Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (72)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Falicitari pt Galushca cea mica! Sa fie sanatoasa si papacioasa si sa o bucure pe mami!

Olishka, bine ai venit printre noi! Sa ai o nastere usoara!

Leeloo, nici eu nu ma duc noaptea la shushu, decat foarte rar. Daca cumva ma duc, nici nu mai adorm dupa..O fi ceva rau ca nu ne vine sa ne ducem? Am vazut ca toate fetele merg de cateva ori.

In dimineata asta sunt cam adormita..As merge sa fac o cafea, dar mi-e prea somn Cand o veni bebelitza am incurcat-o, atunci chiar nu mai am de ales, va trebui sa fiu vioaie, nu sa lenevesc atata...

Silvia 34+ Natalia (cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_K

novus ai PM

Maria 38+ Maria-Casia

vine bb!

Pozele noastre

Multumesc

36+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Buna dimineata dragele mele. Va rog sa ma iertati ca am lipsit atat. Am avut o saptamana mai grea, cu contractii, dureri de col si colac peste pupaza m-am certat cu unul dintre doctorii de aici. Vroia sa ma puna sa merg pe jos o distanta lunga cand eu abia ma duc pana la baie (3 m). O mica parte din drum am mers si apoi au inceput durerile de am crezut ca gata, atat a fost! Apoi durerile au tot continuat zile in sir de am zis ca ori raman legata de pat ori daca ma ridic pana la baie o sa si nasc. Vreau sa nu ma mai gandesc la ce a fost, m-am si enervat rau de tot, am plans, pt un doctor incapatanat care nu vroia nicicum sa ma inteleaga ca chiar ma doare. Zicea ca pot sa si nasc de acum (in sapt 35!). Eu as vrea daca tot am reusit sa ajung pana aici sa mergem pana la 37, sa nu avem probleme de prematuritate.
Felicitari proaspetelor mamici Plici si Galushca! Sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei.

Maya 35+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Sa creasca mare, sanatoasa si fericita galuscuta! Pupam galusca mica si galusca mare, ca au fost curajoase!

Eu astept pe Plici si Galusca sa povesteasca cat de greu sau usor e cu bebe acasa la inceput. Acum, cat sunt informatiile proaspete, ca mai apoi uita.
Monica si Zori Abia astept sa aud ca sunteti linistite si cu bebelusii acasa.

Cu dormitul si eu stau bine,o data pe noapte la baie si atat, dar eu vreau sa intreb daca mai e cineva la care ii e greata dupa ce bea apa dimineata pe stomacul gol. Ar trebui sa ma ingrijorez?

A si inca ceva, poate ati citit pe undeva, o cunostinta mi-a zis ca la cursul de pregatire pentru nastere li s-a explicat ca daca li se rupe apa acasa (ceea ce se intampla in putine cazuri), atunci trebuie stea intinse pana la spital (lasat scaunul la masina pe spate), ca nu ai voie sa stai in pozitia sezut. Poate pot sa intrebe moasele, fetele care merg la astfel de cursuri.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Aris, eu am fost mereu la extrema "cealalta", de aceea mi s-a parut ciudat aseara. Oricum, nu mai am nici un simptom (nici de travaliu nici de altceva) asa ca m-am potolit.

la noi dupa ce am bodoganit toata sarcina ca alta nu ne mai trebuie orice-ar fi si ca o sa imi pun sterilet, diafragma si sotul prezervativ ca sa fim siguri aseara ma trezesc ca se uita la burtoiul meu si imi zice ca tre sa mai facem musai niste poze, ca acusi n-o sa mai am burtica si ce dor o sa-i fie lui de ditamai burtoiu. aproape ca m-am suparat pe el....

intrebare: plici parca a facut cezariana marti dimineata si i-au dat drumul acasa tocmai simbata? nu e cam mult timp de stat in spital? ca mie nu imi place in spital si vreau repede acasaaaaa....

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

pisigri, eu intelesesem ca la cezariana te cam tin 5 zile, nu?

Of, Maya, dupa ce ca ti-e greu, astepti intelegere macar de la medici si cand colo...

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Maya, slava Domnului ca a trecut! De acum mai e putin, deci nu mai ai voie sa te enervezi, indiferent de ceea ce se intampla in jurul tau, da? Iar doctorului aluia sa-i spui ca daca venim toate o suta si ceva de gravide si mamici la el, sigur isi da demisia (daca nu mai rau ).
Pisigri, eu imi amintesc de Plici ca s-a internat miercuri si a nascut joi. Dar e posibil si sa ma insel . (oricum, acum trei ani, am stat 5 zile dupa nastere naturala , dar in iasi si bucuresti sigur alta e situatia...).

Andreea, 33+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Eu m-am internat data trecuta joi dimineata si am iesit din spital marti
Nastere naturala dar pelviana.
Oricum mi s-a parut ingrozitor de lung timpul de stat in spital si-mi venea sa-mi iau campii si sa plec pur si simplu
Sper ca de data asta sa stau mult mult mai putin
O prietena de-a mea s-a internat salbata si a iesit luni, asta la ac spital la care urmeaza sa nasc acum: pantelimon

32+ Damian Codrut Andrei
AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata la

Ce fac fetili? Aici s-a intors iarna, e un friggggg!!!

Galuska, bine ai venit acasa cu BB la pachet!

Sunule, multumim pentru vestile de Plici!

Nikoleta, Leloo, Denisamada, merci pentru raspunsuri, ma mai linistii sa stiu ca si ai vostri BBi sint sportivi...

Monica si Luana, ne gindim la voi

Andreeea si Clara, io cred ca aici sarcina si copiii sint priviti ca ceva natural, firesc, nu ca in ro unde graviditatea e privita ca o boala si gavida tinuta in palme (nu zic ca e rau, dar nici nu e un ou fragil , ca-n momentul in care chiar se ivesc probleme se intra in panica). Ah, si mai e o kestie: prea multe pareri si familie pe cap strica :)
Si da, faptul ca sistemul e rodat, ca tot parcursul e coordonat, ca nu ai stress cu medicii decit ca sa ii alegi, da o serenitate de care e nevoie pentru ca sarcina sa fie o placere pentru mami. Cind i-am spus sotului prin ce treceti in ro, cu "preturile" pt fiecare persoana in parte, cu atentiile la tot personalul, cu costurile la ecografii, la amnio, la analize, la cezariana, la nastere... pai frate, trebuie gindit si planificat cu ani buni inainte o sarcina in ro. Si daca nu ai bani, ce faci??? Esti ca in evul mediu, nasti pe drum??!!

Legat de profesie, io nu va pot ajuta cu mare lucru, sint pe partea tehnica, in electronica spatiala (aici la toulouse, este un pol spatial bine dezvoltat, intre fabrica de avioane airbus si cea de sateliti de la thales si de la astrium).

Maria, esti tare curajoasa sa mergi la filme horror cu burtica dupa tine!! Io as fi lasat-o acasa

Am vazut si discutii despre semnele dinaintea nasterii, asa ca va zic ce mi s-a spus si mie la cursurile de nastere:
_ daca se rupe apa si sint contractii, mers in doua ore la nascare; daca apa nu e limpede ci are culoare, mers imediat la nascare; daca apa e ok si nu sint contractii, asteptat contractii acasa pina la max 12 ore dupa, timp in care se maseaza sinii ca sa stimulezi uterul pt contractii.
_ daca se pierde dopul si e singurul simptom, nu are nici o relevanta, se poate ca nasterea sa fie si la doua saptamini dupa.
_ daca incep contractiile, monitorizat timpul si mers la nascare cind sint din 5 in 5 minute, pentru curajoase din 3 in 3 minute (cel mai indicat este ca dupa ce incep cele din 5 in 5 minute sa intrati in cada si sa stai acolo multicel). In timpul asteptarii se priveste un film, se citeste o carte, nu se sta numai cu okii-n ceas, ca nu mai trece timpul asa.

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca

Salutare fete,

Am trecut sa va povestesc: galuscutza mica s-a nascut dimineata la 6, a avut 2,800 kg, 47 cm, scorul nu-l stiu, dar ma astept sa fie bun, a fost roz si a inceput sa planga singura dupa ce am scos-o din apa.
Travaliul a fost mult mai dureros decat ma asteptam, dar de la 7 cm dilatatie a mai durat 15 min. Am impins pe vreo 5-6 contractii, in picioare si abia am avut timp sa ma asez inapoi in apa.
Buba a fost ca apoi placenta nu a iesit intreaga si a trebuit sa-mi faca chiuretaj, cu rahi. mi-a fost frica, nu mai facusem nicio anestezie. a fost ok, nu mi-a fost rau dupa.

Acum pot sa stau jos bine, nu s-a rupt deloc si nu a fost nevoie de nicio cusatura. Am facut dus, mi-e ok. Ma doare burta de la contractii cand suge.

va pup si mai intru sa si citesc

FELICITAARI!!!! Sa creasca mare Galushcuta mica, sa fie sanatoasa, cuminte si frumoasa. Zi-ne si noua cum o cheama

Clara tu la ce dr. esti? si eu sunt tot la Gine1 la Halmagean. Parca am vazut ca ti-a dat DPN la fetite cam prin 15 martie...cam tot atunci imi vine si mie randul (daca nu se trezeste mazaroaia mai repede)

Maya ma bucur si eu ca esti mai bine, o sa vezi ca sta acolo mititica pana la 37 de saptamani. Tu tine-te tare pe pozitii

De trezit noaptea si eu ma trezesc maxim o data pt shushu si la fel dupa aceea nu mai pot sa adorm mai ales ca pitica mea in ultima vreme inspecteaza organele mele la greu , mai nou vrea sa ajunga si la rinichi, culmea, prin partea dreapta nu direct prin spate, noroc ca o limiteaza saculetul

tuturor

Cristina 35+ si Ana

http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#

Mergi la inceput