O prietena a terminat ASE-ul (Finante, banci, asigurari, etc...) cu brio si este licentiata de cateva zile. Sefa ei de serviciu a prezentat acest aspect Directorului General al institutiei unde lucreaza, in vederea schimbarii incadrarii postului de la studii medii la studii superioare. Inocent, DG a spus ca se rezolva, dar in... ianuarie! De ce? Nu este cumva vorba de rea vointa, de bunul lui plac si de spirirul dictatorial pe care l-a adoptat de la numirea in functie? Nu este cumva un abuz grosolan???
Doua angajate ale aceleeasi institutii au absolvit colegiul de birotica si in organigrama unitatii sunt incadrate pe posturi cu studii superioare. Este corect? Este legal?
Ce ar putea intreprinde prietena mea pt. a putea beneficia de drepturile conferite de lege? Care sunt drepturile ei?
Va multumesc anticipat.
Mihaela, o viitoare mamica de septembrie.
Nu cred ca este vorba de un abuz.
De obicei orice intreprindere are o schema de personal in care sunt prevazute conditiile minime necesare pentru incadrarea pe postul respectiv. Acestea includ si nivelele de salarizare, sporuri etc.
Toate se incadreaza intr-un buget de cheltuieli cu personalul.
De obicei nu se prea pot face modificari in schema de salarizare in cursul unui an (aici este vorba de firme de stat deoarece presupun ca prietena ta lucreaza la o astfel de firma) decit in cazuri exceptionale. In schimb nu este nicaieri interzis sa angajezi sau sa mentii pe post persoane cu calificare superioara postului daca accepta nivelul inferior de salarizare.
Putintica rabdare. Cred ca este un caz fericit daca totusi s-a promis ca va avea loc schimbarea in bine.
Remarca personala: nu te lasa antrenat de flagelul "capra vecinului" deoarece vei avea numai de suferit.
S-auzim de bine!
Nela
Nu am sa mai raspund la mailul primit cu acest subiect, raspunsul il gasesti aici si este complet dupa parerea mea.
Marius (www.desprecopii.com)