Am mare nevoie de un sfat!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Wonderful imi pare rau ca treci prin aceasta situatie , dar pt ca sunt mama de un baiat de 20 de ani vreau sa iti spun ca este numai o perioada si ca v-a trece .Vorba mea favorita are loc aici sunt asa dulci cand sunt mici de iti vine sa-i maninci cand se fac mari...... iti pare rau ca nu i-ai mancat.
Pei vad ca ai cam incercat tot , hai acum sa incercam sa nu il mai terorizam , e satul de morala si il descurajezi si mai mult.Da-i un scop sa lupte pt ceva ,promitei ca ii vei oferi ceva ce isi doreste el foarte mult cu conditia sa mearga la scoala . Poate la uni copii merge ,stiu ca nu e idea ideala , dar hei ce merge merita incercat .
Al meu a fost copil de 10 pe linie pana prin clasa a 11a cand s-a indragostit si normal ca lasase cartea si turbam l-a inceput am stat cu gura pe el si nu a ajutat deloc , apoi am incercat sa-l pedepsesc si la fel mai rau prindea ciuda pe noi apoi am inceput sa-l rasplatesc pt faptele bune si notele bune asa ca totul s-a schimbat. Rasplata nu e mereu un lucru bun dar stiu ca si la mine cand am fost copil a mers asa ca merge si la ai nostri pt ca toti ne dorim cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Lemoni are dreptate

Cu siguranta baiatul va reveni cu picioarele pe pamant,insa pana atunci nu prea ai ce sa faci, esti mama si esti programata genetic sa iti faci griji.

Sa auzim numai de bine.

Orice fapta isi are rasplata ei
Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Lemoni,sa dea DD sa fie asa.Ieri am fost cu sotul la scoala si am vorbit cu diriginta care-i o mare Doamna.Ca sa-si incheie situatiw pe 1 sem are nevoie de a 3a nota care poate fi si 5!? pt. ca prost nu e si nu e in situatie de corigenta,numai sa mearga la scoala.I-am spus toate astea,l-am incurajat,i-am spus ca suntem mereu alaturi de el.S-a luminat-crezuse ca situatia e cu mult mai grava-ne-a spus ca va relua si pregatirea la mate.Sper sa fie sfarsitul crizei.Multumesc din inima pt. sustinere.

Mergi la inceput

Cum mai merge treaba? sper din tot sufletul sa mearga in bine.
Eu chiar vorbeam cu sotul meu ce conteaza un an in plus la baietii din ziua de azi, pana mai ieri baiatul meu venea cu tot felul de idei acum cand vede cum prietenii lui mai mici fac aceleasi greseli ca el le comenteaza ..... si in plus incearca sa-i aduca pe drumul bun.

Mergi la inceput

Hm,nu stiu ce sa mai spun.De 3 zile merge la scoala.Culmea e ca a mers si ieri cand noi am fost plecati din oras pt. o zi.Mi-e teama sa ma bucur in sinea mea prea mult ca sa nu fiu iar dezamagita.In fata lui m-am aratat bucuroasa,l-am stimulat si intrebat cum a fost,etc.Sper sa-l tina.

Mergi la inceput

Mintea le vine , mai tarziu, dar mai bine mai tarziu dacat niciodata.
Imi aduc si eu aminte de mine prin clasa a 11 a doamne cat am chiulit si eram fata, noroc ca ma placeau toti profesori si imi motivau absentele.Nu faceam nimic gresit mergeam la filme indiene! Doamne ce minte aveam, dar mi-am revenit apoi in a 12a chiar imi placea sa merg la scoala.
A si ce am facut eu cu baietii mei sa nu le dau ocazia sa lipseasca nemotivat , le-am spus ca daca nu au chef sa mearga la scoala sa ma anunte si eu le scriu o scrisoare ca au fost la dentist sau la doctor, ca e mai bine ca absenta sa fie motivata de parinte dacat sa fie nemotivata.Asa ca de cate ori nu au avut chef , i-am lasat sa stea acasa , asa stiam ca nu se feresc de mine si nu chiulesc si stau cine stie pe unde.Am cazut la un deal , deci nu lipsesc mereu dar daca vor sa stea acasa odata pe saptamina nu am nimic de comentat e drept ca nu s-a intimplat pana acum chiar odata pe saptamina dar odata pe luna sigur .

Mergi la inceput

Deci filmele indiene te-au bagat in boaleFiecare varsta cu nebunia ei.Sa nu-mi spui ca si acum tragi chiulul la job din cauza lor,a indienilor!
Daca era sa-i motivez toate absentele din motive de boala sau dentarear fi insemnat sa ramana fara niciun dinte(uneori imi vine sa-i scot eu fara anestezie)Am dat-o pe ras ca sa ma mai racoresc.De fapt cam asta e genul meu,sau era.Cred ca o sa-i bag un cip in... ca sa stiu mereu unde este..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanamatei spune:

Subiectul asta vad ca nu s-a mai actualizat de mutl timp.deci sper ca lucrurile au intrat pe un fagas bun.Citind povestea ta, mi-am amintit de un prieten al meu, acum in varsta de 27 de ani.In liceu era o mare loaza, abia se tara cu notele.A renunat dupa 1 an la prima facultate, apoi a mai inceput una..insa nu a terminat-o nici in ziau de azi...adica e in anu 5 de 4 ani deja.Parintii lui sunt oameni cu facultate, are si un frate cu 2 facultati terminate si ft sociabil.Tipul de care zic este si el sociabil, nus e inchidea in casa,,,insa dadea dovada nuami de lene..si comoditate cum zici tu.Parinii i-au ucmparat si apt de 2 camera, celuilalt nu i-au luat ca il vedeau pe asta mai mare ca nu e instare de nimic si s-au luptat sa ii gaseasca un apt.Acum tipul, sta acasa..nu are job...are o iubita care castiga binishor, cat de cat, si le mai dau si parintii lui 5 milioane pe luna.Deci tipul asta nu s-a vindecat niciodata de comoditate..si da..si el mixa muzica pe pc.L-am intrabt de ce este asa...a zis ca mereu a cerzut ca est eprost si nu are deloc incredere in el.Ca ta-su cand era mic il certa mereu cand lua note mici, si statea mere ucu el sa il oblige sa isi faca temele.
Nu stiu cat de ajuta povestea asta...treaba e ca mai sunt oameni din astia...nu inseman ca se drogheaza sau au cine stei ce mistere sinister de genul ca sunt gay..etc....pur si simplu asa sunt ei...mai comozi.Si el zice ca nu are nici o motivatie in viata...poate ca i-au oferit parintii pera mult.
Iti urez succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d4nutz4 spune:

buna wonderful.eu nu stiu daca snt in masura sa dau sfaturi,defapt nu,nu sunt,dar am aceiasi varsta ca a fiului tau si parerea mea este ca perioada adolescentei pentru unii dintre noi este una frumoasa in care ne maturizam,pentru altii este una de razvratire.Eu sunt ferm convinsa ca in aceste momente oricat i-ai spune ceva,un sfat,orice nu tzil va lua in seama,are impresia ca tot ce face el e bine,ca nimeni nu mai e ca el.Am avut si eu un coleg de clasa,care avea o problema asemenatoare,numai ca parintii nu se ocupau de el,erau plini de bani si asta era multumirea lor,ca ii dau bani.El deseori suferea crize de nervi,a vrut sa dea intr*-un profesor,absenta,parintii lui l-au dus la psiholog si a vrut sa il stranga de gat...Eu cred ca fiul tau are nevioe de iubire,dar nu o iubire sufocanta,ci una din aia din surdina,care sa il faca sa se simta sigur pe el,sa il faca sa nu se teama de nimic,poate chiar o prietena daca si-ar dori sa isi faca,poate chiar si niste iesiri cu tatal lui,iesiri in care tatal sa incerce sa fie si el pret de o ora 2 adolescent.In speranta ca nu ti-am dat senzatia de a fi eu "cine stie ce psiholog"sper ca ti-am fost de ajutor,bafta multa:*

Mergi la inceput

Mda,n-am mai scris nimic pt. ca nu a intervenit nimic nou.Saptamana trecuta s-a dus la scoala-cu aceeasi stare de panica,anxietate,dar nu a intrat in clasa desi terapeutul i-a dat ca tema sa stea 2 ore in clasa.Azi l-am dus eu la scoala;nu vroia sa coboare din masina;incet-incet l-am determinat cu calm si rabdare sa coboare,am urcat la et. 3 unde are clasa si i-am spus prof. -intamplator un fost coleg-ca va intarzia.N-a intrat deloc la ora,isi tot freca mainile,etc,iar eu am vorbit putin,calm si ma uitam pe geam ca sa nu se simta presat.In pauza l-au abordat fostii colegi iar el mi-a spua ca pot pleca linistita c-o sa intre la ora urmatoare.Am mai asteptat in masina cam 20 minute dar n-a iesit din liceu.Ca a stat la ore sau nu,nu stiu,mi-e teama sa sper.Maine cred ca voi face la fel.

Mergi la inceput