Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 6
Monyca.C spune:
Babymom chiar m-ai facut sa rad, tare sotul tau puiul de asemenea !!!, intradevar clipul postat de Eva e demential !!!
Manidestefan multumim..cred ca in curand o sa avem nevoie :( sper totusi sa ne ocoleasca durerea
Dyanira deja in picioruse ??? e un scump !!!
Claudia H bine ai revenit !!!
Andreutac Doamne ce ochi superbi am vazut acolo la Eva !!!
Cosmy asta imi doresc si eu.. un baietel care poate o sa semene cu mine macar un pic :))) sotul se cam oftica ca-si dorea ca Eva sa aiba ochii mei (verzi) iar eu i-am propus sa-mi faca un baietel dc e in stare.. la care el imi raspunde : fac ce vreau eu..am vrut o fetita, am facut una , acum mai vreau tot o fetita si fetita o sa fie :))))):) cum o vrea Dumnezeu acum :)
Si pitica mea transpira cand papa :( si nu numai dar din pacate cred ca l-a mostenit pe taticul ei care are o pb cu transpiratia mainilor si a picioarelor..se pare ca si Eva l-a mostenit !!!
Babymom se poate face ceva in legatura cu pb asta ? sau poate cand va creste un pic mai mare ?
Amik tare draguta ai fost :)))
Gaia super frumos leaganul !!! imi place f mult, pacat ca nu are si centuri..parca mi-e teama s-o las singurica acolo... mai ales ca se foieste din ce in ce mai mult..
Ancuta pe unde esti ? se simte lipsa ta..
Claudina
Tzitziri ooofff si mie imi amortesc mainile cand o alaptez in brate..nu stiu cat am s-o mai pot tine asa..de obicei o pun la orizontala ..dar cand nu-mi permite locatia o tin in brate..
de EVA PARASKEVA
babymom75 spune:
Lidia ai observat bine, are legatura cu Vigantolul
Monica sincer nu stiu daca se poate face ceva cu transpirattia la nivelul extremitatilor, mai ales ca spui ca e o trasatura mostenita, de familie. Cand o mai creste poate sa incerce dusurile scotiene ( la adolescenta adica )ca ajuta la reglarea tulburarilor vegetative.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
anamona spune:
ca tot discutam despre program mese...
Intrebare pentru mamele ce vor continua alaptatul si dupa 6 luni:
dupa introducerea meselor solide, copilul va continua sa fie alaptat la cerere?
Eu voi incepe serviciul la 6 luni....in principiu ma pregatesc sufleteste...cat laptic va fi necesar in lipsa mea (6 ore).
Si ca tot am pasat-o la fileu...va trebui sa ma mulg la servici. Nu as vrea sa stau o ora sa trag din sani, deci imi va trebui o pompa electrica. care e mai buna: Avent sau Medela Swing?
edit: tot corectez ortografia
babymom75 spune:
anamona in principiu da, va fi alaptat in continuare la cerere, dar in timp, mesele se vor distanta si suptul se va rari. E foarte posibil ca, daca tu te reantorci la servici, micuta ta sa compenseze/recupereze cu supturi mai frecvente dupa ce te intorci la ea si in timpul noptii.
Eu am acum o pompa manuala Avent si sunt multumita de ea. Cand era Victor mic ( sper sa nu devin obositoare cu sintagma asta, dar pt. mine chiar au ramas unele repere importante din dezoltarea lui ) am avut o pompa Ameda tot manuala, dar mult mai buna. Daca ti-ai putea face rost de una Ameda electrica cred ca ar fi the best.
anamona spune:
babymom - desi mai am de asteptat vreo 2 luni jumate, am emotii mari de fiecare data cand ma gandesc la intorsul la servici.
Acum, Thea e alaptata in medie la o ora, tot am citit ca isi distanteza singuri programul de supt pe la 3 - 4 luni...eu nu vad nimic decat ca acum intoarce capul cand e satula dar ii vine pofta la loc repejor :)
Program nu vreau sa ii impun vreau sa o las sa si-l stabileasca singurica, cand am incercat la 2 ore nu a luat in greutate. Acum oricum mi se pare ca mananca f putin, mai face si fitzele de care vorbeam: vorbeste cu tziti in gura, o apuca rasul alteori pur si simplu refuza sanul.
Ma consolez in schimb cu suptul de noapte.
E adevarat ce ai zis ca va recupera noaptea cand ma voi intoarce la servici: asa a patit si sor-mea la primul copil: pleca ziua la facultate, iar noaptea i se trezea copila la greu sa suga :)
Dragos cum cere acum?
Eva Micul Noah ce comportament are? am citit mai demult ca si tu il alaptezi de cate ori cere fie si la 30 minute. Acum s-a mai marit, tot la fel e?
gaia.nevia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamidestefan Leaganul e super ...dar cam riscant pentru copii peste 3 ani ..adica la 15 kg ale lui Stefan nu s-ar desprinde de tavan ???? |
Scrie in prospect ca tine 100kg si eu m-am dat linistita in el cu Radu in brate.
Ideea e si ce tavan ai, ca daca e de BCA trebuie sa te duci cu dibluri mai lungi si la distanta mai mare... la mine e placa de beton si soatza zice ca a trecut de primul strat de armatura.
Cel mai rezistent e de lemn... dar de unde?!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
Monyca.C spune:
Babymom multumesc frumos
Poti te rog sa-mi spui mai multe despre acest dus scotian ? cum se face ?
babymom75 spune:
anamona Dragos al meu are un program de supt care numai program nu se poate numi - total haotic adica si asta de cand s-a nascut. Suge fie la 4 ore, fie la 3 sau 2, fie din ora-n ora sau chiar la 30 min. E adevarat ca in ultima vreme sesizes o oarecare incercare de a-si sistematiza mesele ( el singur, ca eu nu am intervenit cu nimic ), adica suge cam la 2 ore. De obicei, ca nu e regula.
Si el in ultima vreme, adica de pe la 3 luni, "vorbeste" mult in timpul mesei, rade, e fascinat de chipul meu si altele de astea. Mi-e tare drag cand il vad, dar ca sa-l fac totusi sa pape mai eficient, incerc sa limitez si sa reduc cat mai mult stimulii atunci cand il alaptez. Am ajuns sa-i evit privirea cand suge, ma uit pe tavan sau imi flectez capul pe spate. Uneori tine, alteori nu pt. ca bebe continua sa ma provoace cu diverse gangureli si sunete. E tare dulce, de fapt cred ca stii si tu cum e...
Noaptea suge de asemenea foarte des, dar chiar ma bucur, pt. ca atunci cand si-a rarit supturile de noapte a crescut mai putin si mie mi-au venit rusii, cum zic fetele . Acum se pare ca am scapat de ei.
Te inteleg ca esti ingrijorata in legatura cu serviciul. Si eu am fost fripta-coapta cand m-am intors la munca si Victor avea abia 6 luni. Asa a fost atunci contextul, ca eram la inceput de cariera si trebuia sa conving. Acum mi-am promis ca raman acasa cu copiii cel putin 1 an. Cariera sa astepte! Am vreme dupa aceea pana la varsta pensionarii, dar copiii numai acum sunt mici.
Dar ai sa vezi ca lucrurile se aseaza intr-un mod favorabil de la sine.
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monyca.C Babymom multumesc frumos Poti te rog sa-mi spui mai multe despre acest dus scotian ? cum se face ? |
Mony dusuri alternative - foarte reci alternand cu foarte fierbinti; se incepe cu cateva secunde si se creste durata progresiv. Eu asa mi-am reglat temperatura extremitatilor - mereu aveam mainile si picioarele reci, indiferent de anotimp si de cum eram imbracata.
Da' sa nu te apuci sa-i faci de-acuma !
babymom75 spune:
Ada din nou incep - cand era Victor mic, aveam asa un leagan tare special, de imprumut, ii spuneam "chilotii suspendati": pe o coarda groasa, groasa de cauciuc, usor elastica, care se fixa cu un carlig puternic in tavan sau pe tocul usii, erau fixati printr-un sistem ingenios... o pereche de "chiloti" din panza groasa si captusita, sa fie moale la fundel, si cu scaieti in laterale pt. reglarea largimii. Acesti chiloti erau suspendati la noi in apartament, pe holul care comunica cu bucataria. Si acolo isi petrecea Victor al meu mare parte din timp, topaind si sarind de zor, in timp ce eu imi faceam treaba la bucatarie si povesteam cu el. A si adormit in chiloti de cateva ori ( i-am facut si poze in ipostazele adormite ), ceea ce a fost un succes absolut pt. ca el avea mari probleme cu somnicul.
Si acum intrebare: de unde as putea eu sa fac rost de asa ceva, sau ceva asemanator, acum?