Detergent organic SOAPNUTS sau NUCI PT RUFE

Detergent organic SOAPNUTS sau NUCI PT RUFE | Autor: alia_ro

Link direct la acest mesaj

Buna, am inceput de curand sa folosesc SOAPNUTS, arata ca niste coji de nuca, sunt fructele unui arbore care creste prin India sau Nepal.
La noi nu am gasit initial, am vrut sa comand din UK, insa ei nu trimiteau in Ro cantitati mici, asa ca am gasit pe e-bay.de, cu 13.95 euro cu tot cu transport pentru 1 kilogram (4.95 euro nucile si 9 euro transportul pana in Ro cu DHL).

Am mai discutat si pe la alte topic despre ele, o sa incerc sa adun aici esentialul.

100% organice, Soapnuts se folosesc la masina de spalat in loc de detergent. Pun 6-7 coji in saculetul de panza (se poate folosi f. bine si o soseta innodata la un capat), in sertarul pt balsam pun cateva picaturi de ulei esential parfumat pt ca ele nu miros si gata.
devin eficiente daca temperatura depaseste 40 de grade...
la rufe albe se foloseste un inalbitor (tot ecologic), pt ca nu ies de un alb stralucitor... totusi, puteti pune sare de mare pt albirea rufelor, cam 1-2 linguri, depinde de incarcatura masinii de spalat.
eu am luat doar un kg sa vad in primul rand cum sunt si in al doilea rand cat sunt de seriosi nemtii. Din ce m-am documentat sunt 2 soiuri de nuci, din fericire le-am comandat pe cele bune (Sapindus Mukorossi).

Contin saponine si spala bine. Cu 6-7 coji speli cam de 4 ori, deci sunt eficiente, iar pretul e mic raportat la nr de spalari.
E indicat pt persoanele alergice la dero si are intrebuintari multiple (sampon uman si veterninar, sapun lichid de maini, de vase, de geamuri, etc).

www.corick.co.uk/soapnuts.html" target="_blank">Aici puteti afla mai multe, e destul material de citit.
www.soap-nuts.info/" target="_blank">alte utilizari
blog soapnuts
www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-499707/The-end-soap-powder-The-eco-washing-machine-cleans-clothes-NUTS-.html" target="_blank">masina de spalat E-WASH

De curand am aflat ca exista si la noi, la firma life-care, dar costa putin mai mult decat am dat eu pe e-bay.

Le mai foloseste cineva?

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne16 spune:

Eu le-am comandat pe 18.02 tot de pe ebay.de si astept sa vina

Si mi-au trimis mail ca pot comanda direct pe site lor + reducere 10%.
Uite aici:
http://www.gesundheitsdiscounter.de/create_account.php
http://www.gesundheitsdiscounter.de/

Mai multe impresii, cand vin si dupa ce le folosesc.

alia ro, de unde ai luat inalbitor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anne16

Eu le-am comandat pe 18.02 tot de pe ebay.de si astept sa vina

Si mi-au trimis mail ca pot comanda direct pe site lor + reducere 10%.
Uite aici:
http://www.gesundheitsdiscounter.de/create_account.php
http://www.gesundheitsdiscounter.de/

Mai multe impresii, cand vin si dupa ce le folosesc.

alia ro, de unde ai luat inalbitor?

aveam de la elemental
dar am pus si sare grunojoasa de mare ... merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

tocmai vroiam sa-ti spun ca-s si la noi, la life-care.. dar am vazut ca stii
Nu stiu, n-am folosit, cu toate ca folosesc multe produse de la ei. Astept sa-mi ziceti voi cum sunt, ca de multe ori m-am intrebat si eu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

inca ceva: eu nu stiu germana, exista si vreo optiune sa afiseze site-ul ebay. de si in engleza? ca nu ma descurc..

Mergi la inceput

alia_ro, in cat timp a ajuns coletul?
A ajuns acasa sau la posta?
Am vazut ca este trimis cu DHL, din acest motiv intreb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anne16

alia_ro, in cat timp a ajuns coletul?
A ajuns acasa sau la posta?
Am vazut ca este trimis cu DHL, din acest motiv intreb

a ajuns cam greu, vreo 2 saptamani, dar a ajuns, mie mi l-a lasat postasul la usa, in mod normal cred ca vine la posta.

Am vazut ca au inceput sa fie promovate, mai ales la editia de primavara de la www.comunicatemedia.ro/Bebelusii_se_intalnesc_la_BABY_EXPOEditia_14_de_Primavara26_Februarie_01_Martie_ic24289.html" target="_blank">BabyExpo.
Am gasit si o alta www.eco-baby.ro/" target="_blank">firma de la noi care le comercializeaza.

Mergi la inceput

Deci trebuie sa vina zilele acestea

Nu mai am rabdare

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Alia, de pe ce ebay ai comandat nucile?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi