Pepenasi de iulie - august 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 4
M&M spune:
Neata!!!!
Sper ca azi sa reusesc sa ies cu Mihaita la plimbare; ieri nu m-am incumetat...
Biri, !! Ce de-a lucruri frumoase povestesti despre Anna si Anthony!!! Felicitari pentru " ma-ma"...
Nici MIhaita nu mananca legume, nu bea apa si nici ceai!! CUm le vede se stramba!!! MA incercat toate combinatiile la legume , am incercat mar copt cu morcov...NIMIC!!!! Dar, ma gandesc ca va manca intr-un final..
Capri, e normal ca bebeii sa nu mai ia asa mult in greutate de acum incolo; la cata miscare si sport fac nu mai au cum sa simileze asa mult.
Dia, e minunata balaceala!!!!II place MIrunei.Mmmm...imi doresc si eu...
Iriss, depinde ce intelegi prin tanara!!! Nu mai sutn chiar asa tinerica pe cat mi-as dori!!!
Vio, NU O OPERA pe Alexandra!!!!! Asteapta pana la un an. Pana atunci ii mai poti face masaj si , daca apar semne de infalamatie ii poti pune picaturi..Spor si bafta!! AM vazut pozele cu Alexandra frumusica !! E superba in ultima poza Alexandra: are niate ochisori minunati si i se vede si dintisorul..
Narci cand ne mai pui poze???
Fug sa imi fac o cefeluta!!!
Cristina, mami de Mihaita (30 iulie 2008)
Didi81 spune:
Am completat si eu in tabelul cu evolutia pepenasilor: la 7 luni raportam 7.400 kg si 70 cm.
Mie mi se pare ca s-a grasunizat foarte tare luna asta, are niste falcuteee. I-am si zis doctorului ca mananca cam mult, dar el ne-a linistit ca e in grafic deci e ok
Aida nu poate fi lasata in pat cu perne de jur imprejur nesupravegheata, ca uneori le mai si impinge si isi face loc . Bine, ea oricum nu prea sta singura in camera mai mult de 2-3 minute; cum isi da seama ca e singura, cum ne striga
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Jos kg
ankalaura spune:
Neata si de la noi!
CAPRI - stii ca Matei nu este mai putin atent ca alti copii, si nici mai neastamparat. Asa face si Eliza. Ii zic un lucru, ea cica "da da" si in secunda 2 a uitat. Totusi sunt momente cand trebuie sa o las pe Er cu ea, dar o las securizata - pusa in ceva care are centuri. Eliza nu poate desface centurile, sau daca poate, se chinuie mult, asa ca mai bine nu incearca.
Pe Er nu o las pe canapea nici daca sunt EU langa ea, in cazul in care am ceva de facut acolo Pentru ca a mea a cazut CU MINE langa ea... Acu' vreo 2 saptamani.... Nu certa baiatul mai mult decat trebuie
CRIS - multam de intrebare. Er face nesperat de bine! Va pove' ultima mea idee in materie de hranit copilul cu legume, ceva mai incolo.
ATBule / NARCI - si eu aveam aceeasi intrebare de multisor
ATB-ule - moama ce ochi are jinerele . Si ce pletos! Deci la asta ne-a depasit: n-are dinti, noi avem. Are plete, noi n-avem. Vezi cum se completeaza mai?
DIA - ce misto ca mergeti la balaceala! Super ce faceti voi acolo. Cat costa la Mures asa ceva? Ca in Bucuresti te usuca de-a binelea! Vad ca si Irina are aceeasi curiozitate
CAPRI - Er avea 7650 la 7 luni juma' si mie mi se pare grasana, pe cuvant. Si atarna frate... Ori am imbatranit eu si ma dor mainile (ca spatele ma doare oricum...) Dar asa e constitutia ei, ca are super copane dupa parerea mea, indiferent ce zice cantarul. Iar din poze, nici Ilinca nu pare chiar asa de prapadita
BUJO - na ca m-ai animat cu Isty Bitsy-le tau, ca zici ca nu sunt emisiuni, asa ca ne-am mutat pe ascultat online... Vad ca pana acuma nu bate nimeni campii in emisiuni pareriste, ca la radio. Iar Er este in maxim extaz
BIRI ce baiat mare ai!
A propos vroiam sa intreb - bebelusii pe formula mai papa noaptea la 7 luni? Ca a mea da! In continuare papa pe la 4 si apoi la 7 jumate. Aseara a mancat mai mult ca de obicei, si speram sa nu mai vrea bibe la 4, dar te-ai gasit! Si nu merge nici o pacaleala. Vrea sa pape si basta!
Ba eu nu sunt de acord ca fara cura nu slabesti. Eu n-am tinut cura in viata mea, sunt absolut INCAPABILA! La Eliza am luat 25 de kile in sarcina, ca si la Er, si am slabit pana la 57, adica fix toate cele 25 de kile luate! Si nu le-am luat pentru ca am bagat in mine ca sparta, ci pentru ca ma ingras si cand respir, asa sunt eu.
Sigur ca nu slabesti daca stai cu cracii in sus la TV, dar te munceste copilul de te omoara, si tot slabesti. Eu lucram, in weekend Eliza ma lua de fresh de la 5 dimineata... E drept, a durat un an si vreo 4 luni, ca doar nu era sa slabesc peste noapte, dar NU am tinut cura si NU am facut sport ca nici de asta nu aveam timp...
Ori te scuturi bine si te suporti asa pentru moment, ori... nu stiu. Eu am decis ca e mai bine sa ma suport asa pentru moment decat sa fiu vesnic depresata ca am sunci! Le am pentru moment, sunt ale mele si le accept, si n-am de gand sa ma simt urata, frustrata si depresata din cauza asta! Cand o sa le dau jos, o sa le dau. Pana una alta, vorba unei bunici din parc, o cita pe fie-sa... "La naiba, sunt mama de copil mic deocamdata"
Cu mancatul - iarasi, o chestie pe care nu credeam ca o sa o gandesc. Daca copilul nu mananca, nu mananca! Mai ai o mica sansa daca te maimutaresti si daca pocnesti jucandu-te in fata lui in timp ce ii bagi lingura in gura! Ei bine, eu aia care ziceam ca la masa se mananca si la joaca se joaca, fac acuma ca toate animalele doar doar mananca asta ceva. O sa ii treaca, desigur, dar sunt convinsa ca STRESUL meu n-are nimic de a face cu asta! Pentru ca n-am nici un stres!
CRED insa ca la inceput a refuzat niste chestii pentru ca eu insami nu credeam in ele. Da, atunci da. Dar acum nu. Asa ca o iau de la capat cu diversificarea, dar NU stresul meu e cauza. NU ACUM.
Trimit si revin
ileanna spune:
turtu pai trebuia s-o adormi din prima cu tzitzi. Io asa as fi facut fara sa ma gandesc deloc!! Tu esti cum esti si mai ai si ambitii s-o inveti sa doarma fara titi? Lasa fata ca te gandesti cand s-o intampla ce faci. Eu iti ilustrez modul meu de gandire . Io ma gandesc ATUNCI. Punct.
Ei asa ma intrebat si io ce 'oi face cand nu l-oi mai putea lua in brate sa-l legan in picioare ca numa asa adormea. Vreau sa zic ca acuma nu l-as mai putea lua, da' nici nu mai adoarme in brate. Avem alte tactici.
Cat despre toate astea plus mersul la servici ... wow ... si tu in clubul Capri. Eu cred ca as fi la balamuc clar!!!
Mai turtu dar pe tine pana acum nu te-am auzit plangandu-te de bebe. Nu cumva totul a inceput de cand cu suprasolicitarea ta cu jobul?? Ca daca da, e clar ca se leaga starea ta oboseala cu agitatia bebelui. Mai ce ne simt copiii astia. Ma sperie zau asa.
maitreyi again intr-o super dispozitie
ileanna spune:
anka DA. Bebeii pe formula papa noaptea, chiar si de doo ori .
Si daca tu ai dat jos fara cura 25 de kile intr-un an juma ... e cat se poate de sanatos ce ai facut si intr-un timp care se zice ca iti asigura sansa de a nu le lua inapoi. Bai deci ... contrazici teoria, bravo tie. Daca se poate se poate si e suuuper .
pica1 spune:
Bebelul meu caree pe formula de ceva vreme nu maninca noaptea. Bine el nu se trezeste nici macar cind ii dau medicamentele...dar na e dus cu pluta...
Maitrey am citit acum citeva capitole ca nu ai vrut sa te duci la un examen....Pot sa ma iau de tine?...Un examen este pe jumatate luat numai daca faci prezenta, asta e o regula generala pe care am aplicat-o (invatata de la tata) care a functionat de minune. Pe bune am luat examene pe care eu le consideran picate cu brio numai pentru ca m-am dus...Iti spune asta o maestra in a trece examene pe neinvatate (nu mi-a placut niciodata sa stau sa invat sau sa fac copiute...). Gata, m-am luat de tine, acum pot sa iti spun ca ai o singura scuza...faptul ca te muti, iti urez sa ai parte de multi prieteni care sa te ajute...Pe mine m-a mutat sotul intr-o singura zi...cind eu ziceam ca o sa imi ia o vesnicie...nici nu puteam sa fac mare lucru ca eram insarcinata si cu chef de a lenevi. In schimb mi-a trimis unde stateam inainte 3 fete si multe cutii, alte 3 fete la casa noua, citiva baieti la carat si cind am ajuns in casa noua avea 90% din lucruri puse in dulapuri...(in afara de haine de care m-am ocupat eu...).
IAURT eu il fac in casa dintr-o cantitate oarecare de lapte bio cu o alta oarecare cantitate de iaurt bio lasate la prins (ia cam 2 zile), incing cuptorul la 200 grade (putin peste mediu), bag recipientul cu amestecul prins il las 10 minute la 180 grade (mediu), apoi sting cuptorul si las iaurtul acolo pina se raceste. Il scot si scurg zerul...I-am mai dat si iaurt cu fructe de la Humanna si l-a lins de nu a avut aere.
Ma duc sa opresc masina de spalat vase din tipat ca m-a capiat...
Didi81 spune:
Anka, da, si Aida e pe formula si papa noaptea.
Subscriu la ce ai zis de slabit. Eu am iesit din spital cu 68kg si acum am 56. Fara cura, ca nu reusesc sa ma tin.
Mai, si mie mi se pare cam grasuna Aidel cu 7.4kg; nu chiar grasuna, dar aproape
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Jos kg
violeta29 spune:
Neataaaaa!
CRISTINA, multumim de aprecieri! Initial si eu am zis ca nu fac interventia pina la un an.Dar curge rau de tot ochisorul si se freaca tot timpul la el, banuiesc ca o deranjeaza.Acuma sa vad ce spune si oftalmologul, poate ii da doar picaturi ceva, stiu si eu
TURTURICA , eu am facut prostia zilele astea cat a fost maraita si am adormit-o leganata iar acum numai asa adoarme.Tot mai bine e cu tzitzi.
DIDI , felicitari pentru dimensiuni
ANKALAURA si eu am slabit dupa ce am nascut fara cura de slabire, ba chiar am mancat zdravan.De regula curele de slabire la mine nu prea au efectul scontat.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111
minunea care ne-a luminat viata
Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008
AnnaBaby spune:
Anka Ioana nu mai mananca noaptea de cateva saptamani. Dar asta nu inseamna ca nu se trezeste, stii prea bine ca ma cheama la apel des.Eu de obicei ii dadeam un bibe pe la 3 sau 4.pana intr-o noapte cand s-a tot foit de 1000 de ori si m-a innebunit pana pe la 2, dupa care a dormit bustean pana dimineata, asa ca evident ca nu am trezit-o ca sa-i dau lapte. Si din noapte aia mi-am zis sa nu-i mai dau, sa vad ce se intampla, si totul decurge la fel din partea ei, dar ceva mai usor pt mine ca am scapat de grija cu biberonul. E adevarat insa ca seara la culcare ii dau cereale in lapte, cam 100 ml, dar nu papa tot intotdeauna. Iar dimineata nu zici ca e super flamanda, sa rupa biberonul, nu, mananca normal.
Edit: am uitat sa spun ca uneori cand se trezeste si plange noaptea, ii dau sa bea apa si se linisteste si adoarme la loc.
Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
ooka spune:
salutare
Irinuco am vb cu avocatu da nu dau de tine pe mess..
Io mai am nitel si ma spinzur, bietu copil vb lu' Iriss, ma'sa capiata cu laptele de vaca, ta'su capiat cu bio intr'o tara bananiera unde nu gasesti nimic. Am schimbat laptele cupilului in topfer bio si ne trateaza nene cu un sictir cind e vb de lapte de n'ai vazut. Ta'su injura tot, de la firma de lapte la dr care ni l'a recomandat. Nu stiu ce sa mai fac, asta pe linga ca din topfer bio nu iese neam branza. Da ne facem noi mari
Multumesc fetelor care m'au imbarbatat dupa vaccin, pocu se prezinta cica acceptabil. 7200g la 67 cm si 6 luni. Pe de alta parte cupilu pare anemic (io dau vina pe lumina proasta din cabinet) si pe tatal copilului care e alb alb alb. Iara fie'sa nu seamana cu mini ca daca semana cu mine avea si pofta de mancare la orice ora si multe alte neajunsuri..
Mda, cam atat, nici de paine nu mai am chef
mami de Sofi