Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

chinico, "EU nu sunt in stare sa fac un puzzle mai mare de 8 piese. no...io ce ma fac???" esti un caz pierdut pentru societate

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Mai fetelor am citit tot ce ati zis fiecare despre fulguleti. Pai si io ce sa fac dc Garga pur si simplu vorbeste orice aude

Pai sa ne mai povestesti ce zice, aia sa faci! Parca garga a scos perla aia cu "Sp...Sp... SPATE!", nu?
"doamne Doamne cu gluga" cu gluga... asta ce e?

Mai fetelor, acum sa nu va puie cucu bau sa nu mai povestiti de fulguleti, auziti?
Ca sunt si fulguletii nostri si ne mandrim cu ei! Chiar azi ii povesteam mandra lui soacra-mea de Julia care mergea la 8 luni!

Ktrinel, da de nora-mea nu mai povestesti nimic? Hai ca trebuie sa ma laud la soacra, sa-i arat cum se procedeaza cu nurorile

dandusa, cum mai merge cu puzzle? Si altceva ce mai face? Ca de cand am vazut-o pe Crinuta am inceput si eu antreamentul cu Cristi si face progrese, sa stii... nu la nivelul Crinutei, dar daca n-o vedeam pe ea nici macar nu-mi trecea prin cap sa-i cumpar... il puneam direct cu alea cu printese ale Roxanei, de 100 de piese

deeaA, bine ca te mai revedem!
"acasa cu soacra,nu stiu cat de bine ii este,el e super vesel cand vin si nici nu o mai vrea prin preajma pe soaacra-mea,iar de cateva zile a inceput sa strige in somn mamaaa,nu nu(asa face cand plec la servici)" ooof, parca vad ca asa va fi la noi... nici n-am plecat la servici inca si deja ma striga de o suta de ori pe zi

luly, multa sanatate fetitelor! Macar bine ca vine week-endul si poti sa fii cu ele.

Mey, ce ma distrati cu carnatii, melcii si pestii

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Donia, ah in sfarsit mesaj cu zambet pe buze d ela cap la coada. Dc am timp si creier fac poza la Doamne Doamne. E o icoana la ea in camera cu Sfanta Fecioara Maria si cu naframa pe cap asezata sub forma de gluga mai lejer nu ca un batic strans pe cap. Deci nu-mi zi ca nu stii ce-i gluga. Aia de la hanorac
Ahhhh, te-as lasa s-adorma cu tine sa-ti faca creierii prastie. Asta doar atunci cand nu adoarme repede imbratisandu-ma tare de gat si pupandu-ma.
Mami, lapit, ba nu apa. Bea apa. Mami lapit mult. Nu, nu intai sa-l vad la lumina (adikk tre sa ridic in lumina chioara ce bate doar de-afara de pe pe geam sa vada ea ca e plin bibele). Bea ce bea vb cu bibe in gura. Tatiiii Adu oala. Tati si pisicile si ratza si toate animalele. Si magaru' care canta. Io...in final dupa recital.....Mami, magaru nu-ncape in pat. Din nou incepe. Sa doarma pe hol in dulap. Mami , apa. Dc ma fac ca adorm vine cu gurita si rspira aproape de mine si zice mami, apitza rece, te log. Si lapit, altul nou si alta apa noua sa faca mami. .....of, fac alt bibe dupa ce bea ce mai ramasese , iar il arata in lumina lunii. Iar bea. Intre timp...mami, jos sosetele, mi-e cald, Mami intreaba-ma: ce-ai mancat la miss la gadinitza?. Am mancat ciobitza si mocov. Am stat si la olitza si la wc, m-am spalat pe maini. Cu apa putzina. Mami jos sis sosetele lu' mami. Mami, kk oala. Si mie servetzel. Vreau pampers nou. Mami asta nu e ud deloc n-ai facut pishu. Vreau unul nou asta la gunoi muldal.Mami , patula, mami unde-i Sala (Ea sub patura), singura raspunde....nu e Sala i se vad doar manutzele. Si asa dupa vreo 40 min 1 ora zice si ea finally Mami,mi-e somn, io dolm aici.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

dandusa, cum mai merge cu puzzle? Si altceva ce mai face? Ca de cand am vazut-o pe Crinuta am inceput si eu antreamentul cu Cristi si face progrese, sa stii... nu la nivelul Crinutei, dar daca n-o vedeam pe ea nici macar nu-mi trecea prin cap sa-i cumpar... il puneam direct cu alea cu printese ale Roxanei, de 100 de piese

acum face puzzle cu 24 de piese.am gasit unele f dragute de la 'deico',piesele sant mari si f frumos colorate.ma atrag pe mine...dar pe ea...in rest spala vase/incaltaminte si danseaza f mult.asta cu vasele este nebunie generala...chiar ma gandeam zilele astea sa cumpar o musama/ciolofan sa-i fac un sort ca se uda pana la chiloti si cum spala de cel putin 2 ori pe zi...plus vreun pipi doua(o las fara pampers)...se aduna multe rufe ude,abia mai gasesc loc sa le intindcu dansul la fel...nicodata nu danseaza singura,daca m-ai vedea ce scot din mine ai rade cu gura pana la urechi,pun muzica pe you tube si imit pitipoancele de pe acolo,Crinuta ma imita pe mine si se lasa cu dansuri pe vine si dat din fund la greu
i-am cumparat tabla pt desenat.ii place la nebunie...si nu-i place sa scrie,cat ii place sa stearga tablanu ma lasa sa scriu mai mult de-o liniuta ca zice "gata mami,bubu sterge"
azi ne-am jucat cu o plansa mare plina cu de toate.este un calendar vechi,cu o imagine dintr-o piata mare,unde sant ffff multi oameni si fiecare se ocupa cu altceva.este si o mare cu corabii,calesti trase de cai si o locomotiva(?),multi negustori,pictori,slujitori si altele.pe marginea plansei am facut o mie de povesti cu explicatii simple(nu ca as putea mai mult)si cu jocuri de genul 'hai sa numaram statuile' sau 'cine gaseste x lucru castiga concursul'(asta cu concursul ii place la nebunie,o provocam de cate ori fugea de la imbracat sau nu vroia sa plecam din parc)si binenteles ca ea mereu castiga
mi-ar placea sa ne jucam si cu lipici&hartie,dar nu prea ma lasa sa folosesc foarfeca,o vrea ea.si cum eu sant mai mereu ba cu un ochi la Raducu,ba cu el in brate...nu ma risc sa i-o las ei.
visez sa-i cumpar voal si ceva material s ae jucam de-a printesele si balerinele.vreau sa-i fac o fustita de balerina sau un costum de albinuta,doar de dragul jocului.ii place sa interpreteze roluri.azi imi zice ca este Dida(mama mea),ieri mi-a zis ca-i Diana.mereu isi ia rolul in serios si ma surprinde.cel mai des ii place sa fie 'mami',ma imita in orice fac.ii da tz lui Raducu,il tine in brate,ii vorbeste,il linisteste...este incredibil de afectuoasa si de dulce.
azi am certat-o si-am rugat-o sa-mi promita ca nu mai face...,dupa ce mi-a promis ,mi-a spus "mami iarta-ma,imi pare rau" din propria ei initiativa...am zis ca pic jos.ma enervasem cumplit pe mine,ca am certat-o si ea saracuta a trebuit sa scoata asa cuvinte induiosetoare ca sa pot eu sa realizez ce tuta sant c-o cert si c-o pun sa promita pt un kk maka thing.ma mai pierd si eu cu firea...,am ceva saptamani de cand sant cu creierii varza.
zilnic ii spun de zeci de ori cat de mult o iubesc...probabil ca undeva in sufletul meu,ma simt vinovata pt ca nu-i mai pot oferi maxima atentie si ea mititica imi raspunde la fel de fiecare data si ma imbratiseaza luuuung
ma opresc,ca-i tarziu...

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Mami, lapit, ba nu apa. Bea apa. Mami lapit mult. Nu, nu intai sa-l vad la lumina (adikk tre sa ridic in lumina chioara ce bate doar de-afara de pe pe geam sa vada ea ca e plin bibele). Bea ce bea vb cu bibe in gura. Tatiiii Adu oala. Tati si pisicile si ratza si toate animalele. Si magaru' care canta. Io...in final dupa recital.....Mami, magaru nu-ncape in pat. Din nou incepe. Sa doarma pe hol in dulap. Mami , apa. Dc ma fac ca adorm vine cu gurita si rspira aproape de mine si zice mami, apitza rece, te log. Si lapit, altul nou si alta apa noua sa faca mami. .....of, fac alt bibe dupa ce bea ce mai ramasese , iar il arata in lumina lunii. Iar bea. Intre timp...mami, jos sosetele, mi-e cald, Mami intreaba-ma: ce-ai mancat la miss la gadinitza?. Am mancat ciobitza si mocov. Am stat si la olitza si la wc, m-am spalat pe maini. Cu apa putzina. Mami jos sis sosetele lu' mami. Mami, kk oala. Si mie servetzel. Vreau pampers nou. Mami asta nu e ud deloc n-ai facut pishu. Vreau unul nou asta la gunoi muldal.Mami , patula, mami unde-i Sala (Ea sub patura), singura raspunde....nu e Sala i se vad doar manutzele. Si asa dupa vreo 40 min 1 ora zice si ea finally Mami,mi-e somn, io dolm aici.

cam asa si la noi,cel mai tare este cand ne cuibarim toti 4 in pat,ca asa ne cere Crinuta...si cand ne aseazam toti mai comod,pe tati si pe cucu ii da afara,vrea sa doarma doar cu mami
la noi toata lumea se preface ca doarme(fara cucu),daca-mi cere apa,i-o dau si nu zic nik...si cu toate astea dureazaaaaa de mi se lungesc urechile.de cand cu ,cucu avem show maxim...,ma chinui sa-l adorm pe el...,ea vrea pe picioare...apoi ea vrea in brate...il pun pe el pe picioare...,el adoarme...il trezeste ea,adoarme ea...rasuflu usurata........................................

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dandusa, unde o lasi sa spele vase in chiuveta? Sta cocotzata pe scaun. Pai Garga se face varza de apa si de emotzie ar cadea si d epe scaun. E innebunita dupa apa. Tre sa-mi zici cum se-ntampla operatiunea asta la voi.
Foarte tare chestia cu plansa. Tu ai explicat bine, problema e la mine ca nu-nteleg . Faci o poza.
Am oroare de foarfeca. Nu ma joc cu ea cu asa ceva. A prins de vreo 2 ori o forfecutza si un cutzit. Mi-a stat inima-n loc.
Hmmm, se pare ca la voi treaba cu somnul e si mai complexa. Somn usor!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

dianav, ce dulce e Oana, ce bine ii sta cu roz....si ce inalta e...

Laura, felicitari lui Dani, istetul mamei. Ai vazut.... ca atunci cand vrea el... face. Dar numai cand vrea el.

Dbunny, la mine nu s-a intins, s-a sters.

Raluca, un smecheroasei Adina.

luly, multa sanatate la domnisoare.

danita, ma bucur cai ai scris si ca mama ta e mai bine iar cavalerul e sanatos.

Kiki, tare Garga cu adormitul.

La noi e cam asa: O imbrac o pun in patut si incepe: "mami velece fata", apoi striga "mami pune cugaciunea", adica rugaciunea. Mai sta ce mai sta "da opel nu dai?" adica da siropel nu-mi dai? Ca ii dau Septilin si mai uit, dar are ea grija. Dupa asta zice "nu bea Tefy apa, baut opel", mai sta si incepe, "mami ai inga mine..." adica sa ma urc in patut langa ea. Pe urma vrea povestea cu "purceile", adica cu cei trei purcelusi apoi cu "vupea si usu" adica Ursul pacalit de vulpe... pe urma isi aduce aminte ca a uitat "Michi Masu" in bucatarie, dar ar mai vrea si catelul.... Are seri cand pune capul pe perna si pana termin eu rugaciunea e gata, dar si seri cand ma zapaceste....

Dandusa, ce frumos povestesti despre activitatile voastre.... Si noi cu decupatul si lipitul, cu dansul, la fel ca la voi, daca m-ar pune cineva, nu m-as pune, dar de dragul ei... Cu spalatul vaselor inca n-am incercat, dar la baie, e jale cu apa... sa o urc la chiuveta, apasa singura cu o manuta pe sapunul lichid si pe cealalta o pune dedesubt sa-i curga in mana... si se spalaaaaaaaaa.... pana la chiloti.

Poze din ianuarie-februarie 2009

Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

kiki, e mortala garga, semana cu oana mea... asa si oana vorbeste intruna, n-o poti opti, mai ales la culcare ... si retine orice cuvant nou, are niste cuvinte in vocabular de ma minunez: observatie, paralele, notez, dezechilibrat, etc, nici nu le tin minte... ieri a venit si mi-a spus" mami, am cazut pt ca m-am dezechilibrat ca nu aveam papucei in picioare" sau " buni spune ca am ceva... nu mai stiu cum, de observatie. tu stii ce? " i-am raspun s ca e vorba de spirit de observatie si mi-a spus: "daaa, spirit de observatie am. mult. am vazut si catelul de la colt, buni nu l-a vazut" na. din astea
azi cu buni, oana in camera ei cu un bb in brate, buni la bucatarie.. " buniiiii, buniiiiiiii,, buni tu nu auzi? esti surda? " si apoi ii spune lui bb la ureche " buni nu aude. e surda si batrana si nu stie sa faca puzzle"

zilele trecute, dimineata, inainte sa plece lulu la lucru, cand s-a incaltat lulu, i-a cazut mizerie de pe pantofi... si a inceput sa--l certe: -"tati, uite ce prostie ai facut! murdarie mare. oana cu maturica strange si tu ii dai pusi " :) (tati saracu a zis ca nu=-l cearta mami si-l cearta copilul

inainte de culcare (cam 40-60 min) ne punem toti 3 in pat obligatoriu (e jale dc nu ajunge seara acasa tati la ora de somn) si incepe:
- tati, ce faci?
- mami, ce faci tu? bine?
- buni ce face? unde e? dar bubu? da' buni de la oradea?
- pleci la servici maine?
-hai sa-ti povestesc scufita rosie, vrei mama?
a plecat scufita rosie la bunicuta ei, care nu e bunica mea . a trimis-o mama ei cu cosu'. si in cos avea: siropel, medicamente, prajitura si ciocolata . si pe drum s-a intalnit cu lupul. care a fugit si mancat bunicuta/ si scufita ajunge la bunicuta si o intreaba de ce ai okii asa de mari? ca sa te vad mai bine; de ce ai gura asa de mare? ca sa te pap mai bine. si hat a inghitit-o si s-a culcat (aici o mai intreb cine s-a culcat si imi mai raspunde ca scufita )... si sforaie lupu tareee... asa ca tata si ca bubu ... si il aude vantoru care vine si pac! il impusca si o scoate pe scufita si bunicuta. bunicuta ii da la vanator prajitura ca e bucuroasa. mami, imi place cel mai mult vantorul! :)) asta e povestea cu scufita rosie cum o povesteste ea, e proaspata in minte ca tocmai ce mi-a zis-o si acum ... uneori se intrerupe si ii mai pun cate o intrebare ajutatoare, alteori se uita pe desenele din carte....
apoi incepe:
-mami, latra cainii
- buni zice ca cainele mare e dulau :)
- mamaaaaa, vreau apa
- nuu, vreau in bibe roz ;)
- si vreau sa vina dora cu mine la somn (papusa)
- si bebele roz, si bebele cu suzeta si bebele cumparat tati din america.
- si pampersul lu bebe, si biberonul lui bebe, si girafa de la zoo (avem o girafa cumparata de la zoo de la viena), si catelelul care canta si......
si lista e f lunga, ajungem la un compromis si se culca numai cu bb si dora (si calabalacul lor, adica peria lui dora, cartea lui dora, bibele lui bebe, pampersul lui bebe si ppaturica lui bebe) .... si cu toate astea in brate mai pune o mie de intrebari
de ex ieri mi-a fost f rau, din cauza ca mi s-au blocat iar sinusurile am avut niste dureri infioratoare si a venit de 2 ori salvarea sa-mi faca calmant intravenos si sa-mi puna o perfuzie. si acum imi povesteste oana :
- mami, n-ai fost cuminte, n-ai stat cu caciula pe cap si a venit tanti doctor cu ambulanta nino-nino. eu am vazut pe geam cu buni. si ti-a facut injectie, nu in fundulet, in mana. si ti-a trecut . azi esti cuminte? mami, tu bei siropelul? sa bei, ca vine tanti doctor! :))
acum 2 zile eram in baie si noi acolo pictam pe faianta cu vopselele speciale, cu degetelul. si pt prima data, a desenat un om ... m-a anuntat solemn "mami, eu pictez pe edgar... ca si toulouse" (scena din pisicile aristocrate) ... si a desenat un cerc cu rosu, apoi s-a sters pe degetel si l-a inmuiat in albastru, a facut 2 puncte albastre pe post de oki, o liniuta la nas - verde si o linie mai lunga pt gura -rosie ... sincer, eu am ramas muta , ca era p[rima data cand a desenat o fatza singura... apoi am intrebat-0o dc edgar nu are si urechi si par, i-a desenat si urechi (ca niste cerculete mici) si par galben.
cu spalatul si oana, vrea si ea tot timpul, acum se urca pe treapta aia de la ikea si il spala pe bb pe cap si pe maini, il sterge apoi de-l nauceste, apoi zice ca bb a facut kk si tb spalat si la fund, si o ia de la capat ... cu vasele n-are treaba, norocul meu, ca nu ma vede spaland vase, ca nu mai prestez asa ceva de cand ne-am luat masina de spalat vase. dar deschide masina de spalat vase sa ia farfuriile si vasele sa le puna ea la loc

mai revin cu povesti

Mergi la inceput

ce facem noi cand stam pe acasa: pictam cu pensula sau cu degetele, ne jucam cu plastelina, facem puzzle (din ala de 25 piese, cu lemn pe spate)... chiar, dandusa, baga un link sau o poza sa vad de care ai gasit, ca eu puzzle de 25 de piese am gasit numai de la disney, avem 4 buc, dar toate sunt cu winnie... altceva n-am gasit, tb sa mai caut, cred ca ar trebui sa cumpar vreo6 odata ca sa o tin ocupata.... chiar, dc astea de 25 piese le face asa usor, oare ar trebui sa ii iau de 46, ca sa aiba la ce se chinui? sau e prea mult??? (intre 25 si 46 piese nu am vazut puzzle-uri). mai dansam, cantam, ne mai uitam la cate un dvd (acum nu le mai vrea decat pe alea pe care le avem in varianta audio in romana, exceptie face shrek care e dorit oricum )... ieri, dupa multa vreme de stat in debara, si-a gasit din nou locul la noi in sufragerie cortul si tunelul... a fost maxim de incantata, a stat in cort cu vreo 3 bebelusi si accesoriile lor vreo 40 min :)... i-a imbracat si i-a dezbracat de 100 ori de i-a naucit (chiar, v-am zis ca oana se imbraca/dezbraca singura de la pampers la caciula? si nu se face operatiunea asta decat singura, nu ne lasa sa o ajutam, sa vedeti ce distractie e dimineata cand tb sa se imbrace de gradi, si noi ne grabim si ea zice ca vrea alte sosete si cand e gata zice ca nu vrea pantaloni, vrea rochita :)). avem ora de sarit in pat dupa amiaza, de catarat pe mobila pana la cote amenintatoare, dar si momente multe de jucat linistit si pasnic cu bebelusii, cartile, citim mult din carti si are rabdare... vine cu cate o carte si mi-o da si ma intreaba "mami, ce scrie aici?" si sta si asculta povestea... azi dim i-a citit taica-su dintr-o carte de-a lui de cand era copil, iarna pe ulita ... a stat nemiscata, a urmarit pozele din carte si a ascultat toata poezia... si i-a mai cerut s-o mai citeasca odata ... avem 2 lazi din alea mari de la ikea pline oki de carti ... sper ca sapt viitoare sa-mi vina etajerele comandate pt camera ei, ca in curand tb sa-i fac biblioteca la cat de multe carti are .... si pe mine chiar ma impresioneaza cand o vad intr-o librarie ca e mai incantata decat intr-un magazin cu jucarii... si ca vine si-mi spune: "mami, cumpararm si cartea asta bine? si asta! mami, ai bani, da?"

Mergi la inceput

dianav, e o dulce oana ta

dbunny, din experienta mea, pixul nu se sterge de pe lavabila ... la tine s-a sters? ... vreau si eu linkul ala unde canta dani, ca n-am apucat sa-l vad.

dandusa, nu stiu dc am apucat sa-ti spun, dar raducu tau e frumos de pica! iar impreuna cu cretulina fac o pereche de milioane, imi vine sa-i mananc cand ii vad cat sunt de frumosi ... sper sa apucam sa va vedem si live intr-o buna zi

Mergi la inceput

luly, eu nu sunt pt varianta cu bona, ar insemna un regres enorm, iar oana nu e un copil care sa stea cu o bona.... dc sunt nevoita sa o retrag de la gradi, o sa stau eu cu ea acasa, , ca nici o bona din lume nu face nici macar 10% ...dar eu sper sa putem continua cu gradinita, ca asta e varianta cea mai buna pt oana, se dezvolta extraordinar de frumos acolo, ceva de necrezut... sunt absolut convinsa ca asta e mediul cel mai bun pt ea (si asta se datoreaza faptului ca am ales o gradinita perfecta pt nevoile ei)... si acum, dupa cateva zile de stat acasa, plange in fiecare zi ca vrea la gradinita... of, sper s-o scoatem la capat. am rezolvat un concediu medical; pt mama mea sa stea cu ea sapt viitoare, ca sa o mai lungim un pic... si asa sa aiba 2 sapt de pauza si sa reincepem in martie...

laura, tare micutul vorbaret ... si el e cu cuvinte grele, auzi la el, "distractiv" ... voi sunteti mai bine? si-a gasit florin job?

Mergi la inceput