America (149)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

eu trebuie sa merg la ambasada din Washington sa-mi declar casatoria si sa-mi schimb numele. abia dupa ce mi se elibereaza certificatul de casatorie romanesc (cate luni o mai dura si asta??) pot sa-mi schimb pasaportul, care-mi expira luna viitoare; asta va fi alt drum, alta distractie. nu cred ca voi avea noul pasaport pana la sfarsitul lui 2009.
ar trebui sa-i fac si lui fi-miu certificat de nastere romanesc.
o sa incerc saptamana asta sa obtin o programare pentru martie, sper sa reusesc si sa rezolv totul intr-o zi, sa nu ma plimbe mai multe zile pe la ambasada, ca sotul nu are decat o saptamana concediu, chiar nu vrem sa ne-o petrecem pe toata in Washington. vad ca americanii s-au miscat foarte repede cu apostilele, si Florida si Ohio.
deja am urticarie de la gandul ca dau iar nas cu birocratia romaneasca.
si cand te gandesti ce simplu ar putea fi daca n-ar fi asa de complicat...

Vio & Sean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

violeta, eu am fost la washington pt casatorie

de fapt m-am dus sa-i fac procura mamei sa-mi schimb pasaportul in romania, dar la ambasada nu mi-au lasat sa fac procura pina nu declar casatoria

amandoi cetateni romani, eu nu mi-am schimbat numele

ambasada noastra a cerut apostila pe certificatul de casatorie american, asa ca a trebuit sa mergem la secretary of state, costa 5 $

ah, si a trebuit sa traduc eu certificatul american, nu stiu de ce, dar din bessemer, jefferson county, state of alabama, usa, pe certificatul nostru romanesc scrie ca am avut casatoria in jefferson, alabama

certificatul american ramane la ambasada, cel original....mai poti cere copii, tot pt 5 $ de la tribunalul unde v-ati casatorit

am semnat pe certificatul romanesc de casatorie, am platit, cash, si am plecat

procura si certificatul romanesc au venit prin posta, fedex, cateva zile mai tarziu, parca o saptamana

la washington ambasada deschide la 10 AM

de fapt cind se face ora 10 trebuie sa suni la usa sa-ti dea drumul

daca mai ai intrebari, cu mare placere

www.pulsmedia.ro/evenimente/premiilecaroldavila" target="_blank">Votati Organizatia E.M.M.A pt premiile Carol Davila

www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam

The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

uta-ciun, multumesc foarte mult pentru informatii, sunt tare pretioase. da, as avea cateva intrebari, o sa apelez la tine dupa ce mi le sistematizez putin. din ce povestesti tu parca nu ar fi chiar asa dureroasa toata tarasenia.

Vio & Sean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Maiiii ce in urma am ramas..

Uta_ciun am si eu o intrebare (asta ca tot planuim sa mergem in martie la Washington sa facem certificat de nastere romanesc Sabinei) - era coada mare? Cam cat a durat statul la coada(ca mergem cu fetele si sa ma inarmez cu ce trebuie: mancare, pampers, jucarii)

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

cami, noi am mers intr-o vineri, anul trecut parca era 2 sau 3 iulie....tin minte ca am mai stat in washington sa vedem parada de 4 iulie

am fost primii la usa si am intrat primii...ajunsesem cred pe la 9 si se deschide la 10

noi am stat la cineva in arlington virginia, si nu am stiut cit ne ia cu metroul si daca gasim usor ambasada

eu mi-am imaginat ca si daca ajungem mai devreme putem sta undeva jos, dar nu....se sta pe marginea trotuarului si pazesti usa, ca in romania

dupa noi au mai venit vreo 2-3 familii si ne-am incolonat

la ora 10 asteptatm sa deschida cineva usa su sa spuna:poftiti, bine ati venit, etc

deja la 10 si 5 nu stiam ce se intampla...s-a gandit cineva ca trebuie sa sunam noi si asa a fost

inauntru e o mare zapaceala: un singur ghiseu, cu sticla despartitoare, pe sub care bagi actele

doamna tanta, culege copiile de la toata lumea, iti da formulare de completat, dupa care e in ordinea in care fiecare termina de completat hartoagele

noi desi am fost primii, am plecat printre ultimii pt ca:

1. am completat prima data formularele cu pix albastru si trebuie cu negru

2. am completat a doua oara formularele cu data scrisa ca in sua, luna/zi/an si trebuia ca in romania: zi/luna/an

3. am mai facut o greseala si a 3-a oara, dar am intrebat pe loc: pe unele formulare se cere adresa din romania si pe altele scrie doar adresa...asa ca eu m-am gandit ca poate vor adresa din sua unde ma pot contacta...bine ca m-am gandit sa intreb...citez din doamna tanta

"Sa va fie foarte clar ca sunteti cetatean roman si va aflati in sua doar temporar, asa ca trebuie sa scrieti adresa permanenta"...e drept ca sunt cu viza de student...

dupa toate aventurile am plecat de acolo in jurul amiezii

va sfatuiesc sa sunati inainte (daca aveti noroc sa prindeti pe cineva, mie mi-a trebuit o saptamana) sa va asigurati ca aveti toate actele...nu au nici o jena sa va trimita inapoi...nu conteaza de cit de departe veniti: original si copii dupa: certificat nastere romanesc, buletin romanesc, pasaport, certificat casatorie, green card...etc....

ca fapt divers, imi aduc aminte ca era acolo o romanca, casatorita cu un american si venise sigura sa inscrie casatoria....avea cu ea green-cardul, pe care scria numele de familie al ei plus numele de familie al sotului, unite cu liniuta

in pasaportul ei romanesc era doar numele ei de familie

belea mare, cum sa faca procura pt pasaport...cica formularul nu permite 2 nume de familie cu liniuta...ar trebui ca unul din numele de familie sa devina middle name....nici nu am inteles prea bine....a ridicat doamna tanta vocea de citeva ori si s-a rezolvat....a ramas fata doar cu numele ei de domnisoara ca nume de familie...cu mentiunea ca trebuie sa refaca si green-cardul ca e invalid acum cu 2 nume de familie

of, of...m-am intins, dar m-ati provocat cu ambasada noastra

www.pulsmedia.ro/evenimente/premiilecaroldavila" target="_blank">Votati Organizatia E.M.M.A pt premiile Carol Davila

www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam

The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ramona, m-ai facut sa zambesc, adevarul e ca eu enjoy pregnancies, da-s batrana, anu asta fac 32, voi avea 2 cezariene, nu ma mai bag, las' fetele care n-au nici unul.
deci nicholas, acu sa vad cum conving sotul.
aici ninge in draci, azi l-am sunat pe sot sa ma descarc ca tare m-am mai saturat. am folosit si ceva cuvinte cu f cu referire la stat si la adusul nostru aici :)

philip
24weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

din categoria "musca in lapte" vreau sa zic si eu ceva referito la certificatul de nastere romanesc..
eu am inteles din ce scriati voi ca unele faceti certif de nast. la bb fie in ro, altele in washington.
eu am nascut aici in state si am mers la consulatul romaniei din chicago si am depus actele..adica certif de nastere american plus certif de casatorie si intr-o luna a fost gata..putea s fie gata mai repede daca faceam appoinement..dar nu am stiut si am dus eu actele personal..apoi atle sapt pana a fost gata. am platit 135 taxa si am avut certif de nastere a lui eric exact la fel ca al nostru..cum e in ro..inclusiv cnp are...nu cred ca eneapart nevoie sa il faci in tara sa stai la cozi infernale..eu l-am facut aici si am fost happy ca s-a rezolvat asa repede.
in plus am vb cu consula ca ea mi-a dat certif si a zis ca indiferent de varsta copilului ei fac certif..caci incainte de 2004 nu te lasa sa mai faci la consulat/ambasada certif de nastere daca copilul avea peate un an. acum sunt alte legi si se poate. am o prietena cu copil de 6 ani si inca poate sa ii fac certif.
deci daca am inteles bine...sper ca v-am putut ajuta...

fuuuuug ...dar sunt cu ochii pe voi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Uta_ciun merci mult pentru lamuriri, deci e cum era si la NY. Cu sunatul nu mai zic ca am sunat si doamna Tanta nu stia mai nimic la fiecare doua intrebari raspunsul era invarabil: "asta numai domna consul poate sa va spuna...." a!!!pai da-o pe ea la tel.. aaa.. asta nu se poate..

Mai fetelor nu mai inteleg:nu se da certificatul pe loc? ca acum doi ani cand i l-am facut Sofiei asa a fost. Am completat tot am dat actele, si banii( intre care si o taxa pentru traducerea certificatului american din engl in rom - pentru o traducere cu care am venit noi de acasa, in fine nu mai intru in detalii cu duamnele de pe la consulat ca ma apuca criza..

Andreea meeeiii lasa ca si eu tot 32 tot cu doua cezariene si mai vreau inca un bebe mic..

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetele, trebuie viza de turist pt Mexic? Am vazut pe situl lor ca ar trebui ceva ce se numeste traveler blue card de la compania aeriana? A mai zburat cineva in Mexic pe cont propriu, nu organizat?

Andreea, , te cred ca esti satula de zapada, aici a tot nins cat am fost plecati si la intoarcere am avut vreo 10cm de zapada, am lopatit azi de mi-au iesit ochii :)
Cum e cu burtica si cu Phillip? Te descurci?

Corina, burtica ta cum e?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui ca_eric

din categoria "musca in lapte" vreau sa zic si eu ceva referito la certificatul de nastere romanesc..
eu am inteles din ce scriati voi ca unele faceti certif de nast. la bb fie in ro, altele in washington.
eu am nascut aici in state si am mers la consulatul romaniei din chicago si am depus actele..adica certif de nastere american plus certif de casatorie si intr-o luna a fost gata..putea s fie gata mai repede daca faceam appoinement..dar nu am stiut si am dus eu actele personal..apoi atle sapt pana a fost gata. am platit 135 taxa si am avut certif de nastere a lui eric exact la fel ca al nostru..cum e in ro..inclusiv cnp are...nu cred ca eneapart nevoie sa il faci in tara sa stai la cozi infernale..eu l-am facut aici si am fost happy ca s-a rezolvat asa repede.
in plus am vb cu consula ca ea mi-a dat certif si a zis ca indiferent de varsta copilului ei fac certif..caci incainte de 2004 nu te lasa sa mai faci la consulat/ambasada certif de nastere daca copilul avea peate un an. acum sunt alte legi si se poate. am o prietena cu copil de 6 ani si inca poate sa ii fac certif.
deci daca am inteles bine...sper ca v-am putut ajuta...

fuuuuug ...dar sunt cu ochii pe voi...

Unele avem copii mai mari si regulile s-au tot schimbat de-a lungul timpului. Pentru primul copil am luat CNP de la Bucuresti. Si alt certificat, m-au certat ca era ceva sters si corectat pe cel vechi. De parca eu l-am completat...
Al doilea a venit cu CNP, dar era gresit ceva la el. L-am trimis inapoi si am primit altul dupa o vreme...

Mergi la inceput