Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(37)
Raspunsuri - Pagina 11
anamariacs spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca Ana-Maria, unde-s kilogramele alea multe de care spuneai mai demult? Esti foarte frumoasa si slabutza, zic eu. Si io ce tre sa fac ca sa las numarul de telefon undeva? Ce mail comun avem noi? Ioana 28+ si Rebeca http://community.webshots.com/user/bebeca2004 http://community.webshots.com/user/Berecutza http://community.webshots.com/user/bebebeca |
sarutmina, draguta mea!
chiar si asa cum zici tu ca sunt slabuta..trebuie sa va spun ca ..avem 64kg!!!..la cintarul de ieri dimineata..deci..nu stiu cum sa va spun, dar am in plus chiar 10kg+, nu stiu unde sunt, probabil o mare parte din ele reprezinta apa din organism pe care o retin intr-o veselie! sincer, si sotul meu spune "inca ai talie"..el zice ca in afara de butica si pulpele un pic mai "rotunde" nu e nici o schimbare!
ana-maria 25 weeks
http://picasaweb.google.com/anamaria.coroni
nicuratze spune:
Coralia,concediul pre si postnatal se plateste 85% din salariul brut, iar CIC se plateste 85% din salariul net.
Plus ca e mai avantajos sa iei maxim de prenatal,astfel creste media salariilor pe ultimele 12 luni, deci CIC-ul va fi mai mare.
Clody,legea spune sa ai minim 42 de zile de postnatal, dar am citit ca e bine sa-ti iei o rezerva de 10-14 zile in plus,pentru ca ramai descoperita daca nasti dupa 40 saptamani.
Sper ca m-am facut inteleasa...
elena,23 cu +Radu (21.10.2005)
strunfita spune:
Coralia, concediul de maternitate este mai avantajos decat CIC.
Anamaria, dar tu chiar esti slabuta! Alea 10 kg nu se vad deloc. Arati foarte, foarte bine
25+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi
mamica oana spune:
Buna dimineata,burtici!
In legatura cu concediul prenatal:se poate lua mai devreme de 32 de saptamani,dar trebuie sa aveti o recomandare de la medicul care va urmareste sarcina.Se poate lua cu 84 de zile inainte de DPN,dar asta in cazul in care veti naste prin cezariana,iar sarcina va fi programata,astfel incat sa nu riscati sa va ramana mai putin de 42 de zile de postnatal.
Eu voi intra in prenatal de la 1 martie,am scrisoare medicala de la medicul ginecolog in care imi recomanda acest lucru,precum si recomandare pentru repaus la pat din cauza contractiilor.
Pentru reducerea programului de lucru,cereti tot o recomandare de la medicul ginecolog in care sa se specifice acest lucru.Cu aceasta recomandare mergeti si la medicul de familie,apoi la angajator.Pe toata perioada in care programul de lucru este redus, drepturile salariale raman neschimbate.
Sper ca informatiile mele va sunt utile.
Oana,mamica de Robert Darius (27.10.2004) si 26+cu
Sofia Ioana
bebe2
www.flickr.com/photos/dumitrii/" target="_blank">
"Un bebelus este opinia lui Dumnezeu ca lumea trebuie sa mearga mai departe."Carl Sandburg
aqua80 spune:
foarte bune informatiile oferite de voi fetelor in legatura cu concediile noastre.am citit si eu in lege ca sa ma documentez.si acum sa va spun si eu pasul meu.....pana sa raman insarcinata nu am avut niciodata candida,dar acum o luna am facut prima data si medicul ginecolog mi-a recomandat gynofort.post sa va spun ca acum 2 zile mi-a revenit candida cu aceleasi simtome deranjabile si medicul mi-a recomandat iar gynofort si spalari externe cu apa si bicarbonat(la 1 litu apa fiarta o lingura de bicarbonat).voi v-ati confruntat cu candida sau va confruntati?cam nasoala candida asta pt ca am inteles ca revine si eu deja sunt patita de 2 ori.
22+
clodyac spune:
multumim pentru informatiile foarte utile la toate burticutele
atunci am sa vb cu doctorii sa vedem ce facem si cum o scoatem la capat
nu stiu care burticuta a adus in discutie zilele trecute crema de zahar ars dar m-a prinssssssss
azi trebuie neaparat sa fac si mai am si un sot pofticios cum i-am spus cum cica : gata trebuie sa faci
asa ca asta e daca e musai......
va pup si multa sanatate
in legatura cu candida cred ca toti am avut-o din cauza antibioticelor cred ca si eu am avut la inceputul sarcinii ca doctorita mi-a dat clotrimazol si sotului un unguent dar mai mult nu stiu ce sa spun
23 + cu (dupa UM)
24 + cu (dupa Dna Doctor)
http://www.flickr.com/photos/34943662@N02/
mh spune:
Neata!
AlexsiMatei LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!
Roxi bine ai venit!
Dici, ce bine ca s-a mai imbunatatit situatia.
Cosminica eu am aceesi experienta cu Dr Pop , placenta gr 3-4 cu trimitere la Fundeni la o anume dra.
1. AM fost la Iosup a doua zi si e gr 2-3
2. De la Inst de hematologie mi s-a spus sa nu merg la Fundeni tocmai ptr ca dau rez fals pozitive, mai mult medicul meu spune ca in sarcina sunt modificari greu de interpretat ptr a putea pune sigur diagnosticul de trombifile sau sindr antifosfolipidic, ori sa faci peste 100 de injectii zilnic cu clexane, care totusi nu-s chiar ok ptr bb.....
3. La prima sarcina am avut acelasi grad de imbatranire al placentei la accesi varsta a sarcinii, bb ok nascut la 38 de sapt.
Atata vreme cat bb e in graficul de crestere nu e nici o pr.
Despre concediu eu stiu asa ca obligatorii sunt 42 de zile dupa nastere din 126 total pre+ posnatal deci raman 84 de luat in prenatal. Din cate am mai citit eu nu se poate intra in CIC daca nu ai 42 de zile de concediu postnatal, daca depasesti termenul si calculat ai mai putin de 42 de zile se poate lua concediu medical in completare de la medicul de familie, astfel incat sa faci 42 de concediu postnatal. Nu sunt chiar 100% sigura pe ce am citit dar e de bun simt asa, atat vreme cat se poate lua medical inainte de prenatal, nu vad de ce nu poti si dupa ce ai nascut daca ai mai putin de 42, (si concediul a fost luat cu 84 de zile prenatal) sa poti lua un concediu medical ca si completare la nr de zile obligatorii.
Sper ca m-am exprimat coerent . Daca stie cineva mai multe astept cu interes, ptr ca intentionez sa intru cu 84 fix in prenatal, si eu am col scurtat etc.
Ioana, mi-ai luat vorba din gura cu numele de fete.
Vreau si eu PM cu parola, va rog !
Mihaela 27+ & Irina
CarlaV spune:
Cosminica, nu trebuie sa intri in panica, dar ti-am spus sa nu te linistesti doar cu ideea de "setare" a ecografului, cel mai bine este sa repeti ecografia. Restul ti-a scris MH foarte bine.
Clodyac, eu n-am avut niciodata candidoza .
Ana-Maria, Bebe Beca, Strunfita, multumesc pentru sugestii, le supun la vot .
Carla, s.22 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
coralia76 spune:
Va multumesc mult de raspunsuri,m-am lamurit acum.
Eu va citesc de la inceput,dar cum la servici nu aveam acces la net decat pe anumite site-uri cu care lucrez nu puteam scrie,iar acasa cum ajung Andreea e direct pe mine.Acum se pare ca ne-au mai lasat acees la net astia de la servici si pe altceva..sunt curioasa cat ii tine.
Coraliadpn 01.06.2009; si Andreea(14.11.2005)
anamariacs spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clodyac burtici vreau sa va intreb si eu ceva .... eu cand pot sa intru in prenatal ? as avea 24 sapt maine si ginecoloaga a spus ca data nasterii (la ultima eco) 30 mai ... ar insemna la mijlocul lui martie? sau la sfarsitul lui martie 23 + cu (dupa UM) 24 + cu (dupa Dna Doctor) http://www.flickr.com/photos/34943662@N02/ |
Draga mea, uite ce info am eu:
Drepturi:
126 zile CALENDARISTICE CO de maternitate, din care 42 sunt obligatorii dupa nasterea efectiva.
Recomandari:
- marja de 50 zile post si pre mai raman 76 zile, deci ar cam trebui sa mergi in concediu cu 2 luni si 2 sapt inainte de data nasterii
- folosesc zilele de CO legal ce mi-au mai ramas de efectuat conform CIM pe anul in curs
in alta ordine de idei, eu stiam ca se poate intra in porenatal la 7 luni si 10 zile!
cititi fetelor OUG 96/ 2003! gasiti acolo "chestii" pe care ar trebui sa le stiti!
ana-maria 25 weeks
http://picasaweb.google.com/anamaria.coroni