Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6)
Raspunsuri - Pagina 16
ana_micu83 spune:
Va scriu aici listuta facuta de o buna prietena de a mea care o sa nasca prin cezariana la Clinica Eva:
- ptr bb : 1 biberon cu tetina (0-3 luni)
1 suzeta
1 pachet mic de pampersi
1 pachet de srvetele umede pampers
1 pachet de bete de urechi ptr bebelusi
1 set comprese sterile
4-6 buc fiole de ser fiziologic
imbracaminte de scos din clinica : manusi (daca are ungiute sa nu se zgarie); body, pantalonasi, tricou, pluovaras (daca cumva va fi frigut), sosete, paturica
landou ptr transport
cercei
bratara rosie de pus la manuta
ptr mine : 1 perche papuci de cauciuc (eu asa stiu ca recomanda, nu cei de casa, ptr ca nu se pot folosi la dus)
1 / 2 sutiene
chiloti de unica folosinta ptr primele zile
chiloti normali
1 camasa de noapte cu halat ( ptr timpul de dinaintea operatiei, caci in rest stiu ca iti dau ei camasi de noapte)
4 perchi de sosete
2 prosoape de corp
1 prosop de fata
tampoane din silicon ptr sani
cosmetice baie (sampon, gel de dus, pasta de dinti, periuta de dinti, perie par, lotiune ptr fata, crema de fata, crema de corp, stick, parfum, etc.)
servetele de nas
servetele umede
cosmetice
crema ptr sani
tampoane (cu absortie mare, gen tampoane de noapte - fara ob-uri)
caiet / jurnal ptr primele impresii
aparat foto
Va pup dulce!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !30+
Aurorra spune:
buna dragelor!
Raspund repede si la obiect!
La clinica, in afara de lucrurile ce tin strict de intimitatea ta nu ai nevoie de nimic,nici pentru tine nici pentru bebe!
Ei iti asigura totul mai putin lenjerie intima si periuta si pasta de dinti,dar daca doriti puteti sa luati orice cu voi.
Eu am avut si am folosit:
Camasa de noapte,din aia de alaptat(am folosit-o de a doua zi,pana am nascut am avut de la ei si imi dadeau si mai apoi dr am folosit-o pe a mea)
Absorbante din bumbac,la Eva iti ofera fase sterile si vata,daca aveti epiziotomie,in prima zi sunt foarte utile si comode
Pasta si periuta de dinti,prosop(au si ei acolo),gel de dus,gel intim,sampon,ei au sapun lichid,
Am avut halat,papuci,le-am folosit tot de a doua zi. Papuci iti dau si ei,nu stiu halat,nu mi-au dat ,nici nu am cerut.
Pentru bebe, efectiv nu ai nevoie de nimic,cat stai acolo,oricum biberoane au ei si pana ti-l aduc il hranesc cel putin o data si nu te intreaba daca il ai pe al tau si vrei sa-l folosesti,hainute la fel,dar banuiesc ca de a doua zi ai putea sa-l imbraci si cu ce ai tu,eu am avut dar nu le-am folosit decat cand a trebuit sa plec! Ai pemparsi,servetele umede la dispozitie si daca ti se termina ceri si iti aduc fara nici o pr.
Cam asta,eventual daca imi mai aduc aminte ceva mai revin.
Pentru inregistrarea lui bebe ai nevoie de certificatul de casatorie,buletinele voastre si parca si de certificatele de nastere nu mai stiu exact,certificatul constatator,ti-l dau de la clinica dupa ce achiti serviciile prestate.Trebuie sa mai dai niste declaratii,dar asta o sa-ti spuna cei de la primarie,acolo trebuie sa mergi. Eu nu prea stiu exact ca sotul meu s-a ocupat de asta,i-a luat cam jumatate de zi,a umblat mult ca tre sa te plimbi dintr-un loc in altul.Mai intrebi la clinica,iti zic ei ca stiu mai bine.
Aaa,am uitat ,calmante iti dau tot ei,algocalmin,ti le aduc la cerere sau daca vad ca le-ai terminat.
Sper ca nu am uitat nimic,oricum eu am avut la mine mai multe,dar le-am luat degeaba. eu imi facusem bagajul in cazul in care nu ajung la Bv,ca la noi in spital nu-ti dau nici macar camasa.
Fetele va doresc Paste fericit,multa sanatate!
Lulusha,nastere usoara,sanatate,bebe sanatos si papacios si te asteptam sa ne povestesti.Sa nu ne uiti.
Pupicei.
Aurora si Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
Aurorra spune:
Revin,
Am vazut ce a postat si ana,puteti lua orice e pe lista aia cu voi,dar multe nu va vor folosi.
Asa cum am mai zis,cand te internezi iti dau direct camasa si papuci,abia dupa nastere le folosesti pe ale tale.
Cat despre tampoane pentru sani sau crema,depinde de fiecare,eu nu am avut nevoie,preventiv puteti sa aveti la voi,ce consider ca v-ar putea fi util ar fi acele aparatori de silicon pentru mameloane.Sunt foarte utile daca mameloanele sunt mici si bebe nu le poate prinde,va chnuiti cu alaptatul si atunci alea sunt utile le puteti avea la voi.
Restul de ce a mai enumerat ana acolo,crema,stik,parfum,farduri, si altele,nu le-am mai pus ca m-am gandit ca oricum le luati, aparat foto si altele. Puteti sa mai aveti pentru bebe bepanthen si bine pentru cand plecati acasa trebuie sa aveti pe drum pemparsi si servetele umede si daca nu alaptati un biberon,cei de la clinica,mie mi-au pregatit un biberon cu lapte sa am pe drum. Nu l-am folosit,bebe al meu nu s-a trezit pana acasa si oricum ii dadeam san,dar ei au fost draguti.Biberonul a fost al meu,terilizat de acasa.
mai scriu daca imi mai aduc aminte.
Pupicei.
Robert Matei
Pozici
Mateut
Motana spune:
Cristina si Lulusha, si eu tot pe 23 aveam programare la Eva... dar din pacate nu pot ajunge. Trebuie sa o pun pe mama sa sune, sa amane, sper sa se poata, daca e amatoare cineva... ma ofer. Sper sa poata sa reprogrameze in mai, sa vedem cum, poate daca e re-programare si nu e doar programare se gaseste mai repejor.
Va pup si Paste Fericit, oua multe si cozonaci rumeniti mmm ce mi-e pofta!
26+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
cristina1980 spune:
Hristos a inviat!
Lulusha ma bucur ca ne vedem pe 23. Am sa ajung mai devreme. Am inteles ca pe la ora 11 se dau biletele de intrare si am sa fiu acolo pe la ora aceasta. Ar trebui sa facem schimb de telefoane. Iti trimit un PM.
Motana ar fi fost foarte dragut sa ne vedem, dar poate cu alta ocazie. Te pup.
Aurora multumim de informatii. Te pup si pe tine.
Cristina 31+ de Cosmina-Ioana
Pupici pe burtici si la cei mici !
,,Lasa pe maine ce nu poti face astazi'' - asta doar daca esti
Motana spune:
Hristos a inviat!
Paste fericit tuturor!
Am facut testul de glicemie, a iesit bine, uf, ma bucur, caci aveam asa un ghimpe, mai ales ca aveam un chef nebun de dulce. Dar m-a tinut vreo 2 saptamani, apoi mi-a trecut.
Va pe toate!
27+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
ana_micu83 spune:
Mantuitorul a avut o cruce de lemn si o inima de aur. Azi multi vrem cruci de aur si inimi de lemn. Fie ca in clipa vestirii, intr-un glas al Invierii Celui fara de moarte, sa renasca si puterea noastra de a iubi si a ierta.
Paste fericit!
Pupici la mamici si burtici!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !30+
cristina1980 spune:
Motana stai linistita ca asa am si eu chef de dulce vreo saptamana-doua, apoi ma lasa, ma ia iarasi. Cu glicemia stau ok. Avem un consum mai mare acum. Dulcele uneori iti da energie. Ma bucur ca esti ok.Pupici.
Cristina 31+ de Cosmina-Ioana
Pupici pe burtici si la cei mici !
,,Lasa pe maine ce nu poti face astazi'' - asta doar daca esti
lulusha spune:
Hristos a inviat!!!!
sper ca v-ati petrecut frumos sarbatorile de Paste!!!
eu am ajuns in BV dupa un drum relativ OK , a fsot f cald si m-am cam umflat un pic dar oricum sunt bucuroasa ca am ajuns; cel putin prima mea temere ca nu ajung sa nasc aici nu mai e valabila, de acum mai vedem.....
Din pacate , unde stau aici in BV , nu mai am acces la net cum as fi vrut eu , ptr ca intre timp colega mea s-a mutat la Bucuresti si si-a dezactivat serviciul de net (acum sunt la un net cafe)si nu o sa pot intra pe forum atat de des cat mi-as fi dorit.
Eu sunt ok, deja visez ca am contractii sau ca mi s-a rupt apa si ma trezesc incercand sa-mi dau seama daca e adevarat sau chiar e vis...Cu moralul sunt destul de Ok, doar ca din pacate sotul meu a plecat inapoi acasa ca sa nu piarda chiar asa de multe zile de concediu stand si asteptand cu mine si asta nu e chiar asa de placut ptr mine. Sper sa ajunga la timp cand o fi momentul.
Aurora si Ana va multumesc ptr promtitudinea cu care mi-ati raspuns. Ana sincer nu cred ca e timp sa ne folosim chiar de atatea lucruri dar o sa va zic cand ies daca am apucat sau nu sa ma folosesc de ele.
Cristina sper sa ne vedem joi, de fapt chiar cred ca ne vedem.trimite-mi un PM cu nr tau de tel ca eu nu vad sa fie activat al tau, sper sa ajung in timp util sa il citesc.Daca nu, cred ca o sa-mi iau iar bluzita aia verde pe care ti-o aminteai tu la mine , poate o sa ma recunosti mai usor (de fapt cred ca si eu te tin minte daca ma concentrez un pic ).
Va pup si sper sa va dau vesti frumoase cat de curand!!
lulusha aproape 39+
ana_micu83 spune:
Lulusha draga mea,
Abia asteptam ca la urmatoarea postare sa ne scrii ca ai devenit mamica si ca totul a decurs bine! Pana atunci scoatem agitatele si iti dorim o nastere usoara si rapida!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !31+