Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(37)
Raspunsuri - Pagina 10
strunfita spune:
Clody, dar nu poti cere program de 6 ore? Iti trebuie doar adeverinta de la medicul de familie/ginecolog. Eu am program de 6 ore de la jumatatea lui ianuarie, si mi se pare super asa.
Si in prenatal din cate stiu eu se calculeaza cam asa:
- in total sunt 126 de zile prenatal+postnatal.
- postnatal esti obligata sa stai 42 de zile (daca nu ma insel).
- deci iti poti lua prenatalul cu 126-42=84 zile inainte de DPN.
25+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi
CarlaV spune:
Dani3lla, eu as lua oscillo de 3 ori pe zi, aconitum 9ch de 3 ori pe zi sau 15ch de 2 ori, stodal daca te ajuta e ok dar numai pana se schimba tusea si devine productiva. Drosera 9ch de 2 ori pe zi mai ajuta dar are si stodalul. De mare ajutor ti-ar fi ceaiul de patlagina, dar inteleg ca nu-l mai suporti. Incearca macar sa bei o cana de ceai pe zi, dar facuta cu concentratie de 5-10 ori mai mare decat scrie pe cutie. Poti sa-i pui miere si lamaie . Siropul de patlagina este bun si el, dar are prea mult zahar, conservant si acid citric, de aceea spun de ceai.
Carla, s.22 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
cosminica spune:
buna dimineata, burticute de albinute!
eu nu am mai intrat de cateva zile pe forum pt ca sunt ff suparata.
am fost vineri la eco (adi pop) si mi-a spus ca am placenta grad de maturitate 3, cu cateva zone de necroza....
si m-a trimis la hematologie la fundeni, cu dedicatie la o anume dr. din ce am mai citit pe net se pare ca povestea e trasa la indigo. cam asa procedeaza dl. dr. si multe fete au zis ca pop are setat ecograful sa inceapa cu gr 1, in loc de gr 0.
m-am stresat continuu si am ajuns la concluzia ca daca e cazul de investigatii, dr. mea ar trebui sa ma trimita ....
dupa mine, atata timp cat placenta isi face treaba.... bebelina arata la eco de 28 sapt si 6 zile, iar varsta sarcinii era 28 sapt fix.
maine am programare la gineco.
sper ca nu v-am plictisit prea tare cu problemele mele.
as dori si eu parola de la mailul comun.
28+
clodyac spune:
strunfita si cosminica va multumesc frumos de informatii si cred ca o sa ma duc joi la medicul de familie si sa o intreb cum sta treaba
doamneee ce bine ar fi sa stau pana la 15
poate joi imi spune medicul de familie ce sa fac ca imi e greu program de 8 ore
pupici
23 + cu (dupa UM)
24 + cu (dupa Dna Doctor)
http://www.flickr.com/photos/34943662@N02/
coralia76 spune:
Buna dimineatza,
Fetelor am o intrebare "tehnica" pentru cele care sunt in domeniu economic-contabilitate,care este mai avantajos din punct de vedere financiar:concediul prenatal(postnatal)sau indemnizatia de crestere a copilului(cea de 85% din salar),asta bineinteles in cazul in care cei 85% reprezinta mai mult de 6 mil si optez pentru ei?
Intreb asta pentru ca am inteles ca dupa nastere nu esti obligat sa iei toate cele 126 de zile de postnatalci numai 42 si daca ar fi mai avatajos celalalt atunci as intra direct pe indemnizatie dupa cele 42 de zile obligatorii.
Sper ca nu v-am zapacit prea tare.
Coraliadpn 01.06.2009; si Andreea(14.11.2005)
CarlaV spune:
Din cate stiu eu, Pop ca ecografist este foarte bun, iar de setat aparatul sa inceapa cu grad 1 in loc de zero este pentru prima oara cand aud in 12 ani. Daca este de grad 3 iti dai seama ca nu este bine, chiar daca bebele s-a dezvoltat normal pana acum, placenta trebuie sa functioneze macare rezonabil inca minim 10 saptamani. Dr. tau ce ti-a spus la eco?
Carla, s.22 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
cosminica spune:
coralia, dupa parerea mea dpdv banesc, este mai avantajos concediul prenatal+ postnatal.
28+
anamariacs spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Maria, nici vorba sa ma plictisesti, dimpotriva. Elise este preferatul sotului, dar la fel se pune problema de a fi scris cu s sau z, si mai este si forma de Elisa. La Sabina ne-am gandit sa nu fie intrebari de genul "cum se scrie", sa aiba un diminutiv care sa sune bine ca sa nu faca misto copiii de ea (gen Leana sau Izabelita), sa sune bine impreuna cu numele de familie... complicat . Deocamdata cel mai aproape de cum am vrea noi sa sune este Denisa, dar nu-mi place Deny ca alint si nici Lisa, ne hotaram noi pana trebuie sa o declaram . Carla, s.22 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
Draguta mea,
in primul rind multumim pentru complimente ..ma uit la mine ca nu-mi mai intra in oglinda "tuguiul" de burtica si ma gindesc la cit de "trasa prin inel" esti..dar dee..totul pentru o cauza dreapta
referitor la numele pentru printesa..daca iti spun nu o sa ma crezi..pina sa apuc sa citesc mesajul tau pin ala final, chiar vroiam sa iti propun numele "denisa" chiar asa cum e scris..nu denise sau denize..tocmai in ideea de a nu fi scris "gresit" in anumite acte, dupa..noi aveam pe listuta de nume pentru fetite maya, ariadna sau ariana...ne gindeam si la Mara, dar inseamna "amaraciune" si ne-am razgindit.
ana-maria 25 weeks
http://picasaweb.google.com/anamaria.coroni
cosminica spune:
carla, dr mea nu are eco in cabinet; asta-i politica la medlife. ecografiile se fac separat.
treaba cu setatul ecografului am citit-o si eu pe diverse forumuri, nu stiu ce sa zic, dar ma avantaja sa cred asta pt psihic.
luna trecuta cand am fost la adi pop mi-a semnalat probleme cu consistenta colului, cu orificiul intern - deschidere intermitenta si col de lungime 29mm; acum de consistenta nu a mai zis nimic, despre orificiul intern s-a pronuntat ca nu poate fi apreciat corect, iar colul are acum 27mm. (cu tot statul meu la pat timp de 5 saptamani).
sunt cam panicoasa de felul meu, dar as dori sa duc sarcina cat mai mult!
28+