Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (72)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Legat de ce intreba una din fete, de meserii...cred ca se vede la profilul fiecareia. Eu sunt inginer in transporturi...asa ca....in domeniu nu-s.
Dar cel mai bine, cred ca ne pot ajuta mamicile veterane cu experienta si noi tote cele, care avem o informatie de la o sursa buna in cunostinta de cauza.

Florinela 35 incheiata...trecem la
35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

florinela..dc e de nascut..nu mai poti tu sa dormi..ai sa simti cand e momentul sa suni...sau dc dr are tel inchis sa o iei spre spitaleu am fost viteaza si am stat aksa pana la contractii la 5 minute..cand abia ma mai miscampe de o parte a fost ok...ca nu am mai stat decat 6 ore in travaliu la spital...pe langa cele..n...de aksa

Bogdana
36/37+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tufete, daca e cineva romano-catolica o rog sa ma anuntze, aici sau pe peme, ca vreau sa intreb ceva.

30
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Multumesc fetele, le-am pus pe lista. Sper sa stea locului unde le pun, ca eu ma invart in pat ca puiul la rotisor.

florinela, si eu azi am fost framantata de aceeasi dileme. In una din cartile ce le tot pitrocesc scrie ca trebuie sa mergi la spital daca:
-se rup menbranele si perdeti "apa";
-aveti sangerari vaginale;
-sunteti ingrijorata indiferent de motiv;
-contractiile devin regulate (la aproximativ 10 minute) si sunt mai intense.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

aris voiam sa te intreb legat de monitorul luat: chestia aia care se pune sub bebe e din plastic???? e groasa, pare incomoda??? ca n-as vrea sa se incinga pe ea sau sa-l incomodeze- tu ce crezi, e OK?

aaaaa, si eu sunt biolog, ca am tot zis de surioara si pe mine m-am uitat

diana 32+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Amniocenteza se poate face la clinica GYNIA, www.gynia.ro. Ti-l recomand pe dr. Iuga Dragos - e excelent!

31+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

florinela,
mie medicul mi-a spus ca daca se rupe apa sau singerez sa ma duc direct la spital la camera de garda; acolo voi fi examinata si fie medicul de garda fie eu il vom suna sa ii spunem exact care e situatia. asta a fost intelegerea de prin saptamina 28, cind au inceput problemele. in caz de nastere prematura, daca ajungi cit mai repede dupa ruperea membranelor la spital esti pusa imediat pe tratament ca sa eviti infectii si se incearca aminarea travaliului cit e posibil in asa fel incit fatul sa nu intre in suferinta dar sa aiba timp sa iti administreze dexametazona care ii ajuta plaminii.

din cite am citit, dupa ce ajungi la termen (37 saptamini) poti sta mai relaxata daca se rupe apa, ai timp sa faci dus, eventual sa te odihnesti daca nu au inceput contractiile, sa iti mai pregatesti ultimele "retusuri" la bagaj etc. dar se pare ca de muuulte ori incep contractiile si apa se rupe mult mai tirziu sau e uneori nevoie sa iti rupa membranele medicul sau moasa.

fetele...am un stres . Nu ma doare nimic, dar m-am stricat la burta. eu suspectez ca din cauza ca am mincat cam mult si cam amestecat, inclusiv niste chestii "noi" cumparate ieri, dar tot am un "cui", ca am citit ca e posibil ca inainte de debutul travaliului sa te "strici la matze" (asa, ca sa scapi de clisma). si nu vrem sa nastem acuma, dupa ce am reusit sa o lungim atita....din ce ati auzit sau din experienta proprie, e "regulata" chestia asta cu "accelerarea tranzitului intestinal" inainte de nastere...?

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

salutare fetelor.

noi am fost in oras si am papat atat de mult ca-mi bubuie burta si nu mai pot sta nici pe scaun. iar i-am limitat fetei spatiul de joaca in sesra asta.

galuska, ce-am vazut eu? mai apare un ghiocel?
nastere usoara si bb sanatos, sa ne tii la curent.

pisigri, chiar in seara asta ne zicea la cursuri(lamaze) ca poate fi un semn "stricatul la matze", e debutul travaliului.
deci se poate.

si in plus, am dat-o exemplu pe fina maea care in ziua in care a nascut, s-a stricat la burta, a avut toata ziua contractii, insa ea credea ca are crampe de la puiul cu smantana. a sunat dr-ta si vcand a auzit, si-au dat gaseala la maternitate in 15 min. Ce sa-ti zic, a urcat pe masa, si dr-ta i-a zis ca naste. in 10 min, era gata.
s-a dus cu dilatatie maxima la maternitate.
finutul s-a nascut la 34 sapt si a avut 2.400gr.acum e un frumos

pt luana, sa ia si mai mult in greutate, si sa fie sanatoasa. la dd sa te faci mare cat mai curand sa poti merge acasica.

http://community.webshots.com/album/564158202qLWcSl

poze

mitzica 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

pisigri, nu te-am speriat, nu?
acum merg la nani, ca nu mai pot de somn.
noapte buna burticute

pe maine!

http://community.webshots.com/album/564158202qLWcSl

poze

mitzica 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

mihaela, nu m-ai speriat da... mai bine nu te cred si ramin la speranta mea ca mi se trage de la aripioarele de pui gata condimentate pe care m-a pus naiba sa le iau si sa le prajesc...plus spanac cu smintina, bors de urzici, racitura de cucurigu si ochiuri ...plus mere si portoccale si niste mandarine acre. mai ales ca am fost si f balonata, iar crampe am avut timp de...5 minute in care am fost de 2 ori la baie...si acum vad ca mi-a trecut si balonat si mers la baie si tot. Nu ma poate pacali maimutza mica, miine seara tre sa merg la medic la controlul mult asteptat...

ma pregatesc si eu de nani acusi...adica de 2 ore somn - pipi - 2 ore somn - pipi....pina dimineata

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput