GRADINITA WALDORF CHRISTOPHORI

GRADINITA WALDORF CHRISTOPHORI | Autor: andusi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
am tot cautat acest subiect si din pacate nu am gasit f multa informatie, in special despre aceasta gradinita. Noi avem o fetita de 2 ani si jumatate si anul trecut in octombie am sunat la aceasta gradi ca sa vedem daca putem face o inscriere t anul 2009 sau macar sa ne intilnim cu directoarea ca sa vedem daca ne place, daca ei sunt ok cu fetita....Eu stiam cum se fac inscrierile si din aceasta cauza am sunat asa devreme....
Mia- spus sa revin cu un tel in februarie pt ca atunci era prea devreme.
Saptamina trecuta revin cu tel dar mi se spune ff calm ca nu mai au locuri!!!! Am vorbit banuiesc cu directoarea. Ideea este ca noi vrem sa o dam pe cea mica la ei pt ca genul gradinitei i se potriveste dar am senzatia ca este cucircuit inchis. Nici macar nu poti intra sa vezi gradinita, sa stabilesti o intilnire nimic.
A mai patit cineva acest lucru? trebuie sa procedez altfel???
va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Buna,

Eu am baietelul la aceasta gradinita, de 1 an de zile. Intr-adevar este o gradinita speciala si noi suntem f multumiti de sistemul Waldorf.
Din pacate nu mai sunt locuri. Asta stiu si eu. Grupele sunt deja pline iar intaietate au fratii si surorile celor deja inscrisi. S-ar putea in toamna sa se mai elibereze cand pleaca la scoala cei mai maricei.

Succes!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusi spune:

Buna,
multumesc de raspuns.Oricum eu discutasem cu directoarea sa o bagam pe fetita noastra din toamna 2009.In nici un caz din primavara si oricum, ma gindeam ca se elibereaza locuri pt ca mai pleaca si copii la scoala,nu? ma gindeam ca am sunat totusi cu 1 an inainte....
Iti multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Ma tot gandesc sa schimb sistemul traditional pe sistemul Waldorf... stiu cate ceva despre acesta si tare m-ar incanta. M-am tot framantat, am inscris-o la o gradi particulara, apoi la o alta si tot...lipsita de entuziasm sunt. Ziua de ieri a culminat cu "xxx mi-a zis sa ma duc la doctol de ulechi daca nu aud ce spune ea"; "xxx mi-a zis sa nu mai spun tot felul de postii acasa" "xxx mi-a zis ca eu nu stiu nimic, ca nu am zis bine cum zice ea... si pt ca eu am plans m-a dat afala din gupa mea"..."eu nu pot sa zic bine, asa mi-a zis xxx" (xxx=educatoarea ei)
Eram incantata de gradinita aceasta, insa ceea ce mi-a spus copilul aseara , m-a scos din sarite si trebuie sa iau o decizie! Nu am fost pretentioasa, nu am cerut marea cu sarea, am vrut ca fetita mea sa poata visa, sa poata spera, sa aiba incredere in ea, sa invete prin joc, sa nu fie stresata... Despre gradinita Waldorf din Romana ce stiti?

Nicoleta si Alexia (21 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

clio, si eu am cochetat la un momet dat cu ideea de sistem waldorf. Am citit mult despre asta. Vezi ca subiectul a fost foarte dezbatut aici pe forum, dar nu stiu sa-ti spun exact unde, poate te ajuta mai exact fetele, sau dai o cautare.

Despre gradinita Waldorf Christophori eu am auzit numai lucruri bune, nu am vazut-o personal insa. Despre cele de stat,....hm,.. nu prea.

Despre sistemul Waldorf in general, pot sa-ti spun ca cunosc o studenta care a parcurs etapele lui si acum ea se simte destul de frustrata ca trebuie sa fie la acelasi nivel cu cel mai slab din clasa (asta e conceptia in care a fost educata)....si nu prea poate ...ea fiind foarte desteapta. Sistemul Waldorf elimina competitia, toti sunt la fel, se pune accent mult pe dezvoltarea fiecarui om in parte. Din punctul meu de vedere asta e un dezavantaj, pe langa celelalte avantaje care sunt si care si mie mi-au placut mult: apropierea de natura, invatarea prin imitare, prin joc, creativitate etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

andusi,
eu zic sa fi pregatita si cu o a doua optiune, din pacate!
cererile pt aceasta varsta sunt foarte numeroase si aici locurile sunt ocupate. daca ar fi avut 4 ani cred ca o primeau pt ca mai sunt locuri dar nu pt cei mici.
eu eram disperata anul trecut cand trebuia sa gasesc loc pt gargarita mea (acum are 2 ani si 7 luni) si am avut o bafta uriasa pt ca au reorganizat cumva si au facut o grupa noua. ideea e ca grupele de gradinita waldorf nu sunt omogene ca varsta, trebuie sa aiba copii de toate varstele
sigur nu este cu circuit inchis! dar e o gradi care merita!

succes!

Mergi la inceput