Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eva,chiar daca nu mi-a placut discutia despre care vorbesti (cea cu diversificarea la 3 luni, dar asta doar din cauza modului de a pune problema si nu de idee in sine), asta nu inseamna ca nu iti citesc posturile cu mare placere si te admir ca te informezi. Sunt sigura ca sunt si altele printre noi care se informeaza (si eu tot citesc una alta), dar nu impartasesc atat informatia si nu o conspectez...plus ca nu ma apuc sa fac rezumate pe forum ci doar retin niste idei si le spun succint daca e cazul.
De aia eu sincer ma bucur ca ne spui ce citesti, ca sunt poate carti la care nu avem acces toate, ca le sintetizezi si ne spui si noua ce pareri mai au altii....si pana la urma nu e nimeni obligat sa respecte ce spunem aici, fiecare are un doctor cu propriile lui pareri, are propriul cap, poate si experienta altor bebei in familie sau la prieteni....deci nu cred ca o sa iti reproseze tie cineva vreodata ca i-ai 'distrus' copilul cu idei 'americane'




Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

anamona eu am fost plecata 4 zile si m-am muls cu pompa electrica Nuk.A fost eficienta, nu contest dar ca sa golesc complet ambii sani tot o ora imi lua. Ce era cel mai convenabil, cand incepea let down-ul mulgeam un san cu mana si unul cu pompa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Muuh merci.


Eva si eu te rog sa ne mai zici ce citesti tu prin carti straine,eu sunt de acord cu tot ceea ce ai zis referitor la diversificare,e pe gustul si mentalitatea mea si eu chiar astept cu interes si continuarea.

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Anca, poate nu am citit eu prea atent, dar ne-ai zis ca e si Carla in concursul 'Clipe de viata'...?Pai sa ne spui cand se poate vota, ca eu una va votez cu placere!




Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

piticul meu a reinceput sa manance. intr-o doara i-am dat cu mana putina pulpa de piersica...si pana la urma a mancat jumatate de fruct in felul asta- de bunavoie si nesilit de nimeni-
apoi i-am facut cerealelele lui obishnuite, cele cu prune si caise, ca am tot incercat altele si nu a fost chip sa-i placa. am zis sa-i dau cu lingurita, sa incerc si surpriza, deschidea gurita ca o pasarica
reluam diversificarea cu lingurita usor usor...rabdarea e cheia...dar e greu uneori sa o gasesti!
am pus poze de zilele astea ...mai am sa le intorc...pun imediat si film cu Razvan mancand

a baut suc de portocale cu cana...azi i-am luat o cescuta de plastic cu roshu...ca am observat ca-i plac canile roshii si am baut apitza din ea:)

poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Lumi, n-am fost decat in Auchan azi...n-am luat cine stie ce...vreo 2 body-uri cu maneca scurta, o mingiuca si niste pantalonashi cu labute...i-am mai luat si un nou scaun de mashina, din ala de la primii pashi, ca mi s-a parut mai maricel...
pun poze:)

maine ma duc in Carrefour, sa vedem ce gasim:) intre timp am primit o bluzita si un trening cu 2 perechi de pantaloni de la tex...niste pantalonashi cu labute si vreo 2 body-uri..

poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Babytza, La Multi Ani cu intarziere si pt. tine si pt. domnisoara ta . Sa fiti fericite si iubite. Bocanila e demential.

300, a propos de sucul diluat, specialistii nu il recomanda din cauza cantitatilor mari de zahar continute, dar poti incerca totusi cu masura obisnuita impartita cu apa pe din doua. Fiimea n-a baut suc DELOC pana la vreo 3-4 ani acum e 'strong as a bull' si are o dentitie perfecta. Apa a fost sfanta in cazul ei si la fel e si in ziua de azi. Asta spun ca a facut ea, la cel mic cum bineinteles ca il voi incerca cu de toate, vedem noi ce alege Monsieur insa.

Musette, si pe mine ma stresa aspectul ce formula ii voi da eu bebeului mic dupa ce nu va mai suge, tocmai sa realizez ca s–ar putea sa nu ia bibe never ever si sa treca direct la canita cu cioc. Dar mai vedem ce va mai fi dupa 6 luni cand vom incepe diversificarea. Pe aici nu sint aceleasi branduri ca in RO, dar am inteles ca toate sint testate si safe sa le dai…pana la urma o chestie de alegere si taste, nu al tau ci al copilului.

Andy_galro, imi pare rau de intamplarea ta cu geamurile…nici acum nu-mi dau seama cum pot sa fie unii oameni, daca poti sa-i numesti asa …Ca sa faci totusi ceva, reclama la politie, se spune ca multe chestii scapa nepedepsite pt. ca oamenii omit sa faca reclamatie, asta doar ca sa nu ramai cu gustul amar si sa stii totusi ca ai incercat sa faci ceva.

Mimihoo, vezi ca sint anumite dispozitive de priponit suzeta, ca sa ma exprim plastic si sa nu le mai arunce la cos, noi numai cu acelea umblam prin casa, ca avem tendinta sa le scapam des.

Anca, nu stiu daca te ajuta cu ceva informatia asta vis-a-vis de Prevnar, pt. ca aici lucrurile sint putin diferite de RO dar eu totusi ti-o dau…noi am facut déjà 2 doze de Prevnar obligatorii la 2 si 4 luni si urmeaza cea de la 6 luni. La fel am procedat cu our first-born care are 6 ani in prezent, fara nici un side effect . Cat despre incalzitul la microunde eu una as ezita cat mai mult sa o fac cand vine vorba de mancarea bebeului, daca vrei musai, incalzeste-o in recipiente de sticla, in nici un caz de plastic…se spune ca prin incalzirea plasticului la temperaturi f. mari se elimina o substanta care duce la cancer pe termen lung.

Babymom, am vazut ca spuneai la un moment dat ca nu esti pro vaccinuri si mi s-a parut un punct de vedere putin inedit, desi l-am intalnit de vreo cateva ori pe siteul DC si am citit dezbaterile de rigoare. Copilul tau in mod cert nu va avea de suferit si va fi pretty safe cand va merge in comunitate, deoarece respectivii copii care au fost in prealabil vaccinati nu vor fi purtatori ai virusilor respectivi, sau in cel mai grav caz vor face forme usoare ale bolii respective. In schimb copilul tau ar putea fi afectat ceva mai sever si automat carrier/transmitator al unei boli, in special cele trasmisibile virulent. Stiu ca in RO te poti descurca sub o forma sau alta mai putin ortodoxa sa introduci copilul in comunitate, in Canada din fair play pt. toata lumea nu poti sa inscrii copilul la daycare/gradinita sub nici o forma daca nu prezinti carnetul de vaccinari la zi. E si o vorba care se aplica, unde-i lege nu-i tocmeala. Din motivul asta, cand copilul iti face febra, tu ca parinte esti sunat sa-ti ridici copilul, tocmai pt. a nu imprastia virusii si celorlalti copilasi din grupa. Sper sa nu intelegi din postul meu ca as fi oarecum “judgmental” si as intentiona sa-ti sugerez ce e bine pt. copilul tau pt. ca in nici un caz nu asta e intentia mea , sint adepta filosofiei ca fiecare mama stie cel mai bine ce trebuie sa faca pt. copilul ei. Am adus asta in discutie doar pt. ca cineva te-a intrebat cum vei introduce copilul in comunitate, si tu ai raspuns ca doar copilul tau ar avea de suferit frecventand comunitatea, fiind oarecum in detrimentul lui... si totusi multi alti copii ar avea de suferit in urma deciziei tale. Ca o parere personala, cred ca in RO ar trebui sa existe oarece norme guvernamentale cand vine vorba de sanatatea copiilor in masa, si putin spirit comunitar vs. individual nu ar strica in chestiuni vitale. Sper sa nu isc vreo disputa de genul celor recente , eu o vad ca pe o discutie constructiva la care poate sa-si aduca oricine contributia fiind un forum deschis si stiu ca Babymom a venit cu multe sfaturi pertinente si a ajutat multe fete cand au avut nevoie de un sfat…chiar as fi curioasa care e raspunsul tau Babymom, ca specialist in domeniu vis-a-vis de pro & cons vaccinare si issues-urile de mai sus, incercand sa echilibrezi cele doua talere ale balantei.

Eva, eu zic ca n-are sens sa te auto-cenzurezi asa rau cand vine vorba de diversificare , pana la urma omul e un free-thinker…cui nu-i plac ideile scrise de tine poate sa le ignore si sa treaca la postul urmator. Doar din dezbateri s-a nascut progresul, nu? Pe mine personal nu ma deranjeaza nici un posting al oricarei dintre fete, doar cand am intrebari le voice out

Bitza, trebuie sa fii in al noualea cer cu primul MAMA.

Voiam sa zic de premergator, aici in Canada si in US sint interzise, mai mult din cauza accidentelor neprevazute cand bbii au fost lasati nesupravegheati. In schimb se poarta cele statice, care permit totusi deplasarea bebeului intr-un perimetru fix…poate gasesc totusi un link sa va arat ce am avut noi la primul copil. Mentionam ca avem totusi si premergator adus de bunici din RO. Si despre diversificare, vin si eu sa va spun ca doctorita mea a subliniat ca nu conteaza cu ce incepi, fie fructe, legume, cereale, dar in nici un caz cereale de 3 ori pe zi. O singura portie de cereale pe zi e suficienta.

Ma opresc aici caci am scris si pt. luna urmatoare, si oricum am de multe ori senzatia ca vorbesc singura .

Cristina

le bébé Chris Anthony

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Mamici

Imi cer scuze ca dau buzna(iar) in topicul vostru, multe dintre voi stiti deja ca este deschis un bazar pentru Sonia si Andrei. Vrem sa va spunem ca am mai deschis un bazar pentru Mihaita, care a fost diagnosticat cu autism. Puteti citi mai multe despre el aici .Costurile terapiei sunt mari, iar parintii nu dispun de acesti bani.

Aici este topicul dedicat bazarului pentru Mihaita.
De asemenea, daca aveti hainute (noi sau purtate, in stare buna), jucarii, care nu va mai folosesc sau alte produse pentru copii sau adulti de care nu aveti nevoie si credeti ca ar folosi cuiva, va rog sa luati in considerare si varianta de a le dona pentru acest bazar.



Orice ajutor, oricat de mic, ii aduce pe acesti copii mai aproape de sansa lor la o viata normala!


Multumim mult de tot pentru sprijin!


Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)



Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Harnicutele lu' mama! Iar ati scris de-ati rupt! Mai da' sa nu puneti iar de-o cearta, ca io chiar ma supar rau! Imi sunteti tare dragi si chiar ii spuneam ieri sotului ce fete destepte ( pe bune destepte, nu in sens peiorativ ) am "cunoscut" pe forum. Haideti sa pastram o atmosfera relaxata a discutiilor, chiar daca nu toate ideile sunt conforme cu ceea ce gandim noi.

Cred ca am pierdut ceva..., n-am inteles de ce s-a suparat Eva, dar n-ar fi mare pacat sa pierdem noi asa o "informatoare"??? Eva mie chiar imi place ce ne spui tu acolo! Te rog nu ne lasa balta! Pe cuvant, cu toate ca stiam, tot mi-am facut o mica copiuta cu schema aceea cu cantitatile, asa... s-o am la indemana. Mie imi place ca esti informata.

In doua vorbe, iata si parerea mea despre:

1. sucurile de fructe - nu vad sensul diluarii lor cu apa si nu imi place ideea administrarii lor cu biberonul

2. canitele cu cioc de care o fi el - mi se par o investitie inutila. Foarte putini copii am vazut sa le accepte si de la 6-7 luni se poate invata copilul sa bea din cana normala. ( stiu ca nu s-a vorbit despre asta acum, dar vroiam sa spun mai demult si am uitat )

3. premergatoare - nu voi folosi. N-am ramas eu cu multe dupa stagiul de chirurgie infantila in facultate , dar un singur lucru mi-a ramas scrijelit pe creier: PREMERGATOARELE SUNT INTERZISE!!!
Sunt de acord ca sunt foarte comode ( pt. mama ), dar creeaza o gramada de neajunsuri. In primul rand copilul nu invata sa mearga ci sa impinga, ceea ce ii va intazia mersul, deoarece centurl de greutate in premerg. e deplasat inainte si nu invata sa-si tina singur echilibrul. Mai sunt si altele, dar nu ma intind; daca vreti revenim cu alte argumente.

Victor a primit unul la botez si, deoarece eram toata ziua singurica cu bebe il puneam acolo doar pana ii pregateam biberonul cu lapte, ca sa nu urle. ATAT!

Sunt f. de acord cu acele antemergatoare ( nu stiam ca asa le zice ); deja i-am comandat unul lui Dragos. Se folosesc cand copilul e mai mare si deja a invatat sa paseasca, sa se ridice singur si il foloseste doar ca punct de sprijin.


4. tzarcuri[/b] - inutile. Am avut la Victor si n-a stat in el defel; bineanteles ca difera de la copil la copil. Cel mai bun tzarc pe care l-a avut Victor a fost podeaua camerei lui, dupa ce ne-am asigurat ca nu ajunge la nimic ce il poate rani.

Sublinez - sunt doar parerile mele, nu trebuie luate ca litera de lege

LE: scuze ultimele randuri nu le doream bolduite, dar as au iesit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

premergator: nu vom lua...nu vrea tati si cred ca are dreptate
alint bebe: Ravi, Razvi, Razvanel si mai nou...Cantemir...tati l-a zis pe ultimul:" culca-te, Cantemire!"
acuma, sper sa nu ii zic asha, desi sunt tentata...

poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput