Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (72)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Mititica, bine ca ai venit acasa, dar in maxim 5 saptamani iar te intorci, ca n-ai incotro, ca noi toate de altfel.
Olishka ce astepti, fetita sau baiat?
Ionica, tu nu mai spui nimic?
Eu asta vizionez acum si nu prea ma vad facand asa: http://www.youtube.com/watch?v=OQvreynwhx4&feature=related
La cum ma cunosc, parca vad ca ma zvarcolesc tinandu-ma de burta.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

asta mi se pare mai utila, ca am de unde alege:
http://www.youtube.com/watch?v=HR-h1M_UYbY&feature=related

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

olga, bine ai venit bebe david e un pacalici, deci, daca v-a dat asa emotii la inceput

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Salutare lume

Bun venit noilor mamici!

Plici, ma bucur sa te cunosc ca mamica si te felicit pt ghiocel. Ca graviduta am intarziat, erai deja la destinatie cand v-am gasit

Cristina, voi naste cu Dr. Boitor.
DPNul la noi e o chestie extrem de vaga. La primul eco, ne-au dat 30 Martie. Insa cand au aflat ca e gemelara au spus ca exista riscul nasterii premature si sa fiu cu bagajele facute la 32SA. La 32SA Dr spunea ca nu am voie sub nici o forma sa nasc intre 32 si 35, pt ca atunci se desfasoara o etapa de dezvoltare a plamanilor. La ultimul eco mi-a spus ca dupa cum vede situatia, voi duce sarcina la termen, adica 37-38 SA .... si ca exista si femei care duc gemenii pana la 40 SA.
Asa ca noi cam tot intr-o asteptare suntem, dar cu speranta de amanare. Duala treaba!
Ne bucuram pt fiecare zi care a trecut cu bine, iar eu astept sa intram in Martie. Este targetul propus.

Dr Halmagean a fost medicul meu curant la internari la inceput. Mi-era extrem de simpatic, explica tot ce trebuie pe un ton de incurajare. Rar asa medic care sa comunice bine cu orice categorie de paciente.
Unii sunt o enciclopedie de obstretica si autoate abrevierile posibile in fata numelui, dar cand e vb sa spuna si pacientelor ceea ce stiu sau sa se comporte cu ele ca si cu femei (care, by the way, au si ceva suflet) nu cu "cazuri X" - se infunda sau unt repeziti. Ce folos pt noi atunci ca sunt asa de docti. Ar putea ramane sa scrie numai carti.

Chatonel, prezenta sotului nu e pt toata lumea o placere. Al meu tot bate apropouri medicului ca vrea sa fie prezent... si cred ca acesta ar fi de acord in ultima instanta, dar nu i-a trecut prin cap nici unuia dintre ei sa ma intrebe si pe mine.
Eu nu mi-as dori. Sotul meu e f recalcitrant in situatii de criza si de stres, e f critic (e fecioara) si meticulos. Ata e un stres in plus pt mine. Daca ar observa ceva in neregula pana si la limbajul caruiva de acolo catre mine, ma tem ca i-ar face o bijuterie intre dinti.
Totusi ma mai gandesc, pana la urma eu ducand sarcina la pat de la 9 saptamani si el fiindu-mi alaturi in orice secunda cred ca ar ave tot dreptul sa fie acolo. A dus practic si el sarcina cu mine la dureri, la stres, la contractii, la riscuri, la controale, la analize, al internari, la lectura si documentarer etc - atata ca BBlinele erau numai la mine.

Pisigri, la clinica la care voi naste si unde am fost der cateva ori internata, am vazut mamici dupa cezariana care stateau la intensiva 3-4 zile. Prima zi cu operatia au fost urmarite si supravegheate (sa nu manance decat sa bea ceai de chimion, sa aiba vanturi, sa nu se infecteze sonda de pipi etc), a doua zi erau puse in picioare si daca stateau bine, dupa inca o zi coborau pe salon. Daca nu stateau pe intensiva inca 1-2 zile pana aveau putere sa se ocupe de BB.
Pe salon unele primeau BB imedat si cu ei mai stateau 3 zile, ca sa fie urmarita lactatia, cresterea in greutate a BBlui si orice complicatie apare.
Daca BB era prematur si avea nevoie de neonatologie mama astepta pana si BB poate sa mearga pe salon cu ea.
Asadar o afacere tip cezariana poate dura aici de la 6 zile pana la ... k+1.
Daca dureaza numai 6 zile mama e chemata la control la 10 zile, pt scoaterea firelor si inspectia lohiilor, iar apoi la 6 saptmani pt controlul postnatal standard.
..................................................................

Problema onorariului nasterii poate fi abordata in plen? au numai in PM? Am vazut pe alte topicuri cifre fara problema, numai ca erau expirate.
M-ar interesa in general problema, dar in special situatia Andreei, a Bogdanei si a fetelor care nasc in Cj-N la Gine1. Multumesc.

Greutatea BB. Cineva se ingrijora ca e mic bebelusul. Dr meu de o luna ma tine pe dieta antidulciuri. Ii este frica sa nu fac copii uriasi din cauza dulciurilor (pt ca probabil se vede pe fata mea ca sun maaare amatoare, chiar daca am pus numai 17kg cu doi BBi pana acum). Toti medicii pe care i-am vazut la clinica sfatuiesc mamicile la dieta proteica si antiglucidica pt a nu face copii f mari, grei de nascut. Ei spun ca intentia noastra trebuie sqa fie sa-i tinem pe copii cat mai mult in burtica pt a trece de toate fazele necesare de dezvoltare si nu sa ii umflam inainte de vreme ca sa nu mai incapa si sa se nasca inainte sa apuce sa se dezvolte cum trebuie. Un copil mare nu inseamna copil la termen si un avans de 200-300 grame in crestere nu e neaparat de bun augur.

Va pupa Fetele Rebelele, Iulia si Antonia 33+ si mami

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Kea eu tot un baietel o sa am, pe nume David. Si avem si noi 30 sapt ca si voi. Dar nu se vede la semnatura? Eu am scris David, dar nu stiu cum se introduce carutul albastru.

Chatonel asa este!! A fost un pacalici si nu a vrut sa se arate, dar a trecut timpul mai repede astfel caci am aflat mai tarziu. Cel mai amuzant a fost ca imi cumparasem o crema pentru bust si ma dadeam in fiecare zi cu ea si culmea chiar dadea rezultate: sanii nu doar ca erau mai fermi, dar si cresteau in mod vizibil . Astfel am dat zvon in tara si mi-am anuntat toate prietenele cat de minunata este crema si ca merita toti banii. Noroc ca nu paucasera sa ajunga la farmacie si am aflat de fapt marea minune ca sunt insarcinata. Si acum ne mai amuzam de "crema fermecata" .

Olga 30+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Olishka, scrie repede 10 mesaje pentru a nu mai fi moderata, si apoi iti vor aparea postarile in timp real si le vom vedea atunci cand le trimiti.

Am realizat ca nu mai stim nimic de Gaza de ceva timp. Asadar, Gaza, ne dai de stire cum esti?

Andreea, 33+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

galushca..felicitari pt delfinasa ta si eu nasc in apa, dar in romania..as dori sa ne povestesti mai multe despre nastere cand o sa poti! sa cresteti minunat impreuna si sa va iubiti mult (iti trimit un PM sper sa-l vezi candva)

kea noi astazi mergem la un curs de puericultura cu subiectul conduita la nastere..si am sa intreb ce ai sugerat tu legat de ruperea apei si pozitia sezand apoi..am sa va tin la curent cu ce alte date importante mai primsc la curs

olishka bun venit viitoare mami! frumoasa povestea ta sarcina usoara incontinuare.. avem un cont comun unde punem poze ca sa ne cunoastem mai bine.. sa-ti activezi PM ca sa-ti putem da mai multe informatii..si scrie repede 10 mesaje ca sa-ti apara in timp real..ca sa nu mai fie moderate..la orice subiect de pe forum poti scrie..k sa depasesti nr10

mititica si maya..ma bucur ca sunteti acasa si sunteti mai bine! inca putin si o sa ne vedem toate copilasii sanatosi, roz si frumosi..sa vedem fetelor de ce am fost in stare! ca bebitii din burtica sunt totusi amprenta noastra! si fiti viteze incontinuare!

va pup fetelor! sa aveti o zi frumoasa!..la bucurestoi niiiinnnngeee

Cristina cu bebe mic 35+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Salutare fetele, noi am avut un weekend plin de musafiri, pentru ca a fost si ziua sotului, asa ca nu am reusit sa mai intru pe la voi.A fost cam multa agitatie pentru mine, dupa lunile de izolare si repaus la orizontala, dar mi-a facut bine psihic, sa vad atata lume draga. Totusi cred ca am exagerat un pic, pentru ca azi noapte am cam avut niste contractii dureroase, care au cedat in final cu un no-spa.

Galushca felicitari pentru puiuta, sa fie sanatoasa, papacioasa si sa va bucurati de ea.

Olishka, bine ai venit , Sarcina usoara in continuare.

Mititica, bine ca te simti mai bine si ai scapat de spital pentru ca este asa de deprimanta atmosfera de acolo......

Maya, offf, saracuta de tine, prin cate treci, dar fruntea sus, draga mea, mai este asa de putin pana cand iti vei tine puiutul in brate si atunci vei uita de toate greutile prin care ai trecut.

Plici, bine ai revenit acasa; sper ca tu si Robert v-ati obisnuit unul cu altul.

Carmen 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

CAPITOL NOU!

Spor la scris

Monica Elefantica 37+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

O vreme noroasa si cu zapada...nu am chef sa fac nimic...spre rusinea mea nici macar sa spal vasele.
Mititica, ma bucur sa aud ca totul este ok...oricum mult nu mai este pana facem cunostinta cu surpriza din burtica .
Zilele astea trebuie sa merg la endocrinolog...pentru verdict...cezariana sau incercam si natural??!!

Florinela 35 incheiata...trecem la
35 +

Mergi la inceput