Sezatoarea canadiana (131)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Nelia, noi am ales tabara dupa faptul ca cea mai buna prietena a ei mergea acolo si nu era prima data si parintii erau f multumiti. Campul se numeste Camp Mariste si are si calarie ca optiune.

Dana, eu mi-am refacut pasaportul acum 2 sapt. si am avut si cercei si lant in poza, nu mi-a spus nimeni sa le scot si nici nu au fost refuzate. Ce e drept ca arat ca moartea in vacanta in ele asa ca cerceii ar fii fost the least of their problems.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Lorelai- de ce e asa scumpa la voi Montessori- ca pe mine,pt 2 kids mai mici decat printesele tale- ma va costa din sept doar $15,400-mi-a zis ca pt fii-miuimi da 10% reucere-intreaba si tu- ma gandeam ca Ottawa nu ar treb sa aiba preturi asa piperate

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Lorelai- de ce e asa scumpa la voi Montessori- ca pe mine,pt 2 kids mai mici decat printesele tale- ma va costa din sept doar $15,400-mi-a zis ca pt fii-miuimi da 10% reucere-intreaba si tu- ma gandeam ca Ottawa nu ar treb sa aiba preturi asa piperate

Denisa, si inca asta e ieftin. tariful e $35 pe zi/copil (adica $700 pe 4 saptamini/copil) cu program extins de la 7:30 la 6. eu le duc pe la 9 si le iau la 5 dar tot atita platesc. in alt cartier, tot la Montessori, e $900 pe 4 sapt/copil cu program de la 8:30 la 3. banuiesc ca e cererea mare si isi pot permite sa ceara pt ca parintii dau, nu au incotro. as putea sa le duc la scoala pt JK dar ce fac cu ele dupa-amiaza? sa le pun pe bus si sa le duc in alta parte after-school m-ar costa tot atit, dar ar fi mai greu pt fete. as putea sa aduc soacra sa stea cu ele after school m-ar costa mult mai mult (psiho-pupu pt mine cit e ea aici e $180/sedinta, faceti socoteala). by the way, v-am scris ca a plecat simbata in rom? in sfirsit, parca sint alt om. azi ma duc cu colegii la lunch sa sarbatorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorelai

la tabere, nu ma pronunt inca, revin si eu cu intrebari peste vreo 2 ani. deocamdata am decis sa le lasam la Montessori pt JK din septembrie. v-am zis cit ma costa gradi pe an pt 2 bucati maimute? $18,200 .

doar atat ?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Mai stie cineva solutia aia facuta in casa pentru hidratare in caz de gastro? Era ceva cu sare si lamiie parca...

Oh, scuze ca n-am observat intrebarea ta.
Uite aici cateva retete:
http://rehydrate.org/solutions/homemade.htm
Si mai jos, la intrebari, scrie si cat de mult ar trebui consumat. Cine e bolnav de la voi?
In principiu se pune apa, sare, zahar si de preferinta o sursa de potasiu, cum ar fi piure de banana sau suc de portocale.
Reteta:

1 lingurita sare
8 lingurite zahar
5 cani de apa (fiarta, zic unii)
Se poate pastra intr-un loc racoros timp de 24 de ore.

Gasesti si alte retete, eu am cautat pe google cu "oral rehydration recipe".

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

maru, sa fii sanatoasa si fericita ca sa scrii cu mai mult spor in blog.

ptr restul prietenelor de aici de unde imi iau in fiecare zi portia de ris, informatii,etc.

Mihaela, eu m-am ratoit un pic la aia de la Jean Coutu la foto de am "embarasat" familia care ziceau ca nu sunt cu mine. Chiar imi ziceam ca daca nu le refuza ma intorc inapoi sa le mai zic vreuna.

Ica,acum stii ce sa spui la foto data viitoare.

Mihaela, sa-ti raspund eu la intrebare... cladirile mai aproape de ocean/plaja sunt in general mai scumpe.(nu stiu ce bilete ai luat tu). Sunt cluburi exclusive Diamont, golden (golden sunt f aproape de plaja). Diferenta intre astea si regulare sunt apropierea de plaja,o rezervare in plus/sapt la rest a la carte , acces la internet (asta in cazul in care nu poti sta fara noi ) room service , prosoape delivered in camera (versus luate de la chiosc in fiecare dimineata)si halate de baie. Dar majoritatea restaurantelor, receptia, teatrul, dicoteca, spa,gym sunt la intrarea in resort, departe de plaja. In principiu daca ai bilete regular si au locuri, le poti oferi ceva bacsis alora de la receptie si capata camera in cladirile alea VIP. Eu nu am stat niciodata acolo, doar la regular si am preferat sa fiu aproape de main atraction seara in loc sa merg pe jos pe tocuri (10 min max) sau sa iau trenuletul. (in care se mai intorceau UZI de la plaja tineri).
Daca ai mai fost vreodata la Bahia, oriunde in lume ar trebui sa te updateze automat la vreun club, intrucit vei fii in baza lor de date.
Aveam pe undeva pe acasa harta resortului, cred ca ii poti da si cautare pe net. In orice caz anul trecut construiau in draci in jur. (tot la resortul asta)

Ti-am raspuns nu gluma...

Aseara am intrat pe contul comun si am vizionat pozele lui Lorelai (sa-ti traiasca printesele frumoase-poza in care se pupa e de pus in rama) dar cred ca a mai intrat altcineva ca m-a scos automat afara si nu a mai fost chip sa ma lase inapoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

salutare,
intru un pic in pauza de masa sa va citesc, am reusit sa citesc cate ceva in weekend, dar nu am avut timp de scris
daiopri felicitari! bine ai venit pe lume Tudor!!
simi m-am tot gandit la voi ce ati facut cu casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

stiam eu ca am uitat ceva
la multi ani Dana si Maru!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Maru draga, felicitari cu Ziua de Nastere. Iti doresc multa, multa sanatate, fericire, noroc si realizarea visurilor. Sa fii mereu vesela si plina de viata. Pup si te imbratisez.

Daiopri felicitari pentru nasterea ingerasului Tudor. Iti doresc refacere rapida si bb sa fie snatos si papacios.

Karina mamica lui LUCIAN Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Olga, cum iti mai e?

Mqqm, nelia, merci de recomandari, spatele m-a lasat. Stiam ca nu-i ceva de durata sau grav, mai mult am povestit acolo pt ca intamplarea m-a facut sa rationez ca nu mai am 20 de ani si nu mai functioneaza totul ca uns. Eu asa ma vad dpdv al anumitor capacitati, nu credeam ca m-a ajuns perioada cand mi se intampla si mie de-astea.
Ange, pana la o roata e doar un mit ca e ceva complicat: totul se reduce la a pune un cric sub masina, a desuruba 4 piulite si a schimba roata. Eu sunt mai tehnica de felul meu si nu nu ma dau in spate de la a face ceva doar pt ca-s femeie. Da, daca ar avea cine s-o faca in locul meu, cedez locul, dar cand se impune… Daca nu erau piulitele alea stranse ca la nebuni pe roata veche, poate reuseam si sa termin ce incepusem.

Almo, imi pare rau de vremea ce-ati avut-o acolo. Bine insa ca ati fost grup mare si asta sigur a contrabalansat.

Asta da veste buna, felicitari lui Daiopri si bine-ai venit pe lume, Tudorel. Asa copil asteptat mai rar

Mai, Carmen, eu am avut un soc vazandu-l pe Marc. Unde, mai, a crescut atat de repede copilasul asta? Am in cap imaginea lui de bebelus si nu-mi vine sa cred ca el e blondutu' cu ochi albastri de acum.

Simi, ce dulce a fost alice!

Cu intarziere la multi ani, Donia, sa ai parte de toate buen si frumoase pana te mai uram data viitoare, adica la anu’.

Marule si Dana, sa cresteti mari si frumoase, cu zambetul pe buze si sa va fericeasca si sarbatoreasca toti ai casei si prietenii. La multi ani, fetelor!

Simi, casa-i noua? O eventuala reparatie intra in costul “garantiei”? Poate aveti bafta sa nu intrati cu casa-n “operatie”. La multi ani flacaului, gata, se desprinde de cuib… cel putin e liber s-o faca.

Valen, si eu am probleam asta cu fixativul (ca si eu vreau volum la par). Cand eram in Ro aia de la Panten aveau un fixativ perfect pt mine. Fixa parul intr-o anumita forma, dar dupa ce bagam de 2 ori pieptanul (sau doar treceam cu mana prin par), isi recapata flexibilitatea si nici nu se observa vizual ca l-ai “fixat” si mai dadea si-un luciu sanatos la par de ti-era mai mare dragul si mirosea si frumos. Aici am luat tot de la panten si cand am vazut ca doar cu 2 fas-fas-uri parul ramanea blocat in pozitia aia am simtit ca innebunesc. Acum nu stiu, s-a mai adaptat parul la produs, cert e ca reusesc dupa ce dau cu fixativ si trec cu mainile prin par sa recapat parte din flexibilitate, dar e departe de produsul ala care-l aveam eu in ro (desi to panten, dar sunt ani buni de atunci). Asa ca daca dai tu de unul miraculos, zi-mi si mie. Eu de spuma m-am lecuit, toate-mi naclaiesc parul. Probabil ca ar trebui sa cumpar produse de coafor. In urmatoarele 3 zile ma duc sa ma fac frumoasa (tuns, facial, manechiura, cate ceva in fiecare zi), abia astept sa vad ce imi fac aia acolo la spa (eu sunt din cele care in viatza mea n-am fost sa-mi fac un facial sau o manechiura profesionista undeva). Romanitza, te tin la curent cum se prezinta baietii.

Laurajr, yep, noi o sa-l botezam pe Aidan-Victor, il asteptam la colt sa apara si sa faca ochisori . Mai avem niste prieteni nehotarati sa-l faca pe-al doilea, nu-ti spun ce-i impingem de la spate si daca e sa se lase cu bebe, mai botezam odata . Macar sa facem si noi niste fapte bune pe pamantu’ asta .

Nelia, taberele de care vorbea maru nu-s de-o zi. Ci sunt tabere normale de mai multe zile, doar ca nu doarme acolo copilul, ci vine acasa seara si dimineata pleaca din nou. Evident ca nu pot fi la mare departare de casa. E ca si cand copilul s-ar duce la servici, asa-i programul aranjat. Si pt taberele astea de zi nu mi se pare mica agata. Una e cand copilul e in contact zilnic cu tine si ai feedback permanent de la copil si alta e cand e separat de tine 5-7 zile. Deci eu vad un copil de varsta agatei potrivit sa se duca la tabere de zi, chiar si mult mai mici ca Agata.

Ana, bine c-ai scapat de ea. Vezi ca eu la doua din ele am ramas un timp mai indelungat (cateva luni) cu niste dureri-intepaturi in locul cu pricina. Nimic de facut griji, doar ca sa stii ca e posibil si sa nu-ti pui intrebari ingrijoratoare. Si, da, dintr-o simpla analiza vizuala, doctorii cam stiu daca e alunita riscanta sau nu. E usor de diferentiat doar la o prima vedere. Biopsia e ca sa ai certitudine 100% de ce natura e alunitza.

Magdone, nu stiu pe cineva care sa aiba acoperire pe implanturi, nici macar partiala. Coronitze, da, am auzit si cu acoperire de 100%, dar implanturi nu.

Laura, n-are cum sa te coste tot la fel de mult sa platesti pt fete daycare doar dupa ce termina orele de la JK. Sigur te costa mai putin. Cat tine de trambalarea lor de colo-colo... nu-ti face probleme copii se adapteaza, mersul cu school bus-ul e de regula o placere pt copii. In plus tu ai doua si sunt mereu impreuna si asta le confera foarte multa siguranta. Oricum, mult ce spui tu acolo. Deja mie mi se pare revoltator la ce preturi au ajuns daycare-urile pt copii. Pai platesti daycare pe 2 copii mai mult decat mortgage si utilitati? Io nu-mi pot scoate din cap asta. In oct. pleaca si maica-mea acasa si tare mi-ar fi placut sa mai stam o perioada si fara bunici pe cap (adica sa nu-l mai chem pe taica-miu). Le mai dam si lor libertate si sa mai stea si impreuna. Si voroiam sa aplic pt subsidy sa vad cat imi acopera statul din daycare-ul pt doi copii (la mine alex ar avea nevoie de day care inainte si dupa JK ca el are orele dupa-amiaza si adrian timp plin ca are doar 2.5 ani). Dar depinde foarte mult de ce salarii o sa avem la noile joburi. Insa tot ar trebui sa ma urnesc sa aplic pt ca dureaza ceva luni bune pana primesti raspuns/aprobare.

Mergi la inceput