Detergent organic SOAPNUTS sau NUCI PT RUFE
Raspunsuri - Pagina 4

margareta49 spune:
Mi-am luat si eu nuci, pretul este cat as fi luat de la nemti cu transportul in ro:
http://www.aoy.ro/product.php?productid=21213&cat=0&page=1&featured
Sunt tare incantata de ele, multumesc de idee!

lisa79 spune:
si eu mi-am cumparat,un sac...mie nu imi place cum miros
...le-am scos afara sa mai iasa mirosul din ele.inc anu le-am folosit
Va rugam un vot pentru ANA,multumim!

margareta49 spune:
sigur nu miros ca detergentul dar cand le folosesti, exact asta imi place, ca rufele raman fara miros (am pus si ulei esential de lavanada dar le prefer asa simple, parca imi aminteste de mirosul de rufe ale bunicii).
si dupa ce am citit pe net am inceput sa le folosesc si la spalat pe cap, o sa revin dupa o vreme sa zic cum a fost...

sm spune:
Si eu folosesc nucile pentru spalat rufele si in plus le folosesc pt a face o solutie lichida care o adaug la sapunul lichid de spalat pe maini, la sampon sau chiar la lichidul de spalat vase.
Se pun zece nuci la un litru de apa la fiert 10 min. Se ia de pe foc se adauga sucul de la o lamaie si cojile de lamaie dupa ce s-au stors. Se lasa de seara pana dimineata cand se mai dau inca 10 minute la fiert. Dupa ce s-a racit se poate adauga uleiuri esentiale.

sisimop spune:
Ma bucur ca am gasit cateva fane ale nucilor de sapun. Am inceput sa le folosesc de ceva vreme si imi plac din ce in ce mai mult. Inca experimentez cu ele, utilizarea lor nu e grea, dar nu e o stiinta exacta. De exemplu conteaza foarte mult duritatea apei atunci cand le folositi pentru a spala rufele, daca nu aveti rezultate bune cu 4-5 bucati de nuci pentru o incarcatura de 5 kg de rufe, ar trebui sa puneti ceva mai multe nuci, 7-8 buc, ideia e ca trebuie incercat. Mirosul nu este chiar asa puternic, chiar si atunci cand prepar solutia lichida, e un miros vegetal aduce un pic cu otetul. Dupa spalare rufele au un miros de proaspat si curat, un miros neutru care nu influenteaza mirosul parfumului pe care il folosesc. La detergentii normali se amestecau mirosuile si nu mai imi dadeam seama a ce miros, a parfum sau a detergent.
Dupa ce le-ati folosit mai mult timp cum vi s-au parut?

iriss27 spune:
Cam cat timp ajunge un sac de 1 kg?
Ma tenteaza si pe mine renuntarea la chimicale pt haine, spalat casa, etc. Mi se pare ca-s prea multe substante chimice, as vrea sa fac ceva sa reduc din ele. Cremele sunt chimice (chiar si cele pt bebelusi au parabeni), deodorante, parfumuri, detergenti, etc :(
Am vazut pe aici o reteta interesanta pt sapun de vase.
Din cate ma mai citit, nucile pot fi folosite si pt spalat pe jos.
O sa cumpar si eu pt ca mi se pare o varianta f sanatoasa si cred ca facem si economie.
Cele de www.aoy.ro/product.php?productid=21213&cat=0&page=1&featured" target="_blank">aici sunt cele bune?
Multumesc anticipat.
Bazarul meu

moana spune:
Fetele care ati cumparat nuci.....inteleg ca sunt mai multe specii de copaci de genul asta si cel mai bun este Sapindus Mukrossi.
Furnizorul meu traditional (o firma din Anglia) le are la 7 lire 500 g. Fara a mai pune la socoteala transportul.
Ati gasit in alta parte nuci de Sapindus Mukrossi la un pret mai bun?

iriss27 spune:
Eu am luat dupa AOY, am luat 500g, sa le testez, au costat 25 lei (transp este gratuit).
Daca nu ai folosit, eu zic sa-ti iei de proba.
Hainele copiilor mei, din pacate nu pot fi spalate cu nuci, sunt mult prea murdare (tavalit pe topogane, iarba, nisip), nu ies nici la 90 grade.
Nucile pot fi folosite pt ceva mai putin murdar, gen asternuturile de pat, bluze de serviciu pe care mai mult le speli sa le reimprospatezi.
Recunosc, n-am incercat sa pun bicarbonaat, dar nu cred ca ieseau mult mai curate nici cu bicarbonat.
Bazarul meu