Am mare nevoie de un sfat!
Raspunsuri - Pagina 4
popescudora spune:
Baiatul are clar o problema si refuzul de a merge la scoala e modul lui de a o exterioriza. Mi-e greu sa cred ca un baiat de varsta lui nu vrea sa faca nimic si nu e interesat de nimic. Si chiar si asa, putea sa stea linistit in clasa si sa nu scrie nimic decat sa se plictiseasca ore in sir in scarile blocurilor in frig. Imi sugereaza ca la scoala exista personaje care il tachineaza sau il ameninta cumva si lui ii e frica sau jena sa spuna. Baietii nu sunt genul sa se duca cu para la mama, ma gandesc ca o discutie intre 4 ochi cu fratele lui ar putea ajuta. I-ai sugerat un transfer la alta scoala sa vezi cum reactioneaza?
maru spune:
aducerea fratelui si organizarea unui consiliu de familie se practica f des aici, e o interventie de fapt. si nu ar trebui sa te opresti aici, ci sa inviti la aceste discutii si pe ultimul lui prieten/prietena de suflet, sa dsicute cu el.
Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
olympia spune:
Si eu ma tem sa nu fii patit ceva... Cine chiuleste doar din lene, sau teribilism, are prieteni, se distreaza, iese la fotbal, chiuleste in gasca, se comporta altfel.
Pene colorate... cate putin din toate!
wonderful spune:
Ce fel de muzica asculta?Toate genurile,de la clasica la hip hop,mixeaza fragmente din toate,dupa caz,si de multe ori ma intreaba ce parere am.
Cat despre consiliu,trebuie sa mai astept pt. ca cel mare mai are 2 examene si,ca sa vad ca se poate si mai rau,tatal meu e f. bolnav,nu cred ca mai are multe zile...
O sa vad eu ce se mai intampla si ce ma mai duce capul...
dia2009 spune:
Draga wonderful, m-a impresionat situatia ta asa de mult (am si eu doi baieti) incat am decis sa ma inscriu pe forum.
Intr-o situatie disperata ca a ta este foarte folositoare o rugaciune catre Maica Domnului. In special Paraclisul Maicii Domnului (care se gaseste in mai toate cartile de rugaciune) spus cu nadejde, are mare putere. Stiu ca rugaciunea si lacrimile mamei mult pot in fata Lui Dumnezeu.
Numai bine tuturor! Doamne ajuta!
wonderful spune:
Draga mea Dia,rugaciunea asta si nu numai o fac de ani de zile,dar uita ca de data asta parca nu mai sunt ascultata de DD,nu intrezaresc nicio schimbare.
NinaR spune:
Wonderful, sincer imi pare tare rau......nici nu imi gasesc cuvintele potrivite.
Nu te supara daca iti sugerez sa consultati un psiholog, poate il ajuta pe baiat sa depaseasca aceasta perioada grea.
Numai bine
Orice fapta isi are rasplata ei
Nina
wonderful spune:
Nina,vechea mea prietena de rime ,s-a facut si asta,asta vara s-a terminat ultima sedinta fara nimic grav.Mi-a spus ca n-are nicio motinatie in viata,mai pe romaneste nu vrea nimic de la el si nici de la viata.Asta presupune sa te mobilizezi si sa lupti,or el e prea comod pt. efortul asta.
NinaR spune:
W
Sincer imi pare tare rau pentru voi, nu stiu ce sfat sa iti dau ca nu ma pricep; poate sa cauti un psiholog mai bun. Da mai multe acatiste la manastire, cauta un preot cu har sa vina acasa sa faca slujba....ceva de genul asta.
Doamne ajuta sa gaseasca drumul drept in viata.
Orice fapta isi are rasplata ei
Nina
wonderful spune:
Da,mai dau cu apa sfintita,m-am gandit si eu sa chem un preot acasa sa faca niste slujbe.Ce tine de noi,familia,si ajutor specializat,nu stiu daca am facut tot dar am facut ce m-am priceput.cateodata imi vine sa-l scutur,sa-i provoc un soc ca sa se trezeasca la viata,sa aiba nerv in el.In esenta e coooomoood,atat de comod incat s-a dezobisnuit sa faca un efort cat de mic ar fi.Pe sot il doare ficatul de suparare,eu...De ceva vreme l-am lasat pe sot sa ia fraiele in mana,sa discute ca de la barbat la barbat.Incerc tot ce-mi trece prin cap...Am cam obosit...