Sindromul colonului iritabil
Sindromul colonului iritabil =o boala cu care te confrunti zi de zi ,siciitoare de multe ori rolul medicamentelor e la nivel declarativ ....Eu si sora mea am fost diagnosticate cu aceasta boala ...Poate ca o sa-mi sara in cap citeva persoane dar pot sa spun cu mina pe inima ca la noi, am impresia ca diagnosticul s-a pus pripit ...si asta in urma unei discutii cu doctorul pe baza unui chestionar ? la inceput l-am luat de bun diagnosticul ...dar incepind sa fac o mai atenta munca de cercetare -desi nu am nici un fel de pregatire de specialitate - am constatat uimita ca sunt aproape 14!!!!!!!!!boli care au aceleasi simtome cu colonul iritabil si in toate articolele se recomanda eliminarea acelor boli piina a ajunge la diag de colon iritabil ....acum citind pe un site australian de specialitate imi creste uimirea ....cica ...in Australia s-a dovedit clinic ca in prop de 60% 2 bacterii sau ce or fi ele (cu eng mea am inteles ca sunt paraziti)BLASTOCITUS HOMINIS si DIEMTAMOEBA FRAGILIS ar fi raspunzatoare de aceleasi simtome ca si colonul iritabil (diaree, balonare, crampe, slabire,)Intrebarea mea e ;la noi in Buc cunoasteti vreun laborator care face analize ptr aceste 2 bacterii sau paraziti ce or fi ele ? sau cunoasteti un medic mai deschis care sa nu sara direct pe diag fara sa verifice atent si alte optiuni ....pe mine diag nu m-a multumit ...este colon iritabil fara sa se verifice si alte piste...
Adriana mami si Tudor
Raspunsuri
Crinutz spune:
Si eu am fost diagnosticata cu colon iritabil. Tot pe baza simptomelor de care zici, o ecografie si 2-3 analize. Nu stiu daca am sau nu, am si eu o pb cu parazitii sau bacteriile care nu sunt "explorate" asa cum as vrea eu. Am facut o coprocultura dar care a cautat doar salmonela si inca ceva. Nu le-a gasit asa ca eu tot rau ma simt zi de zi.
Daca afli mai mult vreau si eu sa stiu.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
Tudorr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crinutz Si eu am fost diagnosticata cu colon iritabil. Tot pe baza simptomelor de care zici, o ecografie si 2-3 analize. Nu stiu daca am sau nu, am si eu o pb cu parazitii sau bacteriile care nu sunt "explorate" asa cum as vrea eu. Am facut o coprocultura dar care a cautat doar salmonela si inca ceva. Nu le-a gasit asa ca eu tot rau ma simt zi de zi. Daca afli mai mult vreau si eu sa stiu. "Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu" http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007 |
Te rog eu, daca ai timp uita-te pe sfatul medicului.ro la sindromul colonului iritabil sa vezi cite analize sunt recomandate pima a ajunge la un diag pertinent ...inafara de cele 2 baterii ...nu mi se pare normal ca doar pe baza unui chestionar sau a unei ecografii care a vazut ce ?-in astfel de cazuri este egal cu zero -sa se puna un diag .Mi se pare mie sau se cam bijbiie pe linga subiect ...poate este sindromul colonului iritabil dar ma intreb nu au existat anumite cauze care l-au declansat ?Surorii mele i-au recomandat sec sa se caute la cap???oare numai asta sa fie cauza o problema psihologica ???????Ma intrb si io ???inca ceva care m-a derutat; ea s-a tratat cu colospasmin si debribat ...atita timp cit le-a luat simtomele s-au mai ameliorat putin (1 an!!!!!)cind a intrerupt medicatia (raminind insarcinata) au reaparut simtomele ...Oare nu este altceva si doar medicamentele au tinut sub control... ma intreb ptr ca repet in tara la noi observ (si nu suntem cazuri particulare,am mai discutat si cu alte persoane )se pune cu prea multa usurinta acest diagnostic...parerea mea personala
Crinutz spune:
Si eu iau tot colospasmin si debridat cand ma simt naspa. Si pe mine m-au pus sa ma caut la cap . O sa ma uit sa vad ce mai pot face.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
nikole spune:
Sa nu dati cu rosii, dar este o f mare legatura intre "cap" si colon, aparatul digestiv!!!FFF mare!
Si daca mi-ar fi spus-o numai un medic nu as fi crezut, insa mi-au spus-o toti la care am fost, si cu care am vb.
Sa detaliez:in urma cu un an, la cateva luni de la nastere, am mers la medicul ginecolog ptr un control, aveam o sangerare stranie.
Dr m-a consultat si mi-a spus ca sangerarea nu pare a fi normala deloc, tinand cont de culoare, cantitate, aspectul colului.
Si imi spune ca am CANCER!
S a facem un pap sa vedem cat de grav e...
din acea zi, eu nu am mai fost om, nu am mai putut manca, dormi, plangeam ore in fiecare zi, faceam adevarate atacuri de panica, in fine.
Peste o sapt imi spune ca pap-ul e ok, e clasa 1, si ca probabil e o mica menstruatie acea sangerare.
Trece totul, insa eu, eram "blocata", convinsa fiind ca am cancer!
La vreao doua luni, incep sa acuz discomfort abdominal, greturi, balonari, flatulenta, si asta orice as fi mancat.
Am stat o luna asa, am zis ca trce...pana intr-o zi cand observ schimbari majore in ceea ce priveste scaunul.
Ieseam afara f des, culoarea f ciudata(nu dau detalii), insa ce m-a speriat mai mult a fost forma, adica ff subtire, exact cat grosimea unui creion.
Am mers urgent la spital, am explicat ce se intamplas, si de cand, dr mi-a recomandat urgent colonoscopia.
Normal era sa ma programez, insa cum simptomatologia apartine atator boli, printre care si cancer de colon, independent de varsta tanara, medicul a decis sa vada cat mai repde despre ce e vb.
Slava Domnului, nu a fost nimic, insa mi-a spus cand am iesit din cabinet...incearca sa-ti rezolvi probleme cu frica, altfel acestea se rasfranga supra intregului corp!
Ceva de genul asta ar veni intr-o traducere rapida...
Ciudat, din acea zi si pana azi nu am mai avut asa probleme, insa am respirat usurata ca nu am cancer!
Concluzia o trageti voi.
Sanatate cat incape!
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Tudorr spune:
nikol ....nu dau cu rosii ... insa imi mentin ideea ca cel putin la noi diag a fost putin precipitat ...sa zic asa ...neluindu-se in consideratie si alte optiuni ; un test parazitologic serios (apropo am gasit un lab un Buc ptr cei 2 indivizi si mi-am facut prog ), indepartarea suspiciunii de sindrom celic (care are aceleasi simtome casi SCI)...etc ... apropo la tine cum a decurs colonscopia ?
Adriana mami si Tudor
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tudorr nikol ....nu dau cu rosii ... insa imi mentin ideea ca cel putin la noi diag a fost putin precipitat ...sa zic asa ...neluindu-se in consideratie si alte optiuni ; un test parazitologic serios (apropo am gasit un lab un Buc ptr cei 2 indivizi si mi-am facut prog ), indepartarea suspiciunii de sindrom celic (care are aceleasi simtome casi SCI)...etc ... apropo la tine cum a decurs colonscopia ? Adriana mami si Tudor |
Absolut, diag. de colon iritabil sta in picioare , cand cea mai sigura metoda de investigatie, colonoscopia, nu evidentiaza nimic anormal.
Eu as fi preferat metoda cu capsula, insa medicul mi-a explicat ca nimic nu da date mai exacte decat colonoscopia, plus ca daca se gasesc anumite formatiuni anormale, colonoscopia permite recoltarea probei ptr biopsie.
asa ca...am facut-o si pe asta, nu a fost deloc dureros, poate putin incomfortabil, si a durat 20 minute.
A...am cerut anestezic, care mi s-a administrat intravenos cu 10 minute inainte de a intra in sala.
A fost totul nesperat de simplu.
Acu...mai rau cu endoscopia pe care nu am suportat-o, am incercat in doua locuri.
pana la urma tot la capsula e baza, furtunul ala nu-l pot inghiti sub nici o forma.Mai mult, aici se incearca intaisi intai introducerea furtunasului pe nas va dati seama...tortura curata!
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crikri spune:
Dragelor, eu am avut colon iritabil de 14 ani de zile. inainte sa inteleg ce am, am fost pe la nenumarati doctori si toti mi-au spus ca nu am absolut nimic, ca toate sunt la locul lor si ca tot ce spun ca mi se intampla mi se pare mie. evident, cine are sindromul colonului iritabil stie foarte bine ca nu este doar in imaginatia lui. un singur medic a fost in stare sa-mi spuna ca am colon iritabil, dar mi-a spus ca nu exista tratament pentru asa ceva, ci doar ceva metode de ameliorare pe moment - nu definitiv.
m-am incapatanat si am incercat nenumarate mancaruri, ceaiuri si medicamente care intr-adevar au avut un oarecare efect de ameliorare a simptomelor, dar pe moment. insa este extrem de obositor ca la fiecare masa sa ai grija ce mananci, cat mananci, ce bei etc etc etc.
am rascolit internetul de la un capat la altul si intr-un final am gasit pe amazon un CD de hipnoza in lb engleza pe care l-am cumparat pur si simplu ca sa nu zic ca "n-am incercat-o si p'asta". evident am fost neincrezatoare la inceput, dar am zis ca in afara de 100 de dolari nu am ce pierde. programul indicat de hipnoterapeut (Michael Mahoney se numeste) este de 100 de zile, timp in care pur si simplu asculti ce-ti spune, te relaxezi si-ti imaginezi diverse lucruri. dupa aproximativ 2 saptamani am simtit o ameliorare de 30% a simptomelor. dupa 3 luni deja ma simteam cu 80% mai bine. nu ma simt perfect, dar acest om, sa-i dea D-zeu sanatate, face minuni. recomand acest CD tuturor care se chinuiesc cu colonul iritabil pentru ca este un leac extrem de eficace.