Salajencele in asteptare!!![81]

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Ai vrea tu sa fim sabotate.
Ai calulator naspa! ai calculator naspa!

tu asa naspa cum ii ,ma lasa sa va pun nervii pe bigudiuri.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olim

ce discutie aprinsa despre berze, broscute si altele
vedem cum a fii in wek ca maine ajunge colegu acasa .
ma duc sa ii dau laptele si mai trec

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

pai cum sa fie?bine.
uite in week te trecem absenta motivata.
baga mare ptr barza.

sanatate lui alex.

Mergi la inceput

Citat:

Va viu in scimbul 3.

hai, hai.
uite io-s deja pe baricade.
fac cafeiu pe cand ajungi.noaptea-i lunga...............

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dianalaura

M-am testat si io...
Am stiut dintotdeauna ca nu is cu toate la cap

auzi si fu musai sa te testezi?vroiai o confirmare scrisa?
io si fara stiu ca nu-s cu tate si-s si irecuperabila.

Mergi la inceput

Citat:

Va viu in scimbul 3.

bey, da tu la fix vrei sa apari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Aha, am vazut cit sinteti de active.Eu cred ca beti cite 2 cafele pe zi fiecare, una aici si una pe bune.

No, s-o terminat filmul.Mari probleme acolo.

Tare-i bine acasa, sa stai si sa nu faci nimic.O sa ma duc mai imediat sa imi prajesc niste cartofi, o sa maninc cu ochiuri si cu cascaval, ca nu am mai mincat asa ceva cred ca de un an si mai bine.Mai demult mincam asa, dar puneam si ceapa si smintina peste ei.Cind smintina era smintina, la Simleu adica.

Ieri am venit frinta de la practica, am deschis la un moment dat geamul intr-o camera si stiu ca am simtit ca bate vintul si e curent, pe urma ma tot gindeam de ce ma doare capul iar, in timpla dreapta.Mai tirziu mi-am dat seama ca ma prinsese curentul.M-am culcat pe la 4,30 si am dormit pina pe la 7,30, dupa aia la 9 jumatate iar am adormit.Azi noapte m-am trezit din somn ca ma durea capul, dar in partea stinga, simteam cum imi pulseaza timpla, chiar acolo ma durea.

E mult de lucru acolo, toata ziua.Avem, in fiecare zi cind sintem acolo, la 2 studenti cite un CNA care lucreaza acolo.Umblam toata ziua dupa fundul ei, ne arata una-alta, ne mai lasa sa facem si noi cite ceva, mai vine instructoarea de la scoala de la noi sa ne verifice cind o anuntam ca sintem gata sa fim urmariti de ea.Avem o lista cu skills (proceduri pe care le-am invatat la clasa pas cu pas si care trebuie sa le stim exact asa sa le facem) care trebuie sa le vada ea pe toate cum le face fiecare dintre noi.Ne puncteaza pe o lista si la urma face un punctaj general.Urmareste totul, fiind printre noi tot timpul: cum vorbim cu oamenii pe-acolo, cum ne comportam, cum si daca ne spalam pe miini cind trebuie, daca nu cumva chiulim de la treaba, cum ne intelegem cu CNA la care am fost dat "in grija", cum umblam cu hainele, cu obectele pe care le folosim, cu hainele de pat cind facem paturile, cum stam la capitolul comunicare(adica daca nu sintem morocanoase, sau incruntate), cum ne imbracam, daca sintem curate, daca mirosim a transpiratie cumva, cit de punctuale sintem, despre ce vorbim (sa nu birfim, sau sa ridem de pacienti, de exemplu), etc.

Ma oboseste sa stau toata ziulica in picioare si sa nu fac mai nimic propriu zis, decit sa urmaresc ce cum trebuie facut.Asta e cel mai ...solicitant.Si fizic si psihic.Plus ca luni am avut o colega cu mine care a fost atita de nesimtita ca imi venea sa o trag de cap.Nu a schimbat cu mine toata ziua aia decit vreo 4-5 cuvinte.Mereu s-a bagat in fata mea, de sa o calc aproape pe picioare.Cind am mers in pauza de masa, s-a luat si s-a dus ata inainte, am intrebat-o ceva si s-a facut ca nu aude, efectiv s-a facut ca nu ma vede toata ziua.Asa m-a enervat de numa.Am venit acasa si i-am zis la colegu, am zis ca gata am fost sa o intreb pe nesimtita ce are cu mine, daca are ceva probleme.Colegu a zis ca sa nu fac asa ceva, ca aici ea poate sa spuna ca o hartuiesc si cine stie ce sa se plinga la instructoare, si ca sa vorbesc cu instructoarea cind am ocazia si sa ii spun doar atit: ca respectiva ma ignora si ca, daca se poate, prefer sa nu mai fiu pusa cu ea impreuna.N-am zis nimic inca, ieri am avut noroc ca am fost pusa cu alta, dar daca pe viitor se mai intipla sa trebuiasca sa impart ziua cu inteligenta aia o sa o fac.

Din cite am observat, e destul de bine organizata toata treaba.Tot la cite 10-20 de pacienti este un touch-screen monitor pe hol afara(activat la atingere, recunoaste amprentele adica si se log off la un minut dupa ce nu il mai atinge nimeni), pe perete, unde se tine evidenta fiecaruia: cum se descurca cu ADL(activities of daily living - cum ar fi spalatul pe dinti, pieptanatul, imbracatul, etc), care e starea de spirit si daca au probleme de comportament, care sint valorile exact la tensiune, puls, temperatura, respiratie(la unii zilnic, la altii la 2-3 zile, la altii o data la saptamina, dupa cum le e cazul), daca au avut sau nu scaun in fiecare zi, daca da - ce consistenta a avut, ce procent din fiecare masa au mincat, ce cantitate de lichide au baut la fiecare masa (masurat exact, stiind ca un paharel de lapte de ex are 120ml, unul de apa are 180ml, o cana de cafea sau ceai are 240ml); la care e posibil, se masoara si cantitatea de urina de fiecare data; se mai urmareste felul cum se deplaseaza, cum se misca, daca au nevoie de ajutor si cit de mult, se tine evidenta la cit de des i se face baie sau dus, si asa mai departe.
Am dat doar citeva exemple, dar sint mult mai multe care se cer facute, e in functie de situatia fiecaruia.

E destul de mult de lucru, dar tot nu mi se pare mai mult ca si ce faceam eu pina acuma.Eu am avut mereu de facut, de 4 ani de cind lucrez, pe linga sa ii urmaresc si sa ii ingrijesc pe batrini, si mincare de 3 ori pe zi, si curatenie in toata casa, si la ei in camere, si in bai, si spalat de haine de 2-3 ori pe zi, si raspundeam la telefon, si dadeam medicamente de 3-4 ori pe zi fiecaruia, le si faceam baie la toti...

Si, din cite am auzit, aici unde sintem la practica (si in general peste tot in locuri din astea)e platit mult mai bine decit am fost platita eu pina acum.Si nici nu se lucreaza 12 ore pe zi, zilnic.Sint, in general, schimburi de cite 12 ore, 3 zile la rind, si pe urma 4 zile libere, si saptamina care vine din nou la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Am vazut ca suflati berze in ultima vreme.Nu ma supar, numa sa nu se opreasca pe la mijlocu drumului
Dupa ce o sa reusesc sa ma angajez, urmatorul pas e mersul la doctor.Am vorbit despre asta cu ea acu vreo 2 saptamini cind am fost sa imi fac razele la plamini si a zis ca, daca ma hotarasc pentru astfel de teste, se incepe mai intii cu colegu si numai dupa aia ma ia pe mine la purecat.
Am lasat-o mai moale cu "munca asta" in ultimele doua-trei luni, pe colegu l-a cam cuprins stresul, cred ca s-a molipsit de pe la lucru de la colegii lui: ca ce ne-om face, ca eu is fara servici, ca sa vindem casa, sa n-o vindem, ca oare ce o sa mai urmeze, dupa atitea concedieri in masa mai peste tot pe-aici, si asa mai departe.
Dar asta nu inseamna ca am renuntat la proiect.Indraznesc chiar sa sper ca, in caz ca nu ne iese natural, poate artificial o sa iasa si ne-om pomeni cu gemeni, am observat ca mai nou asa se intimpla in mare parte in tratamente din astea.Dar deocamdata stationam.Nu mult, ci pina apuc eu sa lucrez undeva, sa apuc sa am asigurare de acolo.

Mergi la inceput

moama, cami ce fain e in practica la voi.
vai parca as ficetit o carte.zauca e SF ptr romanik asa ceva.

Citat:
citat din mesajul lui piticutz

Am vazut ca suflati berze in ultima vreme.Nu ma supar, numa sa nu se opreasca pe la mijlocu drumului
Dupa ce o sa reusesc sa ma angajez, urmatorul pas e mersul la doctor.Am vorbit despre asta cu ea acu vreo 2 saptamini cind am fost sa imi fac razele la plamini si a zis ca, daca ma hotarasc pentru astfel de teste, se incepe mai intii cu colegu si numai dupa aia ma ia pe mine la purecat.
Am lasat-o mai moale cu "munca asta" in ultimele doua-trei luni, pe colegu l-a cam cuprins stresul, cred ca s-a molipsit de pe la lucru de la colegii lui: ca ce ne-om face, ca eu is fara servici, ca sa vindem casa, sa n-o vindem, ca oare ce o sa mai urmeze, dupa atitea concedieri in masa mai peste tot pe-aici, si asa mai departe.
Dar asta nu inseamna ca am renuntat la proiect.Indraznesc chiar sa sper ca, in caz ca nu ne iese natural, poate artificial o sa iasa si ne-om pomeni cu gemeni, am observat ca mai nou asa se intimpla in mare parte in tratamente din astea.Dar deocamdata stationam.Nu mult, ci pina apuc eu sa lucrez undeva, sa apuc sa am asigurare de acolo.

eta na si ce daca nu ai job?ce atata stres?lasa ca acu te scolezi si dupa ii avea si job.
sa nu se mai ajite atata colegu tau, ca nu rezolva problema ,se inbolnaveste doar.

apoi barza voastra stie ea cand sa vina.noi o trimitem spre voi , da mno daca nu-i momentu,nu-i si pace.da oricum la anu mi-o soptit ca tot va calca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Am ajuns. Care mai sunteti pe baricade?

Mergi la inceput

Citat:

Am ajuns. Care mai sunteti pe baricade?

Mergi la inceput