Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)
Raspunsuri - Pagina 11
kikineata spune:
Yupiii, azi Garga draga de ea a cerut singura afara sa faca pipi la copac. Mi-era un frig si ea tot insista. Mami fac pishu, nu vreau in chilotzel, mami vine pipi. Dulcea de ea a facut apoi i-am zis Gata? ea zice nu mami, mai am. Iar a facut si asa tremura. Mi-a zis ca nu e frig da-i clantaneau dintisorii. Ajung acasa. Mami da-mi oala. Nu vreau sa fac pish in chilotzei. Dulcea de ea iar a facut. Daca s-ar repeta faza afara ar fi minunat. Ea nu vroia afara deloc decat dc era kk. In casa e OK.
Pe drum de-afara zice. ...Mami m-a dus tati la parcul cu leaganele rosii si cu topoganu male. Si il ubec tale-tale.
Si i-a mai spus lui tati..."ubirea vietii mele".
Acs, La Multi Ani, Ioanei...cum e mica, Ioana nu e cea mare??? sau tot mica e. Parca Maria e mijlocia. Le confund numele?
Sarummana caut foarfeca.
Dianarus, dar azi sper ca sunteti mai bine.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2
leyla spune:
Acs, la multi ani micii printese! Sa cresca mare si sanatoasa si sa va duca multe, multe bucurii.
Dianarus, of, of, si la voi? Si iarasi? Uite, un brat maaare de
sa-ti mai aduca putina lumina
. Sanatate multa!
Raluca_u spune:
Buna
si noi pe aici.
vb de ce fac sau nu fac fulguletii. nu stiu sa spun ce face Adina ca face multe, spune poezii si cantecele ajutata, deseneaza - reuseste sa faca cercuri, melci; stie cateva culori - rosu si verde nu le greseste niciodata pe astea 2 le stie de la semafor; construieste blocuri din cuburi, se joaca cu papusile le da de mancare, le dezbraca ca au facut caca pe ele si ma pune pe mine sa le imbrac ca ea nu poate; mananca singura de cateva luni bune, f rar ma lasa sa pun mana pe lingura ei sa ii dau eu sa manance; face la olita ziua, noaptea ii pun scutec, nu ma grabesc sa renunt la el. a inceput de vreo luna doua sa vb destul de mult oricum destul de stalcit. noi intelegem dar pt altii e un adevarat concurs sa inteleaga pt ca sare peste litere sau silabe din cuvinte. stie ca o cheama adina, are 2 ani, mami are bebe mic in burtica, sub buric. stie cumm ii cheama pe colegii de la cresa si pe persoanele aproapiate. multumeste intotdeauna pt ce primeste, multumeste pt masa cand termina de mancat, spune pardon cand face part sau ragaie. si mai face o mie de lucruri cred.
sunt si multe care nu le face - gen puzzle, la care e preocupata nu sa reconstruiasca tabloul initial ci sa inlantuiasca piesele intr-o ordine de ea stiuta, dar astea sunt mai putin importante. m-am linistit cand am aflat ca nici chinico nu face puzzle, deci se poate si fara
.
va pupam si dorim multa sanatate puiutilor bolnavi (cristinel si marc)
Raluca
9+ si
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
acs spune:
Multumesc tuturor pentru urari!
Diana, multa, multa sanatate! 
Pe Maria am operat-o de polipi la 3 ani si jumatate. Dau detalii daca vrei.
Danita, ai baiat mare! Si la curent cu tehnica moderna: face retea de calculatoare!
Tin pumnii sa iasa mama ta din spital!
Roxanica, imi place tare, tare cum povestesti de David; e o minune de baiat.
Daca ti-ai schimba serviciul ar fi mai bine?
Kiki, Ioana e cea mica si smecherica :).
Felicitari lui Garga! O sa creasca mare copacul :) (asa le ziceam fetelor cand au fost in aceeasi situatie).
Cred ca tati e incantat la maxim cand primeste asemenea declaratii.
Raluca, bravo Adinei! Stie sa deseneze! Victor e expert in mazgaleli, mai ales pe desenele fetelor :).
Madaluta, felicitari Brianei pentru primul cuvant!
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
iulia-stefy spune:
dianav, sa va fie de bine plimbarea...
leyla, asa sper si eu. Ca ii are de miercuri si vad ca nici un alt semn. Sper sa scapam fara alte complicatii.
acs, un
la harnicutul mamei. Sa-ti traiasca printesa.
La multi ani, Ioana!
Diana, multa putere si speranta, ca intr-o zi va fi bine. Lui Marc multa sanatate.
danita, ma bucur din suflet pentru voi. Un
dulce la istetul mamei.... ce preocupari de copil mare are....
Roxana, multumim. Ce te inteleg in legatura cu serviciul.... Si eu simt la fel.
Kiki, felicitari Gargaritei....
Raluca, ce scumpa e Adina... Si Stefy, orice ar cere, e insotit de "te log mos" si de "musumec". Si ea spune cum ii cheama pe colegii de la cresa si acum spune ca o cheama Tefy Lulia, Adica Stefy Iulia.
Poze din ianuarie-februarie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Laura13 spune:
salutari mamici.
sorry, n-am citit nimic.
am o mare intrebare: cat de des pot sa ii dau novocalmin????
febra 39,8 la 4h 1/2 dupa sup. de paracetamol. i-am dat 1/2 de novocalmin si 3ml de nurofen (m-am panicat). faza mai "frumoasa" este ca la 2h dupa acest "tratament" are deja 38,4.
as vrea sa stiu daca la noapte as putea sa ii pun un supozitor intreg de novocalmin in caz de febra asa mare.
sarut mana, raman datoare.
fug. pupici
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Donia spune:
Mamici, multumesc pentru ganduri bune!
Nu stiu cum le-a facut pe amandoua deodata, dar vorba doctorului, plamani buni, urechi si gat rele! Bad, bad ears!
Azi vad ca febra mai si scade, ieri cred ca era bine pentru maxim o ora, apoi iar crestea febra, am stat tot lipiti...
Laura, noi nu folosim Novocalmin, deci habar n-am. Dar iti spun ce-i fac eu Cristinelului: dezbracat pana la piele cand febra e mare, eventual sters cu prosopel ud pe cap, manute, apoi dau cu antitermice si la 2 ore daca e cazul (dar le alternez, Ibuprofen cu Paracetamol). Doctorita din urgenta mi-a spus ca pot sa ii dau si in acelasi timp cele doua antitermice daca vad ca febra nu scade nicicum, insa eu prefer sa le dau alternativ.
Si peste noapte l-am culcat doar in scutec si tricou cu maneca scurta, dezvelit, si a fost bine. Ba il mai inveleam, ba il mai dezveleam, dar oricum a fost o noapte mai buna decat precedenta.
Si Laura, ca la voi tot e seara si va pregatiti de culcare, fa-i si o baita mai racoroasa, stii tu, racesti progresiv, eu de fapt nici nu racesc, ci il las la joaca pana se raceste apa, el nici nu baga de seama.
kikineata, am facut Prevnarul, aici e in schema.
Habar n-avem de ce le face... doctorii ma tot intreaba daca avem animale, foc de lemne, daca fumam in casa... nu, nu si iar nu... ei se gandesc ca poate e pe teren alergic, dar nu inteleg mecanismul.
Medicul de ieri spunea ca poate e doar ghinionist si ca probabil se vor rari cand va mai creste... e ceva cu conformatia anatomica la copii mici, dar am o ceata pe creier si mai mult nu stiu sa explic...
Of, dianarus, ce v-a lovit si pe voi!
La noi nu s-a pus problema de operatie de polipi/amigdalita, ca asta e doar a doua amigdalita din viata lui... Dar pe cand era Roxana micuta a acut si ea vreo 2-3 consecutive si atunci a spus ceva doctorita de familie, cum ca daca mai face vreo doua, vom lua si asta in considerare, insa din fericire Roxana s-a oprit la timp.
Insa cu otita, pediatrul ne-a spus de o operatie prin care se baga niste tuburi in urechiuse, iar nu inteleg exact despre ce e vorba, insa am bagat de seama ca da rezultate bune (am mai citit de copilasi de la sezatoare), iar tubuletele alea se scot la un moment dat, cand mai creste copilul.
Insa tot pediatrul nostru povestea ca a avut rezultate foarte bune la pacientii lui cu un vaccin despre care se discuta si la parintii intreaba, trebuie sa ma duc sa caut numele, asociat cu tratament cu Nasonex, combinatie care a facut ca din 24 de pacienti cu otite repetate, doar 2 sa mai aiba nevoie de operatia cu tuburi... acum sa mai vedem, el zicea ca recomanda vaccinul dupa 5 otite pe sezon... noi suntem la a treia.
Asa ca asteptam sa vedem... Sincer, eu nu sunt prea speriata, ca ma gandesc ca totusi astea nu sunt probleme grave de sanatate, iar la un moment dat va creste si se vor rari si atunci sa vezi imunitate... beton!
Putere multa, o scoatem noi la capat! 
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
madaluta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura13 salutari mamici. sorry, n-am citit nimic. am o mare intrebare: cat de des pot sa ii dau novocalmin???? febra 39,8 la 4h 1/2 dupa sup. de paracetamol. i-am dat 1/2 de novocalmin si 3ml de nurofen (m-am panicat). faza mai "frumoasa" este ca la 2h dupa acest "tratament" are deja 38,4. as vrea sa stiu daca la noapte as putea sa ii pun un supozitor intreg de novocalmin in caz de febra asa mare. sarut mana, raman datoare. fug. pupici Laura lui Daniel - 14.11.2006Poze Daniel slideshow Daniel Mamici din Iasi www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006 |
noua pediatra ne-a spus k in general la 6 ore, dar daca febra nu incepe sa scada dupa primul, i-l pot administra pe urmatorul la 4 ore.Chiar daca febra scade tot trebuie sa-i mai bagi supozitor la intervalul prescris. eu intotdeauna i-am bagat cate unul intreg dar era de 300 ( adica pt copii). nu stiu in ce doze trebuie sa-i dai dc e din cel pt adulti.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Crestem mari incet incet
Bazar pentru Mihaita
kikineata spune:
Laura, mentii schema cu ibuprofen alternat cu paracetamol la 4 ore chiar daca bagi novocalmin intre ele.
Novocalminul cica ar fi doar pt. copii peste 4 ani. Deci e f bine ca ai pus jumatate. dar la asa febra io as fi pus novocalmin intreg si abia cand s-ar fi facut 4 ore de la paracetamol ass fi dat iar nurofen. Nu le amesteca asa. Deci Novocalmin chiar si intreg la 6 ore dar dc reactioneaza bine la celelate doua io il dau la nevoie ...doar de 2 ori pe zi sau il tin doar pt. seara la somn o sg data pe zi. Dc dai paracte/ibuprofen si creste in 2 ore peste 39-39.5 dai novocalmin. Dupa inca 2 ore poti da nurofen. per sa nu fie cazul ca se reactioneaza bine la novocalmin.
Sanatate si somn usor.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=13" target="_blank"> GARGARITA IN CONCURS ki 1 si ki 2
iulia-stefy spune:
Laura, eu stiu de la ambii pediatri la care emrg cu Stefy, si de la cea la care e inscrisa si de la cea la care merg in spital ca supozitor de Novocalmin nu se administreaza mai mult de unul de 300mg la 24 de ore. Are efecte negative foarte multe si urate....
Daca febra nu cedeaza la antitermicele alternate la 4 ore, atunci apeleaza la impachetari repetate cu un cearsaf ud. La inceput cu apa cu 3-4 grade mai putin decat temperatura corpului si apoi mai scazi. Il tii 10 minute impachetat in cearsaf si peste o patura si apoi 20 minute imbracat lejer si masori temperatura, daca e tot mare, repeti figura cu impachetatul, dar acum cu inca vreo 3-4 grade mai rece...
Multa sanatate lui Dani.
Donia, ma bucur ca esti optimista. Multa sanatate lui Cristinel.
Poze din ianuarie-februarie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)