Cum scot o pata de rasina de brad de pe haine?

Cum scot o pata de rasina de brad de pe haine? | Autor: lavi02

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 3 ani a imbratisat un brad si s-a ales cu o pata de rasina pe pantalonii de catifea aflati la prima purtare.

Aveti idee cum as putea sa o scot?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nasol...am auzit maidemult ca petele de rasina s-ar putea scoate daca pui deasupra petei o sugativa si dai cu fierul incins peste ea, atunci rasina se inmoaie si va fi absorbita de sugativa. Dar nu am incercat nuiciodata ca n ua fost cazul.
Vezi poate merge. bafta!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

incearca sa pui un cub de gheata sau ceva congelat peste pata de rasina, in acest fel devine casanta si se poate sfarama

cred ca se poate curata cu diluant restul petei...dar depinde si de materialul pantalonului si de culoare (sa nu ramana semn)

sau incearca sa pui vanish color pe pata, dupa ce in prealabil ai umezit zona in care este pata, dupa faza cu cubul de gheata...

si daca totusi nu reusesti sa scoti pata sau ramane semn, ultima solutie ar fi sa cosi deasupra o chestie decorativa (gen eticheta, mascota, un martisor haios sau poti sa faci un model din paiete, nasturei colorati, etc.)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Multumesc pt raspunsuri.

Ce am incercat eu a fost sa-i calc cu o alta panza deasupra din bbc 100%. Ce sa zic, parca s-a netezit putin pata si nu se mai vede asa de tare. (Inainte zgariasem cu unghia sa incerc sa o scot si se vedea mai rau). Pantalonii sunt reiati negri.

Am sa incerc sa-i pun la congelator (asa iese guma de mestecat, sfat tot de pe forum luat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Rasina de brad iese (de pe maini) cu alcool sanitar. Sigur.
Nu stiu insa daca si de pe tesaturi se scoate la fel. Oricum, daca incerci nu cred ca se strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hori spune:

cel mai usor rasina se duce de pe maini cu slanina (sunca de porc)se ung mainile cu slanina apoi se spala cu sapun .Reusita sigura

Mergi la inceput