Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (271)
Raspunsuri - Pagina 17
Marunzika spune:
betty tinem pumnii sa iasa gemeni
!
Melania La multi ani fericiti alaturi de cei dragi! 
Sabina felicitari pt inscrierea Sofiei la scoala! Ce mamica tinerica si cu fetita scolarita
!
Pe mine m-a ajuns de sambata seara virusul sotului, asa ca mi-am petrecut toata noaptea la wc. Ieri parca eram lovita de tren, iar azi si-a luat sotul o zi de concediu ca nu era sigur de sunt in stare sa ma ocup de Energia. As fi fost, dar unde-s 2 puterea creste!
luy pupam frumoasa Me! Ce-a mai crescut de asta vara....
Yannisa Milena
24.08.2007
Sabina spune:
Moldoveanca, eu te inteleg perfect.
inainte, cand aveam doar un sg copil, era mai simplu, ma mai inlocui asotul. Acuma sunt doi, e mult mai nasol 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
papanash spune:
Bravo Betty, succes in continuare !
Marunzika, multa sanatate tuturor !
Sabina, pai vezi ca fiecare alegere e cu plusuri si minusuri, si e foarte important ca sa fim convinsi ca ce decizie luam e cea mai buna.
De exemplu, eu vreau sa-i insuflu de mic ideea de independenta, nu vreau sa fie, nu stiu cum sa zic, extrem de atasat si dependent de mine. Adica ( poate o de vina si varsta mea
), cu toate ca-l iubesc de mor si l-as vrea in acelasi timp si bebe si dependent, si mai mare si independent,tot ma gandesc ca la un moment dat ( depinde de noroc, dar biologic eu sunt mai aproape de) ramane fara mine, fara mine fizic. O sa-l veghez de oriunde, dar imi place sa stiu ca se descurca, ca nu e prea afectat ca mami nu e langa el. Ca dealtfel, si la 50 si la 60 avem nevoie de parinti, numai ideea ca sunt acolo si ii putem vedea/auzi, e suficient. Vreau sa cresc un barbat, asa cum mi-ar place mie sa fie, cald, iubitor, hotarat, descurcaret, istet, etc. Nu zic ca ;la cresa si gradi invata toate astea, dar e o temelie importanta in formarea adultului,parerea mea. Il ajuta mult in drumul spre independenta si nu numai. Depinde mult de educatoare, dar de asta o sa avem noi grija.Si daca nu-i place undeva, clar o sa-l retrag de-acolo, cautam altceva.Sper sa iau decizia corecta si sa-i fie bine, nu numai acum ci mereu.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
Sabina spune:
nu ai ncum sa-l inveti sa fie bun, cald si iubitor decat oferindu-i acest exemplu in fiecare secunda(cum sunt convinsa ca faci)
cat despre independenta....l-ai vazut p[e Gh la Party de papanashi? cum nici macar nu ma cauta cate 15 minute?
e acelasi bebelus care acasa vrea tz tz de 10 ori pe zi(mai nou) si care e tinut in brate si cocolosit de cate ori o cere.
Iar Sofia....pana la 3 ani jumate nici nu vorbea in public primele 40 de minute.Era ciufuta de-a dreptul pana cunostea mediul. Acuma imi da lectii de sociabilitate , toata ziua taca taca cu oricine 
Crede-ma, independenta nu se invata la gradinita. Ea nu rezulta decat dintr-un mediu iubitor si "la dipozitia copilului" atunci cand esti acasa cu el.Si din nitel rasfat.
Eu ma gandesc asa: daca ii rasfat nitel, o sa isi rasfete si ei partenerii de viata si copiii si vor avea mai multa disponibilitate afective decat niste copii crescuti prea strict (nu ma refer la nimeni, precizez a mia oara
)
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
cecilia L spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Eu imi permit sa nu fiu de acord, mai ales in cazul copiilor unici (chiar daca deocamdata). La gradinita invata sa imparta jucariile, invata sa-si apere jucariile, invata ca nu sunt centrul universului, ca mai sunt si altii ca ei cu aceleai nevoi si 'obligatii', invata sa fie rabdatori, fac o gramada de chestii noi pe care acasa noi nu le facem cu ei pt. ca ii consideram prea mici (o sa va pun diseara ceva poze cu ultimele creatii ale lui Tudor la gradi). Nu stiu cum e acasa, dar aici educatoarele sunt scolite, adica e clar ca au si ceva cunostinte de psihologie. Eu martirisesc sincer ca Tudor mananca deja singur DOAR datorita educatoarelor. Eu nu as fi indraznit inca sa-l las singur, dar ele l-au lasat si bine au facut. El mananca si dat de mine, dar eu l-am considerat prea mic sa se hranesca singur si uite ca nu am avut dreptate. Stiu ca ar fi invatat si de acasa...eventually...dar era mai tarziu decat ar fi putut el. ================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
Si aici sunt scolite, la norma
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
Sabina spune:
Cecilia![]()
mie pur si simplu ideea ca o femeie straina imi poate educa copilul mai bine ca mine mi se pare hilara ![]()
edit. Prin educatie nu inteleg mancat singur si facut la oala, sau recitat de poezii. Ci acea influenta care il formeaza. Sincer, Sofia a venit mereu de la gradi cu vreo "mitocanie", fie ea si un simplu ras mai tare sau un gest mai neprintesesc, mai vulgar nu prin contotie, dar prin expresie , si e o gradi super ok....
stiu ca asta e societatea in care traim, dar eu vreau ca ai mei sa ramana pe cat posibil asa cum s-au nascut: oameni fini.Macar pana la 4 ani ![]()
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
prisi spune:
buna seara,
m-am stras si eu pe acasa ca azi iar sunt domnisoara
, asa ca am fost putin pe la coafor sa ma vopsesc (altfel nu pot face treaba acasa
) pe la ceva cumparaturi si acum sa va citesc repejor
la faza cu gradi nu ma bag ca nu ma pricep, eu ma gandeam sa o dau pe Miru vreo 4 ore dupa ce ne mutam la curte, avem gradi la 500 m si ma gandeam ca pentru socializare ar face bine si pentru creierul lui mamaie
dar o sa vedem la momentul respectiv, ca nu stiu daca reusim sa ne mutam in curand ...
in rest am vazut frumosii gradinari
ce preocupati erau si pe Me frumoasa domnisoara
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
prisi spune:
Betty ma bucur ca te simti mai bine
multa bafta si sa fie cum vrei tu 
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)
valentina_22 spune:
Adimercedes,
si multumesc!
Gabitz, ce frumos, cred ca cei doi, Stefan si Sofia sunt primi scolarei din clubul nostru!
Si eu sunt pentru gradi! La Alexandra, am inceput munca cand fata a implinit 2 ani. Pana la varsta asta o invatasem multe lucruri. Initial am fost de acord sa stea cu mama mea sa nu duc copilul la cresa , sa-l chinui. Am lasat-o cu mama o jumatate de an si am regretat amarnic. Mama este topita dupa ea, a avut o foarte mare grija dar a rasfatat-o peste masura, cand ieseau in parc nu prea o lasa sa socializeze cu ceilalti copii si cel mai grav in opinia meea, in loc sa vorbeasca cu ea corect se prostea si stalcea cuvintele mai ceva ca un pusti de 3 ani. Asa ca in toamna cand Alex avea 2 ani si jumatate am ales cresa. Recunosc au fost si avantaje, a invatat sa pe singurica, sa interactioneze cu ceilalti copii ,stia sa ceara la olita( stia de acasa sa faca si nu mai aveam nevoie de pampers). Insa mi s-a imbolnavit de foarte multe ori, de doua ori am fost la un pas de pneumonie, iar sistemul ei imunitar era la panamat. De asta ne-am hotarat (mai mult sotul a fost cu idea )sa stau eu inca un an acasa pana va implini Andrei 3 ani si va putea merge la gradinita, chiar daca asta inseamna o gaura serioasa in bugetul nostrum. La gradinita Alexandra se comporta exemplar, a invatat multe lucrueri, sa se imbrace si sa se dezbrace singura(pentru un copil de 3 ani mi se pare o mare realizare) si sa sa-si aseze hainutele frumos, sa ajute la punerea si stansul mesei , sa fie responsabila. Au multe activitati extrascolare, Alex a castigat chiar o medalie la un concurs de karate,educatoarea se implica foarte mut in educarea lor, iar gradinita este de stat!
Sunt foarte multumita de progresele facute de Alexa, in concluzie eu sunt pro gradinita!
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=21" target="_blank"> Clipe de viata 2008