FIV la Cluj 9

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

turqoise multumesc de urari Pai asta cu semnele de gravideala nu e sigura,poti sa fii graviduta fara sa ai greturi,pofte si alte cele. Asa ca....poate poate,nu iti pierde speranta
aha,uratica tu esti nascuta in martie, stai ca mi-am adus aminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

turqoise, ai zis naturist? tratament naturist? si nu zici nimic? treci in fata, la raport, si spune-ne si noua ce iei! adica, tii secretul numai pentru tine? intelegem ca-i secret, dar sa stie toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turqoise spune:

maddutz,e vorba de multimaca,are in compozitie 9 plante despre care se spune ca ar ajuta mult, fetele de la oligospermie il lauda mult, cum ca ar fi cel mai bun in cazul oligospermiei,nu ma astept la minuni din prima luna, insa chiar azi am mai cumparat inca 3 flacoane, pentru inca 3 luni, apoi dam "testul ", sa vedem daca intr-adevar face minuni, pe langa asta mai ia si centrum.
fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

maddutz vreau si io lista cu E/urile rele si nocive . Da acuma cum nu prea am tinere de minte cred ca va trebui sa merg la supermarchet cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

da tu ce crezi ca neuronul meu e mai fresh?!
da-mi o adresa de mail!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

Suspecte:

• E 141, E 150, E 155, E 171, E 172, E 173
• E 240, E 241,
• E 400 (acid alginic), E 401 (alginat de sodiu), E 402 (alginat de potasiu), E 403 (alginat de amoniu), E 404 (alginat de calciu), E 405 (alginat de propan), E 406 (agar-agar), E 407a (alga euchema prelucrata), E 410 (guma din seminte de carruba), E 412 (guma de guar), E 413 (guma adragante), E 414 (guma de acacia), E 415 (guma de xantan), E 417 (guma tara), E 418 (guma gellan) - Autoritatile romane au interzis atat fabricarea, cat si importurile de jeleuri care contin aceste E –uri
• E 420 flatulenta, balonare si diaree, dureri de stomac si poate agrava sindromul colonului iritabil si intoleranta la fructoza; in cantitati mai mari de 5 g/zi;
• E 477;

Periculoase:

• E 120, E 122 (distrug vitamina B 12), E 153 (carbunele vegetal poate provoca tulburari gastrice)
• E 210 (acidul benzoic) se adauga la bauturi alcoolice, la produse de brutarie, branzeturi, condimente, dulciuri, medicamente. Poate provoca crize de astm, in special la persoane dependente de medicatie. In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat si cu cancerul
• E 555 (silicatul de aluminiu si potasiu) este folosit in sare, lapte praf si faina. Se cunoaste ca aluminiul este cauza unor probleme placentare in timpul sarcinii si ca este asociat cu boala Alzheimer
• E 620 (acid glutamic)

Toxice:

• E 103, E 105, E 107, E 111, E 121, E 122, E 125, E 126, E 127, E 151, E 152, E 181
• E 200 (suprima vitamina B12); E 220 dioxid de sulf, E 221, E 222, E 223, E 224, E 226 (conservanti artificiali, periculosi. Se gasesc in toate produsele, in vinurile albe si chiar in fructele uscate - produc boli intestinale), E 232, E 233 (conservant artificial, interzis in UE) (produc boli de piele);
• E 251, E 252, cresc tensiunea arteriala
• E 311, E 312 (atacă sistemul nervos);
• E 331 (care aduce un aport ridicat de fosfor si sodiu. Acest exces de fosfor împiedica asimilarea calciului, care nu se mai poate fixa în oase ducând la fragilizarea acestora osteoporoza), E 338, E 339, E 340, E 341, E 363 (produc tulburari digestive - indigestie, greata, colici abdominale s.a.)
• E 407 (caragenon natural, emulsifiant extras dintr-o algă marina asociat cu cancerul si ulcerul), E 425 (efect toxic respirator, poate fi întâlnit în jeleuri), E 450, E 452 (care aduc un aport ridicat de fosfor si sodiu. Acest exces de fosfor împiedica asimilarea calciului, care nu se mai poate fixa în oase ducând la fragilizarea acestora osteoporoza) E 461, E 463, E465 (din inghetata - produc tulburari digestive - indigestie, greata, colici abdominale), E466 (afectează tubul digestiv);
• E 621 sau glutamat monosodic are efect toxic asupra sistemului nervos întâlnit în condimente si supe concentrate, poate apare pe eticheta si ca carrageenan




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

Cancerigene:

• E 102 - este un colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci; infertilitatea atât la barbati, cât si la femei face si ea obiectul studiului despre efectele adverse ale acestuia
• E 110 - intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in galben
• E 123 (este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branza topita si crema de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi)
• E 124 (sau Ponceau 4R este un colorant alimentar de culoare rosie, toxic folosit la fabricarea mezelurilor, produce tumori pe glanda tiroidă)
• E127 sau eritrozina este un colorant rosu care provoaca cancer al tiroidei la animale. Se gaseste în alcool, înghetata, prajituri, bomboane si sucuri racoritoare
• E 128 (sau Rosu 2G este un colorant mutagen si toxic întâlnit la hamburgheri), E 129, E 131 (colorant artificial - albastru, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturile spirtoase si in prajituri), E 132 este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branzeturi topite si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi, E 142 (colorant artificial - verde - foarte cancerigen. Se foloseste la bauturi)
• E 210, E 211, E 212, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217 (conservanti cancerigeni. Se gasesc intr-o gama extrem de larga de alimente, de la conserve, muraturi, dulceturi, pana la biscuiti),
• E 230 (conservant artificial. Cu acest conservant sunt tratate fructele. Recent au fost trecute in UE de la aditivi la pesticide si interzise), E 231 (conservant toxic, posibil cancerigen care se gaseste în citrice), E 239 (conservant artificial, cancerigen, este folosit de industria alimentara pentru brânzeturile cu mucegai si a specialitatilor blue cheese, brie, gouda, havarti, si pentru caviar, hering si diverse sortimente de peste conservat si in unele cosmetice)
• E 250 în anumite conditii poate avea efect cancerigen
• E 320 (conservant posibil cancerigen din cartofi deshidratati, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri si guma de mestecat), E 321 (antioxidant din margarină - creste colesterolul); in doze mari cancerigeni
• E 330 - acidul citric sau sarea de lămâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal). Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.
• E 407
• E 572 stearatul de magneziu, nu este trecut pe lista de aditivi limentari admisi de Uniunea Europeana.
• E 621, E 627, E 628, E 629, E 631 (glutamatul de sodiu), E 634 si E 635 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeană si tările din fosta URSS,
• E 950 - acesulfame-K, E 951 (aspartamul), E952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen. E 954 – zaharina

E-urile bune:

• E 100 colorant natural curcumin
• E 140 clorofila - colorant natural
• E 160, E 163
• E 300 vitamina C naturală - acidul scorbic - antioxidant puternic
• E 306 vitamina E naturală, antioxidant puternic (prezent în ficat, ouă, peste, soia);
• E 322 lecitina - antioxidant natural
• E 334
• E 421 manitolul întâlnit în produsele de cofetarie
• E 440 pectina - gelifiant natural
• E 460 celuloza

Evitati cumpararea produselor care contin aceste substante ca si cele care contin glutamat de sodiu E 621(interzis in EU ocidentala), cum ar fi sosuri, supe concentrate gallina blanca, maggu,knorr)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

ioi, ce lista lunga !!!!! De/acu il trimit doar pe barbatu/meu dupa mincare, eu ma duc sa cumpar doar toale!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

saru mina maddutz!!!le-am copiat si le-am listat sa le studiez temeinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

mai simplu: cand ma uit pe eticheta si da E.... pun produsul la loc
sau...am retinut e-urile "bune" si daca apare alt E...pun produsul la loc


Mergi la inceput