Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (11)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ButterflySim spune:

offf fetelor imi pare rau ca am intrebat ca nu vreau sa va suparati intre voi din cauza mea. multumesc pt listuta cu alimentele interzise. eu o sa repect cat de cat ce scrie acolo si o sa incerc sa pap mai putin condimentat. dupa ceapa nu ma omor si ultima data cand am papat mi-a dat niste arsuri..... La cafea am renuntat. Pe sot l-am scos in curte cu fumatul. si doc i-a zis sa nu fumeze langa mine. de baut nu beau nu o sa fie prea greu.
Eu tind sa cred totusi recomandarile medicilor pt ca am avut in familie un caz nasol cu un bebelus. Stiti ca doctorii nu recomanda decat lapte praf si lapte pasteurizat pt copii. O ruda de-a mea a dat la copil de 10 luni lapte de la vaca de la maicsa de la tara. pe principiul "io tot cu lapte dinasta am crescut si e bun si sanatos pt copil". Ce s-a intamplat? A facut copilul meningita. A luat microbul din laptele de vaca. A stat luni de zile cu el in spital nu stiau daca scapa si apoi au stat cu mari griji pana a inceput sa vorbeasa de frica sa nu fi ramas cu un retard. Din fericire copilul e ok. Doar ca nu aude cu o urechiusa. Si doctorii s-au minunat ca nu ii dadusera sanse prea mari.
Asa ca dupa ce am vazut asta decat sa mi-o fac cu mana mea mai bine ma abtin.

va pup

8+

Simm

Povestea noastra http://butterflysim.hi5.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Ce s-a animat odiseea noastra Nu dati cu rosii. Si eu mananc moderat condimente, ca nu ma omor dupa ele. Doar usturoiul imi place fff mult. Si ficatei am mai mancat, ca soacra-mea (ea gateste) a uitat ca nu am voie si a gatit ceva cu ficatei. Si am zis ca nu o fi foc sa pap o data la nu stiu cat timp...Insa mi-am adus aminte de un caz, povestea o fata pe forum undeva, ca era sa piarda sarcina de la un ardei iute, mancat la sarmale, daca ma tine memoria. A ajuns la spital de urgenta si a rezolvat situatie, ca cica avea nistecontractii.... nasoale. Banuiesc ca depinde mult si de organism. Insa e bine sa fim informate si sa actionam asa cum consideram noi. Aaaa, si la branzica telemea facuta de unchi-mio nu cred ca renunt. O data la 2-3 saptamani, cand ma duc la maica-mea, ma aprovizionez cu siguranta, ca nu pot rezista. De fapt, cred ca e cel mai mare exces pe care il fac.
Are nevoie cineva de o programare la Parvu Medsana pe 5 mai? Ca o cedez. Pup burtici!

10+
Fluturasii mei iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

mariaanna Imi pare rau daca am fost inteleasa gresit. N-am facut razboi . SIncer, iti respect parerea, a ta si a oricui si nu incerc DOamne fereste sa o impun pe a mea. Era doar o discutie. Sincer la cealalta odisee am avut multe discutii de genul asta si sincer mie mi se par tare constructive. Ca dovada ca eu nu stiam de cimbru de exemplu ca face rau.
Sper doar ca nu te-ai suparat pentru ca nu asta mi-a fost intentia, iar daca te-ai suparat, tu sau altcineva, spre ex creata imi cer scuze

EU chiar va propun sa deschidem mereu cate un subiect de genul acesta asa controversat ca poate cine stie, aflam lucruri noi.

UIte de exemplu ce a spus mimika de branza facuta de unchiul ei. EU sarcina trecuta am mancat luata din piata MInis adusa de o tanti de la Baia MAre. Dupa ce am patit ce am patit si dupa ce am auzit destul de multe, mi-e cam frica sa mananc(desi nu am avut vreo boala gen listeria si nu a avut legatura cu ce am patit). In schimb feta mananc pentru ca scrie pe cutie ca este pasteurizata. Ceea ce, din cate stiu eu, inseamna ca este pregatita la o temperatura de peste 90-120 de grade in functie de aparatura din fabrica (info de la o firma de lactate din CLuj )

Apropos, imi cer scuze ca nu am reusit inca sa pun info pe mailul comun dar am o perioada putin dificila la munca (sper pana la sfarsitul lui februarie maxim )si seara cam pic franta. Incerc acum sa bag una alta. Cat despre listuta am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu ea o perioada ca am cam ramas in urma. Sa ma scuze burticile noi pe care nu le-am treuct inca

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 9+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Salutare burtici.
Cu condimentele si eu mananc cu piper, busuioc, usturoi, ceapa. Dar nu incat sa-mi arda gura. Deci moderat. Cat sa aiba gust. Asa am mancat si la prima sarcina plus ficatei si nu am patit nimic. Eu zic si eu ca moderat nu are nimic. Asta e parerea mea. Oricum fiecare stie ce e mai bine pt bebe si fiecare face cum crede clar. Mie mi-a placut discutia asta pt ca mai aflam una alta.
Deci cu acidul folic e un pic cam tarziu sa mai iau din cate a scris o fata. Eu sunt deja in 7+ sapt. Sper sa fie totul bine chiar daca nu am apucat sa iau. doamne ajuta.
Poate imi trimite totusi si mie cineva parola pt e-mailul comun?!
Multumesc.

Adriana...7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

adriana, parerea mea este totusi sa iei. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 9+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

ce mai fac burticile de toamna 2009?

va mai citesc uneori, cand am timp..si acum am vazut ca vorbeati de condimente. eu va spun sincer ca am mancat absolut orice cand am fost graviduta, inclusiv cimbru, piper, ardei iute,ceapa si usturoi...usturoi recunosc ca in cantitati mai mici pt ca mi se facea rau dar pt ceapa facusem o pasiune nu mai zic de cate ori am mancat mancarea picanta de la KFC...nu trecea saptamana fara sa trec pe la ei la fel tin minte la odiseea noastra, se vorba despre mancarea din conserve ca ar fi periculoasa...am mancat ton, pateu, carne presata etc. si chiar nu am avut nici ce-a mai mica problema cu sarcina, iar copilul meu e bine mersi sanatos! sunt sigura ca fiecare dintre voi a auzit diverse lucruri despre alimentatie, despre ce nu trebuie mancat, ce nu trebuie baut...dar fiecare interpreteaza si valorifica informatiile asa cum crede de cuviinta, personal nu cred ca tot ce se scrie sau se spune e adevarat.
ceea ce vroiam sa va zic este ca nu e cazul de stresuri pe tema "alimentatie".bucurati-va de fiecare zi a statutului de gravida, rasfatati-va in orice mod posibil pt ca acum sunteti doua fiinte intr-una singura si nimic nu este mai minunat.mi-e dor uneori de burtica mea...a fost pra frumos ca sa nu-i duc dorul

va burticilor si va doresc numai bine!

fericita de Arianna Stefania (28.10.2008)

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara fetelor.

In sf va dau si eu o vestea ..am fost la eco, i-am ascultat inimioara bb , ce senzatie ai at cand ai asculti inima.. am exact 8 sapt, 1,5 cm si 140bpm (nu stiu cine a zis ca daca are bpm m mici e BAIAT, iar de le are m mari e FATA), deci..cred ca e BAIAT. Mi-a dat sa fac un set de analize, si daca nu intervine ceva, ma duc luna viitoare. Mi-a placut Dr la care am fost , am scanat o poza facuta de Dr., o puteti vedea aici. Eu ma simt in continuare bine..am avut numai acele 3 zile greata.., nici nu vreu sa le m am.

ALBUM

1 de sus - 18.01.2009 , 2 de jos - 28.01.2009 ,3 de sus - 04.02.2009, 4 de sus - 13.02.2009
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + IUSTIN sau IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

uitasem sa spun...acidul folic se poate lua si dupa a 2-a luna de sarcina fara nici o problema, chiar prinde bine si pt tine ca graviduta. eu am luat pana in luna a 5-a si dupa am continuat zi de zi cu elevit pana in luna a-9-a, care contine si acid folic.

Moni te sper ca esti bine, nu am mai apucat sa intru pe mess(am avut botezul sambata), dar sper sa imi fac ceva timp cat de curand ca sa mai vb.

P.S. scuze daca m-am bagat ca musca in lapte, dar ma gandeam ca poate va sunt de folos intr-un fel informatiile, mai ales ca sunt testate personal, daca v-am deranjat sa ma scuzati

fericita de Arianna Stefania (28.10.2008)

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

alina cum a fost la ecografie??

izele pe cont propriu, adica sa le platesc sau sa astept sa mi le recomande dr dat fiind ca sunt incluse in abonament??

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

A fost bine..multumesc mult de intrebare.

ALBUM

1 de sus - 18.01.2009 , 2 de jos - 28.01.2009 ,3 de sus - 04.02.2009, 4 de sus - 13.02.2009
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + IUSTIN sau IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Ioana felicitari pt bebe de 1.5 cm de la eco. Frumos se vede. Sarcina usoara in continuare si fara greturi.
O sa vad cu acidul folic asta ca deja a inceput sa ma streseze.
Gargaritza multamd einformatii. Pe mine nu m-ai deranjat de loc. Eu zic ca orice informatie este bine venita pt toata lumea.
Eu la prima sarcina nu am luata cid folic pt ca tot asa am aflat ca sunt insarcinata abia dupa o luna si ceva. Si dr a zis ca nu are rost s amai iau acum. Si copilul este bine merci acum. Cred ca cel mai bine ar fi sa vb cu dr, numai ca aici e sistemul altfel si nu apuci sa vb cu dr numai cu asistenta. Nici macar nu am vazut-o pe dr mea pana acum.
pup burticile

Mergi la inceput