Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

olga, stiu perfect ce noroc am avut. nu are rost sa-ti spun ca pe langa bucatarie (in care scoate si capacul de la hota sa-l spele cu detartrant si-mi fierbe toate oalele cu calgon, ca zice ca altfel se strica mancarea mai repede, si spala tot ce prinde), gasesc baia complet dezinfectata- inclusiv faianta spalata pana sus, dormitorul aspirat- inclusiv maimutoii de plus ii gasesc zmotociti si covorasul spalat, si absolut tot ce prinde calca . si se simte, ca o curatenie completa in casa se mentine nene, nu cum reuseam eu sa fac, o camera azi, una maine, o bucatarie, o baie si cand terminam era totul la loc (ca sa-i faci , apartamentul e minuscul, te fatai toata ziua dintr-o camera in alta, si cari totul dupa tine)

diana 32+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Nu stiu daca "intimidata" de diversele situatii/complicatii citite pe net sau (si) de la stilul de viata "furtunos", ma simt rau in continuare. Adica nu stau sa mor dar mi se pare ca am toate simptomele unei nasteri premature: dureri ccontinue ca de CM care nu cedeaza la medicatie, dureri de spate si cap, presiune pelviana... Deocamdata iau No spa si Duphaston. Miine sun doctorul. Daca nu "rezolam" nimic, o sa merg la Cluj luni.

Mi-e tare ciuda ca se intimpla asa. (Inca) sper ca...mi se pare Mai am atitea "treburi" nerezolvate si -in primul rind- vreau (ca noi toate!)sa am un bebe sanatos, fara problemele inerente nasterii premature.

Nu mai insist pe ac. subiect datator de stres. Incerc sa ramin optimista.

Ramona iti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos si tare papacios.

Maria, stii ca bebe se poate intoarce pina in ultimul moment; dar, daca nu va fi asa, ai incredere in medicul tau si in tine si totul va fi bine. Ai vazut ce a spus Plici: ca a avut o nastere usoara. Asa va fi si la tine

In final, scot niste agitate pentru ghioceii de Ramona si Maria

Gina 33+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

rivali, cu cat timp inainte programeaza dr nostru cezariana (am retinut bine, esti la dr anca nu??)?? ca eu urmatoarea programare o am peste vreo 2-3 saptamani, cand deja o sa am 36s, si presupun ca astunci stabilim data; eu aveam programare mai devreme, dar cred ca stii ca e plecat la congres pana pe 8 martie, deci am amanat intalnirea cu o saptamana. sper sa-l conving sa ma lase pana la 39, dar vedem noi cum evolueaza sarcina pana atunci.

diana 32+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

GINA imi pare rau ca durerile nu cedeaza cu tratamentul pe care dr ti l-a prescris.Eu am deja colul deschis si deci pot naste oricand dar stiu ca statul in pat face minuni si sper sa ajung pana in saptamana 36.Incearca sa nu te mai gandesti la contractii si sa stai cat mai mult in pat. si sper ca totul va fi bine.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 33+ DARIUShttp://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

RAMONAMARIA

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 33+ DARIUShttp://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui IliesClara

Obiceiul cu "de mancarea"?

pai prietenii si rudele pregatesc supa (de regula de pui pt ca e hranitor si clasic), felul II si tort facut acasa (obligatoriu, sau macar prajituri de casa) + bere(pt productia de lapte) si merg in vizita la lauze si la BBi.
Vor sa o ajute pe mama sa nu gateasca, ci sa stea linistita ceva timp pana isi revine dupa nastere. Bebelusului ii duc cate o hainita (invariabil), body cel mai adesea sau hainite ramase mici de la popri copii.
Mancarea este mereu aleasa astfel incat sa faca parte din gama de alimente pe care lauza le poate manca (deci fara fasole, varza etc)

Obiceiul in sine nu suna rau, dar din pacate este destul de denaturat la oras, la tara inca se pastreaza in forma asta.
La oras rolurile s-au cam schimbat, adica lumea vine maxim cu un nectar de la alimentara si cu o savarina sau alta porcarie cu coloranti si o mica atentie pt BB, dar se asteapta sa fie servita cu cate ceva. Cu alte cuvinte nu numai ca lauza nu e ajutata si protejata, mai trebuie sa aiba grija sa aiba ceva in casa ca sa serveasca oaspetii
Ei trebuie sa fie poftiti in spatiul bebelui, pe acesta trebuie sa il pipaie nitel... ca sa vada ca nu e din plastic... si daca se poate sa mai si asiste la o alaptare - doua.... ca deh.... ce admirabila e maternitatea!..,. intre timp sa asculte in original povestea nasterii cu toate detaliile... ca poate ceea ce au aflat de la altii are lacune despre timpul exact petrecut in travaliu.

Pe urma pleaca incantati si plini de energie, pt ca un copil mic incarca pozitiv pe toata lumea... iar lauza si bebele raman storsi la creier si obositi.... sa deschida usa la urmatorii.

Traumatizant! Nu am auzit de obiceiul asta pe aici... dar nici nu l-as accepta daca ar vrea cineva sa il "implementeze"

Denisa-Madalina 31+ cu Adela-Marisa
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Sa va spun ce am patit noi la nasterea fetitei.Trebuia sa ma lase sa plec acasa de la maternitate duminica dar din cauza icterului ne-au mai tinut pana marti.Eu vorbisem sambata la telefon cu nasii nostri si le-am zis ca duminica ajungem acasa.Asa ca luni au venit in vizita acasa dar noi inca nu eram ajunse.Nu le-a dat prin cap sa telefoneze inainte de a veni.Va dati seama cum s-au simtit si ce fata a facut mama mea cand i-a vazut la usa cu flori si cadouri.

poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:

Si eu abia astept sa le vad pe fete ca imi scot forile din ghiveci ca sa vada ce e sub ele, gusta frunzele lor, "gatesc" si gusta supa de nisip si se tavalesc in iarba sau zapada, se balacesc prin balti poate chiar cu pietre in gura..... dar toate astea cu masura si numai pana la nivelul la care este de folos (sa tropaie in kk de catel in parc nu cred ca e util), satisface o data curiozitatea lor. Nu sa degenereze in obicei!

Pana una-alta cu asta ma ocup si la servici (cu stimularea senzoiriala) si am vazut ca e vitala.

Clara 34+ cu Antonia si Iulia la purtator

Mie mi-a zis mama ca i-am mancat huma de pe pereti racaind cu unghiile lanivelul la care ajungeam. Cand s-au ahotarat sa zugraveasca s-a mirat zugravul de dungile gasite..
Am inteles ca era mai dulce... acum cu vinaromul nu mai sunt probleme

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
dar mai ales dupa cit am stat singura cuc in casa in perioada asta, am nevoie efectiv sa scot nasul din casa. si mi se pare mai benign sa duci copilul in carut la cumparaturi decit sa fie pupat apasat pe obrajorul lui de 3 cm patrati...sau mai rau, ep gura...

Yup! Si eu ma gandesc cum o sa merg eu cu domnisoara mea la plimbare, inclusiv la shopping1 Sigur... treptat... dar mi-am propus sa fim plimbarete!

Denisa-Madalina 31+ cu Adela-Marisa
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:

Obiceiul cu "de mancarea"?

pai prietenii si rudele pregatesc supa (de regula de pui pt ca e hranitor si clasic), felul II si tort facut acasa (obligatoriu, sau macar prajituri de casa) + bere(pt productia de lapte) si merg in vizita la lauze si la BBi.
Vor sa o ajute pe mama sa nu gateasca, ci sa stea linistita ceva timp pana isi revine dupa nastere. Bebelusului ii duc cate o hainita (invariabil), body cel mai adesea sau hainite ramase mici de la popri copii.
Mancarea este mereu aleasa astfel incat sa faca parte din gama de alimente pe care lauza le poate manca (deci fara fasole, varza etc)

Obiceiul in sine nu suna rau, dar din pacate este destul de denaturat la oras, la tara inca se pastreaza in forma asta.
La oras rolurile s-au cam schimbat, adica lumea vine maxim cu un nectar de la alimentara si cu o savarina sau alta porcarie cu coloranti si o mica atentie pt BB, dar se asteapta sa fie servita cu cate ceva. Cu alte cuvinte nu numai ca lauza nu e ajutata si protejata, mai trebuie sa aiba grija sa aiba ceva in casa ca sa serveasca oaspetii
Ei trebuie sa fie poftiti in spatiul bebelui, pe acesta trebuie sa il pipaie nitel... ca sa vada ca nu e din plastic... si daca se poate sa mai si asiste la o alaptare - doua.... ca deh.... ce admirabila e maternitatea!..,. intre timp sa asculte in original povestea nasterii cu toate detaliile... ca poate ceea ce au aflat de la altii are lacune despre timpul exact petrecut in travaliu.

Pe urma pleaca incantati si plini de energie, pt ca un copil mic incarca pozitiv pe toata lumea... iar lauza si bebele raman storsi la creier si obositi.... sa deschida usa la urmatorii.

E mirific..

Clara 34+ cu Antonia si Iulia la purtator

Clara ,esti totala !!!
Pe la noi nu este acest obicei, de obicei dupa ce se aduce bebele acasa vine lumea in vizita dar doar cu o atentie pt bebe in special hainute ( dar noi) !
Sincer nu imi fac prea multe probleme deoarece in afara de mama mea si soacra rude nu prea avem, iar despre prieteni sunt cu bun simt si nu or sa stea la nesfarsit iar despre pupaturi nici nu se pune problema ... o sa le explic direct si dupa cum ma cunosc nu or sa se supere !!!
Oricum delicata problema la voi dar sunt sigura ca o sa gasesti o rezolvare eleganta

37+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput