Reorientare profesionala

Reorientare profesionala | Autor: devoska

Link direct la acest mesaj

Ati apelat la consiliere pentru orientare profesionala, dezvoltarea carierei, perfectionare? Ati completat teste MAPP? Au fost utile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Dev, cred ca ar trebui sa-ti acorzi un timp, depinde de cat ai la dispozitie, in care sa te gandesti doar la ce ti-ar placea tie sa faci. Ca un fel de meditatie... inchizi ochii si te gandesti la ce "meserii" ai admirat. Sigur vei gasi cateva ce te-a impresionat, in care te-ai transpus, si ti-ai spus: "as fi vrut sa fac asta".

Apoi te gandesti si la posibilitati, de a urma anumite cursuri si calificari...pe care le-ai putea face...

In timp iti schimbi meseria, si ajungi sa faci ceva ce-ti place.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Buna,
Am 36 ani,2 copii si aproape 6 ani de stat cu copiii acasa(copiii au 6 respectiv 2 ani jumate)..si in toti acesti ani mi-am dorit ca atunci cand voi incepe iar serviciul sa-mi gasesc ceva care sa-mi placa(am lucrat 6 ani in domeniul in care am terminat facultatea domeniu pe care am ajuns sa-l urasc in adevaratul sens al cuvantului) .La un moment dat, acum 4 ani am fost la un curs gratuit de dezvoltare antreprenoriala(la care m-am inscris pe ultima suta de metri dupa ce in prealabil trimisesem toti cunoscutii" mai tineri" sa se inscrie) in care am facut module pe diverse directii:managementul resurselor umane,managementul proiectelor,surse de finantare...(am avut si marele noroc sa avem niste traineri foarte buni profesionisti).Din toate astea am fost atrasa de domeniul fondurilor europene ..despre care am inceput sa ma documentez..asa doar pentru mine...fara sa visez atunci ca as putea lucra in acest domeniu...apoi incet incet mi-a fost din ce in ce mai clar ca asta mi-ar place sa fac ..si am inceput sa aplic ..si sa fac cursuri in domeniul asta(cele mai multe le-am vanat pe cele gratuite)...si uite ca dupa un an de cautari ..mi-am gasit in sfarsit jobul mult visat intr-un proiect cu finantare europeana..asa pe timp de criza..cand nu mai aveam nici o speranta, si pot spune abia acum ca sunt pe deplin fericita.
As vrea ca asta sa-ti dea si tie incredere ca DAAAA se poate!!!!Te asigur ca se poate!!E doar un pic mai greu pana afli care e drumul pe care ti-ar place sa mergi..apoi toate vin...!!
Mult ,mult succes!!!!
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianka spune:

e bine de stiut ca se poate! :D
eu cand am gatat liceul m-am angajat in presa, intre timp am gatat si facultatea, m-am si maritat si acum dupa 6 ani de munca nu pot decat sa astept concediul sa nasc si sa stau 2 ani acasa, 2 ani in care am planuri sa fac niste cursuri de design floral, de cosmetica si manichiura. asta pentru ca si sotul meu ecolog fiind si-a descoperit vocatia spre arta culinara si in acesti 2 ani in care eu o sa stau acasa el o sa faca niste cursuri iar in 2 ani avem timp sa ne gandim daca ne deschidem afaceri pe cont propriu sau plecam din tara cu noile aptitudini pentru ca angajati in romania... nu ne mai prea vedem :(
deci e doar chestiune de timp si evident ceva bani investiti in cursuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

acvi imi poti spune, te rog, unde ai gasit tu cursuri gratuite? Nu stiam ca exista asa ceva

briza_marii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Buna,
Primele cursuri la care am participat au fost in cadrul unui program de dezvoltare antreprenoriala pentru tineri..START implementat de Agentia NAtionala pentru IMM in 2005..erau mai multe etape..prima de cursuri apoi urma ca pe baza cursurilor sa poti intocmi un plan de afacere pe care sa-l depui si pt care puteai primi un ajutor nerambursabil de 20.000 ron ,15% contributie proprie si restul imprumut de la o banca desemnata de ei cu o dobanda mai avantajoasa si garantat de fondul de garantare.
Al doilea curs tot organizat de ANIMMC a fost de dezv antreprenoriala pt femei manager s-a desfasurat in mai multe localitati eu am fost la Botosani ca imi era cel mai aproape..5 zile,cazarea asigurata, cursuri de la 8-17.Mi-a parut rau ca nu-si promoveaza destul de bine programele pt ca au fost 25 locuri si am fost in jur de 10 persoane.. oamenii nu au incredere in astfel de cursuri..tocmai pentru ca sunt gratuite...dar eu indraznesc sa spun ca primul curs la START (am participat si in 2005 si in 2006)mi-a schimbat viata si mi-a deschis noi orizonturi fascinante.Amanunte aici:http://www.animmc.ro/programe/programe2008/
Acum urmez niste module Jean Monnet cu finantare de la UE care se fac la UAIC ..dar am vazut ca sunt multe universitati afiliate la acest program..eu m-am inscris la un modul "Spatiul administrativ european" (2 semestre)si unul de "Integrare economica europeana"(1 semestru).Mai multe amanunte gasiti aici: http://www.cse.uaic.ro/cursuri_JM.htm
Pentru cei interesati ...de anul acesta au inceput programele pe Fondul Social European..pe resurse umane si vor fi tot felul de cursuri finantate pentru perfectionare si reorientare profesionala...tb doar urmarite..eu intru mereu pe www.finantare.ro unde sunt noutati in domeniu.
Sper ca va sunt de folos informatiile.
O zi frumoasa .
Gabi

"Nu pentru ca lucrurile sunt dificile nu indraznim.
Pentru ca nu indraznim, lucrurile ne par noua dificile."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

buna.si eu sunt cam in pom.am 28 ani,am terminat fac de medicina,am facut un an de rezidentiat in pediatrie dupa care....am renuntat din motivele mele....acum vreau o reorientare dar habar nu am cu ce sa incep.practic nu stiu sa fac nimic altceva.sotul meu a facut o firma de cateva luni si imi tot zice sa am rabdare sa inceapa firma sa mearga ca o sa am si eu de lucru acolo.el inca lucreaza si in alta parte.dar....eu m-am saturat de stat acasa de vreo 7 luni incoace.fetita noastra are 3 ani si 3 luni si merge la gradi.eu ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

adriana si eu la fel.tot 28 de ani inca mai fac o facultate pentru ca in momentul cand am venit aici nu mi-au recunoscut studiile si am continuat in accelasi domeniu facut in tara adica in banci.Pe zi ce trece nu-mi place de nici o culoare pentru ca de fapt nu mai faci conlierea clientilor ci esti un vanzator de baza care trebuie sa vanda chiar daca clientul are sau nu nevoie.in plus partea cu prospectarea mie nu-mi place ca nu ma vad sa bat din poarta in poarta sa aduc noi clienti.
Har nu am ce sa fac in vara cand voi termina, ma gandeam sa ma orientez spre contabilitate ca am mai facut in tara .Pe alta parte imi dau seama ca voi ajunge la 30 de ani si habar nua m de viata mea profesionala.In plus nu sunt maritata nici copii deci nu pot spune ca am facut ceva in afara de studii in viata asta..Asa ma ia depresia uneori dar imi zic ca undeva am o raza de soare care va iesi.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

am uitat mi-ar place sa-mi fac o mica afacere a mea, am idei dar mereu cand trebuie sa le pun in practica imi este frica si renunt.Sunt balanta si as vrea o stabilitate a unui loc de munca dar in accelasi timp si libertatea mea personale..Grea viata asta

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine77 spune:

Cait, spune-mi mie ce idei ai ..ca le pun eu in practica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana15

buna.si eu sunt cam in pom.am 28 ani,am terminat fac de medicina,am facut un an de rezidentiat in pediatrie dupa care....am renuntat din motivele mele....acum vreau o reorientare dar habar nu am cu ce sa incep.practic nu stiu sa fac nimic altceva.sotul meu a facut o firma de cateva luni si imi tot zice sa am rabdare sa inceapa firma sa mearga ca o sa am si eu de lucru acolo.el inca lucreaza si in alta parte.dar....eu m-am saturat de stat acasa de vreo 7 luni incoace.fetita noastra are 3 ani si 3 luni si merge la gradi.eu ce sa fac?

Te-ai gandit ca ai putea fi reprezentant medical? E o meserie cautata, relativ bine platita, facultatea de medicina constituie un avantaj.

Mergi la inceput