America (150)
Raspunsuri - Pagina 16
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRISMIR Sunteti mortale cu "cafteala"...RUXI...LA MULTI ANI BOGDAN! ANDRADA..da chiar,care e fixatia ta? |
Tnx:)
Cre'ca fixatia lu' Andra e Xio, am vazut io la un subect ca a facut-o Andra de comanda pe tanti doctor
liris spune:
noi am avut perioade in care Robert adormea si la trecute de 11pm... :(. acum doarme pe undeva pe la 9.30 si se trezeste dupa cum vor muschiuletii lui ...pe la 7 si ceva, pe la 8. depinde. in Olanda copiii erau culcati la 7pm. banuiesc ca se trezeau foarte deveme
eu, inainte de America, am trait 2 ani in Spania si inca 7 si citeva luni in Olanda. ce spune AB despre Europa este foarte adevarat din punctul meu de vedere.
prietena mea din Anglia, a emigrat din Ro in Suedia in 89, avea 15 ani atunci. parintii dentisti, ea a devenit tot dentista, si-a luat barbat dentist etc etc. chestiile astea cu mostenirile de familie :). imi povestea ca in Suedia, dupa ce "se ajunsesera" un pic parintii, aveau cabinete, casa, tot chemau vecini, colegi suedezi la masa, la sarbatori. interesant si trist e ca ai ei nu au fost niciodata invitati inapoi la nici un suedez. acum s-au mutat cu totii, ea, cu sotul, copiii ei si parintii romani in Anglia. situatia a ramas din punctul asta de vedere la fel in UK, mai mult si copiii ei mai au cite una alta de suferit ptr ca se vede ca au si ceva singe peruan (de la tata, sotul prietenei mele adica).
ca sa raspund Oliviei, pe cazul nostru, adica al engine-ulului familiei noastre, in NL companii care se ocupa de research in chip-uri, pe linga cea la care a lucrat
(si lucreaza si acum dar in US) mai era Philips si inca una. dc erai dat afara de la una, si nu gaseai de lucru la celelalte doua atunci trebuia sa schimbi tara sau chiar domeniul.
e drept ca aici in silicon valley colcaie firmele de gen dar discutia este din nou pe janta cu situatia asta economica cu firing-uri, belt tightenings si hire freezings. asta este, noi am venit in US intr-un moment cum nu se poate mai prost. dar asta sa fie problema.
desi barbate-miu cistiga bine-bine-bine, mi se pare ca am gasit aici in US o jungla aproape. din multe puncte de vedere. apoi traiul asta printre chinezi si indieni este departe de ceea ce mi-am dorit. eu tot mai sper ca vor construi un silicon valley si pe coasta de est.
Corina, stii deja sexul bebelusului? in cite saptamini esti?
Carmenbr spune:
AB si Ramona, ce ma bucur ca v-a ajutat pompita la curatatul nasului. Eu o consider o inventie mai mare decat chiar batista bebelusului.
Nu-mi dau seama de ce limita de varsta la copii e de 4 ani parca. Poate ca presiunea apei e prea mare pentru copii mai mici, desi nu mi se pare cine stie ce vulcan. Oricum, la noi a facut minuni. Am redus sinuzitele la 3 pe an, iar anul trecut facusem 12 in 9 luni. Enorm de mare diferenta.
4 anisori...uraaa!
Ramona J spune:
Ca zise Liris de chinezi si indieni. Aici daca umbli prin cartier zici ca sint numai americani.
La activitatile extrascolare ale copiilor sint aproape in exclusivitate chinezi si indieni. Premiantii de orice fel sint aproape toti chinezi si indieni etc.
Eu sint curioasa, ce fac domnule americanii astia? E drept ca-i vad jucind baseball sau soccer si ii mai intilnim pe unii la joaca in parc. La lectiile de speech ale lui Alexandru e o singura americanca din 12 copii, la pian nu-i niciunul, nu stiu sigur citi sint la tenis (minoritari, oricum) si la gimnastica lui Ana sint cam jumate americance. Chestia e ca per total nu cred ca depasesc 10% asiaticii, cel putin nu in cartierul nostru. Am vazut ca mai la nord e o zona unde sint aproape 70%, dar si scolile sint tot mai bine cotate de la un an la altul.
ruxij spune:
Pe mine nu ma deranjeaza chinezii si indienii. Sunt baieti destepti si pusi pe treaba. De fapt in cartierul in care stau eu e China Town. TOTI sunt profi la Purdue.
liris spune:
muncesc, muncesc mult!!
trebuie sa ne invatam ca ne vor domina si numeric si, intr-un fel, si valoric. nu ca ar fi ei niste capete luminate, dar muncesc.
barbate-miu are sub mina din astia cu ochii mici si cu doctorate la universitati cu nume (de aici din zona) nu ca el ... , la TU DElft , imi povesteste insa cum e foarte nedumerit cum de vin cu chestii asa de poleite dar stiu si pot atit de putin.
Ionica aia e asa un specimen. uneori am impresia ca debiteaza ce debiteaza intentionat sa vada cine ii mai sare la git. dc nu e asa, atunci pur si simplu nu poate mai mult.
iar Xio e un copil. eu cred ca la virsta ei eram chiar mai necoapta ca ea la minte. un fel de adolescenta care isi imagineaza ca le-a vazut pe toate si le stie asisderea.
mihutza11 spune:
multumim mult de aprecieri!
nu stiu daca v-am zis si eu fac parte din categoria SAHM.. si cand ma gandesc la momentul cand va trebui sa merg la job ma ia cu emotii.. mai ales ca va fi primul job aici.. toata treaba asta cu munca, parca e asa in alta viata ..
pe de alta parte eu nelucrand, sotul si-a luat 2 joburi.. si uite nu prea o vedea crescand pe Andra.. a facut o pauza de la un job, si parca se simtea in concediu.. acum are iar 2 joburi, sa putem sa strangem bani sa avem cand mergem in Ro..
Ruxi pt Bogdan! ce frumos ti-a zis!
la noi cu SUA si Europa lucrurile stau cam asa: visul sotului dintotdeauna a fost sa ajunga in SUA, cand era mai mic (adolescent) si-a vandut nu stiu ce joc (un fel playstation antic) sa isi cumpere steagul Americii, pe care si acum il are.. cand am castigat la loterie era in culmea fericirii.. eu eram intre, pt ca ma pregateam de un examen important care putea sa imi aduca o cariera frumoasa.. bineinteles ca mi-a cam zburat gandul la America si nu prea mi-a mai ars de invatat.. capitol inchis deci.. la putin timp dupa plicul nr 2, vine vestea cu sarcina.. pana sa mergem la ambasada pt interviu ziceam ca nasc in RO facem cumatrie si numai bine facem bani si de America.. intre timp ne-am razgandit si am facut-o americanca pe Andra..
acum vreo 2 sapt in urma vine al meu acasa.. ca el vrea in Anglia.. nu mai vrea aici.. eu pana acum as fi vrut in Europa, dar parca am inceput sa ma obisnuiesc aici.. e nasol ca e departe de familie ce-i drept.. acum vad ca a lasat-o iar moale.. dar mai stii pe viitor ce pata i se mai pune?
de vizitat ce e drept imi doresc sa vad si eu multe.. si daca tot am ajuns aici chiar vreau sa vad Rio de Janeiro.. am eu pata asta de mult ..
aa.. mi-am mai adus aminte una de a sotului.. ca cica daca tot am ajuns in celalalt capat de lume macar poate ajungem si prin Japonia ..
Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008
Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara
Carmenbr spune:
Liris, e vorba de sinus rinse. Noi il folosim la indicatia medicului care urmareste astmul lui Eric. Dar eu zic ca e bun pt toti piticii mucosi. Nu e decat apa salina.
Uite aici linkul. Vezi ca e kit pt adulti si kit pt copii.
http://www.neilmed.com/usa/index.php
Se gaseste peste tot si e destul de ieftin.
4 anisori...uraaa!