Renuntarea la biberon - la ce varsta si cum?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

ce frumos ca copiii vostri mai beau lapte din biberon. si fetita mea mai foloseste sticluta dar pentru a bea apa , ceai sau sucuri de fructe. are 2 ani si 5 luni si nu mia bea lapte de la 2 ani. deloc. doar iaurturi si cascaval din cand in cand. nici eu nu ma gandesc sa-i scot biberonul inca, dar cand o sa vina mos craciun am sa-i zic ca trebuie sa i-l dea lui pentru a-l da mosul altui copil. peste o luna doua o sa incep povestea cu mosul si cu biberonul. sper sa-mi reuseasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

nici anda (1 an si aproape 5 luni) nu da semne ca ar vrea sa renunte la biberon, desi a inceput sa bea foarte bine si din cana, pahar sau chiar din castronul cu supa; si eu ma intrebam cand ar fi momentul, dar nu am de gand sa o fortez, mai ales ca in perioadele cand ii mai iese cate un dinte biberonul o ajuta; nu i-l las decat cand bea din el, dar nu-i pot rapi aceasta placere, deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Voi va ganditi cum sa scoateti biberonul, iar a mea abia la 1 an si 4 luni a primit biberonul, de nevoie - ca am intarcat-o. Si asa bea numai putin, noaptea.

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

quote:
Initial creeata de Sobo

Dragos are un an si 9 luni si nu am avut curajul sa renuntam la biberon.
Am mai incercat cu canita dar nu prea mananca si am revenit la biberon.
Copii vostrii la ce varsta au renuntat si cum ati reusit sa-i convinge-ti.
Am incercat si cu canita lui obisnuita, si cu una noua care am sperat sa-l atraga.
Sa renunt brusc nu-mi vine, mi-e teama ca poate nu o sa mai bea laptele si stiu ca este un aliment important la varsta lui.
Ii dau lapte simplu, neindulcit si dupa aceea ne spalam pe dinti, deci nu cred sa-i afecteze dantura.
Daca aveti ceva sfaturi, va multumesc.

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

nu chinui copilul!!
baiatul mare a renuntat la aproape 4 ani, cel mic la 1 an.
o sa renunte singur. pina atunci, eu zic sa-l lasi pt ca biberonul il linisteste si ii da siguranta

quote:
Initial creeata de Sobo

Dragos are un an si 9 luni si nu am avut curajul sa renuntam la biberon.
Am mai incercat cu canita dar nu prea mananca si am revenit la biberon.
Copii vostrii la ce varsta au renuntat si cum ati reusit sa-i convinge-ti.
Am incercat si cu canita lui obisnuita, si cu una noua care am sperat sa-l atraga.
Sa renunt brusc nu-mi vine, mi-e teama ca poate nu o sa mai bea laptele si stiu ca este un aliment important la varsta lui.
Ii dau lapte simplu, neindulcit si dupa aceea ne spalam pe dinti, deci nu cred sa-i afecteze dantura.
Daca aveti ceva sfaturi, va multumesc.

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Si noi la fel! L-am intarcat la 1 an si 3 luni. Si de-abia de-atunci a inceput sa bea din biberon. Asa ca m-am documentat si am ramasa surprinsa sa aflu ca de la 1 an se recomanda trecerea de la biberon la canitza cu cioc...Iar noi de-abia am acceptat biberonul...lol
Insa voi ati vazut canitza cu cioc din sticla? Pentru ca laptele nu merge dat din plastic...
Si sa-i dai din cana sau pahar la varsta asta... e chinul de pe lume.
Pe el il distreaza, insa pe mine nu...

Multa sanatate tuturor

Florina

quote:
Originally posted by ymellda

Voi va ganditi cum sa scoateti biberonul, iar a mea abia la 1 an si 4 luni a primit biberonul, de nevoie - ca am intarcat-o. Si asa bea numai putin, noaptea.

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Florina care e problema cu canitele de plastic? Pe aici sunt canite/sticlute speciale pentru copii, facute din plastic. Au o supapa care sa previna varsarea laptelui si a sucului. Nu gasesti prin magazinele americane canite din sticla, mai ales pentru bebelusi si copii pina la 2-3 anisori. Sunt periculoase, copii le pot sparge si se pot rani.

Sanatate,
Anca

Mergi la inceput