va rog ajutor cu sfaturi - histerografie
Sunt un membru destul de nou si, de putin timp, aspiranta la rolul de mamica. Va rog frumos de tot un sfat.
AM facut acum doua zile o histerografie (radiografie a uterului cu dilatare de col). Medicul mi-a spus ca e posibil sa am o mica hemoragie (deoarece am avut colul uterin inchis), si chiar a aparut, timp de vreo doua ore dupa procedura.
Aseara insa, dupa dus, am simtit o mica durere in burtica si hemoragia, adevarat foarte redusa, a reaparut. Si a tinut cam pana azi dimineata, tot asa foarte redusa.
A mai facut cineva histerografie? Cat poate tine aceasta hemoragie?
Ar putea, oare, sa fie vorba, cum am vazut prin alte subiecte de discutie, de inceputul unei sarcini?
Sunt un pic cam derutata, cu atat mai mult cu cat astept ovulatia zilele astea si hemoragia asta imi incurca total socotelile.
Va multumesc anticipat tuturor celor care-mi vor raspunde. Si imi cer scuze moderatorior daca acest topic, histerografie, a mai fost tratat. Cautarea nu merge si nu prea am avut timp sa citesc totul din forum.
Sa aveti o zi cu soare.
Mina
Raspunsuri
anemona spune:
Draga Mina, nu am facut HSG, dar cred ca nu e nimic ingrijorator daca ai sangerat putin, mai ales ca si medicul te-a avertizat. Daca a fost putin traumatizat colul cand a fost dilatat, cred ca asta e cauza sangerarii. Oricum nu cred ca ar avea cum sa fie o sarcina, doar aceasta analiza se face la cateva zile dupa ce ti-a venit menstruatia, nu? Asa incat nu ai avea cum sa fii insarcinata. gandeste-te ca analiza asta implica o radiografie si nu se poate face peste o sarcina!!!
Mina, nu te supara ca iti fac o mica sugestia. Am vazut intr-un alt mesaj de-al tau ca ai avut o intarziere de ciclu si ca ai avut o secretie la un san. Ar fi bine daca ti-ai doza prolactina. Ai spus medicului de secretia aceea? Nu ti-a recomandat sa faci aceasta analiza?
Multa sanatate si cat mai repede un bebe!
mina spune:
Anemona,
Multumesc pentru raspuns.
Intr-adevar, totul era foarte normal, m-am speriat eu inutil, pana la urma am sunat la doctor si m-am linistit. Hemoragia aceea mica a marcat momentul ovulatiei.
Apropos de ce spui tu, secretia aceea in sani era foarte mica, aparea numai si numai la presiune, doctorul nu a considerat necesar sa mai fac si alte analize, cel putin nu inca. Mai ales ca e prima oara cand am o asa intarziere si eram dupa o perioada de mare stres mare....
Asteptam sa vedem cum evoluez, sper sa evoluez spre o burtica ....
Inca o data multumesc si va tin la curent
Mina
anemona spune:
Ma bucur ca te-ai linistit, Mina. Si eu am avut atatea temeri si inca mai am, parca sunt putin mai curajoasa numai cand dau sfaturi la altii, cat despre mine... la fel intru in panica pt toate nimicurile.
La mine urmeaza in toamna asta fiv, asa ca imi trebuie noroc cu carul.
Sa auzim de cat mai curand. Sa stii ca forumul asta e norocos, tine aproape!
doly spune:
Mina, am citit mesajul tau si as vrea sa-ti recomand sa iti faci totusi analiza de prolactina.Eu nu am scurgeri la san si pt aia tot am hiperprolactinemie.Nu se face greu.E o analiza de sange si nu costa foarte mult(cam o suta si ceva de mii).Si din cate am inteles aceste usoare scurgeri la san sunt un prim semn de prolactina ridicata.Si asta este unul dintre impedimentele mele pt un .Te pup. decizia iti apartine.
doly
Laura V. spune:
Buna Mina. Tu ai facut histerografie sau histerosalpingografie- HSG? Eu am fost ieri sa-mi fac histerografia(investigatie a uterului) la Giulesti si dupa ce m-a suit pe masa si m-a controlat mi-a spus ca nu se poate face pt. ca am ovarele inflamate. Te rog daca ai facut histerografia sa-mi dai si mie cat mai multe detalii - cum se face, daca ti se face anestezie, cat dureaza si in primul rand sa-mi spui daca doare pt. ca mi-e tare frica. Multumesc
bubu spune:
Buna Mina,
Eu am facut histeriografie si dupa ce am facut-o am avut ca si un fel de ciclu cam 2 zile. Curios a fost ca eram inainte de ovulatie si doctorul nu mi-a spus ca nu e bine sa faci. Cind sa vina cilcu, am tot asteptat dar degeaba. Adica eram insarcinata. Acum am o fetita de 2 ani si e totul OK.
Laura, mie mi-a facut inainte o injectie si nu prea am simtit nimic. Cred ca aceasta investigatie e flaore la ureche cu nasterea.
Delia
asi spune:
Buna Mina!
Si eu cred ca trebuie sa iti dozezi prolactina.Si eu asa am decoperit hiperprolactinemia mea prin faptul ca exista o secretie la san numai cand se aplica o presiune pe el.Atentie prolactina mare blocheaza ovulatia. Foliculul se dezvolta normel dar nu se elibereaza ovul.
Pupici si bebici
ASI
mina spune:
Va multumesc la toate pentru sfaturi !
o sa-mi fac, probabil, si analiza pentru prolactina.
Cum am zis, abia am inceput actiunea pentru un bebe. Deocamdata doctorul meu e plecat cateva zile in concediu. Cand se intoarce mai vedem, nu vreau nici sa intru in panica prea repede. Pe de alta parte, oricat ar parea de ciudat, in perioada aceea cu intarzierea de ciclu si secretia sanului imi doream atat de tare sa fiu insarcinata incat tare-as crede ca organismul meu a simulat anumite simptome.
Anemona, noroc maxim, o sa-ti tin pumnii si astept vesti bune. Iti spun eu, in toamna asta o sa fie mare sarbatoare pentru demografia tarii.... vom avea noi grija de asta nu?
Laura: eu am facut histerografie fara anestezie. Doamna doctor mi-a facut-o in ziua 12 sau 13 dupa prima zi a menstruatiei. Inainte de ovulatie. Din pacate aveam colul uterin destul de inchis, de aceea a fost necesara dilatarea lui. Asta a durut un pic. Nu te speria, doar un pic, asa, cum sunt cele mai usoare dureri la menstruatie. Nu prea stiu eu sa-ti explic procedura, dureaza cateva minute. Cum am zis, dureri sunt dar foarte slabe si de scurta durata, nu cred ca merita sa-ti mai faci si anestezie. Dupa aceea am avut o mica hemoragie cateva ore, apoi a aparut ovulatie (cu inca un pic de hemoragie).
Sa-ti intrebi doctorul despre asta: daca o sa ai o hemoragie, cat poate sa dureze, ce simptome ar indica ceva in neregula. Ca eu am uitat sa intreb asa in amanunt si cand am sunat-o pe doamna doctor am realizat ca m-am speriat degeaba.
Inca o data va multumesc de sfaturi ! Si s-auzim numai de bine!
Mina
mina spune:
BUBU,
sa inteleg ca nu e bine sa faci histerografie inainte de ovulatie? De ce? Te rog frumos sa-mi dai mai multe informatii.
Eu eram inainte de ovulatie. La vreo 24 de ore dupa aceea am avut si ovulatie si chiar sper ca am profitat cu rezultate de aceasta perioada de fertilitate atat de bine stabilita. Poate fac si eu ca tine, sa astept urmatorul ciclu vreo 9 luni, ar fi tare bine.
Te pup !
Marcelle spune:
Fetelor, eu am facut o histerosalpinografie, in Franta .
Aici se face intre Ziua 5 si 12 a ciclului.Nu are nici o influenta
asupra ovulatiei, si nici o urmare, fiti linistite, ca eu am intrebat toti doctorii si radiologii care i-am intalnit.
In schimb voi ati fost mai norocoase ca mine, deoarece pe mine
m-a durut ingrozitor vreo 5 minute.Dar am rezistat! Apoi am avut un
ciclu roz o zi doua.Asta a fost in martie si inca si acum asteptam..... Speram sa ne ajute Dumnezeu la toate cat de curand!
Marcela