Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (61)
Raspunsuri - Pagina 10
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monyca.C Eva ce-mi faaaaaaaci ???? mi-e un dor de mooor de casa, de tara..nu mai zic de locurile pe unde bantuiam in tinerete ..lasand gluma la o parte..sincer si eu am de gand sa mai scap de cateva kg...5-6...in sarcina am luat 14..am scapat de 12 imediat dupa 2 sapt de la nastere acum vreau sa ma pun pe treaba dar sincer ..dc pap mai putin si mai slabut caloric..nu influienteaza si lapticul ??? asa auzisem..prin popor...booooo Mamica fericita de floricica EVA PARASKEVA |
Monyca, te astept la o! Pe strada mea
Cu kg, si eu mai am 5. Am mai discutat pe aici, fetele ziceau ca nu e bine sa slabesti cand alaptezi. Dr mea mi-a dat ok. Sa iti zic si cum a fost la mine. Eu in sarcina am mancat enorm de multe dulciuri, zilnic un tort de 1 litru de inghetata, nuga, pana si popcorn mancam numai pe cel caramelizat, nu simplu. Dupa ce am nascut, am continuat cu bunul obicei, tot un litru de inghe/zi, dulciuri in cantitati industriale. Explicatia este ca suma viciilor e constanta iar eu, renuntand la fumat, a trebuit sa compensez cu ceva.
Dupa anul nou am hotarat sa renunt la dulciuri ca nu e normal ce fac, nici pt lapte macar. Totul pleaca de la creieras pe care il pot controla, doar suntem fiinte rationale. Cat despre lactatie, dulciurile au aport 0 pt laptic. Eau un refugiu sa uit de Si mancand normal dar fara dulce, am slabit 5 kg in 2 saptamani, era normal sa reactioneze organismul. Este imposibil sa nu mananc dulce si nu slabesc mult, imi stiu organismul, cand ii tai excesul imediat raspunde. Acum sunt in stadiul in care nu mai exista surplus, sunt in graficul de greutate, dar eu inainte de sarcina eram mult sub medie in greutate. Fiind si destul de inaltuta, 1m71, 5 kg in plus se repartizeaza de asa maniera ca nu se prea vad dar eu vad la hainele pe care le aveam inainte(in Fr ma imbracam si de la copii, ei au talii mai mari si cele mici se dau ca painea calda), asa ca, pt a redeveni cum eram am hotarat sa nu mai mananc nici paine, nici grasimi. Medicul lui Noah zice ca e ok, ea este impotriva carnii in general, cu atat mai mult a celei prajite, iar paine eu nu mananc de obicei, sarcina mi-a dat pofta de paine, nici sotzul meu nu mananca paine(stii si tu ca francezii si painea...nu sunt compatibili, desi au niste sortimente de paine la boulanger care nu se vad la noi, mai mancam cu foie gras sau cu sandwich-uri).
Si cum am de gand sa mai alaptez, ideea de a mai sta cu aceste kg cata vrem alaptez nu are logica pt mine, de ce sa continuu sa mananc mai mult decat am chef pe principiul "ia mama si mananca sa faci laptic bun". Hm, am fost la inceput pe ganduri, daca nu ma imbuib mai am laptik? Ei bine, da. E la fel. E folclor. Unii ziceau ca trebuie sa mananci dimineatza, ai, n-ai chef, mananca sa ai lapte. Eu nu am chef de mancat dimineata, de exemplu, nu sunt genul mic dejun. Si bine am facut sa nu mai mananc "ca trebuie".
Eu cred ca nu trebuie sa te infometezi, sa mananci variat, dar sanatos, eu prefer cartoful copt celui prajit, de ex. Cred ca infometatul aiurea in tramvai e nociv pt mamica si lactatie, la asta se refera medicii. Dar o alimentatie cu carne, oua, branzeturi si lactate e sanatoasa. Prajelile, mezelurile, painea, dulciurile nu sunt sanatoase si nici acum nu stiu ce ma facea sa le mananc in sarcina cand, de obicei, nu sunt fan deloc.
In concluzie, daca mananci cum o faci de obicei si revii in forma inseamna ca e ok, nu maltratezi organismul, lapte este, asa ca de ce sa nu fac asa? Daca si medicul mi-a zis ca mancatul fara noima nu face laptele mai bun, de ce nu as dori sa revin la silueta de dinainte? O femeie care se simte bine, care face miscare, care e multumita de felul cum arata este si o mamica zambitoare si in forma pt pui. Eu asa imi pun problema. Si kg se duc iar mamica alapteaza bine merci.
Aaaa, si continuu sa beau 2 beri fara alcool pe zi si ceaiul de lactatie. Iau si vitamine Supradyn.
Cam asta ar fi raspunsul meu.
Pup
le: cuscra, ma bucur sa aud ca am o nora mai papacioasa. O sa vezi ca incet incet o sa prinda gustul de papica, de-abia a facut 6 luni, era normal pana acum sa fie sceptica la papa si sa o respinga. E o fetita inteligenta!
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
anca81 spune:
Eva, hai ca am reusit intr-o ora sa papam 100 g de piure banana + mar. Multumim pentru aprecieri
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla
gaia.nevia spune:
Eva, ai mare dreptate. Pentru un organism sanatos asa stau lucrurile. Trebuie sa se echilibreze greutatea cu usurinta, de indata ce incepi sa mananci "curat", cat ai nevoie, fara excese.
Si eu sunt de parere ca slabitul si a fi in forma nu are a face cu lactatia.
In ce priveste lactatia, cred in curentul modern, care spune ca mama poate manca orice (cu exceptii care vizeaza declansarea alergiilor, substatele toxice, droguri, alcool), laptele se formeaza printr-un proces care nu are legatura cu faptul ca ai mancat la pranz conopida care ti-a dat gaze...
Organismul meu "batran si corupt" nu mai reactioneaza din pacate asa usor doar la un meniu "curat" pentru a slabi.
O sa incep cu postul de luni, cura de ulei, si mai vedem cum ma prezint.
Ma simt toxica pana in varful unghiilor de la debandada culinara savarsita de cand am nascut si pana acum... Parca m-am razbunat pe 9 luni in care am avut grija sa nu ma ingras deloc, reusind sa ma intorc de la maternitate cu Radu la greutatea pe care o aveam inainte sa raman insarcinata.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
baby_boy spune:
Hi
Eu l-am trimis pe fiu-meu la zapada ..si hop sa sctiu si eu cateva cuvinte
Drum bun Nikolici si sa va intoarceti cu bine
Nicole iti urez si eu bine ai venit. Sa ne spui mai multe despre tine
Lacribel in ce zona a Craiovei stai? poate stam aproape
DYanira pe unde umblati?
Mami de Alexa si Cipri te-am intrebat si eu acum 2 capitole daca ai idee cat e taxa de transport pr mothercare..nush daca ai vazut..stii cumva?
Monica sa iasa bine analizele. Suntem alaturi de tine .
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)
in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
claudinna spune:
mei fetelor, eu inca nu mi-am depus cererea pt 85%, ca aia ai mei de la serv inca n-au primit instructiunile...
azi vb cu cont sef si cica nu-mi da retroactiv...ma rog, vb fara sa citeasca legea...ci din momentul in care depun cererea.
voi ce stiti?
daca eu am intrat in CIC in nov anul trecut si cer recalculare acum, adica pana la 30 iunie 2009, cum zice legea, imi da recalculat din ainuarie sau din momentul in care am depus cererea?
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
JulyMorning spune:
hello
am mai incarcat niste carti si articole pe contul de 4shared. Mai am niste carti interesante, dar nu in format electronic si momentan sunt in cutii, la uscatorie, de pe vremea renovarii. Poate intr-o zi se indura soata de mine sa mi le aduca si o sa incerc sa le scanez.
ada, piticania mea are capul usor deformat, de la dormit numai pe partea dreapta. Oricum as fi pus-o, nu dormea decat pe spate, cu capul pe dreapta, cu toata pernuta Chicco pe care i-o puneam. Am vorbit cu vreo 2 medici si mi-au spus sa las copilul in pace, pentru ca in timp se va corecta. Incepand cu varsta de 3 luni jumatate - 4 luni, a inceput sa se mai indrepte. Pana atunci am fost cam stres sincer si am tot sapat netul pe chestia asta, ajungand sa citesc tot felul de chestii oribile, gen craniostenoza (oasele craniului se sudeaza prea repede si e necesara operatia ), dar am gasit scris si despre experienta asemanatoare a mai multor mamici, la care s-a rezolvat de la sine pana la maxim 2 ani.
Azi o fi vreme de scos copilul afara?
Ma duc, ma striga gangania, mai voiam sa zic ceva, da'....
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
CD27 spune:
la balamuc ma duc
la masa de seara a mancat 70ml lapte
masa de dimineata 30 ml lapte
masa la 10 - 50 ml lapte
Ieri a mancat intr-adevar niste fiertura de morcov si albitura, dar ce mare lucru ii aduce
babytza si al meu cred ca are ceva cu bibele ca nu vrea nici suc, nici ceai, doar se joaca cu bibeledeci nu e neaparat laptele
o sa ma apuc sa ii dau tot ce pot la lingurita ca vad ca tu ai avut succes cu soricelul, cand i-ai dat lapte cu cereale cum ai facut, gen budinca? adica mai gros sau lapte cat cuprinde si putine cereale (ca probabil mi-ar lua o noapte intreaga sa dau cu lingurita)
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
JulyMorning spune:
baby-boy taxa la mothercare e 25 de lire plus inca ceva, in functie de cate kg are coletul. Poti face o simulare cu ce vrei sa cumperi si afli exact.
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
gaia.nevia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudinna mei fetelor, eu inca nu mi-am depus cererea pt 85%, ca aia ai mei de la serv inca n-au primit instructiunile... azi vb cu cont sef si cica nu-mi da retroactiv...ma rog, vb fara sa citeasca legea...ci din momentul in care depun cererea. voi ce stiti? daca eu am intrat in CIC in nov anul trecut si cer recalculare acum, adica pana la 30 iunie 2009, cum zice legea, imi da recalculat din ainuarie sau din momentul in care am depus cererea? poze noi cu bebelushul Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
din 1 ian. De la munca nu-ti trebuie decat adev de venit pe 12 luni inainte sa nasti. Daca ai deja dosar.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
baby_boy spune:
Julymornimg multumesc
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)
in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel