Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)
Raspunsuri - Pagina 6
Dia1609 spune:
dianav, nu vreau sa te descurajez, dar asa va fi si la 3 ani...,. adica mom intrarii in colectivitate e asa... oana a rezistat pe baricade aproape 4 luni, a facut doar vreo 2 chestii minore, dar acum a cedat... si dc mergea la 3 ani si la 4 ani, la contactul cu colectivitatea tot facea toate formele posibile de viroze. la anul va fi mai bine, stiu, pt ca va avea imunitate deja .
dbunny, acum ii dau immunorezistan pt cresterea rezistentei si imunitatii pe perioada bolii. cand terminam, ii voi da multivitamine cu probiotice si imunofortis (parca, sau oricum asa ceva) de la multitabs. toate prescrise de pediatra. immunorezistanul e un sirop homeopat, iar vitaminele alea sunt naturale din cate am citit. si brontisori de vit. C zilnic
kikineata spune:
Mai fetelor am citit tot ce ati zis fiecare despre fulguleti. Pai si io ce sa fac dc Garga pur si simplu vorbeste orice aude. Nu e deloc necesar sa le tot repet. Spui un cuvant gata intrat la ea in vocabular. Vorbeste atat de mult si de multe, retine atat d eusor si le pune la locul potrivit in propozitii. Pana si gestica,cuvintele mele stalcite le retine si intelegi absolut tot ce vorbeste. Discut cu ca orice alt om. Are in vocabular nenumarate cuvinte grele. Pur si simplu cere, te intreaba si ii raspund.
Culorile le stie d emulta vreme acum deja stie bej, bleu, transparent, unele cu nuante inchis sau deschis. portocaliu, mov, maro, alb, negru si celelate d ebaza le stie d emult. Dc stalcste vreun cuvant il repeta de 3-4 ori pana-l zice bine nu se lasa.
Numara intr-o zi pana la zece si o aud continund 11, 12, 13 pai io nu am invatat-o asa ceva.
Zice pe putin 10 cantece, Cele din Cutiutele muzicale le stie f bine, are si vreo 5-6 poezii, poate mai mult. Seara spune In numele tatului, al fiului si sfantului duh amin si face singura semnul crucii apoi spune inger ingerasul meu cap coada.
Achizitii recente sunt numaratoare in engleza pana la zece si vreo 10 parti ale corpului nas, gura, ochi, limba, ureche, par, mana, picior, funduletz :))). Tot in egleza zice I love you, tati
si buna sau la revedere.
Animale le stie marea majoritate ca e hipopotam, leu, tigru, zebra, tzap, capra, elefant, sarpe...multe rau. Fructe, legume nu mai zic.
Nu-l pronunta pe R
si noi ladem si ial ladem...
De ce zic ca mie mi se par cuvinte grele....canta ala cu Astazi s-a nascut Cristos, Mesia chip luminos, Laudatzi si cantazi si va bucuratzi. Vantul bate nu razbate, neaua ninge nu-l atinge, Laudatzi si cantazi si va bucuratzi. Mititel infasatzel in scutec de bumbacel ...
Intr-o zi am venit din parc si zice....Mami, vai de mine si de mine am uitat sa ma dau in leagan 
Sau isi pune o sapca cu cozorocul in fata, peste una cu cozorocul in spate si zice...ia uite mami ce inventzie
Aseara....a pus mami rozaliile la doamne Doamne cu gluga, ca sa fie bine ![]()
Mai mereu...Vreau muzica, tu nu-ntelegi...nah, n-aude tati![]()
Dupa ce s-a innecat cu ceva portocala s-a dat doua guri afara in bucatarie suparataa ca sa-i schimb pantalonul si body si s-o spal ca-i mrdara...io scapat o injuratura scurt. O schimb si o spal tzac la raport la tati in sufragerie..Tati, a vomat Sala toata potocala pe jos in bucatalie, p...a masii!![]()
Dc sunt serioasa ii zic Sara Maria si ea zice....ma cheama Sala Malia Tanachecu. E o smechera, ascunde lucruri te pune sa le cautzi, s epreface ca plange/matzaie si-ti rade-n fatza.
Atat d etare am ras de ce zicea Dia si Chinicco..la fel e Garga io nu le nimeres frate puzzleurile alea, si sotzul radea de mine ca ma tot invart cu o piesa si Garga zice imediat...nu acolo mamio, aia-i de la Grubby. Dandusa le stie pe astea din cutia mare. Stie toate denumirile lor si-s grele Stingo,, Slugsy, Violet, Tulip, Weby, Bumble, Popy, Pip, Primrose. Tot asa pe cutia cu o papusa de la Mos Craciun are toata seria d epapusi desenata si m-antrebat intr-o zi cine-s si cum le cheama. Peste vreo cateva zile cu gentutza aia in mana zicea Gissele, Themina, Gabriela, Papusa Keri.
Am obosit ajunge pt. cat n-am scris in ultima vreme.
In schimb e timida sau pur si simplu studiaza si se uita la lume ce face fiecare in parte in parc. Acasa povesteste o adevarata opera cu ce s-a-ntamplat. Sunt cred vreo 5-6 persoane in afara familiei cu care vb tot. In schimb la telefon turuie tot ce stie oricui. Faza tare e in parc acum fiind mai caldutz sapt trecute ieseam si dimi si seara si se-ntuneca. Ei incepea Garga s avb si nu stia lumea cine vb asa bine si muulttt, cine canta, cred ca e rusinoasa. In schimb dc ii acorzi atentie, vb cuea, in 10-20 min numai scapi d eea. Tre s-o asculti si sa-i povestesti.
Azi zice ...mami ial linge. Zic..mami ninge nu linge cu "n" d ela nas. Ea zice ...Minge. Zic nu...ninge. Ea bineee...n, minge :). Mami linge, ai plomis ca vine plimavala, unde-s copacii velzi si flolile?
Ma ajuta la curatenie, intinde rufele asa frumos, duce ligheanul cu sosete, se ascunde de n-o gasesti, toata ziua ia gentutza si zice ca pleaca la gradinitza, la mall, la carrefour, la biserica...sa cumpere o rochitza noua, bere lui tati, cioco pt. ea...
V-am zapacit, dar am avut si io chef de scris. Si mai am, dar tac.
In final zic doar ca ma bucur ca e sanatoasa, cuminte, intelegatoare majoritatea timpului, o ador in orice privintza chiar si faptul ca ieri mi-a rupt o pereche de ochelari noi
.
Mie mi s-a dus culoare din par dupa 3 sapt, ca deh era pe blond, refacem curand, mi-am tuns singura coditza aia roz d ela spate ca si acolo s-a dus culoarea.
Ma bucur tare ca a scris Chinicco, Dia, Donia si le astept cu drag pe Katrinica, A-deju, Teutz si alte fete care n-au scris de mult.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2
dianav spune:
Of Dia tare complicat cu grija copilului.
Cu bolile sunt convinsa ca le va face mai tarziu, ma gandem doar ca va fi mai rezistenta la 4 decat la 2 ani si ca va sti sa imi spuna ce simte. Chiar e de dorit sa faca pe cele ale copilariei in copilarie (pojar etc)
Imunorezistant siropel cum se da? EU i-am dat ceva pe propria-mi judecata deoarece dr a zis sa nu ii dau daca nu merge la gradi si imi pare rau ca am uitat cum ii zice. Era ceva natural cica si a avut efect ca iarna asta nu am patit nimic (inca). Tare rau imi pare ca nu mai stiu denumirea sa ii fi dat si la anul. Stiu ca i-am dat 3 -4 saptamani desi 4 zile da cateva nu.
dianav spune:
Dia pe aici se mai practica sa iei pe cineva permanent. Vreo ruda de la tara ceva, dar nu e comod sa aduci pe cineva in casa totusi....eu cunosc familii care au optat pt solutia asta.
Dbunny spune:
Dia...nu exista posibilitatea sa muncesti part time vreo 2 luni? incearca cu seful, poate ajungeti la mica intelegere, poate-i convine si lui sa te plateasca 50% astea 2 luni, si nici tu nu-ti pierzi jobul...ceva bunica, matusa, cumnata in somaj n-ai?
si da, mare dreptate ai...prima iarna in colectivitate e asa...indiferent ca pruncu are 1 an, ca Dani cand a intrat, sau 3,2 ani ca si fetita colegului meu de munca...tocmai se plangea ca e pe Ventolin saraca, au tinut-o acas 15 zile, si tot degeaba, cand s-a reintors a luat-o din zbor...
Pt imunitate ii dau fructe cat mai naturale, in loc de vit c(pe care n-o suporta in picaturile alea din Ro) ii storc lamaie in supa, pe carne, pe peste, etc, mancare cat mai home made(a se citi cu usturoi mult si crud)si mai nou am gasit betigase de gelatina cu laptisor de matca...de la magazin naturist...
Cine zicea c-a plans cu EL Zorab
La pasa vine un arab
Cu ochii stinsi cu graiul slab..
Sunt pasa, neam de beduin
si de la Bab el Mandeb vin...
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
madaluta spune:
a fost o emisiune pe Antena 3 acum vreo ora la care era invitat un psihoterapeut specializat pe copii. Cineva a sunat si a intrebat cui sa se adrszeze si ce sa faca pt k are un baietel de 3,5 ani care in afara de "tata " nu spune nimic. in schimb tzipa foarte mult.Dr i-a raspuns k daca aude, intelege tot ce i se spune si executa este doar o problema emotionala a copilului si nu trebuie fortat sa vorbeasca.Trebie doar sa i se vorbeasca foarte mult si sa aiba parte de si mai multa afectiune. In schimb, daca nu face toate acestea tebuie sa consulte un neurolog si apoi un psihoterapeut.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Crestem mari incet incet
Bazar pentru Mihaita
ruxandra_sb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dia1609 si dc mergea la 3 ani si la 4 ani, la contactul cu colectivitatea tot facea toate formele posibile de viroze. la anul va fi mai bine, stiu, pt ca va avea imunitate deja . |
Aici eu sunt de alta parere.. nu e chiar totuna la 1-2 ani sau la 3-4 ani. Adica (la modul general) nu poti compara sistemul imunitar al unui copil de 1-2 ani cu al unuia de 3 sau 4 ani. Apoi cel mai marisor a avut mai multe prilejuri sa intre in contact cu diversi intrusi.. da mai pe ocolite, mai selectiv, si nu bombardat direct.
Tocmai de aceea nu sunt atat de rare cazurile (si aici ma refer la pneumonii/bronsite/otite repetate) in care copiii tb retrasi de la cresa/gradinita pt o perioada mai lunga/scurta.. pana mai cresc/se intaresc.
Si da este adevarat.. primul an in colectivitate este cel mai cel.. si la anul va fi probabil mai bine.
Da, cam mica difernta dintre programul lung si scurt.. e ca si cum practic te-ar "obliga" sa alegi programul lung.
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
mamaana spune:

maine lucrez de acasa, asa ca poate recuperez ceva...
la noi e mai greu cu puzzle, ca vor amandoua sa-l faca pe pe acelasi si se cearta pe el... as usual...
vorbesc mult mai ales isabelle
, mananca mult, mai ales stephanie
; se cearta, plang, dupa care se imbratiseaza, se pupa si le trece

Lavinia_P spune:
Nu aveti ce sa vedeti la televizor? V-ati saturat de analisti-comentatori
care habar nu au cāte urechi au? V-ati saturat sa asteptati ca guvernul
Boc sa īnceapa sa lucreze? Ati obosit sa ghiciti cine va fi ministru de
interne saptamana viitoare? Romania va plictiseste? Īnainte sa emigrati,
īncercati...
Lista anti-depresie a lui Stash
1. Plimbati-va cu masina. Parcati la marginea drumului, puneti-va ochelarii
de soare si scoateti pe geam uscatorul de par. Īndreptati-l catre masinile
care vin din fata. Acum numarati cīti soferi franeaza brusc īn fata
voastra!
2. Reīncarcati automatul de cafea din biroul vostru cu cafea decofeinizata
timp de trei saptamani. Cīnd toata lumea va fi depasit dependenta de
cafea, schimbati-le cafeaua cu ESPRESSO.
3. Daca scoateti bani la ghiseul bancii la rubrica « scopul folosirii
banilor » scrieti « pentru marijuana ».
4. Cīnd sīnteti pe un coridor, sariti īn loc sa mergeti. Apoi īncercati
sa numarati cīte persoane se uita la voi crucis!
5. Daca sīnteti la restaurant si vreti sa comandati ceva, cereti « apa
Plata dietetica ».
6. Sunati-va prietenii cu cinci zile īnainte sa mergeti la o petrecere si
spuneti-le ca nu veti putea fi prezent din cauza unei dureri de cap.
7. Cīnd scoateti bani de la ATM, apucati-va de strigat din toti rarunchii
« Am castigat! Am castigat! »
8. Daca va aflati īntr-o gradina zoologica, luati-o brusc la fuga catre
parcare strigand īngrozit « Salvati-va! Au scapat toate animalele! »
9. Daca aveti copii, la masa de seara spuneti-le ca din cauza recesiunii va
trebui sa renuntati la ei!
10. La farmacie, cumparati o cutie de prezervative si dupa aia īntrebati
farmacistul unde este cabina de proba!
minunea mea
dandusa spune:
| citat din mesajul lui Dbunny Sa-mi spuna si mie cineva pixul de pe perete cu ce se sterge? vopseaua-i lavabila...dar am ce freca vad...si nu iese de tot...noroc ca pe hol nu am multe becuri si nu se vede ![]() |
iese cu lavabila
Diseara am musafir din Romania, sta 3 zile la noi le vom arata orasul, portul, castelul![]() ![]() |
cand pleaca,vreti alti musafiri?
..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

le vom arata orasul, portul, castelul