Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (272)
Raspunsuri - Pagina 18
bernix spune:
Rox, si io zic ca a exagerat putin doctorita asta, insa n-au ce-i strica vizitele nici la neurolog, nici la ORL. Sunt curioasa ce i-a gasit atomicei.
Tie cum iti mai e?
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">Clipe de viata 2008 - be1 si be2
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
myral spune:
Cecilia a mea nu s-a impacat cu vitaminele deloc, eu nici vigantol nu-i mai dau. Ma cam speriasem ca am mai citit pe aici de rahitism si i-am dat si eu cateva zile iar rezultatul a fost imediat lipsa poftei de mancare asa ca am renuntat. Si am o slabanoagaaaaa, desi mananca binisor, nici a somaleza nu arata ca nici burta nu are macar
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
danuta36 spune:
Simona felicitari mamico!Sa-ti traiasca feciorasul!
Erina,Diwana ma bucur ca v-au placut aducerile aminte..
Gabriela si Miru e foarte atenta cand incep Simfollies pe Minimax,dar nu le-am mai prins de mult...am crezut ca le-au scos din program ![]()
Ceamica sanatate multa si voua 
Miru e mai bine,azi a avut 7 zile de antibiotic,de maine nu-i mai dau,sa vedem cum o mai fi si daca da semne ceva,mergem la un cabinet particular..A invatat mai nou sa ne zica pe nume: Dana-eu,Mi sau Mai-tati si Ghe-buna-su ![]()
bernix spune:
papanash,
, suntem bine. A fost mama la noi in week-end si Ana a fost super incantata. A mancat f bine cu mama fata de cum mananca cu mine. Si le-am dus iar la piscina. Fata mea nu mai vroia sa pleca, cand sa iesim, a rupt-o la fuga spre bazin, gat-gata sa se arunce.
Multam pt aprecierile la adresa pozelor, insa sunt multe poze muuult mai bune in concurs. Cele trimise reprezinta exact ce a insemnat 2008 pt mine.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">Clipe de viata 2008 - be1 si be2
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
bernix spune:
mami_25, nu mai zici nimic? Cum au iest analizele? Ce face burtica?
Cu iesirea din indiviziune te-am indus in eroare: nu se taxeaza la valoare actiunea in instanta, se plateste o suma fixa care nu-i mare deloc.
mandarinutza, multumesc din suflet pt toate vestile pe care ni le dai in legatura cu calcului indemnizatiei de 85%. Chiar ma intrebam daca ai ceva timp si pt mine, ca am mici nelamuriri si poate ma poti ajuta.
danuta36 spune:
Myral a mea zice kk dupa ce-a facut
dar nici ea nu vrea sa stea pe olita..acum o tin in camera,sa se obisnuiasca cu ea.Macar bine ca dupa Debridat si Biotics nu mai face asa des,dar mai are zile cu cate 4-5 kk/zi ..
Cred ca are digestia rapida,ca tac-su,ca eu nu..![]()
Betty iti tin pumnii pentru maine 
prisi spune:
Roxana pupa baiatul si stai linistita, eu nu cred ca are ceva, sigur e vorba de exercitiu, la noi cand invata cate un cuvant nou , uita doua vechi, sau nu mai vrea sa le spun, si nu stie decat ochii nasul si dintii, deci nu stie 5 dar eu cred ca are timp sa le invete plus ca de cand ma chinui cu carticica de animale sa mi le arate, in afara de pisica restul le incurca rau, oricum pentru linistea ta e bun un control 
Myral sa-ti iei gandul, da? o sa invete el cum ta treaba si cu oala, ca doar nu o iesi in oras la intalniri cu pampersul la purtator ![]()
Betty
, Miru e fan spalat pe cap cu diverse lichide, orice prinde prin pahare sau sticle , imediat se ocupa de look-ul ei ![]()
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
prisi spune:
Erina sa stii ca eu am facut papa bun, dar am servit o salata si niste caise uscate plus multa apa
, dar briosele alea cu orez cu lapte din Mega sunt tare gustoase, mie nu-mi ajunge una de obicei, asa ca mai bine fara ![]()
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
bernix spune:
Despre gradinita va spun numai experienta mea din timpul liceului pedagogic, terminat cu dubla specializare invatatoare/educatoare.
Copii mici, de 3 ani, nu au capacitatea de concentare aproape deloc, asa ca la ei se tin activitati "intelectuale" o data pe zi, cu durata de max 10-15 min. Activitatile astea nu se fac in toate zilele saptamanii. Nici gradinita, nici scoala nu au alt rol decat de disciplinare si pregatire pt intrarea in societate. Copilul nu invata la gradi sau scoala, baza o constituie munca de acasa, de-aia, din punctul meu de vedere, cel mai mare castig al ciclului primar este formarea deprinderii de a munci/invata individual. Prin urmare, tot familia are rolul de a aprofunda ceea ce la gradi/ scoala se incearca a se introduce. Cel mai mare rol il are insa institutionaliozarea in formarea personalitatii. De-aia trebuie f mare grija in alegerea cadrelor didactice care se vor ocupa de copil, invatatoare/educatoare. Este ideal ca aceste persoane sa interactioneze bine cu copilul, sa fie pe sufletul lui, sa-l lase sa se dezvolte liber, sa nu-l ingradeasca, oblige, sperie.
Cum e f greu, aproape imposibil sa te ocupi cu sarg si daruire de 20-30 de copii, cam cat are o grupa/clasa in Ro, in acelasi timp, io voi incerca sa-mi tin fata acasa cat mai mult. Si eu sunt de parere ca invatarea in sensul ei psihologic, dee acumulare de cunostinte noi, se produce dupa 4-5 ani. Deprinderile de baza (mancat singur, imbracat singur, facut la olita) le poate f bine invata si acasa, numai sa stea cu o persoana care sa se ocupe de copil. E adevarat ca cei care merg la cresa se obisnuiesc mai repede cu asta, insa o fac de nevoie, fiindca de multe ori trebuie sa se descurce singuri.
Nu intelegeti ca sunt impotriva gradinitei, deloc! Mi se pare chiar necesar, insa nu inainte de 4-5 ani.
bernix spune:
Si-acestea fiind zise, ma retrag la cartea mea ca am redescoperit pasiunea cititului.
Noapte buna tuturor!