Ma puteti ajuta, va rog!!
Buna,sunt de ceva timp plecata din tara si nu prea mai sunt la curent cu nimic.
Pe scurt am si eu cateva intrebari si sper ca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o idee.
Vreau sa-mi construiesc o casa intr-un satuc la tara terenul il am deja,vreau sa va intreb cam ce documente sunt nevoie pt construire si cam ce pret ar iesi materialul de constructie pt 4-5 camere 1 bucatarie, baie si wc.Cam in jur de 100 mp,mana de lucru ma descurc apoi doar materialul m-ar intresa.Daca cunoasteti vreun site unde se poate calcula ce ma intrezeaza va rog timiteti-mi pm.
Multumesc anticipat celor care vor raspunde!!
Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!
Raspunsuri
micha08 spune:
Buna Elena,
Cred ca cel mai bine ar fi sa iei legatura cu cateva firme de constructii care sa-ti faca fiecare cate un deviz. Si tot aceste firme ti-ar putea spune si de ce acte ai nevoie.
Succes!
Rufus spune:
Pentru constructie iti trebuie Autorizatie de constructie, eliberata de Primaria localitatii respective. Autorizatia se obtine pe baza unui Certificat de Urbanism (tot de la primarie) si a unui Proiect, intocmit de un arhitect autorizat.
In Certificatul de urbanism (care este si primul pas), o sa-ti spuna cum va fi pozitionata casa pe care o vrei tu si ce alte avize iti cere.
Din ceea ce stiu eu, in localitatile mici, gasesti la Primarie tot sprijinul, inclusiv avizarea proiectului, facut pe baza dorintelor tale.
In ceea ce priveste pretul materialelor, e destul de greu sa-mi dau cu parerea (si nici n-am auzit de vreun site cu un calculator de pret), pentru ca sunt foarte multe variante de materiale (lemn, caramida, BCA), acoperis cu tigla sau tabla, tencuiala sau gipscarton etc., iar tu nu precizezi ce doresti sa alegi.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ElenaGiulia spune:
Micha ,Rufus va multumesc pt ajutor.
Rufus scuze nu am specificat din ce va fi facuta casa pt ca nici eu nu stiu inca, trebuie sa ma orientez la pretul tuturor materialelor si sa vad ce iese mai pe buzunarul meu,oricum mersi de raspuns!
Elena fericita Mamica a Alexandrei(16-8-2000)Giulia(27-2-2004)si Arthur 28-3-2007
http://www.sonia.as.ro/
Ajutati-o pe Sosonica!