Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (73)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Pisik

mai bine stai calma si optimista si gandeste-te ca, asa cum noi toti putem uneori gresi in profesia noastra sau sa avem zile in care nu dam performanta maxima, asa sunt si medicii - uneori mintea, intuitia si flerul nu se sincronizeaza bine.

Mai e ciudata povestea acea cu ciclul regulat si neregulat. Recunosc ca personal din cate am citit asa ceva nu am gasit. Sa aiba legatura ritmul ciclului menstrual cu ritmul de dezvoltare a BBilor?

Chiar sa stii ca o sa intreb vineri pe Dr la eco.

Ciclul meu era mereu regulat ca ceasul - venea la 28 de zile intre 10 si 12 inainte de masa.
Cum se explica atunci ca fetele mele, cu toate ca impart un spatiu destinat confortului unui sg BB, erau mereu mai mari macar cu o zi decat varsta lor, uneori chiar cu 4-5 zile, pana in saptamana 32.
In saptaman 32 le-a gasit dimensiuni ciudate:
fat 1 - capul de 33 sapt si femurul de 31
fat 2 - capul de 31 sapt si femurul de 33
Intrebandu-l ce e si cu asta (ca nu am mai patit sa gasesc dimensiuni mai mici decat varsta, desi nu ar fi fost ceva neobisnuit), mi-a raspuns ca sunt cam exigenta cu ele si ca niciodata doi copii nu vor fi la fel la aceeasi varsta de gestatie, ca rar oamenii sunt bine proportionati ca manechinii (si intr-adevar sotzul meu are capul mai mare si corpul mai scund, dar masiv; eu am capul mai mic si in rest sunt cam cu 2 numere mai mari ) si ca diferenta de 1 saptamana e o nimica toata la ecograf - unde un milimetru pe ecran poate da diferente de zile la estimarea varstei.

BBii difera intre ei (vezi chiar daca sunt purtati simultan in burtica), 2 sarciniale unei aceleiasi femei difera.... darmite doi BBi purtati de 2 mamici.

Iar in ce priveste renuntarea la medicatie, probabil medicul stie ce stie, poate antispasticele acestea il impiedica pe BB sa isi manifeste dorinta de a iei. Or daca el vrea sa iasa inseamna ca asa simte nevoia si asa va fi mai in siguranta.

Scuze ca s-a lungit asa, dar am avut si eu stresuri peste stresuri si riscuri si temeri cat China... rationalizand in felul acesta cat de cat pozitiv m-a ajutat. Poate numai asta m-a ajutat... si rugaciunea multa.

Sanatate si BB sa se dovedeasca mare smecher care glumeste cu aptitudinile medicilor

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna fetelor..acum citesc ce ati mai scris astazi..

denisa-madalina..nu merg la cursurile de la filantropia..ci la cele ale fundatiei Romanian Angel Appeal..gasesti mai multe info daca ai sa cauti pe gugu..oricum..e bine sa mergeti amandoi..k informatiile sunt folositoare si pt tine..nu stiu despre cursurile de la filantropia, insa aici sunt pe serii si te baga in anumite cursuri in functie de cat de avansata este sarcina..daca esti interesata o s agasesti informatii suficiente sau imi poti trimite PM si vorbim acolo ca sa nu se considere reclama

Cristina cu bebe mic 35+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui millie

Novus si eu tot pe vineria viitoare am programata cezariana,asa ca bebelusele noastre va trebui sa steie cumintele pana atunci

monica 38+ Lara

Super !!! tu esti cu o saptamana inaintea mea, deci iti face chiar in sapt 40, nu ??
Eu sper sa nu o apuce iesitul in week-end-ul asta pt ca dr meu e plecat la un congres
Ai emotii ?? eu nu am avut pana acum dar parca, parca simt morcovul !

37+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
[
Tufete, am si eu o nebunie acum, cum a mai avut o burticuta de la noi cu numele David. La toata lumea la care zic cum o va chema pe fetita mea se uita... ciudat! Nu stiu de ce. Nu inteleg, nu le place sau nu stiu care ar putea fi motivul. Incep sa am indoieli si aseara ma gandeam la alt nume!

Voi ce parere aveti?! Sincer...

32+ Brisees

gia

Georgiana, nu cred ca are sens sa te stresezi. Eu de cand va citesc am remarcat numele fetitei tale si mi-a placut foarte mult. Este un nume promitator. Si cel mai important este sa-ti placa tie si sotului. Unii intr-adevar sunt mai "incuiati" si accepta mai greu nume mai neobisnuite, dar nu cred ca trebuie sa bagam de seama. Sunt convinsa ca si Brisees cand va creste mare va fi mandra de numele ei.

Dyana imi aduc aminte cand si tu erai putin dezorientata din cauza numelui. Si pe baietelul meu tot David o sa-l cheme. Mie imi place foarte mult si a fost singurul nume din listuta si nu m-am indoit niciodata ca nu e frumos. Intr-adevar unii au mai strambat din nas, iar altora le-a placut foarte mult. Nu poti sa multumesti pe toata lumea. Important este sa ne placa noua.

Olga 30+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Gessy

hernia de ombilic de regula se observa si inainte de sarcina. Nu e nevoie ca burta sa puste ca sa se vada.
Noi am observat problema asta cand eram adolescenta si slabisem f mult brusc.
A inceput buricul sa supureze un lichis foooooarte puturos. Groaznic. Si se usca pe margine si era jenant. Mirosea si peste haine uneori.
Trece temporar cand imi stabilizam greutatea. Numai ca de pe la 16 ani pana la 25 nu prea aveam greutate stabila, slabeam - ma ingrasam in functie de stresuri si evenimente, miscare etc.
Mereu se manifesta la fel - supura un soi de puroi urat mirositor, dar ma si manca.

Am fost la Dr derma (nu prea stiam la cine sa merg, ca la internist nu era cazul) care mi-a spus cum se numeste afectiunea si ca este mai mult neplacuta decat grava. Pana nu termin de nascut copii nu e cazul sa ne atingem de ombilic, ca sa nu am taietura pe burta si sa nu ma determine la cezariana.
Cauza, spunea el, era ca la nastere nu mi s-a inchis ombilicul perfect, a ramas loc pt bacterii dus-intors care circulau in si din organism. Mama mi-a confirmat ca mi-a cazut bontul ombilical abia la 3 saptamani.
Mi-a recomandat pudra mentolata pt mancarime si miros... si atat.

Dupa ce mi-am stabilizat greutatea nu a mai aparut deloc.
Acum, in trim III de sarcina s-a manifestat din nou, dar numai cateva zile mirosea, apoi pe masura ce se deschidea disparea. Are forma de linie si capatul e in interior, nu se vede. La alte burtici am vazut ca are forma de buton, ca un nasture si se vede de dinafara ca are capatul inchis.
Dr gine nu se agita deloc. Spune ca nu are treaba cu sarcina si nici vb de infectii, ca doar bebeii sunt protejati de peretele uterului si de lichid.

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

mihaelacg si eu amplanz la emisiunea "Prima Zi"...m-am emotionat tare (zic poate nasc...cand vedeam cum impinge fata aia).
Fetele speriate de epidurala..au artat la fata care nastea in emisiunea asta, cum se face epidurala...chiar nu-i nimic horror.
Mihaela la ce spital nasti?...de la Slobozia la Bucuresti cu viteza legala faci 1ora si 30 min.(am bagat eu pe GPS), ideea este ca vei mai face o ora prin Bucuresti, dar depinde pe unde este spitalul si ce intrare in Bucuresti alegi (preferabil sa intri pe Colentina, nu e asa mare nenorocirea). Incearca sa cauti un hotel...poate au preturi mai de bun simt, intradevar la inchiriat marea majoritate iti vor cere banii in avans.
Arsuri mai am si eu noaptea parca...mai mai.
Pisik, linisteste-te ca astia cu ecografia lor cred ca ne face sa o luam razna....eu am amutit cand mi-a zis ca 1 aprile, am pus-o sa mai masoare odata,...apoi a zis 24 martie...zic asa mai merge; dar dr. a zis ca tot in jur de 20 martie ne asteptam.
bebe 35+

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns millie spune:

Novus eu o sa fiu in s 39+ ,sa-i vorbesti Alexandrei sa nu-ti faca vre-o surpriza

Morcovei au aparut deja mai ales ca mai am parte si de cateva contractii din cand in cand

monica 38+ Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Ziua buna la amiaz', tufete

Vin si io la raport cu o noapte buna, dar trezita de dimi cu contractii, burtica a mai coborit oleaca. Hmmm, o fi asa grabita BBlina mea?

Florinela, parca tu ziceai ca sotul ti-e in zodia fecioarei si ca te va stresa daca vine cu tine la nastere... si al meu tot in zodia asta e, dar nu ma streseaza sa fie linga mine, grija lui va fi sa ma faca pe mine sa ma simt in siguranta si bineinteles ca asta implica si sa fie atent la ce se intimpla in jurul meu, caci io nu stiu daca o sa mai am puterea si gindirea sa rationez normal

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IliesClara

Gessy

hernia de ombilic de regula se observa si inainte de sarcina. Nu e nevoie ca burta sa puste ca sa se vada.
Noi am observat problema asta cand eram adolescenta si slabisem f mult brusc.
A inceput buricul sa supureze un lichis foooooarte puturos. Groaznic. Si se usca pe margine si era jenant. Mirosea si peste haine uneori.
Trece temporar cand imi stabilizam greutatea. Numai ca de pe la 16 ani pana la 25 nu prea aveam greutate stabila, slabeam - ma ingrasam in functie de stresuri si evenimente, miscare etc.
Mereu se manifesta la fel - supura un soi de puroi urat mirositor, dar ma si manca.

Am fost la Dr derma (nu prea stiam la cine sa merg, ca la internist nu era cazul) care mi-a spus cum se numeste afectiunea si ca este mai mult neplacuta decat grava. Pana nu termin de nascut copii nu e cazul sa ne atingem de ombilic, ca sa nu am taietura pe burta si sa nu ma determine la cezariana.
Cauza, spunea el, era ca la nastere nu mi s-a inchis ombilicul perfect, a ramas loc pt bacterii dus-intors care circulau in si din organism. Mama mi-a confirmat ca mi-a cazut bontul ombilical abia la 3 saptamani.
Mi-a recomandat pudra mentolata pt mancarime si miros... si atat.

Dupa ce mi-am stabilizat greutatea nu a mai aparut deloc.
Acum, in trim III de sarcina s-a manifestat din nou, dar numai cateva zile mirosea, apoi pe masura ce se deschidea disparea. Are forma de linie si capatul e in interior, nu se vede. La alte burtici am vazut ca are forma de buton, ca un nasture si se vede de dinafara ca are capatul inchis.
Dr gine nu se agita deloc. Spune ca nu are treaba cu sarcina si nici vb de infectii, ca doar bebeii sunt protejati de peretele uterului si de lichid.

Clara

Si eu aveam pb asta cu buricul care supura urat mirositor(si al meu este inauntru bagat, nu e ca butonul), pateam asta vara mai ales daca aveam blugi pe mine si urcam pe munte sau faceam activitate intensa.
Cand am slabit nu am mai avut pb. si daca port haine care sa permita sa se aeriseasca. L-a vremea respectiva doctorul mi-a zis sa beau albastru de metil 2 lingurite si sa pun vata in buric..daca peste noapte se pata vata cu albastru era o problema (nu s-a intamplat).
Apoi mi-a dat sa spal bine cu vata imuiata in apa oxigenata si sa dau cu nidoflor (alifie).

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui SimonaMami

Si uite asa ajung sa povestesc si eu ca nu am dat NIMIC asistentelor si/sau infirmierelor. Am eu cred, o problema serioasa, ca URASC sa dau bani pentru ceva ce nu inseamna o favoare speciala...

Asa cum eu imi fac meseria si nu cer altceva decat salariul pe care il primesc pentru asta, sa mor daca pricep de ce tre' sa le dai unor asistente bani, ca sa se poarte (aproape) la fel de scarbos si cu tine si cu puiul de om pe care doar ce l-ai nascut, si pentru care te-ai chinuit atata timp! Sunt eu defecta?!

Simona 33, mami de Eric Christian (02.03.05)

The 8th month = that month when you can no longer put on your shoes, or off your wedding ring...

foarte bine ai facut, felicitari

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput