Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (29)
Raspunsuri - Pagina 12
georgia_c spune:
dragutele mele
vin cu o intrebare a unei prietene , care , ca si noi , incearca sa ramana graviduta ....si nu prea reuseste ...
a auzit despre "deschisul cartii" de catre preot ...si io , cu putina pricepere , i-am zis ca e pacat , insa am nevoie de ajutorul vostru , mai ales ca stiu ca avem printre noi preotese , care ma pot indruma sa citesc si daca e cazul sa-i argumentez prietenei
va pupacesc scump pe toate
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
jesika spune:
Nu,nu,nu!!! Sa nu faca asa ceva !!! Uite ce am gasit pe Crestin ortodox :
Ce este "deschiderea cartii" si daca este justificata?
Una din practicile legate de savarsirea Sfantului Maslu este "deschiderea cartii". In randuiala acestei Taine, dupa ultima rugaciune si ungere se prescrie ca preotul care conduce soborul sa ia Sfanta Evanghelie, sa o dea bolnavului sa o sarute si sa o deschida. Preotii slujitori o tin deschisa deasupra capului celui bolnav, iar protosul (primul intre preotii soborului) rosteste rugaciunea a opta, dupa care se face miruirea, adica ungerea cu ulei sfintit.
De la aceasta deschidere rituala si tinere pe capul celui bolnav a Sf. Evanghelii s-a trecut la o inovatie liturgica foarte pagubitoare prin care unii slujitori, pe baza textului la care a fost deschisa Sf. Evanghelie cu totul intamplator, si tinand seama de culoarea vignetelor, interpreteaza textul facand preziceri sau dand pronosticuri pe care credinciosii mai creduli le iau drept adevarate. "Se speculeaza, mai ales, culoarea vignetelor, adica daca a "cazut" pe rosu sau pe negru, culoarea rosie fiind semn bun, iar cea neagra - semn rau. De aici i se spune credinciosului daca se tamaduieste sau nu de o boala, daca va avea reusita scontata, nunta, deces, avansare sau altele. Toate acestea sunt lucruri fara temei, semanand mai mult a prezicere, ceea ce biserica nu admite si nu se potriveste cu adevarul pe care ea il propovaduieste. Nimeni nu are dreptul si puterea de a se erija in ghicitor, prooroc sau prevestitor al lucrurilor viitoare.
Ceea ce- este si mai grav si condamnabil este faptul ca asemenea "deschideri" au inceput sa fie solicitate si sa se practice nu numai la Taina Sfantului Maslu, ci in orice alta ocazie si cu alte carti, cum ar fi colectii de canoane si legi bisericesti sau pravile, intre care pidalionul joaca un rol important.
Dar orice carte s-ar folosi si indiferent cine si pentru ce solicita o asemenea practica, ea ramane o inovatie grava liturgica pentru doua motive:
1. Prin ea se introduce un rit sau o practica liturgica pe care nu o gasim in cartile de cult si care este contrara regulilor stabilite de Biserica pentru savarsirea cultului.
2. O asemenea practica compromite credinta crestina, identificand-o cu superstitia pentru ca i se cere preotului ca, in functie de continutul textului si culoarea vignetelor, sa faca pronosticuri si sa ofere raspuns solicitarilor. Credinciosii care solicita asemenea lucru si preotii care le satisfac asemenea dorinte gresesc fata de Biserica. Asemenea practica nu trebuie nicidecum incurajata.
Credinta crestina este o credinta luminata de adevar. invatatura de credinta si riturile liturgice trebuie explicate in sensul lor adevarat. Deci avand natura superstitioasa si fiind condamnata de Biserica, "deschiderea cartii" trebuie inlaturata ca necompatibila si nedemna de scopul major al Tainei Maslului si al slujirii preotului.
Pr. prof. dr. Nicolae Necula
1+1=3 sau 4, de ce nu ?
Doamne ajuta!
luca2008 spune:
Anadomnica,
daca am scapat de chisturi , voi face o stimulare usoara sa vada cum raspund...asa ca ....inainte cu gandul la Bunul Dumnezeu.
Multumesc mult , Doamne ajuta si poate ne tinem de mana!!!
Nu-i asa ca imaginea este frumoasa?
Pup fata draga!”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!
caciantoni spune:
Slava desarta
Dintre ganduri singur cel al slavei desarte lucreaza cu multe mijloace. El cuprinde aproape toata lumea si deschide usile tuturor dracilor, facandu-se ca un fel de tradator viclean al cetatii. De aceea el umileste foarte tare mintea pustnicului, umpland-o cu multe vorbe si lucruri si intinandu-i rugaciunile, prin care acesta se straduieste sa-si tamaduiasca toate ranile sufletului sau. Gandul acesta il fac sa creasca toti draci dupa ce au fost biruiti, ca printr-insul sa primeasca intrare din nou in suflet, si sa faca astfel cele mai din urma mai rele ca cele dintai. Din gandul acesta se naste si cel al mandriei, care a facut sa cada ca un sunet din ceruri pe pamant pecetea asemanarii si cununa frumusetii. Salta-te din el si nu zabovi, ca sa nu vindem altora viata noastra, nici petrecerea noastra, celor fara de mila. Pe acest drac il alunga rugaciunea staruitoare de a nu face sau zice cu voia nimic din cele ce ajuta blestematei slave desarte. (Evagrie Ponticul)44
Cand mintea pustnicilor a ajuns la putina nepatimire, si-a agonisit si calul slavei desarte, caruia indata ii da pinteni prin cetati, purtandu-si fara stapanire lauda izvorata din slava. si intampinand-o duhul curviei, printr-o randuiala nevazuta, o inchide intr-o cocina de porci, invatand-o sa nu se mai ridice altadata din pat inainte de a se face sanatoasa deplin, nici sa nu faca ceea ce fac bolnavii neascultatori care, purtand inca urmele bolii intr-insii, se dau la drumuri si merg la bai inainte de vreme, cazand din nou in boala. De aceea sezand locului, sa luam si mai bine aminte la noi insine, ca inainte de virtute, sa ne facem greu de miscat spre pacat, iar innoindu-ne intru cunostinta sa dobandim multime de vederi felurite. Si asa inaltandu-ne si mai tare, vom vedea si mai bine lumina Mantuitorului nostru. (Evagrie Ponticul)44
Inceputul ratacirii mintii este slava desarta. Caci mintea fiind miscata de aceasta, incearca sa margineasca dumnezeirea in chipuri si infatisari. (Evagrie Ponticul)44
Cand vezi vreun gand ca-ti fagaduieste slava omeneasca, sa stii sigur ca-ti pregateste rusine. (Marcu Ascetul)44
Cand vezi pe cineva indurerat de multe ocari, cunoaste ca, dupa ce s-a umplut de ganduri de-ale slavei desarte, secera acum cu scarba spicele semintelor din inima. (Marcu Ascetul)44
Cel ce cugeta semet si cel ce iubeste slava desarta se insotesc cu placere unul cu altul. Caci cel dintai lauda pe iubitorul de slava desarta, care-i cade inainte slugarnic; iar celalalt mareste pe cel cu cuget semet, care-l lauda intr-una. (Marcu Ascetul)44
Cand dracul slavei desarte se aprinde puternic impotriva noastra, luand ca motiv venirea vreunor frati, sau a oricarui alt strain la noi, bine este sa lasam cu acest prilej ceva din asprimea dietei noastre obisnuite. Prin aceasta vom face pe drac sa plece fara isprava, ba mai degraba plangandu-si incercarea neizbutita. Totodata vom implini cu dreapta judecata legea dragostei, pazind in aceeasi vreme taina infranarii nedezvaluita, prin pogoramantul ce l-am primit. (Diadoh al Foticeii)44
caciantoni spune:
U#351;a de intrare în „stadionul“ înfrân#259;rii
http://www.ziarullumina.ro/articole;822;1;19779;0;Usa-de-intrare-in-stadionul-infranarii.html
Daca aveti timp, puteti intra pe link-ul de mai sus.... veti gasi informatii despre saptamana "alba" sau "a branzei"....
caciantoni spune:
Cine împarte dreptatea
Un frate, nedreptatit de un alt frate, s-a dus la avva Sisoe si-i zice: „Am fost nedreptatit de fratele cutare si vreau sa-mi fac singur dreptate“. Batranul a început sa-l roage, zicandu-i: „Nu face asta, copile, lasa dreptatea în seama lui Dumnezeu“. Dar el zicea: „Nu sunt linistit pana cand nu ma razbun“. Batranul i-a zis: „Sa ne rugam, frate“. Apoi s-a sculat si a zis: „Dumnezeule, nu mai avem nevoie de Tine, fiindca ne putem face singuri dreptate“. Auzind acestea, fratele a cazut la picioarele batranului si i-a spus: „Nu ma mai r#259;zbun pe frate, iarta-ma, avva“. (Pateric, editia Polirom, 2005)
Ioanatugs spune:
Anadomnica i-ti multumesc frumos de urarea calduroasa si de primire! Si eu ma mir de ceea ce am simtit cand am intrat acolo...e de-a dreptul tulburator si desi inca nu am trait nici o minune, ma simt mult mai bine deja.
Georgia_c ma bucur tare mult ca sunt sanatosi nepoteii tai!
Am gasit Acatistul sf. Nectarie audio :http://www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina
"Unii se plang ca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini." W. Shakespeare
anadomnica spune:
Ioanatugs- multumim pt. acatistul audio al Sf.Nectarie. Am sa pun link-ul catre el si pe prima pagina unde avem link-uri catre acatiste si rugaciuni audio. Am observat ca nu esti pe listuta noastra de la inceput - daca doresti sa te trec te rog sa-mi precizezi numele de botez al tau si al sotului daca doresti, si religia.
pogonici1977 spune:
nici nu mai stiu daca e sa fiu trista sau sa ma bucur< dar nici acum nu au venit rusiiii, dupa cum spuneam nu vreau sa numar zilele de cand nu iam vazut...
am citit din experienta unora ca primele 6 saptamani nu ia iesit nici un test de sarcina pozitiv si nici la eco intraviganl nu a vazut nimic, iar dupa 6 saptam a depistat cai insarcinata..POATE E SI LA MINE VREO MINUNE, ASA CUM AU PATIT ALTELE..doar bunul Dzeu si Maica Domnului stie ce se intampla cu mine, si negresit sfantul meu Nectarie.....
problema e alta..ma dor sanii si ii simt umflati, iar partea a doua e ca mam ingrasat.....cred ca vreo 2-2.5 kg am pus pe mine
in seara asta il sun pe dct ONOFRIESCU sa vad ce sfat imi da., mie zis dct ca de la duphaston ma dor sanii, dar parca nici chiar asa
.dar eu ii pun intrebarea> daca doamne fereste e extrauterina?? sincer nuci eu nu mai stiu la ce sa ma gandesc, am si poofta de mancare ultimul timp....nici nu mai stiu ce e cu mine, nici la munca nu ma pot concentra si ma tot intreb< DOAMNE OARE CATE MAI AM DE CHINUIT SI SUFERIT????
soarta mea e in mainile domnului....
georgiac...ma bucur nespus de mult ca nepoteii tai sunt bine acuma, sa nu uittai sai dati cu ulei sfiintit in fiecare zi..
anadomnica spune:
pogonici - mai fa-ti un test de sarcina daca ... dupa cum spui au trecut mai mult de 6 saptamani de la ultima menstruatie. Apoi... din cate stiu eu acum ar trebui sa apara greturi si ameteli si lipsa de pofta de mancare - la tine se pare ca e tocmai pe dos...