*LMA!!*Puiuti de Randunici 2008!! (211)
Raspunsuri - Pagina 20
ralucaspm spune:
Blankar
Te inteleg ca si ai mei sunt mai tot timpul bolnaviori. Ioanna aduce de la gradi si apoi se molipseste si Iorgos si el face f usor otita. Si eu m-am saturat sa-i chinui cu picaturi in nasuc, mai ales pe Iorgos care se zbate si plange. Vineri am terminat antibioticul lui Iorgos si luni s-a imbolnavit Ioanna
si intrasem si eu in butoi. Ce sa facem, sa zicem Doamne fereste de mai rau . 
Raluca cu
Ioanna (5.07.2006) si
Georgios (13.03.2008)
bitza037 spune:
buna dimineata!!!

sunt ei eu pe aici.....imi pare rau de copii bolnaviori....un
de la mine sa treaca
TUchi si eu stiu de hrean pentru sinuzita/migrenea.....asa ca pune ca sa treaca mai repede....cred ca trebuie sa pui pe un tifon ceva nu direct pe piele
IRINA 
Mami fericita si implinita de
Antonia
sufletel
www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze
ariel_7000 spune:
banc:
Profesoara vorbeste despre temperatura corpului:
-Oamenii au 36,5 C, salbaticiunile au 38 C, iar pasarile au chiar 41... !
Bula tu ma asculti? Te rog sa repeti ce am spus.
-Oamenii au 36,5 C, cand devin salbatici temperatura creste la 38 C, iar cand vad o pasarica au chiar 41... !!!
si acum, chestii serioase:) asaaaa, am citit de la pag 13 incoace, apoi o voi lua in sens invers:)
naty, eu CLAR nu as mai repeta povestea nasterii. De data asta, as face urat, m-as da cu fundul de pamant, m-as tavali ca teo pe jos, numai sa mi se faca cezariana. e clar, nasterea naturala nu e pt cele ca mine...plus ca, dupa nasterea lui teo, pot sa zic ca m-am renascut si eu si s-a desteptat in mine latura de "razboinic", latura pe care eu o aveam inabusita undeva in adancul subconstientului. acum lupt pt ceea ce mi-am prospus si pot sa zic ca din acest punct de vedere "m-am facut mare"....pacat, mie imi placea in lumea mea de copil, unde era linsite si pace....ehhhhh, asta e! voi fi copil in alte situatii, dar mi-am promis ca de fiecare data cand ceva va sta in calea mea, voi trage cu dintii sa depasesc obstacolul.
miky, bine ai revenit. sincer, nu mai stiu ce ziceam despre siropurile de tuse....la ce te referi? cat despre febra si dintisori, teo e exceptia care confirma regula! saptamana trecuta a avut al 3 lea episod de febra mare din cauza dintilor...pentru ca mai apoi sa-i apara rosu in gat. explicatia este ca in timpul eruptiei (sau al altei situatii stresante pt organism) scade eficienta sistemului imunitar si bebeii sunt sensibili fatza de carcaiasi. asa ca un "banal" virusel le poate da probleme. la teo parca e regula, cum apare un dintzoi, cum face febra mare 2-3 zile, apoi apare si roshu in gat viral, pe care eu il tratez fara antibiotic. numai cu simptomatice...antibiotic ii dau numai daca face si puroi, la viroze este ineficient. De data asta nu i-am dat, cu toate ca pediatra l-a "cadorisit" cu augmentin, pt ca mi-a fost teama de varicela si stiu ca ar fi daunat...iar instinctul m-a ajutat sa decid ce e mai bine.
febra mare, care nu ceda, am rezolvat-o de fiecare data cu nurofen/panadol + 5 picaturi de algocalmin fiole (la sfatul medicului) si cu clasicele comprese cu apa rece si otet de mere si cu sosete la fel.
catalina, daca pui hrean, sa te dai inainte cu multa alifie de galbenele, ca sa nu se arda pielea! pune hreanul ras pe un tifon. sanatate multa!
stela, O SA FIE BINE!!! trebuie sa fii optimista!
roxana,
, bafta cu lucrarile!
zuzulina, o sa stii cand va fi momentul pt nr. 2. nu au intrat zilele in sac, ai timp! eu am tot amanat momentul, 4 ani...si dintr-o data, parca urla totul in mine ca ACUMMMMMM!!! daca as fi incercat mai devreme nu stiu daca eram pregatita....alexutza mea a fost atomica, dar teo o intrece cum mult! nu mi-am imaginat ca poate exista superlativul superlativului, dar uite ca exista
dar cine are copiii frumosi si destepti?
zise cioara...![]()
blanka, tin pumnii sa iasa bine analizele. ce face ana? 
cleme si teo rozator rontzaitor....musca tot ce prinde, inclusiv pe mine
mi-e tare mila de el, dar chiar nu reusesc sa-l linistesc. e agitata si doarme si prost din cauza asta. parca s-a mai domolit de cand ii dau iar chamomilla ch 30, care pe el vad ca il ajuta.
olgutza
...nu cred ca se voteaza inca...habar nu am:) va anunt eu...
luny, pup si eu buba de mufa
eheeee, cate o sa mai fie....
pup restul fetelor chiar daca nu le-am nominalizat.
aaaa, mimooooo, cum poate vorbi dom'le omul cu tine??? la telefon nu, pe mess nu...ntz, ntz....
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" Nu sunt ce par a fi
Nu sunt Nimic din ce-as fi vrut sa fiu!...
Dar fiindca m-am nascut fara sa stiu,
Sau prea curānd,
Sau poate prea tārziu...
M-am resemnat, ca orice bun crestin,
si n-am ramas decāt...
Cel care sunt!..." (I. Minulescu)
sovietica spune:
Olgusa
ce mi-ai amintit tu de aventura cu hreanul! Racisem infiorator cu o sapt inainte de a pleca la munte in sejurul de revelion!
Ideea e ca daca decideti sa puneti hrean pe frunte, sa aplicati intai un strat gros de crema, ca patiti ca mine! se facuse pielea ca hartia si pana la urma s-a cojit. ca sa nu mai zic ce rosie eram! bine ca anotimpul mi-a permis sa stau cu o basmaluta haioasa pe frunte. ce bascau au facut prietenii de mine :)))
Una peste alta, n-am regretat facuta, ca m-a ajutat hreanul! doar ca trebuia tinut mai putin si cu crema.
Sanatate tuturor! 

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a33b72a1a20de458aef69&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum
tiker DPN 7 sept
ramo_cata spune:
buna mamici...
LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI
i-am facut papica lui nadru paste cu ou,morcov ,branza si rosie...sa vedem daca o sa pape...i-am luat niste paste mici in forma de stelutza...acum doarme de la 11 fara ceva...mai am si vreo doua oale pe foc cu papica pt noi..dar cred ca nu o sa termin pana se trezeste andru...
acum beau o cafea rece ,facuta de socrel...
tuchita-
sanatate multa!
cucui de sufletel blond...
miradi -la multi ani pt cele 10 luni ...
si 

blankar-off
si multa sanatate..
luny ce face mufarina pufarina e mai bine?miky la fel...dati un semn
si revin mai tarziu...
rami26 cu bebic mic si iubit ... Andrei
http://good-times.webshots.com/album/563321687QrDJKj?start=12
ariel_7000 spune:
acum ca am citit din urma, pana la capitolul anterior...ma apuc si eu sa ma dau cu parerea. tineti cont, plsss, ca e doar parerea mea! deci, daca cititi despre "roshu in gat" de natura virala, veti vedea ca se manifesta prin febra mare!! antibioticul este absolut inutil la aceasta afectiune. se da numai daca se complica cu o suprainfectie bacteriana, altfel mai mult face rau! scade imunitatea, distruge bacteriile bune din intestin...
acelasi manifestari ca si mufa le-a avut si teo. febra mare si atat timp de 4 zile, abia...la 2-3 zile de la debut s-a observat inrosirea gatului...deci, eu inclin sa cred ca este un virusache ceva, chiar daca nu-i curge nasul, ochii...
sa va mai zic ca m-a palit si pe mine iar? dar intr-o forma usoara...cum nu prea m-am plimbat in afara casei zilele astea, "vinovat" e teo...la mine se manifesta cu durere in gat usoara, nas infundat si o conjuntivita. dr a spus ca e virala si sa nu pun decat oftamezone ca sa treaca si lacrimi artificiale. ieri a debutat (conjunctivita - ca viroza o am de cand cu teo), azi e mai bine, cu toate ca ma stanjeneste la lucru pe calculator...
intrebare de baraj pt homeopatiste si naturiste. CUM IMI MARESC IMUNITATATEA?? se pare ca septilin nu ma ajuta suficient de data asta...l-am descoperit dupa ce am nascut-o pe alex si am avut un episod de cadere imunitara ca cel de acum...insa acum, se pare ca nu e suficient :( dr orl-ista mi-a zis ca dupa infectia aia urata si tratamentul shoc voi avea o buna perioada de timp imunitatea sub nivelul marii....helppp!
cat despre ROR si eu voi fi una din cele care va da cu subsemnatul ca nu il voi face. i l-am facut alexutzei si regret tare...ea avusese rubeola, dar am zis sa o feresc de oreillon...si a facut reactie, o forma mai usoara, dar....si v-am mai zis eu povestea colegei mele ,care, pe mine una, m-a marcat pe viata...nu stiu cat de mult duce la autism, dar am vazut copil distrus de panencefalita, ca urmare a acestui vaccin, asa, ca nu mai pot eu de colectivitate, obligativitate, recomadare,eu nu ii fac ROR.
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" Nu sunt ce par a fi
Nu sunt Nimic din ce-as fi vrut sa fiu!...
Dar fiindca m-am nascut fara sa stiu,
Sau prea curānd,
Sau poate prea tārziu...
M-am resemnat, ca orice bun crestin,
si n-am ramas decāt...
Cel care sunt!..." (I. Minulescu)
luny spune:
si eu p-aici..am culcat teroarea lumii..care e mai bine, febra a mai facut aseara, dar nu a mai sarit de 39...dar se vede pe el ca e mai bine, e pe picioare iar, vioi si-si vede de ale lui...alaltaieri era moale ca o carpa, cu ochii rosii si umflati..acuma, am facut bine sau nu cu antibioticul, nu stiu..dar mie mi-e frica sa risc cu febra ce a sarit de cateva ori de 39!!..
blanka cum e posibil sa faca iar infectie Eric?...offf, Doamne..
tu cum esti?
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
sovietica spune:
Ariel, eu cand i-am pretins homeopatului sa imi dea ceva sa nu mai racesc, in sarcina trecuta, mi-a zis ca un homeopat adevarat nu va da niciodata un remediu preventiv, ci doar ceva bazat pe simptomele de actualitate. Dar ca sa ma intaresc, pot lua ulei de catina si sa beau sucuri fresh. Si, stii tu, sport, alea alea.. ![]()
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5a33b72a1a20de458aef69&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum
tiker DPN 7 sept
Olgutzika spune:
Ariel, e crunta panencefalita
. Din pacate, este o mai frecventa complicatie a pojarului ( rujeolei ), decat a vaccinului.... Nu stiu de ce cred ca a fost ceva foarte in neregula cu vaccinul folosit atunci la bietul copilas...E cumplit! Cum e acum? Traieste
?
Pentru cine are timp si chef ( a nu se intelege ca vreau sa "convertesc" pe cineva, dar e bine sa decideti in completa cunostinta de cauza ):
1. http://www.encephalitis.info/images/iPdf/Resources/FactSheets/fs043MeaslesMumps.pdf
2. http://www.mmrthefacts.nhs.uk/library/subacute.php
3. http://www.medinfo.co.uk/immunisations/mmr.html
4. http://adc.bmj.com/cgi/content/full/89/12/1145
5. http://www.univermed-cdgm.ro/dwl/BiCapII.pdf
6.http://www.referatele.com/referate/medicina/online4/Rujeola--Definitie--etimologie-diagnostic-tratament-referatele-com.php
La copii care nu au prezentat antecedente de rujeola prin infectie naturala, insa au primit vaccin rujeolic, s-a raportat panencefalita subacuta sclerozanta (PESS). Unele cazuri au fost rezultatul nediagnosticarii rujeolei in primii ani de viata sau posibil, au fost datorate vaccinarii rujeolice. Pe baza estimarilor nationale de distribuire a vaccinului rujeolic, asocierea cazurilor de PESS cu vaccinarea rujeolica este de aproximativ 1 caz la 1 milion de doze de vaccin distribuite. Aceasta incidenta este deosebit de redusa comparativ cu cea datorata asocierii cu rujeola prin infectie naturala (6-22 de cazuri de PESS la 1 milion de cazuri de rujeola). Rezultatele studiului retrospectiv de control al cazurilor, realizat de Centrul pentru Controlul Imbolnavirilor, sugereaza ca efectele generale ale vaccinului rujeolic protejeaza impotriva PESS prin prevenirea aparitiei rujeolei cu riscul sau inerent, crescut de PESS.
Eu inca nu inteleg ce i-a spus pediatrul Ralucai: exista un vaccin datgratuit de stat si unul care poate fi platit ( Priorix sau Trimovax )...sau cum e?
Sovi, eu nu am stiu de crema
Am stat cu fruntea arsa asa
!
Olga
mamica de
Ioana-Sofia, 25 feb 2008
Olgutzika spune:
Ariel, un catel de usturoi pe zi, dimineata, pe stomacul gol ( daca ai stomac "intreg" )!!!
Olga
mamica de
Ioana-Sofia, 25 feb 2008