*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 5
mamiseli_11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra mai, pe mine ma ajuta mult gandirea pozitiva "daca ma intorc la servici atunci nu ne scoate banca casa la mezat" relativ la socoteala de acasa si aia din targ - asa imi era teama si cu laura insa a functionat treaba. ca la cresa au mai mult entartaining si nu se plictisesc ca acasa, deci plang mai putin. pe astia micii ii pune in bouncere intr-o zona izolata si se uita ca tontii la tot ce se misca in fata lor. mie mi-e mai mult de mine, cred ca o sa fiu terminata ... editez ca sa ma laud: m-a sunat tanti de la cresa (v-am mai zis ca e la priveu la cineva acasa) - ne tine puradeii pe 18 aprilie sambata cand mergem la petrecerea firmei!!! (altfel masterplanu era sa ma duc io la mancare si amor de mi vida la bauta ) ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Buna gandire pozitiva!
Simpatici mai sunt.
Si eu cred ca pe tine va cadea tot greul si te va obosi programul destul de tare. Da poate ne inselam amandoua si iti va fi foarte bine . Uite o pt o mamica muncitoare.
Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
alra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamiseli_11
Eu am avut aperitiv bogat la primul fel, sarmale la 2 si friputura de pui (piept si pulpe) la gratar la felul 3. Eu am sarit peste garnitura la friptura ca nu le mai intra dar poate merge un amestec mexican sau un sote de ciuperci sau cartofi natur. Nu recomand cartofi prejiti, mie una nu prea imi plac si nici nu mi se par potriviti la seara festiva. |
da, si eu voiam sa raspund:
la laura am comandat la un restaurant bazat pe peste - aperitive multe - 3 calde si 3 reci de persoana, astea au venit in niste farfuriute, castronele de la ei, eu doar le-am bagat la cuptor. dar au fost suficient de mari de te saturai din ele ca altceva nu le-am dat sa manance
acuma o sa le fac eu o parte si o sa iau congelate o parte. la rece nu m-am decis inca insa la cald o sa fac niste minifrigarui de creveti (2 pe un bat), minifrigarui de carne de pui cu ciuperca si niste costita afumata, servita cu ciabata coapta proaspat si niste paste cu somon si brocoli si mascarpone, cu mozzarella pe deasupra, astea servite in niste cochilii mari de scoici sa ia ochii.
pt reci (eu le alternez) voi merge pe creveti gri, sunca maturata cruda si ma mai uit prin carti ...
da repet, nu dau decat aperitive, da' multe.
cand am masa cu stat la masa eu fac de obicei muschiuleti de aia lungi de porc la cuptor, cu cartofi la cuptor sau cu budinca de cartofi cu ciuperci, costita, smantana si cascaval ras pe deasupra, asortate cu mix de legume, sau verze de brux, sau conopida la cuptor, da merge ceva colorat mai bine ...
ca desert la botez la laura am luat miniprajituri da acuma ma gandeam sa comand un tort festiv.
daca aveti idei de aperitive reci la care sa nu muncesti mult, sa poata fi lasate de o zi pe alta la frigider si sa arate cool, please
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
anca_27 spune:
Doamne fetelor cum trece timpul....deja diversificare. Eu nu ma bag la povesti ca avem doar 11 sapt, dar fur de la voi idei si vedem cum facem. Ce bine ca sunteti voi mai mari si am de unde...
In alta ordine de idei, zibe doarme bine mersi in continuare in carucior - e stabilit, de-acu zilnic la plimbare -, soatza a adormit si el, deci nu mi-a iesit pasenta cu iesitul la cursuri...il las sa doarma ca are zile pline si daca e odihnit ma mai salveaza pe mine diseara.
Avem pouch, adica sling fara inel, adica o chestie mortala pt spatele si mainile mele, sta zibe in el, nu zice nici `pas`, facem pozici mai tarziu si va arat.
Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
_
Bazar pentru Sonia si Andrei
Emma este iubire
alra spune:
ma anca, daca aia sunt vegetarieni fa multe feluri de legume separate si o budinca de cartofi cu ciuperci cum zisei mai sus si fara costita si pune toate astea pe masa sa isi faca fiecare ce vrea el in farfurie. da' io as pune si carne pentru aia "normali" ca altfel patesti ca mine - nasu laurei si-a pus 2 sandw cu salam dupa ce au plecat musafirii ca el a zis ca din somoane, creveti si alte acvatice nu se satura indiferent de cantitatea ingerata
uite - o idee misto e sa faci frigarui la cuptor cu ciuperca, ardei, vanata si cate un cartof fiert, toate bine condimentate si marinate inainte
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Olivia26 spune:
citat din mesajul lui alra aici daca alaptezi esti un fel de mama eroina si conceptia este total diferite de "numai tigancile alapteaza in public". ma rog, nici prea placut nu e ca vin si se uita la tine admirativ "vaaaiiii" - am o prietena de se oprise stresata intr-o parcare ca ii plangea fata in masina (era singura) si a venit unu si a stat langa ea turuind ca vaii ce frumos si ce bine si lumea nu o mai face si tot asa de a chinuit-o rau pe saraca femeie pe mine m-au intrebat daca alaptez de la colegi, seful meu, proprietarul casei unde stateam inainte... apoi tin minte ca un alt coleg cu care mari tangente nu aveam era interesat de multe detalii organizatorice, cum merge, cum ma duc la cresa in pauza si tot asa. aa, si noi aveam o sedinta zilnica din care trebuia sa plec, ma sculam - colegi, fi-mea urla de foame daca mai stau si gata. una peste alta aici alta alaptatul nu numai ca nu e un fel de tabu, e admirat si incurajat cat se poate. |
Si aici la fel...din pacate cele mai multe mamici nu alapteaza ca sa nu spun ca tendinta e ca bebeii sa fie crescuti de bunici...
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008
Povestea nasterii
Sunt baiat mare Poze de la 3 luni
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Olivia26 spune:
citat din mesajul lui Flowers Edit: Mi-am amintit.Pentru fetele care alapteaza: daca scaunul este apos , cu bobitze de mustar uneori, alteori spumos inseamna ca e deranjata la stomac? A, si-s cam 3-4 pe zi.Cand se leaga mai bine scaunelul asta? |
Hihi, sa stii ca si gagic'su e kkcios, tot asa 3-4 ori/zi uneori si 5. Nu cred ca tb sa-ti faci griji in legatura cu consistenta, cred ca e normal. Pupam gagica
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008
Povestea nasterii
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Amalia spune:
BraveGirl noi cu Luca am fost pana la 2 luni cu 14 scaune pe zi, dupa 2 luni am trecut la 1 scaun la 5-6 zile . De la 3 luni numai asa o tinem. Pana acum, l-am ajutat de 3 ori cu supozitorul, iar astazi de dimineata (cand deja era a 6-a zi si vroiam sa-i pun supozitor), mi-a facut surpriza placuta ca la trezirea de la ora 7 sa fie plin de kk pana in gat! Mooooama ce l-am mai pupat ...deh, din micile bucurii ale vietii!
Mie nu mi se pare ca s-ar chinui in vreun fel si de facut nu face tare, asa ca o sa-l las in pace, sigur este o problema de traznit mai lent si asimileaza foarte bine..si se va regla cand o sa incep diversificarea (la care as vrea sa trec dupa 5 luni jumate).
pozici
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
anca_27 spune:
citat din mesajul lui alra ma anca, daca aia sunt vegetarieni fa multe feluri de legume separate si o budinca de cartofi cu ciuperci cum zisei mai sus si fara costita si pune toate astea pe masa sa isi faca fiecare ce vrea el in farfurie. da' io as pune si carne pentru aia "normali" ca altfel patesti ca mine - nasu laurei si-a pus 2 sandw cu salam dupa ce au plecat musafirii ca el a zis ca din somoane, creveti si alte acvatice nu se satura indiferent de cantitatea ingerata uite - o idee misto e sa faci frigarui la cuptor cu ciuperca, ardei, vanata si cate un cartof fiert, toate bine condimentate si marinate inainte ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Mersic Alra , risc sa patesc si eu sa ia `carnivorii` din cele vegetariene, ca na, nu mananci toata ziua budinci de cartofi cu ciuperci , asa ca trebuie facute multe din fiecare.
Botezul inca nu ne-am hotarat cand si cum, prin martie-aprilie, mai e vreme, imi mai vin idei, mai googalesc, am si cateva bloguri favorite, de ex http://amalia-mylife.blogspot.com/, sau http://gospodini.blogspot.com/
Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
Poarta-ma, mami!
_
Bazar pentru Sonia si Andrei
Emma este iubire
Mirtha spune:
Asa , asa mai arunca ceva idei. Noi preconizam botezul undeva prin aprilie chiar mai si vreu sa-l facem in familie . Adica maxim 12 persoane - noi , nasii , socrii , verisoara la care am stat la Bucuresti cu nascarea si prietena mea cu famelia(pina la 12 sunt copii). Inca nu ne-am decis daca vom face masa acasa ori la restaurant dar mie imi suride ideea de a a face si masa acasa. Numai ca trebuie sa ma pregatesc din timp si trebuie sa le am cam preparate sa nu stau atunci sa ma incurc in picioarle musafilor.
Asa ca sunt numai ochi si urechi la retete la minut , gustoase si usor de preparat.
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alra
da, si eu voiam sa raspund: la laura am comandat la un restaurant bazat pe peste - aperitive multe - 3 calde si 3 reci de persoana, astea au venit in niste farfuriute, castronele de la ei, eu doar le-am bagat la cuptor. dar au fost suficient de mari de te saturai din ele ca altceva nu le-am dat sa manance acuma o sa le fac eu o parte si o sa iau congelate o parte. la rece nu m-am decis inca insa la cald o sa fac niste minifrigarui de creveti (2 pe un bat), minifrigarui de carne de pui cu ciuperca si niste costita afumata, servita cu ciabata coapta proaspat si niste paste cu somon si brocoli si mascarpone, cu mozzarella pe deasupra, astea servite in niste cochilii mari de scoici sa ia ochii. pt reci (eu le alternez) voi merge pe creveti gri, sunca maturata cruda si ma mai uit prin carti ... da repet, nu dau decat aperitive, da' multe. cand am masa cu stat la masa eu fac de obicei muschiuleti de aia lungi de porc la cuptor, cu cartofi la cuptor sau cu budinca de cartofi cu ciuperci, costita, smantana si cascaval ras pe deasupra, asortate cu mix de legume, sau verze de brux, sau conopida la cuptor, da merge ceva colorat mai bine ... ca desert la botez la laura am luat miniprajituri da acuma ma gandeam sa comand un tort festiv. daca aveti idei de aperitive reci la care sa nu muncesti mult, sa poata fi lasate de o zi pe alta la frigider si sa arate cool, please ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Olivia26 spune:
Fetelor, bebelul meu plange si iar plange Nu-l mai linisteste nimic, nici tzitzi, nici luat in brate, nici pupat, nici plimbat, nici cantat... Azi am facut Prevenarul, oare o fi de asta, e posibil sa-l mai doara inca piciorusul? Nu stiu ce sa-i mai fac sa-l alin
Povestea nasterii