Renuntarea la biberon - la ce varsta si cum?
Dragos are un an si 9 luni si nu am avut curajul sa renuntam la biberon.
Am mai incercat cu canita dar nu prea mananca si am revenit la biberon.
Copii vostrii la ce varsta au renuntat si cum ati reusit sa-i convinge-ti.
Am incercat si cu canita lui obisnuita, si cu una noua care am sperat sa-l atraga.
Sa renunt brusc nu-mi vine, mi-e teama ca poate nu o sa mai bea laptele si stiu ca este un aliment important la varsta lui.
Ii dau lapte simplu, neindulcit si dupa aceea ne spalam pe dinti, deci nu cred sa-i afecteze dantura.
Daca aveti ceva sfaturi, va multumesc.
Sobo si BB Dragos
Raspunsuri
tinatache spune:
probabil ca or sa-ti raspunda mamici care au renuntat deja la biberon la varsta asta. A mea are 1 an jumate si bea toata ziua apa din biberon, laptele la culcare tot din biberon si doarme cu el in pat (noaptea ii dau apa). Eu una nu vad nici un motiv serios pt care ar trebui sa renunt la le, sau sa o dezvat , cand o sa considere ca nu mai are nevoie o sa-l lase, nu? Parerea mea. Aia cu biberonul care deformeaza dintii mi se pare legenda... daca s-ar deforma dintii asa de usor am avea toti danturi strambe.
Cristina, mamica cu burtica
lilitim spune:
Andrei are acum 8 ani jumate și a renunțat la biberon de bună-voie și din proprie inițiativă la 6 ani. Am încercat tot felul de păcăleli dar nu a mers așa că am renunțat. M-am bucurat că bea chiar mai mult de 1 l de lapte pe zi cu biberonul , tetina nu i-a afectat dantura și nici vorbirea așa cum auzisem.
Sfatul meu este să-l lași să bea cu biberonul cât va dori el.
Liliana&Andrei
Sobo spune:
Dragos bea totul din canita sau pahar (apa, suc) insa cu laptele nu merge. Banuiesc ca nu are cum sa-i deformeze dintii ca doar nu sta toata ziua cu biberonul in gura, ci doar cateva minute seara si cateva dimineata.
Insa taica-su a vrut din biberon pana pe la 5 ani si parca e prea mult.
Sobo si BB Dragos
Gabriella spune:
Salut fetele! Si fetita mea are 2 ani si tot cu biberonul bea lapticul;nici nu ma gandesc sa i-l scot,ptr ca bea 1 l de lapte/zi,de fiecare data cand e obosita cere lapte...am incercat intr-o zi sa ii dau din canuta,caci eram in vizita si nu aveam biberonul la noi,dar nu a vrut sub nici o forma...apa si suc bea fara probleme din pahar insa lapticul nu;daca va trebui il voi lasa si pana la 4 ani;nu ma plang decat ca nu vrea sa il bea singurica ci la mami in brate ca un bebelus...Multi pupici de la bebe Jill si mami!!
lilach spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13506#132167
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Adriana_MS spune:
Si fetita mea are 2 ani dar nici nu ma gandesc sa o privez deja de sticluta. Spun asta pentru ca cel mare a baut pana la 3 ani si jumatate laptele (restul lichidelor le accepta cu placere din canita) din biberon, si nu are nici o problema cu dintisorii, nu are nici o carie sau deformari ale dintilor. Am tot amanat dezvatul pentru ca imi era teama sa nu inceteze sa mai bea laptic. Cu cana speciala cu cioc, nici pomeneala... nu le-a placut la nici unul din copii, am vreo trei feluri nefolosite. Dar cu ce am reusit sa-l fac sa bea lapte cu o canita pe care a primit-o cadou, cu o vacuta in ea (dizloca ea vreo 30 ml dar tot bea vreo 200 ml). Si uite asa laptele a ramas un aliment tare dorit de Alex. Mai nou, de anul trecut stiti din ce vrea sa-si bea Nesquick-ul? Din sticlutele acelea in care a fost Prigat Activ, care au dopul ca la detergentii de vase ... E si asta o sugestie pentru Sobo, sa stii ca si micutei ii place sa bea din sticluta din asta, dar inca nu m-am gandit sa renunt la biberon. Va las. pa
Adriana
roxanne75 spune:
Salutare tuturor mamicilor fericite posesoare de copii care nu renunta la biberon. Fetita mea de 2 ani si 4luni nu renunta sub nici o forma la biberon. Din toate cartile pe care le-am devorat despre copii am inteles ca suptul ii linisteste foarte mult pe copii. Cum fetita mea nu a vrut sa suga de la san absolut deloc nu am de gand sa-i rapesc aceasta placere. Dintisorii ei sunt perfecti, albi si foarte drepti, traiasca fluorul administrat pe perioada sarcinii,iar cu vorbitul stam foarte bine,chiar prea bine, uneori!
Deci, nu cred ca trebuie sa ne facem griji pentru atata lucru, cum ar fi biberonul.
Folositi-l cu placere mai ales ca lapticul ne ajuta sa crestem mari si frumosi!
ticka spune:
subiectul asta mi-e atat de cunoscut. Nici fetita mea nu renunta la sticluta ei. Biberonul e zdrente de-ti incape degetul, dar el e cel din care-si bea lapte inainte de culcare. In rest toata ziua bea din canuta. Dar uneori seara cand e obosita cere sticluta ei. Am intrebat-o cand nu va mai bea din sticluta si mi-a zis ca la 4 ani (acum are 3 ani si 10 luni). Sper sa se tina de cuvant.
-
sorry, rectific, acum are 3 ani si 8 luni.
elena_ltd spune:
I-am scos biberonul fetitei mele in jur de doi ani jumate si trebuie sa va spun ca a renuntat sa mai bea laptic asa cum o facea inainte cu biberonul (cam 1 litru pe zi). Acuma are 3 ani jumatate si bea doar o data pe zi cate o canita si tare-mi pare rau. Am citit ca cei care nu lasa biberonul usor sunt copiii care beau lapticul in pat, adorm cu el. Ca o fi asa, ca nu, habar n-am, dar la mine s-a potrivit. Chestia cu stricatul dintilor se refera la eventualele carii provocate de tetine. Oana mea n-a avut probleme cu dantura pana acum.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
ancadm spune:
Andreea a abandonat biberonul la 1 an de buna voie si nesilita de nimeni. Pur si simplu a vrut sa bea lapte din cana ca mami si tati asa incit a trebuit sa ii facem pe plac. Tot timpul cind bea ceva trebuie sa negociem din ce pahar sau din ce cana vrea sa bea ( cana mare, cana mica, etc.). Cred ca depinde de fiecare copil cind e pregatit sa renunte la biberon!
Pupici la bebici,
Anca.