Pepenasi de iulie-august 2008 (88)
Raspunsuri - Pagina 7
iriss27 spune:
Eu am fost azi la dr cu David (ooka un super multumesc ), stiti voi, piticul meu cu nero. A fost anihilat piticul, baiatul e cat se poate de bine, concluzia ma-sa are ceva la cap.
I-a facut consult, apoi eco transfontalenara, lichidul din creier e ok (suspecta tensiune intracraniana). Deci este f consultat si concluzia a fost ca baiatul e bine. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu are nimic, ca deja imi faceam scenarii de mama dusa cu capul.
I-a luat si sange sa ii faca analize de calciu si fier. Asa l-au chinuit, vreo 10 minute am stat pe culoar (nu m-au primit inauntru) si el urla intr-una, dar plans d-ala cu suspine, de ziceam ca nu are aer. Imi venea sa intru peste ele si sa il iau de acolo. Am rezistat cu stoicim pana la sfarsit. I-am dat san si nici intr-un minut a adormit.
Apoi am fost la Unirea, ca sa imi clatesc si eu ochii. I-am luat lu' Yvo o fustita de stofa plisata, e draguta, de la Z, la spate are elastic si se poate ajusta. Inca mai erau reduceri la hainele de copii. La alte etaje nu am fost. Apropos, unde e Fox Kids, in unirea? Vreau sa ma mai duc si acolo si la Marks&Spencer. Pt mine inca nu caut nici o haina, ca nu intru in nimic din magazinul ala
Chiar, cele care aveti masuri mari (like me), de unde naiba luati toale?
pica ma tot tin sa te rog, sa ne insiri si noua (mai ales mie), localuri unde nu se fumeaza. Eu sunt umblareata din fire, dar am suspendat iesirile din cauza de fum in localuri. Am mai fost cu ei la un Spring, la un Mc, nu dati cu pietre, ca Yvo oricum nu mananca nimic (de obicei am de acasa ceva luat), ca ea zice mereu "nu pashee".
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei 
iriss27 spune:
anka, am sa iti zic ceva, referitor la aruncatul sticlutelor de medicamente dupa 3-4 sapt de la deschidere, acestea se arunca pt ca substanta activa dispare si ramane practic siropul acela plin de chimicale si fara nici un efect, deci eu zic sa le arunci. Vezi ca trebuie sa iti dea medicul de fam gratuit vigantol (eu ii cer o data cate 3 sticlute). La fel se arunca si panadol, nurofen, ophtamesone, cam tot ce e pe baza de suspensie.
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei 
maria-86 spune:
Sunt de acord cu tine Mada mxm, in leg cu cerealele, nu sunt deloc bau bau. Sunt chiar bune si dau energie, piersicutza mea le manank cu orice, da absolut orice gust si dif combinatii.
Maria, mamik de adinutza mica
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133538
dana81 spune:
Mie de cereale asa mi-a spus dr de familie, dar am sa i dau de acum dimineatza cate 2 masuri in iaurt sau in lapte.
SERENETY ne luam de mana cu cele kg
, pupam sa-ti treaca maselutza
IRISS ma bucur ca baietul e bine si ca ti s-a luat si tie o piatra de pe inima!!!
Maitreyi sa fie sanatoasa Alexandra sa creasca mare si frumoasa...de la ce a facut alergie?
..si Clara zice mmma-mmaa foarte clar, de ti vine sa o mananci![]()
MARIA frumoasa povestea nasterii...si Adina ta face acum cat 10 baieti sa inteleg![]()
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
maitreyi spune:
dana multumim frumos! sanatate la toti pepenasii 
nici acu nu stiu de la ce a facut...singurul element nou e o crema de corp de la sanosan cu levantica...dar am mai folosit sanosan cand era mica mica
-------
Ana-Maria
de
iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Didi81 spune:
Ulei de masline i-am dat de la 6 luni, la putin timp dupa ce am inceput diversificarea.
Gutuie ii dau coapta, e un fruct destul de frecvant in meniurile noastre si ne place ![]()
Telecomanda, noi i-am dat o telecomanda a ei care nu face nimic
, ca aveam o gramada de telecomanzi prin casa de pe vremea cand eram studenti si facusem un programel de controlam calculatorul cu telecomanda. Dar acum nu o mai intereseaza asa de mult, a trecut de capitolul asta. Acum principala atractie e pachetul de servetele umede, cu asta o momim noi sa se deplaseze 
Ne-am cumparat scaun auto
www.inglesina.com/en/products/details.php?itemid=428§ionid=18&category=car-safety&product=marco-polo" target="_blank">de-asta. Nu e cu isofix, dar e montabil cu spatele la directia de mers (deh, piticul nostru), am tot cautat azi si ne-am prins intr-un final ca e un magazin de prezentare Inglesina langa serviciul nostru.
Mai recent Aida are o tactica de deplasare prin pat: isi ridica fundul in sus, intinde picioarele si se arunca in fata 
Gata, ma opresc aici pe motiv de brotac marait ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
MissJJ spune:
Dana eu nu zic ca sa nu asculti medicul da sunt sigura ca medicul nu are diploma in nutrtie, medicul trateaza boli nu da sfaturi de nutritie pt aia sunt nutritionistii. Eu de chestia asta cu cereale=copil obez si cereale in biberon nu sunt de acord si nu ca asa mi s-a zis aici neaparat da am citit multe carti aici ei iti dau un sfat dar iti dau si diverse leaflets cu informatii si peste tot zice ca e imp sa pape bebe cereale, si cerealele sunt solide de aia pe masura ce bebe creste si textura la cereale e altfel nu sunt asa marunt macinate ca bebe sa se obisnuiasca sa le mestece.
Medicul de familie e si mai pe dinafara ca in genere ala e medic generalist nu neaparat medic pediatru. Nu am nimic cu medicii sunt si medici buni si cititi da multi is medici ca sa fie si nu au nici o pasiune pt meserie si ii doare efectiv undeva de pacienti, fara suparare, spaga si gata, te trateaza cu fundul ca tu daca nai studiat medicina nu conteaza cat esti de citit si etc da pt ca el are diploma de la univ de medicina e mai cu motz. No offence fetele care studiaza/ au studiat medicina.
da stiti si voi f bine hibele si sistemul sanitar din romania si ca va dura mult tare pana se revine la un standard cat de cat normal.
Acu ai sa zici ca ma leg de tine, da sincer nu fac asta 
, da cerealele eu zic sa le prepari cu lapte/apa cum scrie pe cutie nu sa le combini cu iaurt.
E doar un sfat, ca pana una alta instructiunile alea nu sunt degeaba.
Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.
William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894
maria-86 spune:
Iriss, ma bucur k in final e ok. Nu esthi deloc deplasata. Asa e o mama.Si eu snt la fel.
Piersicutza mea e super agitata, ma striga intruna...

Ma duc sa vad...
Maria, mamik de Adinutza mica
maria-86 spune:
Dana81, piersicutza mea face acm cat 1000 de baieti
![]()
In legatura cu gutuia. La inceput iam dat-o fiarta si nu ia placut. Am lasat-o o perioada si apoi iam dat compot de gutuie, si acum o papa.
Azi piersicutza mea a dormit intruna. Oare e de rau?Ce ziceti?...
Maria, mamik de Adinutza mica
MissJJ spune:
Pt adulti uitati www.eatwell.gov.uk/healthydiet/eatwellplate/" target="_blank">aici cat trebuie sa mancati din fiecare grupa de alimente, se cheama the eatwell plate si daca dati clic pe ea e un pdf cu poza si e mai mare sa vedeti exact ce si cum. Si tot acolo sunt si sfaturi despre cum si ce e bine sa mancam.
Despre nutritie si mancat sanatos va recomand site-uriel astea:
Food Standards Agency www.food.gov.uk
Five a Day www.5aday.nhs.uk
Change 4 Life http://www.nhs.uk/change4life/Pages/default.aspx
Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.
William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894