...acum si natural!

...acum si natural! | Autor: LucaLuca

Link direct la acest mesaj

Astazi, la 11h00, avem o intalnire de lucru cu dna Sulfina Barbu, in vederea initiativei legislative in domeniul infetilitatii/RUAM.

Vor merge la intrevedere Felicia (care a fost si prima oara la intalnirea cu dna Barbu), Beatriz si Kindly. Le multumim mult si speram sa vina cu vesti bune!!

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Si pentru ca am pregatit pentru dna Barbu un update cu evolutiile campaniei de la ultima intrevedere, profit sa postez si aici.

Cronologia evenimentelor din campania Grupului de Initiativa « SOS Infertilitatea » in perioada 9 ianuarie – 19 februarie 2009

Vineri, 9 ianuarie 2009, o reprezentanta a grupului nostru de initiativa a fost primita in audienta pe tema finantarii infertilitatii de catre dna Sulfina BARBU, parlamentar PDL. Dna Barbu ne-a promis sprijinul sau politic, o noua intrevedere urmand a avea loc in cursul lunii februarie, timp necesar pentru realizarea documentarii pe subiect de catre expertii parlamentari.

*****

Marti, 13 ianuarie, campania noatra a fost mediatizata pe prima pagina a realitatea.net, cel mai important portal de stiri din Romania, la rubrica bloguri. Articolul a intrat, dupa doar 24 de ore, in topul celor mai citite bloguri de pe site si a inregistrat cifre-record la voturi si comentarii.

*****

Miercuri, 14 ianuarie, senatorul Iulian URBAN a anuntat pe blogul sau supunerea dezbaterii publice a unei initiative legislative privind finantarea RUAM.

*****

Joi, 15 ianuarie, dna europarlamentar Gabriela CRETU, in colaborare cu Grupul nostru de initiativa, a adresat oficial Consiliului si Comisiei Europene o intrebare cu solicitare de raspuns scris privind garantarea dreptului la acces universal la tratament impotriva infertilitatii in statele-membre ale U.E. Documentul contine o expunere de motive, reproducem aici doar intrebarile propriu-zise:
Considera Comisia si Consiliul ca este necesara garantarea dreptului la acces universal la tratament impotriva infertilitatii? In acest caz, nerecunoasterea acestui drept de catre autoritatile competente romane poate reprezenta o discriminare la adresa cetatenilor afectati? Avand in vedere politicile demografice europene actuale, ce masuri vad Comisia si Consiliul ca fiind necesare pentru garantarea acestui drept in statele membre?


---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Duminica, 19 ianuarie, postul de televiziune ProTV a redifuzat, in prime-time, reportajul centrat pe infertilitatea masculina realizat impreuna cu membre ale Grupului nostru de initiativa.

*****

Luni, 20 ianuarie, dna senator Doina SILISTRU (PSD) a declarat public, intr-un ziar local, solidaritatea sa cu familiile afectate de infertilitate si sustinerea unei initative legislative prinvind finantarea luptei cu infertilitatea:
„Sunt de acord cu cei care consideră boală imposibilitatea de a avea un copil. Este clar că intervine o disfunctionalitate a organismului, care afectează toate aspectele vietii de cuplu. Nu pot decât să sustin demersurile acestui grup de initiativă, mai ales în contextul în care în România se înregistrează o scădere demografică evidentă. De aceea, dacă se va emite o lege privind tratamentrul gratuit al infertilitătii, o voi sustine”

*****

Luni, 26 ianuarie, a demarat actiunea de contactare individuala, prin mesaj personalizat, a tuturor parlamentarilor membri ai comisiilor Camerei Deputatilor carora le-am adresat petitia: Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, Comisia pentru drepturile omului, Comisia pentru munca si protectie sociala, Comisia pentru sanatate si familie.

*****

Vineri, 30 ianuarie, grupul nostru de initiativa a adresat mesaje oficiale de semnalare a problemei infertilitatii si de solicitare de sprijin catre:
• Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor in domeniul Sanatatii Publice din Romania
• Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice din Romania.

*****

Marti, 3 februarie, Grupul nostru de initativa a primit un raspuns incurajator din partea Comisiei Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice din Romania, care va semnala problema infertilitatii si initiativa noastra in raportul sau catre Presedintele Romaniei.

*****

Joi, 5 februarie, a demarat actiunea de contactare individuala, prin mesaj personalizat, a tuturor parlamentarilor membri ai comisiilor Senatului carora le-am adresat petitia: Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, Comisia pentru drepturile omului, Comisia pentru munca si protectie sociala, Comisia pentru sanatate si familie, Comisia pentru egalitate de sanse.

*****

Luni, 9 februarie, Grupul nostru de initiativa a trimis un mesaj oficial catre dna Margaret CHAN, director general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin care o informam cu privire la inexistenta unei politici publice referitoare la infertilitate in Romania si solicitam sprijinul OMS in demersurile pe care le intreprindem.

*****

Vineri, 13 februarie, reprezentante ale Grupului nostru de initiativa au formulat puncte de vedere scrise referitoare la cazurile de discriminare a persoanelor afectate de infertilitate, semnalate Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD); deciziile definitive sunt asteptate la sfarsitul lunii februarie.


---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

In ultimele zile, in urma actiunii de lobby pe langa parlamentarii membri ai comisiilor de interes pentru cauza noasta, am primit mesaje incurajatoare de la parlamentarii Daniel GEANTA (PDL), Sonia DRAGHICI (PSD), Iulian BADESCU (PDL), Luminita IORDACHE (PSD), Ioan BOTIS (PDL), Tudor Ciuhodaru (PSD), Dumitru Oprea (PDL). Ii vom recontacta pe acesti politicieni, in ideea de a transforma incurajarile dumnealor in sprijin efectiv pentru initiativa legislativa.

*

Reamintim ca, in urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, dintre candidatii care ne-au promis sprijin sau care ne-au propus discutii / intalniri pe tema infertilitatii, urmatorii au fost alesi in Parlamentul Romaniei: Vasile Blaga (PDL), Anca Boagiu (PDL), Catalin Croitoru (PDL), Andrei Gerea (PNL), Ioan Ghise (PNL), Adrian Gurzau (PDL), Catalin Mardare (PSD), Catalin Nechifor (PSD), Toader Paleologu (PDL), Sever Voinescu (PDL). Ii vom recontacta pe acesti politicieni, aducandu-le la cunostinta evolutiile campaniei si soliciatandu-le sprijinul pentru initiativa legislativa.

*****

Luni, 16 februarie, o delegatie a Grupului de Initiativa “SOS Infertilitatea” a avut o intrevedere cu dl. dr. Cristian IRIMIE, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, pe tema infertilitatii in Romania. Intrevederea a fost un succes, cele doua parti avand opinii comune privind gravitatea fenomenului infertilitatii in Romania si privind injustitia sociala ale carei victime sunt tinere cupluri infertile.
Ministerul Sanatatii sustine ideea ca protocoalele terapeutice privind toate tipurile de infertilitate (masculina si feminina, indiferent de cauze), cat si analizele necesare in timpul tratarii infertilitatii sau premergatoare procedurilor de tip IA/FIV, sa fie cuprinse in Contractul-Cadru si, astfel, sa beneficieze de compensare/gratuitate.
De asemenea, Ministerul Sanatatii se declara de acord cu o initiativa legislativa pe cale parlamentara privind reproducerea umana asistata medical in Romania si isi exprima disponibilitatea de a participa la intalniri de lucru pe aceasta tema.

*****
Incepand de joi, 19 februarie, campania noastra este sustinuta oficial de catre Asociatia Embriologilor din Romania (AER), asociatie profesionala in a carei conducere sa afla personalitati medicale foarte cunoscute: Dr. Diana COCEI (presedinte), biolog Monica DASCALESCU (vicepresedinte), biolog Ioana RUGESCU (secretar general).

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

De asemenea, va prezentam si bilantul media al actiunii de luni de la Ministerul Sanatatii.

Este actiunea cu cel mai mare ecou din campanie, am fost foarte-foarte intens mediatizati.



MONITORIZARE A MEDIATIZARII COMUNICATULUI DE PRESA
(17-19 februarie 2009)

I. Articole in presa scrisa:

• Amplu articol (pagina opt, integral - cu fotografii, intertitluri si incadrari; trimitere catre articol pe prima pagina) de prezentare a campaniei, un subcapitol dedicat intalnirii de luni cu dl. Secretar de Stat Cristian Irimie, in Cuvantul Libertatii (Craiova), al doilea cotidian ca tiraj din Oltenia, precum si pe pagina web a acestei publicatii (18 februarie).

• Articol in editia scrisa a ziarului Observator de Constanta, precum si pe pagina web a acestei publicatii (18 februarie).

• Articol in editia scrisa a ziarului Monitorul de Suceava, precum si pe pagina web a acestei publicatii (19 februarie).

II. Articole / preluari ale comunicatului pe online:

A.) Portaluri din domeniul sanatatii:
• SanatateaTV.ro
• Sfatul Medicului
• Info-Sanatate.ro
• TopSanatate.ro
• InformatiaMedicala.ro

B.) Alte portaluri:

• social.ro, portal de stiri sociale
• severpress.ro, portal de stiri
• eva.ro
• BabyOnline.ro
• LacasuriOrtodoxe.ro

C.) Site-uri dedicate comunicatelor de presa :
• Comunicatedepresa.ro
• Comunicatemedia.ro
• Comunicat.ro

III. Mediatizare prin resursele proprii ale Grupului de initiativa « SOS Infertilitatea »

• Articolul dedicat intalnirii de pe blogul campaniei a fost citit marti de catre 513 persoane (maximul istoric de vizitatori/zi de la crearea blogului), iar miercuri de catre 275 persoane; dlui Secretar de Stat ii sunt adresate pana in prezent 24 de comentarii (toate pozitive sau cel putin neutre)

• Stire (cu fotografia dlui Secretar de Stat Irimie) pe portalul international digg.com

• Succesiune de mini-stiri despre intalnire pe pagina de twitter a campaniei

• Comunicatul circula si va ramane disponibil in arhivele a peste 20 grupuri de discutii cu profil politic, social, organizational, jurnalistic – prea numeroase pentru a fi citate aici, avand cca. 16.000 de abonati.

• De asemenea, subiectul a fost mediatizat pe forumul DespreCopii.com, unde a luat nastere si s-a dezvoltat initiativa campaniei. Subiectul a suscitat interes, nu au existat comentarii negative, ci in mare majoritate pozitive si cateva neutre (sceptice).



---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Sa speram ca vom avea vesti la fel de bune si maine. Este probabil cea mai importanta intalnire de pana acum, coroborata cu excelentele vesti de luni de la Ministerul Sanatatii.


Va reamintesc ca dl. Secretar de Stat este de acord cu initierea unei legi pe cale parlamentara, Ministerul Sanatatii va participa la elaborarea acestei legi si o va sustine.


Premisele sunt foarte bune, sa speram ca vom avea confirmari din partea dnei Sulfina Barbu.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Nota 10 pe toate fronturile!

Neperat de multe persoane alaturi de cuplurile infertile! Multumim!

Asteptam cu interes rezultatul discutiei!

Pot ... pentru ca eu cred ca pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Felicia & Kindly & Beatriz raporteaza:
Am avut o intalnire de lucru prolifica, cu asistenta doamnei Barbu (doamna parlamentar era la parlament la votarea bugetului). Felicia a prezentat ultimele realizari ale campaniei. Apoi am fost informate ca dumnealor au pregatit o echipa formata din specialisti si juristi care lucreaza deja la proiectul de lege; vor largi echipa curand. Vor sa finalizeze textul cat mai rapid pt a fi pus apoi in dezbatere publica. Luand act de cunostinta de la noi ca Dl. Secretar de Stat Irimie din Ministerul Sanatatii transmite Doamnei Parlamentar Sulfina Barbu disponibilitatea lui pt intalniri in scopul initierii unei legi pt finantarea RUAM in RO, doamna asistenta a zis ca vor urma multe intalniri de lucru cu el si ca reprezentantele noastre vor fi cu siguranta invitate. Pana atunci vom trimite catre cabinetul Doamnei Sulfina Barbu documente utile lucrate/ adunate/ concepute de fetele care muncesc pentru aceasta campanie (bravo fetelor!); documentele vor servi echipei de lucru. Este foarte posibil ca viitoarea lege sa fie asemanatoare cu legea din Franta, una din cele mai bune legi europene in domeniu.

Multumim coordonatoarei acestei campanii, cea care este "creierul", pregateste mereu strategiille de actiune dar si fetelor care formeaza "inima" campaniei, cele care isi aduc aportul cu idei, documente, timp alocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

succes si mii de multumiri ptr tot ceea ce faceti, noi ne vom ruga atat ptr voi cat si ptr cei de care depindem


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Excelente vesti. Multumim mult pentru ca v-ati gasit timp si ati paticipat la intrevedere, girls!

Putem spune ca de azi schimbam registrul: dna Sulfina Barbu nu mai este politicianul care "ne-a promis initiativa legislativa", ci politicianul care "lucreaza la initiativa legislativa".

Practic, avem initiativa legislativa in lucru, in faza incipienta. Va rog sa fiti insa constiente ca va dura si va fi greu. Poate reusim sa obtinem banutii pentru analize hormonale si compensare de minimum 50% pentru protocoalele terapeutice pentru TOATE tipurile de infertilitate, direct prin Ministerul Sanatatii si separat de lege.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

super fetelor !!!!!!! Bravoooooooooo...........

Mergi la inceput