Chiriile cum mai merg?
Cum mai merg inchirierile in perioada asta?
Am o garsoniera pe care doresc s-o inchiriez(zona Nerva Traian) si nu prea mai stiu care este piata reala pentru ca pe siturile de specilalitate pe zona asta nu prea vad modificari majore fata de asta vara, dar totusi ma gandesc ca acum sunt mai multe case scoase la inchiriere si chiriile au mai scazut.
Cat sa cer acum? am avut-o inchiriata la 400euro, dar chiriasii se muta si-au cumparat apartament. Este mobilata si dotata complet(mobila noua, termopane, usa metalica, aer conditionat, gresie, faianta, parchet).
Poate ma ajutati, poate aveti informatii mai reale sa-mi fac o idee.
Multumesc.
Raspunsuri
grati.ela spune:
avand in vedere zona poti cere tot 400E in speranta ca primesti minim 300E (cam asta ar fi pretul real). Am prietena care are apt 3 cam complet mobilat si utilat (extrem de frumos) langa spitalul 9 si la 550E nu a venit nimeni sa-l vada...nici cu 500E nu-s sperante prea mari...
acum tre sa si vezi cui inchiriezi...in fine, intre 300-400E (dupa noroc)
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
micha08 spune:
Buna,
Si eu am un apatament in zona Iancului de inchiriat. Nu prea mai sunt cereri pt. ca telefonul meu nu prea suna. Si nici cei care cauta nu mai vor sa dea prea mult pe chirie. Cam asta e situatia acum. Probabil ca dupa iesirea din iarna, se vor mai dezmorti lucrurile.
Vom vedea!
Rufus spune:
Christel, preturile au scazut, pentru ca, in principal, lumea pleaca de la preturi mari, acceptand conditii mai slabe.
In zona ta, eu am cabinetul intr-un apartament de doua camere, dar pe Bd Unirii. In ianuarie am vrut sa plec, chiria mi-o facuse 600 euro, erau apartamente libere la 350, pana la urma proprietarul a lasat din pret si am ramas.
Adica: un apartament doua camere, nemobilat, pe Bd. Unirii, la strada, se poate inchiria cu 350 euro.
Sper sa te ajute cu ceva...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
stefiuta spune:
Christel, eu am o garsoniera in Tineretului, ca zona se apropie de Nerva Traian, cu toate ca acolo au fost tot timpul un pic mai mari preturile. Daca anul trecut in toamna o inchiriam cu 400-450 de euro, acum e deja 350. Au fost cativa care ofereau 400 dar cereau super confort(lux). Cam de 2 saptamani au inceput sa sune telefoanele nonstop. Nu stiu ce sa zic, poate ar trebui sa lasi 400, usor negociabil, daca zici ca e complet utilata si mobilata.
Succes!
leuta
Christel spune:
Multumesc,leuta si ai reusit s-o inchiriezi?
Da, as fi dispusa sa mai negociez nu asta-i problema ca pe vremurile astea inteleg situatia si nici nu vreau sa stau cu ea goala, dar macar sa gasesc pe cineva serios.
De ultimii chiriasi am fost super multumita, un cuplu de familisti tineri care au inchiriat-o pentru perioada cat le-a fost construit apartamentul intr-un ansamblu nou.
Ce nu inteleg eu e de ce totusi preturile date in anunturile de pe site, sunt la fel de mari daca spuneti ca nu se mai inchiriaza la preturile astea? Si ma refer strict la zona asta. La oferte se cer intre 350-450 euro, iar la cerere intre 150-250 euro.
Sper sa am noroc, mai ales ca incerc sa o inchiriez fara agentie iar cei care isi cauta ceva de inchiriat prefera sa inchirieze direct de la propietar.
Va tin la curent.
leuta, tu ce metode de publicitate ai folosit, anunturi in ziare sau pe site, care au mai mult succes?
stefiuta spune:
Christel, nu sunt 100% convinsa dar cred ca am gasit pana la urma. Stii si tu ca aici e ca o loterie, nu poti sa stii peste cine dai. Am gasit si eu tot un cuplu de tineri. Eu speram sa inchiriez cat mai repede dar se pare ca lumea nu se grabeste. Nu stiu care e ideea? Asteapta sa mai scada preturile, sau ce? Asa ca inchei de abia la 1 martie.
Pe site-uri publica mai mult agentiile iar ei umfla preturile, ca asta e in interesul lor, cred. Eu i-am evitat de fiecare data, dar sa stii ca prea putini sunt cei care suna direct, fara intermediari.
Din pacate la sf anului trecut fostii chiriasi mi-au lasat casa devastata si cu greu am reusit sa o aduc la lumina, asa ca acum suflu si in iaurt inainte.
Cred ca ar trebui sa incerci si in ziare si pe site,eu asa am facut.
leuta
Christel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui stefiuta Christel, nu sunt 100% convinsa dar cred ca am gasit pana la urma. Stii si tu ca aici e ca o loterie, nu poti sa stii peste cine dai. Am gasit si eu tot un cuplu de tineri. Eu speram sa inchiriez cat mai repede dar se pare ca lumea nu se grabeste. Nu stiu care e ideea? Asteapta sa mai scada preturile, sau ce? Asa ca inchei de abia la 1 martie. Pe site-uri publica mai mult agentiile iar ei umfla preturile, ca asta e in interesul lor, cred. Eu i-am evitat de fiecare data, dar sa stii ca prea putini sunt cei care suna direct, fara intermediari. Din pacate la sf anului trecut fostii chiriasi mi-au lasat casa devastata si cu greu am reusit sa o aduc la lumina, asa ca acum suflu si in iaurt inainte. Cred ca ar trebui sa incerci si in ziare si pe site,eu asa am facut. leuta |
Leuta, stiu cum e sa-ti faca paguba chiriasul(am avut si eu in trecut o specie din asta), care imi lasase datorii la intretinere, dar m-am invatat minte si acum verific eu personal periodic care e situatia si am cerut si o garantie mai mare, mai ales ca eu nu sunt in tara si e mai greu, dar clar trebuie sa-i verifici mai atent.
Iar in privinta faptului ca multi asteapta sa mai scada preturile, nu stiu ce sa zic(probabil vor fi datorita cursului euro), daca ai nevoie neaparat de o locuinta si n-ai unde sta nu poti sa stai sa astepti trebuie sa inchiriezi ceva.
Si mai e o problema, ca multi se bazau, pe fondul scaderii preturilor la apartamente sa-si cumpere ceva, dar cum bancile nu mai dau credite, iar cu banii cash e foarte greu, multi se intorc tot la chirie ca situatie de moment.
Bafta si tie!
Christel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Christel [quote]citat din mesajul lui stefiuta Pe site-uri publica mai mult agentiile iar ei umfla preturile, ca asta e in interesul lor, cred. Eu i-am evitat de fiecare data, dar sa stii ca prea putini sunt cei care suna direct, fara intermediari. Pai eu din contra cred ca ar trebui sa caute direct propietarul pentru ca se face o economie deloc de neglijat, un 150-200 euro economisiti din comision duc la o chirie mai mica. Si eu stiu pe cineva care se chinuie sa inchirieze un apartament de 4 cam in zona Casa Poporului(ca sediu de firma), a cerut initial 1000 de euro, acum a lasat la 800 si tot n-a gasit si il are liber din noiembrie, asa ca trebuie socotit bine, ca mai bine mai negociezi la chirie decat sa stai cu apartamentul liber, dar asa cum spui si tu trebuie sa fim atenti si cui inchiriem ca daca iti mai si distruge casa, atunci n-ai facut nimic ![]() |
stefiuta spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Christel
|
in legatura cu economia sunt perfect de acord cu tine, insa sunt multi care nu au timp sa colinde prin tot orasul si sa vizioneze, asa ca recurg la agentii, care fac totul in locul lor. Si sa-ti dau un exemplu: ma suna unu' de la o agentie ca vrea sa vina sa faca poze, ca el are un client din Cluj si ii trimite pe mail variante, iar omu cand vine in Bucuresti nu mai pierde vremea.
Iar ref la pagube, gata, de acum stiu ce am de facut.
leuta
Iael spune:
De obicei apeland la agentiile imobiliare sansa de a inchiria creste .De aceea nu cred ca dorinta de a inchiria direct unui particular o sa se concretizeze cu un castig .Un apartament tinut gol cateva luni genereaza pierderi cu mult mai mari decat comisionul.
Prietena mea a incercat in anul 1999 sa vanda o casa situata in centru timp de 7 luni , perioada in care a publicat anunturi in ziare continuu.
A acceptat insa si colaborarea cu agentiile imobiliare .Au fost agentii care i-au adus frecvent clienti dar vanzarea a avut loc in urma gasirii unui client de catre un agent care a venit pentru prima data .In acest fel a reusit sa vanda .