tineri vreau sa-i scot din oala mare, eu ii admir! Insa e de tinut cont de aceste experiente neplacute, ca sa stim sa ne invatam copiii pina unde ar trebui sa mearga aceasta corectitudine...
Sint bune si examenele astea la ceva: am slabit 3 kile intr-o saptamina... nu ca s-ar vedea!
mikiion spune:
Hei nu sunt serioasa, dar imi era frica sa nu imi cada palaria. Si era prinsa in solemnitatea momentului. Mai era o poza unde zambeam. Sotul a vrut sa o luam si pe cealaalta dar eu m-am zgarcit pt. ca nu era cu palarie. Si eu vroiam poza cu palarie
O sa scanez si probele, dar au filigram
Nelia daca stagiu e oferit de scoala, nu conteaza media. Insa daca e un stagiu platit si o institutie foarte cautata ca job de vara atunci pot pune conditii. La mine era la CNRC. Si un lucru important, daca e stagiu platiti sau job de vara, oricum e un interviu la mijloc. Eu l-am picat pe acela pentru ca mi-au pus intrebari in engleza. Si nici nu ma pregatisem.
Iar daca ti se cere relevul , uneori e doar ca sa vada ce cursuri ai facut. La mine unde e un master profesional si sunt anumite cursuri cerute obligatoriu ca sa te bage in seama la un anumit tip de post.
Dar la alt tip de post acelasi curs nu conteaza.
Cred ca exista diferente mari de la caz la caz. Nu se poate generaliza. Uita-te unde te intereseza , din timp- 2-3 ani inainte, si fa-ti o lista, cu datele de aplicare . Asa nu risti sa pierzi vreo data.
Mie la federali nu mi s-a cerut sa trimit relevul. Ca sa ma inscriu. Oricum examenul se dadea in toamna, si aveam deja relevul atunci. De fapt nu mi-au cerut inca nici un actDoar CV. Insa nici nu m-a chemat nimeni sunt doar pe o lista de competente. Mi-au cerut insa toti evaluarea studiilor din Romania. Asta o ai? Chiar si ville de Montreal mi-a cerut asta, chiar daca aplicam pe un post de commis.
Gata ma intorc la munca patriotica, a se citi stagiu.
nelia spune:
Mikiion, mersi! Pai, de aia si intreb, ca eu ajung la stagii (sper eu!) in toamna viitoare, slujba de vara as putea sa iau tot in vara viitoare. Stagiile sint platite, dar nu stiu daca sint oferite de scoala, din cite am inteles eu, ofera ei ceva, dar cei mai multi isi cauta. Procedura este ca intii isi iau slujbe mici, cum ar fe vara pentru studenti in locuri mari, apoi fiind acolo, fac si primul stagiu, iar daca e loc il fac si pe al doilea si ramin acolo in prima slujba pe contract, si cu cit locul e mai bun si ofera mai multe posturi, cu atit ai sanse la un post permanent in timp mai scurt. Daca e sa ma tin de planul meu, ar trebui sa termin cu bine anula cesta, anul care vine sa-mi iau atitea cursuri incit sa ma apropii cit mai mult de stagiu si sa vaf benevolat, eventual un contract sau doua de citeva ore pe saptamina, engleza, permis... si apoi sa incep cu slujba de vara intr-un loc bun etc. (dar asa cum ai spus tu, trebuie sa incep de pe acum). Prea multa organizare pentru felul meu de-a fi...
De fap, eu intrasem sa va spun ca nu am reusit sa iau instrument muzical. Este cineva care se pricepe la asa ceva? Pentru ca dupa ce m-am uitat peste tot, am gasit in Sears ceva convenabil si l-as trimite simbata pe sot (si eu vin la intilnire!). Poate aveti timp sa aruncati un ochi si sa va dati cu parerea, mai ales cele care se pricep la muzica sau care au deja acasa: www.sears.ca/gp/product/B000V4RNP0/sr=1-7/qid=1235577184/ref=sr_1_7/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396531011" target="_blank">asta, www.sears.ca/gp/product/B000V4T06U/sr=1-9/qid=1235577184/ref=sr_1_9/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396531011" target="_blank">asta, desi ultimul e cam scump pentru noi. Sotul vrea www.sears.ca/gp/product/B001DKLI6G/sr=1-4/qid=1235577339/ref=sr_1_4/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396531011" target="_blank">asta, ca cica la cit talent are, ii ajunge... iar Tudora vrea www.sears.ca/gp/product/B001DF3SIW/sr=1-0/qid=1235577435/ref=sr_1_0/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396531011" target="_blank">asta sau ala negru de jos (da' sa fie pink!), ca cica celelalte nu sint piane.
Si eu vreau www.sears.ca/gp/product/B000FK24T0/ref=pd_huc_gp_3/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core" target="_blank">asta sau macar www.sears.ca/gp/product/B001KPDMEU/sr=1-10/qid=1235578443/ref=sr_1_10/187-3377309-9929259?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396505011" target="_blank">asta. Aveti? De care? Mi-a intrat mie in cap dupa ce am citit un articol, ca ar fi bine sa bem citeva pahare de suc natural de fructe sau legume pe zi. Eu le fac de mina, din portocale si mai am si un blender, unde mai fac un fel de nectare... dar am obosit, vreau ceva sa-l pun in priza si sa iau paharul plin!
Ma car... ca am mincat de-am spart, numai ca sa am motiv sa termin mesajul!
cge spune:
La 14.30 putem ajunge si noi sambata.
Dar noi venim toti 4, ca sa aiba cine sta cu Anca.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
columbiana spune:
In alta ordine de idei, ca tot n-am nici un spor la job azi, tot am spus ca nu ma mai amestec, da’ eu bilbii cind citesc afirmatii de genul ‘in Canada legumele si fructele n-au gust ‘ or fi avind gust fleoscaitele alea dintr-un colt de supermarket ce le gasesti iarna in Romania sau cele pline de azot vara si e-uri? Pentru ca eu maninc nspe categorii de fructe si legume exotice sau locale si in afara piersicilor si capsunelor americane sunt unele mai gustoase ca altele si in sorturi variate (sa zic de rosii mititele, medii, mari, galbene, rosii, etc); basca’ de cele culese vara cu minuta mea sau cumparate de la fermele din Laval Ouest;