Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Dragelor, nu mai pot. Raceala ma termina, si statul in fund pe scaun la birou de la 9 dimineata idem. Fug acasa, unde nu am internet, asa ca ne mai 'vedem' luni dimineata.

Sa nu nasteti pana atunci (decat daca vreti voi neaparat!)

Pupici si un week-end linistit tuturor.

Simona 34, mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Citat:
citat din mesajul lui aris26

Petra - LA MULTI ANI!nashtere ushoara...parca tu ziceai ca ai colul shters, te ashteptam cu veshti altfel ne gandim ca ai hotarat sa iti serbezi ziua impreuna cu bb

Aris, da, eu am colul sters, mi se spusese asta inca de la sfarsitul lui ianuarie si acum vad ca au avansat lucrurile

Ideea este ca dr. mi-a spus ca bebe sta cam inghesuit la capusor, e deja bine bagat pe traseu, sper sa nu-i fac rau in vreun fel
Am vazut ca vorbiti de "suferinta fetala", se aplica oare? Ma gandesc insa ca mi-ar fi spus dr. daca era vreun motiv de ingrijorare, nu?

Suferinta fetala e legata de gradul de maturare a placentei, de masura in care este ea capabila sa asigure hranirea si oxigenarea fatului, de "starea" arterelor uterine si ombilicale, de cantitatea de lichid amniotic....asa ca stai linistita, nu il "turtesti" pe bebe

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Intrebare

Dr. meu face ceazariana numai dupa declansarea travaliului. Este adevarat ca daca mi s-a rupt apa, clar nu se mai poate merge pe cezariana????

Adica daca ajung la spital avand doar contractii, e OK, dar daca s-au rupt membranele, doar natural se mai poate?

Eu vreau tare mult sa nasc natural, dar daca este traumatizant pentru bebe din cauza bazin mic vs. bebe dezvoltat, clar aleg cezariana. Dar daca ... nu se mai poate?????

Aris, stiu ca fusese o discutie vis-a-vis de determinarea bazinului mic, sa stii ca mie mi-a spus asta la control manual, acum la ultimul control. Mai precis: "daca nasti in curand, bazinul permite nasterea naturala, daca insa te apropii mult de termen, este bine sa facem cezariana".

Pupici!

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Suferinta fetala e legata de gradul de maturare a placentei, de masura in care este ea capabila sa asigure hranirea si oxigenarea fatului, de "starea" arterelor uterine si ombilicale, de cantitatea de lichid amniotic....asa ca stai linistita, nu il "turtesti" pe bebe

Nici nu ai idee cat de mult iti multumesc pentru acest raspuns, am plecat cam debusolata de la control si tematoare sa nu-l turtesc pe micut!!!!!

Multe imbratisari!

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce viteza ati prins iar!
La Multi Ani peshtishoarei Petra!
Si felicitari pentru cocufan, inca o bebelina la orizont...se-ngroasa gluma.
Maria, tu in loc sa te faci ca te impiedici (da' cu grija!) sa te prinda sotzu', iti nenorocesti funduletzu' cu ardei iute?!
Cu lichidul ala amniotic parca aici postase cineva ca e de rau daca e verde, trebuie sunat medicul imediat!
Pana la urma eu tot n-am vazut-o pe Ileana, imi da cineva linkul clinicii?

31Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Petra, si daca e verde lichidul inseamna tot ca a testat bebe intestinul gros. Ceea ce nu-i prea bine, ca bebii inhaleaza lichidu amniotic si poa sa faca pneumonie de aspiratie in cazurile grave, cand lichidul nu mai e chiar lichid, se face mai vascos asa.
De obicei se intampla cand bebele e trecut bine de termen, asa ca stati fara grija :)
Normal la culoare inseamna incolor, galbui sau roz.
Si miroase cam ca sperma :) Just to make sure

Si cantitatea mai e un indiciu, eu am umplut fo 4 tampoane din alea de noapte in 3 ore, deci creca a fost usor de ghicit ce era...
Ocazie cu care rectific, am baut 10, nu 8 litri de apa in noaptea nasterii. Am calculat din nou cu tati :) Ca lichidu se regenereaza, da tre sa aiba din ce.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Ilinca, siteu e www.cbk.lu
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Clara, scuze, n-am raspuns la timp. Sunt curioasa ce ai facut la dr. La mine tuseul vaginal si eco transvaginala (intravaginala sau cum e corect?) au intrat in controlul de rutina cand nu eram gravida, iar acum, cum am zis, pana prin a 15-16 saptamana, nu mai retin, mi-a facut eco transvaginala si tuseu mi-a facut in continuare la fiecare control (lunar). Nu am avut probleme de nici un fel, deci n-am fost eu exceptie, cred ca se face in mod uzual.
Am citit ca tuseul vaginal (cu mana, ca tot ai intrebat), alaturi de palparea abdomenului, permite examinarea colului uterin, a uterului si anexelor sale (trompe, ovare). Consistenta (cat e de moale de ex) nu se vede la eco, de asta trebuie "pipait". Stiu ca nu folosesc termeni medicali, dar treceti si voi cu vederea.

Buuuunnnn, azi noapte mi-a fugit somnul ca de obicei si am inceput sa ma gandesc ca voi toate v-ati cumparat ce e necesar pentru spital si eu sunt codasa. In timp ce imi notam in gand ce imi trebuie si de unde iau, m-am impotmolit in...marimi. Pai de unde stiu eu de pe acum cat ma fac pana nasc? Daca imi cumpar camasi si sutiene si sunt mici, sau prea mari si arat de parca n-ar fi ale mele? La sutiene am citit pe undeva ca trebuie cu vreo doua numere mai mari. Bun, dar camasile? Voi cum ati ales?

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Galushca, ti-au facut ceva ca sa suporti mai usor durerile, sau nu, a fost 100% natural? Pe mine tot asta ma framanta, ca vreau natural...dar sa nu ma chinui prea tare.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plici plici spune:

fetele am vesti marete
iertare ca n-am apucat decat acu sa intru sa va zic

dimineata aveam sms de la pisik06 : "mi s-a rupt apa la 3:30 , sunt la spital, azi intru in 36 saptamani. tineti-ne pumnii si rugati-va pt noi"

apoi urmatorul sms: am nascut la 13, fetita e mica 2450 grame si lunguta, 48 cm dar a luat 10. Va pupam"

cocufan felicitari si tie

bine ai venit ana bianca!!!!!

bine ai venit sorina maria!!!!!

corina, mami de

Mergi la inceput