Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 16
Diana2007 spune:
Salutari la burtici,
Am intrat mai pe la inceput aici, inainte sa inceapa greturile, acu sa te tii !
10 saptamani implinite ieri, control la dr la 8 saptamani, vazut bebe, primit si poza, facut si analize, se pare ca toate sunt bune, aici spitalul trimite analizele la doctor, nu vezi nimic, decat la urmatoarea programare iti spune medicul daca totul ok.
Am primit si trimiterea pentru tripul test, aici se face o echo in saptamana 12 plus analiza de sange la 14, nu e acoperita decat de anumite asigurari, deci scoti din buzunar 375$ (la Victor am platit 485$).
Doctorita pe care o am este romanca (nu as fi zis dupa nume), foarte stilata si manierata, lucreaza cu o rezidenta cu care imparte consultatiile, mi s-a parut ok ca si sistem si o sa raman la ea.
Din ce am citit, o sa raspund pe subiecte, scuze dar nu am retinut nick-urile.
Mersul la sala in timpul sarcinii din experienta proprie nu dauneaza, ba chiar sustine un tonus bun de care veti avea nevoie nu numai la nastere dar si dupa ! Este adevarat ca in primul trimestru trebuie incetinit ritmul si adaptat noilor cerinte ale corpului, dar acesta va va spune ce si cat puteti face. Eu inainte sa raman insarcinata cu Victor mergeam la sala in medie de 5 ori pe saptamana si cand spun sala nu ma refer la forta ci la programe de step, cardio, aqua fitness, pilates, boot camp etc. Cand am aflat ca sunt insarcinata, am vorbit imediat cu toti instructorii si toti mi-au spus sa continui in ritmul meu. Si asa am facut, poate ca am mers de doua sau de trei ori, poate chiar nici o data pe saptamana cand ma simteam rau, dar am continuat sa ma duc si sa fac atat cat puteam din exercitii.
Un corp antrenat nu va face rau sarcinii atatat timp cat face acelasi lucru (adaptat) cu care este invatat. Dureri abdominale poti sa ai si daca mergi si daca nu mergi la sala dar senzatia de bine pe care ti-o da miscarea chiar si in timpul sarcinii este nepretuita.
Concluzie personala: am facu cursul de step pana in saptamana 36 inclusiv (in ritmul meu e adevarat) si aqua fitness pana in saptamana 37, am mers la servici pana la 37 de saptamani si 2 zile si peste trei zile am nascut un bebelus perfect sanatos dar cam agitat e adevarat, nu i-a placut niciodata sa fie leganat, doar plimbat in brate si hatanat pe verticala
Sa mai intreb de ce ?
De data asta, nu mai am atata timp disponibil pentru gym si am ales cursuri mai relaxante, acum merg de doua ori pe saptamana, o data la yoga si a doua la pilates, iar din trimestrul a doilea vreau sa ma duc la aqua fitness, sper ca bebe 2 sa iasa mai zen ![]()
Burtica, si eu m-am cam speriat cum a crescut de repede, mai ales ca revenisem dupa sarcina cu V la un abdomen plat si tonifiat dupa parerea mea Dar cred ca acolo in interior uterul a ramas totusi elastic si si-a dat imediat drumul. Chiar si la eco la 8 saptamani, se vede bebe mic, mic acolo in ditamai punga. Dar pe mine nu ma deranjeaza, abia am cu ce sa ma mandresc de-acuma ca la V abia de pe la 6 luni a inceput sa se intrezareasca.
Cu poftele, deocamdata zic pas, sunt inca la capitolul greturi, putine episoade de vomitat, si daca o sa fie ca la prima sarcina, mai am vreo doua luni de suferinta. Aici se dau niste pastile speciale pentru greturile din timpul sarcinii dar cica dau dup-aia o pofta de mancare
ca eu am zis nu, multumesc. Deja ca cu tot sportul meu am pus la prima sarcina 22 de kg date jos apoi cu truda in noua luni, nu mai vreau kg suplimentare, prefer sa sufar, pana la urma face parte din riscurile meseriei (de mama).
Cam atat de la noi, spor la odisee si pe curand,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata
cu
ButterflySim spune:
Monica eu iti recomand sa repeti analiza si la Coltea. Eu am facut la Fundeni si aparusera perobleme. Dupa care doc m-a trimis si la Coltea la Simona Avram si analizele au iesit ok. Ca sa fiu sigura le-am repetat si la MedLife si iar au iesit ok. Stiu ca doctori renumiti prefera sa lucreze cu Avram pentru ca e o aparatura mai buna la Coltea si analizele ies mai corecte. Mie Tutunaru mi-a zis "la Fundeni toate femeile sufera de ceva, mergi si la Avram"
Pup si grija de tine
Am nr doctorei de la Coltea daca vrei ti-l dau pe PM
| Citat: |
| citat din mesajul lui monica_dicut Hello burtici. EU sunt suparata, am fost la Fundeni sa-mi iau rezultatele analizelor facute vineri dupa tratament cu aspenter... la fel de proaste ca inainte. Asa ca incepem Clexane... si peste 2 saptamani iar la control ![]() M-am saturat de spitale si de doctori si de tot ![]() ![]() POZNICI CU NOI Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 10+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
9+Simm
Povestea noastra http://butterflysim.hi5.com
titi143 spune:
Buna dimineata fetele.
Azi ma simpt mai bine, nu ma mai doare jos. Ieri am stat aproape toata ziua in pat si vad ca sa mai linistit.
Fetelor am o intrebare voi sunteti sau ati fost balonate? Eu de o saptamana sunt asa de balonata ca spui ca sunt in luna a 5a nu in 6 saptamani.
titi143 spune:
Fetelor cine se ocupa de listuta m-a treceti si pe mine va rog :DN:01.04.1981; UM:13.01.2009; DPN:20.10.2009.
Multumesc
monica_dicut spune:
Neatza.
Hmm, Butterfly, sarumana. Am vorbit si cu doctora mea aseara si mi-a zis sa nu intru in panica. Sa ma duc sa repet analizele undeva (am o relatie la Matei Bals, vreau sa ma duc maine si plus la un particular)si sa vedem joi la eco placenta si fluxurile pe uterina cum sunt si apoi sa luam o decizie, sa nu ne ambalam asa. Mi-a placut de ea ca este cu capul pe umeri si nu se arunca totusi cu capul inainte.
Va doresc o zi faina si fara greturi 
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
10+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
anaconda2 spune:
Zubeen , a spus bine Mimika , trebuie sa mergi la cabinet , nu la spital . La spital cheama uneori monitorizarile, dimineata .
Consultatia si eco costa 1 mil . Chiar daca ai facut programare ptr o anumita ora , se intra in ordinea sosirii .
Ma duc si eu astazi . Poate ne intalnim pe-acolo...
Monica , eu am facut deja vreo 50 inj Clexane... , si rezultatele la analizele de coagulare au iesit bine , cum au iesit mereu ! Ma asteptam sa iasa diferentze..
S-ar putea sa mai fac doar pana pe la 12 sapt , apoi ma trece pe Aspenter .
8 +
1sweet_angel spune:
buna ziua viitoarelor mamici. sunt noua pe-aici, de fapt e chiar prima data cand scriu pe un forum, cu toate ca citesc de mult timp cam tot ce s-a scris in legatura cu sarcina pe acest site.
dupa cativa ani buni in care tot imi puneam intrebari de ce nu raman insarcinata....iata ca in sfarsit un test de sarcina s-a aratat pozitiv...lucru care m-a determinat sa ma alatur "burticilor fericite de septembrie-octombrie 2009".
am o rugaminte sa ma treceti si pe mine pe listuta aia
UM 03.01.2009,DNP 09.10.2009.
sarcina usoara la toata lumea.![]()
ramsan spune:
Vad ca am ceva timp mai liber, asa ca ma bag tot eu...
Despre mine si burtik: am schimbat semnatura ca ieri am facut 8 sapt. Daca la Rares sarcina a inceput sa se cunoasca pe la 14 sapt, de data asta parca se profileaza ceva mai devreme. Inca mai am greturi usoare, de ameteli am mai scapat, somn imi este si adorm imediat ce pun capul pe perna. De felul meu sunt o pofticioasa, dar acum m-am facut si mai si... Lavinia m-am imbolnavit cand am vazut in ce fel arata praji aia cu mere si bezea, asa ca am facut si eu reteta weekendul asta... cred ca am lasat-o sa se coaca cam tare (nu am avut idee cat sa las coca cu merele in cuptor) pana sa adaug eu bezeaua...Concluzia a fost ca e taaaare buna chiar si asa... data viitoare va fi si mai si...
Sambata dupa o partida de foc cu sotul, am avut mici scurgeri maronii pana ieri (cand s-au oprit in mod miraculos)... i-am comunicat sa-si ia gandul pentru o vreme macar sa ma vad scapata de primul trimestru.
Pentru asta am luat no-spa si atat, iar daca reapar scurgerile azi, ma duc la dr. mea sa verificam daca totul e ok si bate inimioara in continuare.
PS - am vazut poze de dianav... o frumusete de fetita...
Va pup si mai vb
Ramona
Bebita din burtica 8+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
1sweet_angel spune:
acum ca am prins un pic de curaj nu ma mai opresc
insa vreau sa apelez la experienta si ajutorul vostru.
se pare ca sunt insarcinata in 7 saptamani si cateva zile....spun "se pare" pt. ca inca nu am ajuns la un medic care sa confirme acest lucru.cat de mult poate afecta acest lucru o sarcina?............precizez ca nu mai mers la medic nu pt ca nu am vrut ci pt ca nu sunt in tara si cu medicii de aici e greu de comunicat.
pana acum 2 saptamani nici nu aveam cine stie ce simtome de sarcina ....in afara de lipsa CM si durerile de sani....aaaaaaa si din cand in cand mici dureri ca inainte de CM.
acum insa au inceput starile de voma....ameteli....sensibilitate la mirosuri....lipsa poftei de mancare ......balonari ....si cam atat cred....insa sper sa scap repede de ele.
singurile medicamente pe care le iau sunt acidul folic pe care mi le-a recomandat doamna dr. chiar dinainte de a ramane insarcinata.
deci revin la intrebarea mea.....marea mea problema ....ar tr sa merg neaparat la un medic aici sa mai pot astepta pana ajung in romania si sa merg la medicul meu?......atunci sarcina ar tr sa fie in luna a-3-a sau 12-13 saptamani.
multumesc si.....astept un raspuns
Danuta1979 spune:
Buna dimineata burtici
Mie azinoapte mi-a fost rau...nuprea m-am odihnit. Aseara am mancat cartofi prajiti cu mujdei de usturoi, snitzel, salata de vinete (cu ceapa si usturoi, dar fara maioneza, ciocolata alba, ciocolata normala si eu stiu ce am mai bagat in mine.
Azinoapte m-am trezit...diaree cumplita. Mai atipeam in pat...ma mai plimbam la WC...groaznic. Azi la munca am niste ochi...si un chef de somn. Sotul a mancat si el ce am mancat eu mai putin vinetele si el n-a avut nimic (adevarul e ca el oricum are un stomac nesimtit.
Asa ca...voi cu constipatie...si eu cu altele. Eu am fost constipata usor doar primele sapt...apoi mi-am revenit cu iesitul zilnic afara.
Gata, mi-am plans si eu suferinta si amarul de azinoapte...ca sunt tare necajita ca n-am dormit....eu chiar iubesc somnul!
Va pup si o zi buna!
Dana
10+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1