Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (75)
Raspunsuri - Pagina 2
Nicole1980 spune:
Buna,
Dupa o zi super stresanta la serviciu, am ajuns acasa unde David ma astepta nerabdator sa-mi spuna noile cuvinte: dea-dea, mam, ta-da.
I-a luat sotul un tortulet tare dragalas si am serbat copilul pentru 8 lunite.
Multumim din suflet ca v-ati amintit de noi si ne-ati urat, chiar daca mami nu prea mai intra pe forum.
Va pupam pe toate mamicile si pe toti bebelusii.
Un pupic special si multumiri pentru urari: Mi bebelina , Simoncip, Laura, Inais, Iulia, Chinabulina, Lorich, Simonix, Stefany ,Belleane, Miss Parker, Desiree si tuturor mamicilor pe care nu le-am mentionat dar s-au gandit la noi . Ne-ati inseninat ziua .
Vrem sa uram si noi la multi ani Sarei- Maria, un pupic special pentru printesa nascuta in aceesi zi cu bebele meu, sa fie sanatoasa, mancacioasa si cumintica !!!!
Mai fetelor, al meu bebel s-a ingrasat foarte tare, are peste 10 kg cred, la 8 luni. Mananca 4 mese solide pe zi, ca altfel urla de foame... Nu stiu ce sa ma fac cu mancaciosul asta... Mananca asa: dimi- fructe cu cereale, pranz-piure de legume cu carnita, seara- iaurt cu branzica, pe la 20 – alte legume fierte. Iar lapte cam 200-300 ml de lapte praf ziua, titi dimi si seara.
Mie imi pare bine cand vad ca goleste castronul, insa nu as vrea sa il vad obez.
Mi bebelina – cum ai rezistat la soacra…si noi vom merge pe 1 martie, cred ca o sa innebunesc.Frumoas printesa ai, am vazut poze din album.Felicitari pt dintisori. Eu am luat olita tip fotoliu, insa momentan este doar jucarie, sa se obisnuiasca. Am de gand abia la vara, cand va sta la mama la curte si am sa-i scot pampersul sa il pun la olita.
Simoncip – si eu am facut papanicolau, insa undeva pe Mosilor… sanatate la baieti
Reallaura – la tine nici nu se cunosc 3 bucatele de cioco, in 24 ore esti la fel de frumoasa si slaba. Trebuie sa merg si eu in Auchan sa iau maieuturi , ca in Mall nu am gasit nicaieri, of...ce bafta ai si tu cu vecinii, cand termina unul, incepe altul…
Elena g- la mine in piata Progresul am vazut in weekend spanac proaspat si urzici.Eu nu am dat inca, insa cred ca am sa cumpar sambata.
Inais – cafenele zici tu acolo, ce sunt alea? Vreau si eu….
Iulia- eu in fiecare noapte dorm 4-5 ore pe canapea in sufra si apoi merg in dormitory, insa ma simt foarte bine…simt ca ma odihnesc.Abia astept sa mai merg la mama si sa aibe grija toata ziua si noaptea de el.
Lorich- coincidenta sau nu, si al meu azi cand sa-l pozez cu blitul isi punea mana la ochi sau inchidea ochii. Eu dau de 2 ori pe saptaman ou.
Aldaesme- ce frumos ati sarbatorit voi Sf Valentin
Cleo – votat, merita locul I, am sa-l dau mai departe. Ce fifita scumpa in rochita si ce mamica aranjata. Sa iti fie de bine, imi place noul look. Unde te-ai tuns, pe undeva prin Berceni ? Vreau si eu ca esti aproape de mine.
Socrate – trebuie sa fie bine, si trebuie sa-l convingi pe tati sa renunte si la paine. E greu primele 2 saptamani, apoi nu mai vrea el.o steam de mult de la soacra-mea faza cu intarcatul….hahaha
Simonix – sanatate lui Robertel.Si eu i-am luat niste pantofiori putin mai inalti si mai grei. Vad ca dupa 2-3 zile s-a obisnuit cu ei si poate merge..Noi purtam 22 marimea- stam pe picior mare
Michaela- cine crezi ca impingea prin Mall, duminica, un carucior gol ??? Eu, ca baiatul statea la tati in brate sau pe umeri hahaha.
Miss – off, iar citesc despre noptile tale albe si ma intreb oare cum rezisti, scumpa mea ! Esti o super femeie, crede-ma… Felicitari.Nu am sfaturi, ca sincer, eu nu m-as fi descurcat in locul tau. Cred ca tu singura stii ce sa faci, cand si cum… Te admir !!!
Cat despre trezitul meu, ma plang eu, insa nu e chiar asa de grav. Stii ce fac ? Am pregatite 2-3 bibe pe jumatate pline cu compot de mere, pe care il adora. Ma ridica si i-l dau in patutul lui si gata, tace, e chestiune de cateva secunde. Pe mine chestia asta ma oboseste, insa cred ca se poate si mai rau. Unori cand are bibe plin sin u-l be ape tot, cand se trezeste a doua oar ail gaseste singur prin pat si si-l ia . Atunci am noroc. Incearca si tu asa cu 2-3 bibe pregatite cu ceiut sau compotel, poate merge….
Gata, fetelor, timpul a expirat. Am avut noroc ca a adormit bebe pe la 22.00.
Va pup ! si ma duc sa (somnic dulce somnic !!)
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Magnetism79 spune:
Hai ca acum am apucat sa va mai citesc,deh serviciul asta..... Cleo uite parerea mea referitoare la hranitul Copilului din gura,respectiv sa-i mesteci mancarea si apoi sa I dai in gurita lui trebuie sa zic un NU hotarat de ce?am sute de argumente dar cele mai solide at fi ca ii poti transmite niste bacterioze odata cu mancarica data in gura.toti suntem purtatori ai unor dihonii mai mult sau mai putin fioroase.....asta e,nu mai vorbesc de alte infectii destul de grave cu virus C,care la fel se transmite si prin saliva printre alte cai.In plus se invata cu mancarea mestecata si mai tarziu tot noi avem de tras,atunci de ce mai are dinti.uite cu mine in spital era o data din Galati care avea hep C descoperita in Luna a 4 a de sarcina deci iti dai seams ca nici nu se punea problema sa o alapteze iar regulile de igiena erau f stricte.
Al meu nu mai mananca de 1luna si ceva mancarea pasata o scuipa cat colo, carnea I vrea bucatele taiate mici,iar ciorbica papa de-a noastra ca sotul e la regim deci mananca amandoi la fel,fara sare,grasimi,si multe alte chestii.Sotul nu are voie decat totul cantarit la gram,asa mi-a dat nutritionistul indicatii asa fac,nu ma abat de la ce mi-a zis.
Scuze pt Reallaura ca l-am botezat pe pui mic I-am zis Matei in loc de Mircea,noroc cu Miss ca a vazut si m-a facut datoare cu un miel.O sa-ti dau in miel de ciocolata ce zici?
cleo78 spune:
niatsa, -le, bombonele, acadele sau mai bine mere , si pt Nicole care a slabit fantastic!!!
deci, sanatate multa la Robertel+ Ariana! sa ne ziceti ce va zice pediatrul.
Despre pus barbatu' la slabit, io nu il stresez. Pt ca nu are rostul! dar cand a venit cu analizele proaste in dinti, am stat bosumflata cateva zile. Mai mult fortsat! si tacuta! dada, stiu, nu par genul (aici tac, dar dau la dejte). Si a deschis singur discutia, si i-am zis ca astea is analize de 60 de ani, si ca la varsta asta pot sa incep sa strang un prosop sau altele, ca de aia speranta de viata la barbati in Ro e f. mica, si ca mai zici ca vrei 3 copii: ce faci, iti distrugi singur viatsa si ma lasi sa cresc 3 cupii singura? etc. Pot scrie romane si drame pe tema asta.
Plus ca gatesc numai de regim. Nu ma omoram de felul meu dupa sosuri si prajit, dar acu am motive. Prajiturile le fac din ce in ce mai light, mai bine un cheese cake decat ciocolatele care isi cumparata, si il iau la alergat. Nasol ca mergem pe la soacra mea, care ii face numai shitele si numai porc ca "atata mananca baiatu'"
iulia, deci e si la tine porcaria asta cu intarcatu si datu peste cap. La noi, mai la nord (nici in Moldova,nici in ardeal la Noemi se pare) nu este. sau eram noi prea mici si prea deshtepte sa auzim prostii.
simonix, dfespre asta cu laptele de mamica - care e nemaipomenit si inegalabil, asha am cetit si io in magicele mele carti franceze: ca niciun lapte praf nu il poate inlocui. De ce?:
-anticorpii (si prin congelare nu se duc toti)
-vitaminele - care de felul lor nu sunt stabile - is mult mai putine/mai putina calitate in laptele praf
-la noii nascuti/si mai ales la prematuri exista o problema cu tranzitu intestinal la inceput la care primele gurite de lapte, sau de colostru - o rezolva mai bine , mai natural si neinvaziv decat toate marcile cu reclama sau fara de lapte praf & medicamente .
Si multe altele care nu imi vin in cap. De aceea vreau sa te felicit pt ideea de a duce laptele tau la maternitate pt alti cupii - si sa te gandesti ca ai ajutat cativa cupii pt un start mai bun in viatsa!!!
Mihaela, si pe mine m-au facut praf discutiile astea de genu :"nu faci asha? dar de ce nu faci asha ?? " . De aceea ma simt eu atat de bine aici, alaturi de voi. pt ca fiecare ne povestim din propria experienta, si cand avem nevoie de un sfat il cerem, nu ti-l baga nimeni pe gat, suntem aici sa fim mamici, si stim cat de rau e cand se baga Baba Marghioala in viatsa noastra. Sper din tot sufletul peste cativa ani sa nu uit experientssa asta frumoasa, si sa devin o baba Marghioala.
urzici nici io nu am dat la fata. Am cumparat si le-am mancat. Acu, ca am cetit ca contin mai mult fier decat spanacu... pai zic ca merita sa iau si sa o incerc.
Nicole, moaaama ce compliment despre tuns. Pai m-am spalat si m-am dus uda la primul coafor - la scara blocului (unu Alaska se numeshte, pe sos. Berceni, de la Big -> spre spitalu 9, la 3-400m e un cimitir, ei bine vis a vis). Suna oribil, dar nici salonu nu e cine stie ce, doar m-a tuns si uscat cu feonu si luat 35 de roni.
uite si pe Magnetism cu sotu la regim. Stiti ce ma enerveaza? ca ei au probleme, si tot pe noi pica magareatsa: cantareste, verifica, explica-i, convinge-i. Asta e, am inca 1 cupil. ce exemple o sa dea la pitici?? Sau pot sa zic ca deja avem antrenament
edit: Nicole , daca ti se pare prea grasuts, scoate-i din alimente cele care ingrasa si nu au o valoare fantastica nutritiva: de genul cerealele, si dai mai mult fruct (pt hidratare, vitamine), sau legume.
Elena_g , despre hainute, o varianta f. eftina - in Cora/carfur/Auchan. Am gasit multe lucruri eftine si de calitate (de genul: body de la RomBaby, 10 lei bucata, firma romaneasca iar bumbacul rezista si la spalat la 60 gr, si calcat, si purtat..), baibyKid - am luat salopetele fetei - de dormit, de vara.... disney-u din Carfur - iar eftine, ca sa nu zic de laredoute.fr - dar acolo pandesc reducerile care este. Uite, de asta imi place mie forumu, ca imi mai zice cate o mamica some tricks& tips! Cine mai e aici din Bacau? Chinabulina si MsBB? Apropos, MsBB pe unde bantuie? prin parc?
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
elena_g spune:
CLEO...uite am sa incerc azi sau maine pauza de lingurita pt ca mie mi se pare ca are ceva impotriva linguritei si nu efectiv a mancarii.Nici nu pot sa-i dau cu mana orice...adica iaurtul...ce sa fac sa-i dau sa-mi linga degetele?Aseara am repetat figura cu snitelul...a mancat snitel de vita(fara oul de deasupra)cu piure.Dar in cursul zilei orice combinatie i-am facut a refuzat-o categoric,numai cat vede lingurita si incepe sa maraie.Si mie mi-ar placea tare sa respectam un program de masa in familie...in limita posibilitatilor,macar in weekend cand suntem acasa sa papam toti.
NICOLE...ce mi-ar placea si mie sa pape asa cum zici tu,mama-mama.Eu din pacate nu pot ajunge in Progresul,stau "putin"in Bacau...desi am stat cam un an in zona.
Ca tot vorbeati de ghetute ...eu aici nu am gasit nimic sub 100 lei.Si hainutele sunt tare scumpe... o pereche de pantaloni(draguti rau ce-i drept)in jur de 60-70 lei.Mi se par foarte scumpe avand in vedere faptul ca un copilas poarta destul de putin timp niste hainute.Am rugat-o pe nasa mea care a fost in Anglia sa-mi cumpere pt Tudor cate ceva si cu 40 lire a luat destul de multe adica:3 perechi pantaloni,o gecuta,2 camasi,un tricou,un hanorac si 2 tricouri de vara....
Vreau sa va zic ca acum doarme puiul toata noaptea,cu o scanceala mica pe la 5 dar putin leganat adoarme la loc(azi noapte nu s-a mai trezit nici la 5)dar il obosesc inainte de culcare destul de mult.Adica premergator(cam 30 min ) si joaca cat cuprinde,in plus am reusit sa-i scot o repriza de somn din cursul zilei.Dormea de 3 ori pana seara,la interval de 3 ori el pica ,ii trebuia somnic.Acum de la 16.30-17 nu-l mai las sa doarma,il iau cu altceva(joaca,masaj,gimnastica) iar la 21-21.30 pica.Poate mai functioneaza si alti bebei dar presupun ca ati incercat toate variantele.
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
poftiti la o cafea,ceai sau ce mai doriti
La multi ani copilasi de 16, Sara si David si pupici si celor nascuti astazi pe 17!
Cum scria si Magnetism, nici eu nu sunt de acord cu datul mancarii din gura mamei sau a altcuiva, bebelusului.
Nu mai stiu daca am citit sau auzit - insa stiam ca nu e bine sa lingi suzeta/lingurita bebelusului si apoi sa i-o bagi in gura.
Am vazut insa f. multe mamici facand asa - cade suzeta pe jos, hop cu ea in gura, apoi la bebe in gura. E total NEIGENIC!
fiecare e liber sa faca cum vrea, eu niciodata n-am comentat sau atras atentia cuiva pe strada - ca nu era copilul meu.
Ref. la PANTOFIORI - eu nu ii iau/dau pantofiori asa repede - mi se pare prea devreme sa-i incorsetez piciorusul -exista sosete speciale anti-derapaante, iar afara nu o las sa mearga singura!!. daca piciorul nu trebuie corectat cumva si nu e indicat de medic, eu o las sa umble libera cat mai mult.
SI LAra a mers asa fara pantofi (poate doar de cateva ori prin casa, ca se obisnuiasca) pana dupa 1 an, cand a inceput sa mearga bine si ieseam cu ea afara.
SI nu am avut vreodata probleme cu ea cu mersul.
Scena intr-un parculet dintr-un orasel micut din Ro : Lara avea 2 ani, afara cald, soare - era miezul verii.
Venim si noi la joaca, Lara care fusese si la mare, la nisip, vrea sa-si scoata sandalutele. O las ... rumoare in parc! Deci, nu va povestesc cate comentarii am auzit. Toate bonele, mamicile, bunicile, tot ce misca prin parc cu copil, s-au simtit datoare sa-mi atraga atentia :"cum sa las copilul desculta?t! nu-i bine! daca se taie intr-un ciob! daca aia, daca ailalta!"
N-am avut vreodata probleme, ea zburda fericita prin iarba si nisip si a fost perfect - si culmea, dupa vreo 2 sapt. de la marea noastra actiune, s-au mai descaltat si alti copilasi din parc. Deci ...
Adriana
elena_g spune:
Apropos de reactia mamelor la vederea bebelului descult, chiar nu-mi pare deloc deplasata avand in vedere ca sunt sanse extrem ridicate de a se intepa sau taia in ceva....ca nu e copilul lor si nu ar trebuie sa intervina ..k...dar reactia in sine e cat se poate de fireasca."Parerea mea"...
Cat despre igienic sau nu in ceea ce priveste mancarea mestecata de mama sau suzeta bagata in gura ...da ..perfect de acord dar daca ai creste un copil strict dupa ce scrie in carti...Poate e depasita de mult faza ca "pe vremuri"..dar e cat se poate de reala,nu existau mixere si se practica des metoda "mestecatului"...nu am auzit de copii bolnavi pe acest motiv(eu probabil fiind unul din cei care mai erau hraniti in acest mod).Intre varianta de a nu manca nimic si cea de a-i da ceva mestecat de mine o aleg pe a doua.Din nou "parerea mea"...
Micaela06 spune:
Neata, multumim pentru cafeluta, am baut la cefele azi: una de la Cleo, una de la Adriana_78 si una de la barbatu din dotare
La Multi ani, pentru ieri, sara Elena si bebe papacios DAVID ADRIAN!
La Multi Ani si bebelusilor nascuti intr-o data de 17!
Cu mersul descult si eu am citit ca asa e bine, ghetuta/ pantofiorul ne fereste doar de accidentele care apar in afara casei, normal dc nu avem alte problemute care trebuie corectate. Dar... la noi nesimtirea e la ea acasa, intre blocuri exista locuri de joaca, special amenajate cu nisip, topogane & co. stitii ce am vazut prin nisipul ala? Normal: mucuri de tigara... Adica na, doar e loc de joaca, ce daca copii se trantesc in fund, fac castele din nisip, nu tb decorate si alea? Asa ca in romania, nu imi las copilul descult decat la mare, la tara(daca no sa avem unde), in parc, in Buc. nu am curaj.
Prin casa, pitica mea sta mai mult desculta, adica fara ciorapei, daca e destul de cald.
Fug la joaca
Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
chinabulina spune:
cleo, sar'na de cafea! buuuna mai e! eu sunt moarta dupa cafea, as bea si o canistra pe zi ... fiindca intrebai de MsBB, ii e frica de forum, ca o fura . cred ca nu are timp, dar eu ii mai povestesc cate una-alta...
despre hainute ieftine si frumoase in bacau... NU exista!!! faza nasoala e ca sunt destule magazine, dar tin de vreo 2 firme, deci e aceeasi marfa naspa si scumpa. elena, eu ii cumpar gogoasei hainute de la fox, cand sunt reduceri, de la takko si din carrefour iasi, suceava sau focsani. auchan este in suceava, daca ajungi pe acolo. eu i-am luat inainte sa nasc multe hainute din auchan; exact cum spunea cleo: bumbac romanesc, faci ce vrei cu el, arata la fel... nu sunt prea aspectuoase, dar sunt bune...
multumesc din nou pentru raspunsuri (deci imi aminteam ceva-ceva de simonix cu lapticul donat). urez la multi ani sarbatoritilor de azi - Bogdan Silviu de getutza, Tudor Dumitru de dordia, Alexia Nicole de babyname, Alexandra de maitreyi (chiar daca s-a mutat in alta gasca) si Ale de anisiap
si multa multa sanatate copilasilor bolnaviori
edit: si eu stiam ca e mai bine ca bebe sa mearga descult decat incaltat. eu am de gand s-o las sa mearga desculta cat vrea, numai sa vrea, putoarea lu' mama
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
elena_g spune:
CHINABULINA,,,i-am luat si eu in weekend din Real niste tricouri dragute ,mai grosute un pic...20 lei unul si de la Kenvello-Mall un costumas dragut la 50 lei-erau reduceri.O sa vedem poate tragem o fuga prin imprejurimi sa ne facem "stocul "de hainute ca aici...scumpe si urate.Nici jucarii interesante sau mai deosebite nu am vazut,am vrut sa-i iau un maimutoi de plus mare de la Selgros dar pe langa faptul ca erau la 100 lei mai aveau si cate ceva rupt.
socrate spune:
Eu vreau sa vina toate fetele inapoi, nu am mai vazut nimic de Alina Anto de nu stiu cand. Nici nu mai vbesc de raritati gen MsBB.
In fine asta e fiecare le stie pe ale sale.
Simonix asa sunt in general de acord cu tine, adica eu de la mine as fi dat altui bebe. Chiar as fi vrut mai ales la inceput sa pun un bb la san sa vad si eu cum e cand trage ca lumea ca puturosul meu... Dar asta e, a trecut.De la alta mamica insa...ce sa zic daca eram disperata sau ar fi fost prematur, da, probabil mi-as fi calcat peste inima dar sa cunosc persoana. DE ex de la prietena mea care avea si a bb si stiu cum s-a purtat in sarcina si dupa, dar i-as fi dat. DE la straini numai dupa analiza.
Legat de mestecat acuma ce sa zic, eu din gura mea as avea curaj sa ii dau, desi nu am incercat niciodata, dar stiu ca sunt sanatoasa, adica nu am nimic contagios. Adriana sincer si eu as fi gandit exact ce ti-au zis si femeile alea, eu insa nu ti-as fi zis nimic ca nu sunt genul. Eu nu imi las copilul descult nicaieri. L-as lasa in nisipul cernut de mine si controlat la mine in curte. La mare? No way. Pai voi nu ati vazut mucuri de tigara nestinsE???Eu am calcat in unul si mi-a ajuns. Nu mai zic de seringi infectate, droguri etc. Eu poate gandesc prea mult, dar nici noi nu mergem descult in nisip. Asta sunt, stiu ca stric bucuria copilului dar am vazut prea multe. V-am spus ca am lucrat la o fundatie si sunt disperata. Adica eu la analize ii pun sa imi arate acul, asta fac dinainte sa fie obligati sa iti arate ca il desigileaza in fata ta. La cosmetica deja stiu fetele sa imi scoata de la sterilizat in fata mea foarfecele, adica sunt inca fierbinti. Asta sunt, duc lucrurile la un nivel poate nesanatos...dar...
Cred ca o sa iesim azi desi e putina zapada pe jos dar e soare. Copilul meu a mancat un pic mai bine ieri. DAr...cine stie cum va fi azi. Eu dupa masa i-am dat paine cu unt, eu am mancat o felie de paine cu unt si gem de casa de prune, i-am mai inmuiat si lui 2-3 bucati in gemulet cat sa simta gustul. Noi azi papam si ciorbita de curcan ca a facut mami ieri si papam si legume cu carnita.
Eu nu prea i-am dat ou. Recunosc ca nu prea am incredere. ARe tot timpul dupa 1 an.
Ii dau cam de 2 ori pe luna. Prefer carnita slaba de pui sau peste. Vita si ficat i-am dat tot asa mai rar. Spanac i-as da dar nu prea da pe spate. O sa ii iau proaspat si il prepar ca pentru noi, poate asa o sa vrea.
Apropo de papa noi: am mancat ieri piept de curcan fiert si innabusit cu sos de rosii cu usturoi, legume facute in casa din ardei, praz, morcovi, dovlecei, usturoi si fasole verde cu o lingura de ulei de masline, in rest fiert.
Azi vom papa la pranz ciorbita si la fel legume cu carne iar seara o salata cu ton. Eu fara paine, tati cum poate.
Am uitat sa zic ca al meu zice de alaltaieri mama dar totul s-a transformat in santaj. Adica mama cand vrea sa il iau in brate, cand ies din camera. Mama baba e sintagma des utilizata. Pai a avut sens sa bag bani sa ma vopsesc? tot baba am ramas.